Odvijač za bušenje leda, koji odabrati za bušenje leda

za Cepin
odvijač za Cepin, kako odabrati mjenjač, svrdlo, adapter

SPECIFIKACIJE snage

za Cepin

Snaga je važna za odvijače za led
Da biste koristili bušilicu za LED, snaga uređaja mora biti najmanje 60 nm. Cijena uređaja od 2 do 5 tisuća. kuna. Imaju standardni okretni moment-15-45 Nm, a s većom vrijednošću cijena alata će rasti — od 9 do 35 tisuća. kuna. Treba napomenuti da potonja opcija puno teži, što je nezgodno za ribolov.

A za softverske modele lakše je osigurati adapter s ugrađenim zupčanikom koji smanjuje izlaznu brzinu, čime se smanjuje opterećenje uređaja. Tako možete uštedjeti na kupnji skupe opreme ako već koristite moćan alat.

Srednji segment (od 15 000 kuna.)

Bosch GSB 36 VE-2-LI 4.0 ama2 Ama-ama 100 N·M

Moćan alat za bušenje i uvrtanje, dizajniran za majstore, ali laici se mogu nositi s tim. Radi i u udarnom i u ne-udarnom načinu rada. Uređaj je dopunjen velikim brojem korisnih funkcija, posebno dodatnom ručkom, pozadinskim osvjetljenjem, pričvršćivanjem vretena. Za kontrolu dubine rupe možete koristiti Graničnik dubine bušenja. Za jednostavno skladištenje i transport alata predviđena je posebna futrola.

Napon i kapacitet baterije

Prilikom odabira odvijača za bušenje rupa, osim snage, uzmite u obzir i napon baterije. Trebao bi biti u rasponu od 3,6-40 volti. Na temelju stručne procjene može se tvrditi da su 18-voltne baterije prikladnije za ribolov. To je takav pokazatelj za sve modele predstavljene u pregledu. Kapacitet baterije, obdaren s 2 ili 4 Ah. Druga opcija smatra se optimalnom. Omogućuju vam bušenje mnogih rupa bez dodatnog punjenja električnog alata.

Modeli u ocjeni imaju priliku kupiti baterije i staviti ih umjesto onih koji dolaze s kompletom.

Koja je vrsta baterija prikladna

Koje baterije mogu biti opremljene ledenom bušilicom na bateriji:

 1. Litij-ionski. Prednost je mala težina, brzo punjenje, nedostatak “memorije” (opcija koja se očituje ako počnete puniti bateriju prije nego što se potpuno isprazni). Nedostatak takvih baterija je niska otpornost na mraz (uređaji se brzo prazne).
 2. Nikal-kadmij. Sada nisu toliko popularni kao nekada, pa se postupno povlače s tržišta. Njihova prednost je sposobnost dugotrajnog održavanja naboja na hladnoći. Ali, baterije su preteške i imaju “memorijski efekt”.
 3. Nikal-metal-hidrid. Ovo je modernizirana verzija nikal-kadmijevih baterija. Kompaktniji su, pouzdaniji. Ali, u prodaji su rijetki.

Ribolovci primjećuju da baterije poput Ina-Ina rade bolje na hladnoći. Odlikuju se visokim performansama u interakciji s ponderiranom opremom.

DeWALT DCD991X1

Nastavlja naš Top-Ace991 Acea1. Ovaj odvijač je značajan po izlaznoj snazi od 830 vata i okretnom momentu koji doseže vrijednost od 95 Njutn metara, što mu omogućuje brzo stvaranje dubokih rupa čak i u debelom sloju leda. Uređaj koristi motor bez četkica koji postiže visoke performanse bez pregrijavanja alata. Odvijač je opremljen baterijom s povećanim kapacitetom od 9 ampera, što mu omogućuje da dugo traje bez punjenja i bude učinkovit čak i na hladnom. Također je vrijedno napomenuti da ovaj odvijač pruža pozadinsko osvjetljenje, što je korisno u mraku. Stoga, dolazeći u ribolov prije izlaska sunca, nećete morati paliti dodatna svjetla. Također je vrijedno napomenuti da ovaj alat ima ergonomsku ručku i prikladno podešavanje zakretnog momenta tijekom rada. A uz to dolazi i dodatna bočna ručka koja će vam omogućiti da bolje popravite alat tijekom bušenja rupa. Kao što vlasnici napominju, ovaj se alat savršeno očituje pri bušenju leda, a može se koristiti i za bušenje metala bušilicama promjera do 15 milimetara. Ali vrijedi napomenuti da je zbog prostrane baterije prilično težak i nije baš prikladan za dugotrajne građevinske radove. Ali ako želite odvijač posebno za upotrebu s ledenim bušilicom, a ponekad i za upotrebu u kućanstvu, tada će ovaj alat biti izvrsna kupnja.

 • Napon baterije: 18V.
 • Kapacitet baterije: 9 do 1 as h.
 • Okretni moment: do 95 n m.
 • Brzina: do 2000 o / min.
 • Izlaz. snaga: 830 vata.
 • Pozadinsko osvjetljenje.
 • Dodatna ručka.
 • Težina: 1.5 kg.

Koju bušilicu odabrati za rad s odvijačem

za vodna tijela

Odvijač s bušilicom
Za bušenje rupa u ledenom pokrivaču na ribnjaku prikladna je većina ručnih odvijača s uklonjivom ručkom ili ledenim vijcima. Neki su modeli dizajnirani za umetanje u električni alat. Primjer su uređaji švedske marke “mora”. A domaći vijak “Tonar” pogodan je za mehanizirano bušenje.

Prilikom odabira bušilice za odvijač zaustavljaju se na modelima s desnom rotacijom. To je zbog činjenice da su sve bušilice dizajnirane za tipično bušenje i uvrtanje vijaka kada se rotacija odvija u smjeru kazaljke na satu. Postoje modeli s obrnutim, ali uređaj nije dizajniran za povećana opterećenja pri okretanju ulijevo.

Puž je spojen na uređaj pomoću adaptera (adaptera) i učvršćen vijkom. Ponekad odvijač možete zamijeniti bušilicom ili ključem.

Koji adapter odabrati

Za Cepin vam je potreban poseban adapter. Omogućuje vam povezivanje osi svrdla s pogonskim vratilom bušilice. Štoviše, adapter mora imati posebnu ručku za koju se možete držati lijevom rukom, a s druge strane nalazi se ručka na odvijaču.

Ne zaboravite na sigurnosnu mrežu-poseban čep. Što sprječava da električni alat padne u rupu. U slučaju da iskoči iz uloška. Koji adapter uzeti. Treba pojasniti iz priručnika za alat.

za povezivanje

Adapter

LED bušilica iz odvijača samostalno kako napraviti od improviziranih sredstava

Shema proizvodnje dotične mlaznice prilično je jednostavna. Da biste to učinili, morate uzeti bušilicu za izradu rupa u zemlji za ugradnju stupova i napraviti uređaj za bušenje leda po njegovoj sličnosti. Glavne komponente budućeg uređaja:

 1. Rezni dio je glava koja je dizajnirana da produbi alat u debljini leda i probije jak ledeni pokrov. Kao rezni dio koriste se naoštrene ploče od tvrdih čelika (bolje je koristiti legirane ili alatne)
 2. Vijčani dio-ima zavojnu strukturu, čija je glavna svrha podizanje sloja leda izrezanog reznim dijelom prema van
 3. Osovina je baza na kojoj je pričvršćen vijak, a također se koristi za spajanje mlaznice na električni alat
Uređaj za bušenje leda ispod odvijača

Kako ne biste sami napravili bušilicu za led, možete je kupiti. Prodaju se za ručno bušenje leda, a nakon kupnje preostaje samo izvršiti manju izmjenu za spajanje električnog alata na svrdlo. Međutim, dalje ćemo razmotriti postupak kako sami napraviti bušilicu za led i povezati je s odvijačem. Da biste napravili domaću bušilicu za led, morat ćete uzeti sljedeće materijale:

 • Šuplja čelična cijev promjera 15-20 mm
 • Čelične ploče od kojih će se izrađivati vijak. Odmah treba napomenuti da čelični lim u obliku pocinčavanja neće raditi. U takve svrhe potreban vam je materijal debljine najmanje 1,5-2 mm. Ako ne uzmete u obzir ovaj zahtjev, svrdlo će se jednostavno “stisnuti” tijekom rada alata
 • Čelični noževi ili ploče koje će se pričvrstiti na kraj vijčanog dijela
Noževi za bušenje leda

Od alata ćete morati uzeti brusilicu za skidanje lima, kao i aparat za zavarivanje i brusilicu. Bušilica može biti korisna za bušenje rupe za spajanje odvijača s nastavkom, kao i za pričvršćivanje noževa.

U početnoj fazi vrši se brušenje lima. To se radi tako da se na kraju rada materijal može otvoriti bojama. To će produžiti vijek trajanja domaćeg proizvoda (eliminirajući pojavu korozivnih procesa), kao i isključiti njegovo prerano uništavanje. Postupak proizvodnje izvodi se sljedećim redoslijedom:

 1. Prvo morate izmjeriti potrebnu duljinu cijevi i odrezati je. Optimalna duljina je 1 metar, što je dovoljno za bušenje velike debljine leda
 2. Na cijev je zavaren Limni materijal koji se savija u obliku vijka. Da biste pojednostavili ovaj zadatak, listove treba izrezati na komade od 20 cm i uzastopno ih zavariti na podnožje cijevi. Zglobove temeljito prokuhajte, a zatim očistite kuglicama ili turpijama
 3. Broj zavoja ovisi o debljini leda koji se planira bušiti. Obično je dovoljno 5-6 okreta da se napravi dobra bušilica za led
 4. Kraj cijevi na glavi preporučuje se oštrenje i kuhanje kako voda ne bi ušla unutra
 5. Zavarite ili pričvrstite noževe za rezanje (ploče) u količini od 1-2 komada na podnožje gotovog vijka. Ako postoje dvije ploče, tada bi trebale imati pod pod istim kutom, što će osigurati visoke performanse uređaja
 6. Na kraju se izrađuje nosač na dršci za spajanje na adapter i steznu glavu električnog alata
Opcija gotovog bušenja leda za odvijač

Time je završen postupak izrade bušilice za led, a preostaje samo očistiti zavarene šavove i obojiti mlaznicu kako bi se osigurala dodatna zaštita. Nakon što se boja osuši, možete ići na testiranje. Kao što pokazuje praksa, svaki treći strastveni ribar na ovaj način pravi boraks za led. Vrijeme je da sami implementirate ideju, jer u tome nema ništa teško. Ako imate poteškoća s izradom svrdla, tada možete potražiti pomoć iskusnog zavarivača koji će izraditi svrdlo bilo kojeg oblika i veličine. Video o proizvodnji dotičnog uređaja u materijalu.

To je zanimljivo!
Kako ne biste izgubili domaću bušilicu koja može iskočiti iz stezne glave i otići na dno( doslovno), na dršku treba zavariti podlošku velikog promjera. Promjer ove podloške trebao bi biti veći od veličine rupe koja se buši ledenom bušilicom. Prilikom skakanja mlaznice s uloška, perilica će ga odgoditi, čime će se isključiti “odlazak na dno”.

Podloška za ledenu bušilicu iz odvijača

Koliko baterija treba uzeti

Uglavnom se koristi na ledenim sjekirama za ribolov ne više od dvije baterije. Obično je jedna napunjena baterija dovoljna za 20 rupa, ali to je ako led nije previše gust. Glavna stvar je držati baterije toplim (na primjer, u odjeći). To će ih zaštititi od gubitka kapaciteta uslijed hlađenja.

Sam alat ne treba zaštititi od hladnoće. Tek nakon dužeg korištenja na hladnoći, obično se stavlja u zagrijani stroj. Kao rezultat toga, prekriven je kondenzacijom, što mu nanosi štetu.

Ne preporučuje se kupnja punjenja s zastarom od 2-3 godine.

DeWALT DCD996P2

Nastavlja naš vrhunski snažni odvijač asa 996 asa 2. Maksimalni okretni moment ovog alata doseže 95 Njutn metara, a izlazna snaga je 820 vata. Stoga će vam takav odvijač, zajedno s ledenim bušilicom, omogućiti brzo i bez problema bušenje rupe čak i u vrlo debelom sloju leda. Također je vrijedno napomenuti da ovaj odvijač ima 11-stupanjsko podešavanje zakretnog momenta, što će vam omogućiti da savršeno prilagodite njegov rad s različitim materijalima. A zahvaljujući upotrebi izdržljivog motora bez četkica, takav će alat služiti svojim vlasnicima dugi niz godina. Što se tiče baterije, zahvaljujući kapacitetu od 5 ampera-sati, odlazeći na ribolov, nećete se brinuti da će baterija prestati raditi prije vremena. Takav kapacitet dovoljan je za izradu velikog broja rupa. Od ostalih značajki ovog odvijača vrijedi napomenuti svijetlo pozadinsko osvjetljenje, koje je korisno u mraku. Postoje 3 načina sjaja s različitim intenzitetom, tako da će vas takav odvijač spasiti od potrebe da sa sobom ponesete dodatna svjetla za ribolov. Recenzije ovog alata strogo su pozitivne i vrlo ga često koriste profesionalci u građevinarstvu, jer ima veliku snagu, pouzdanost i višenamjenski je. Jedino što vas može uplašiti od kupnje takvog odvijača je prilično visoka cijena. Ali ako vam je potreban svestran i pouzdan odvijač za obavljanje različitih zadataka, tada biste trebali obratiti pažnju na ovaj model.

 • Napon baterije: 18V.
 • Kapacitet baterije: 5 do 1 as h.
 • Okretni moment: do 95 n m.
 • Brzina: do 2000 o / min.
 • Izlaz. snaga: 820 vata.
 • Pozadinsko osvjetljenje.
 • Dodatna ručka.
 • Težina: 1.6 kg.

Kako postaviti trimer na Vanbrodskom motoru

Prednosti bušilice za led ispod odvijača

čovjek na ledu

Električna bušilica za led pobjeđuje u odnosu na ručnu
Ako usporedite ručni Cepin s električnim, potonji pobjeđuje na sljedećim pozicijama:

 1. Omogućuje vam brže i manje fizički skupo obavljanje željenog opsega posla. Potrebno je manje vremena da se pronađe mjesto ulova. A manje napora troši se na bušenje rupa ako pričvrstite Cepin.
 2. Jednostavan za primjenu. Uređaj je instaliran okomito i uz malo napora pokreće se.
 3. Povećana produktivnost. Kada instalirate razne svrdla za led za bušenje ispod bušilice, realno je napraviti rupe u bilo kojem ledu (tvrdom, otopljenom).
 4. Niska razina buke tijekom rada. Jedinica ne stvara jaku buku, tako da se riba ne boji.
 5. Svestranost u uporabi. Alat je prikladan ne samo za zimsko ribolov, već i za svakodnevni život: za popravke, izgradnju i druge potrebe.

Može se razlikovati niz nedostataka svojstvenih ovom uređaju potrebnom za ribolov. To se pri vrlo niskoj temperaturi baterija brzo prazni. Stoga sa sobom morate ponijeti rezervnu bateriju i držati je toplom.

Metabo BS 18 L BL

Otvara naš Top-18-a-carpenter. S prilično kompaktnom veličinom, ovaj odvijač ima dovoljno performansi da se nosi čak i s debelim slojem leda. I kao što proizvođač napominje, ovaj alat spada u kategoriju profesionalnih, tako da je dizajniran za dugi vijek trajanja rada s velikim i čestim opterećenjima. Maksimalni okretni moment ovog odvijača doseže 60 Njutn metara. To je sasvim dovoljno za rješavanje čak i vrlo tvrdog leda u najkraćem mogućem roku. Također je vrijedno napomenuti da je odvijač vrlo lagan i ima udobnu ručku, što daje dodatnu udobnost pri radu s njim. A također ima svjetlosnu indikaciju koja će izvijestiti o preostaloj razini napunjenosti baterije. Pa, osim što će se koristiti s ledenim bušilicom, ovaj će odvijač biti izvrstan pomoćnik u kućanstvu. Njegova snaga nije dovoljna samo za zatezanje vijaka, već i za bušenje rupa. Štoviše, i u drvu i u čeliku. Stoga se ovaj odvijač toliko sviđa mnogim kupcima zbog svoje svestranosti. Općenito, izvrsna opcija kako za ljubitelje zimskog ribolova, tako i za upotrebu kod kuće, u zemlji ili u profesionalnim aktivnostima.

 • Napon baterije: 18V.
 • Kapacitet baterije: 2 as. h.
 • Okretni moment: 25-60 N m.
 • Brzina: do 1850 o / min.
 • Težina: 1.2 kg.

Kontrolni list-kriterij za odabir

Glavni parametar za odabir odvijača za Cepin je sposobnost izdržavanja opterećenja. Motor i kućište uređaja moraju imati povećanu snagu. Debljina plastike kućišta jednako je važna. Poželjno je da u konstrukciji postoje metalne inkluzije.

Cepin

Bušenje rupa

Evo osnovnih parametara pomoću kojih je odabran odvijač:

 1. Napajanje-iz baterije.
 2. Kapacitet baterije punjača-što je više moguće (2 do 4 Ah).
 3. Vrsta baterije-litij-ionska.
 4. Napon baterije-najmanje 18 V.
 5. Okretni moment-60 nm.
 6. Opremanje dodatnom ručkom.
 7. Svestranost (prisutnost mlaznica, što vam omogućuje upotrebu alata za bušenje u svakodnevnom životu).
 8. Kompaktnost i mala težina.
 9. Niska razina buke i vibracija;
 10. Bušilica ne smije ispasti iz odvijača.

Buka i vibracije u uvjetima zimskog ribolova nisu osobito važni. Uostalom, bušenje rupa traje malo vremena. Stoga vibracije neće negativno utjecati na zdravlje ribara. Prisutnost ručke na adapteru povećat će udobnost korištenja uređaja u cjelini.

Prilikom odabira nemoguće je zanemariti pitanje cijene. Najviše proračunske jedinice počinju od 1 tisuće kuna, ali nisu prikladne za ribolov zbog male snage i loše kvalitete. Optimalno je ostati na modelima koji koštaju od 8 do 35 tisuća. kuna. Istodobno, adapter s bušilicom mora se kupiti zasebno.

DeWALT DCD791D2

 • postaviti, odvijač, trajati

LED bušilica-odvijač. Sve što trebate znati.

Još jedan predstavnik asa u našem vrhu-odvijač asa 791 asa 2. Okretni moment ovog alata doseže 70 Njutn metara, što se može nazvati optimalnim pokazateljem za upotrebu s ledenom bušilicom. Sam odvijač je vrlo kompaktan i lagan. To je zato što koristi baterije od 2 ampera sata. U kompletu s odvijačem nalaze se 2 takve baterije, tako da ne možete brinuti da će tijekom ribolova ponestati naboja i nećete moći izbušiti drugu rupu. Ostale značajke ovog odvijača uključuju motor bez četkica otporan na habanje koji nudi visoke performanse bez pregrijavanja alata zbog nedostatka trenja sklopa četke, kao i 15-smjerni regulator zakretnog momenta koji će postići najbolju učinkovitost za rad s različitim materijalima, bilo da se radi o ledu, drvu ili čeliku. A također, ovaj odvijač ima pozadinsko osvjetljenje koje će vam omogućiti ugodan rad s njim u mraku. Recenzije ovog odvijača uglavnom su pozitivne i nisu utvrđeni značajni nedostaci u njegovom radu. Vlasnici ovog alata primjećuju njegovu veliku snagu i učinak tijekom građevinskih radova, kao i ergonomiju i malu težinu, koji osiguravaju ugodan rad dugo vremena. Dakle, ako vam je potreban kompaktni univerzalni odvijač koji će vam dobro doći u zimskom ribolovu, onda vam mogu preporučiti ovaj model.

 • Napon baterije: 18V.
 • Kapacitet baterije: 2 do 2 as h.
 • Okretni moment: do 70 N m.
 • Brzina: do 2000 o / min.
 • Izlaz. snaga: 460 vata.
 • Pozadinsko osvjetljenje.
 • Težina: 1.15 kg.
Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: