TOP 6. Najbolje kutije za ručak (grijane i bez). Poredak 2022!

Sadržaj članka
 1. Pravila rada uređaja
 2. Značajke, prednosti i nedostaci
 3. Sorte kutija za ručak i značajke materijala
 4. Dvostruko nepropusno za zrak
 5. Astrologija s bocom 3970
 6. Ama double AMAP 0050
 7. Monbento MB Capsule
 8. Električni 12V
 9. Black + blum Original
 10. GIPFEL 0289/0290
 11. Ocjena TOP 7 najboljih grijanih kutija za ručak
 12. Electric Lunch Box
 13. C5
 14. TAKE IT
 15. Beon BN-1003
 16. Chm-Market
 17. Beon BN-1004
 18. “Poslovni ručak”
 19. Grijana električna kutija za ručak 220V, s uklonjivim spremnikom
 20. Prednosti:
 21. Nedostaci:
 22. Uređaj za kutiju za ručak
 23. 12V električna kutija za ručak
 24. Prednosti:
 25. Nedostaci:
 26. Pravila upotrebe i njege
 27. Povijest kutija za hranu
 28. Kriteriji odabira
 29. Kako odabrati kutije za ručak?
 30. Materijal
 31. Plastika
 32. Staklo
 33. Silikon
 34. Princip rada uređaja
 35. Uređaj kutije za ručak
 36. Popularni modeli
 37. Električni
 38. Automobilski
 39. Što je kutija za ručak
 40. Vrste kutija za ručak
 41. 1 grijani internet (asa-asa 10 asa 2)
 42. Popisi najboljih
 43. Najbolja kutija za ručak za putovanja
 44. Najbolja kutija za ručak za školarca i za posao
 45. Najbolja kutija za ručak za one koji su na dijeti
 46. Savjeti za odabir elektrolanchboksa
 47. Vrsta hrane
 48. Materijal izrade
 49. Veličina i broj odjeljaka
 50. Najbolje svestrane kutije za ručak s napajanjem od 220/12 V
 51. 220/12V električna grijana kutija za ručak
 52. Prednosti
 53. Označavanje
 54. Glavna oznaka
 55. Dodatne ikone
 56. Pravila rada uređaja
 57. Svrha
 58. Popularni modeli
 59. Električni
 60. Automobilski
 61. Srednji cjenovni segment
 62. Najbolji modeli kutija za ručak
 63. Atini12 iPhone iz upaljača za cigarete
 64. Kutija za ručak s grijanjem na mreži 220V
 65. Kutija za ručak s električnim grijanjem (internet)
 66. Najbolji električni modeli
 67. FANTASY ELECTRIC LUNCH BOX
 68. C5
 69. Kamille KM-2130
 70. Migliores
 71. Beon BN-1000

Pozdrav svima! Drago mi je što vas vidim i nadam se da će vam se ovdje svidjeti! U današnjem pregledu želim vam reći o tako korisnom i potrebnom uređaju kao što je kutija za ručak. Ovo je prekrasan uređaj koji pomaže modernoj osobi da jede ukusno i pravilno, a istovremeno ne ovisi o gotovim jelima koja nude najbliži kafići i blagovaonice. A takav je uređaj idealan za pristaše zdrave prehrane, aktiviste Ekološkog pokreta koji brinu o sigurnosti našeg planeta i za ljude koji slijede određenu prehranu — uostalom, takvi korisni uređaji mogu se koristiti više puta, što povoljno utječe na ekologiju, osim toga, omogućuju vam da sa sobom ponesete samo one proizvode koji će biti izuzetno potrebni i korisni za tijelo.

Vrijedno je uzeti u obzir da su kutije za ručak tradicionalne, dizajnirane isključivo za pakiranje i transport hrane i jela namijenjenih za jelo izvan kuće, te opremljene funkcijom grijanja, koja može raditi ne samo iz standardne utičnice, već i iz upaljača za automobil, pa čak i iz mrežne jedinice računala, što vam omogućuje da svoj ručak zagrijavate u gotovo svakoj situaciji potpuno autonomno i izbjegavate sve vrste pitanja!

Predstavit ću vam 6 najboljih kutija za ručak, tradicionalnih i opremljenih funkcijom grijanja, reći ću vam o njihovim prednostima i glavnim karakteristikama. Dakle, prijeđimo na vrh.

Pravila rada uređaja

Kao i svaki drugi električni uređaj priključen na utičnicu, grijana kutija za ručak zahtijeva pažljivu i pažljivu pažnju. Postoji nekoliko točaka koje se moraju održavati za dugotrajan i nesmetan rad.

 1. Potrebno je pratiti žicu uređaja. Ne biste trebali dopustiti uvijanje i savijanje žice za napajanje. Ako se na nekom mjestu pronađe zaostajanje ili izlaganje ožičenja, potrebno ga je odmah ukloniti kontaktiranjem stručnjaka. Stegnuta ili gola žica može uzrokovati požar ili kratki spoj.
 2. Osobno pratite stupanj zagrijavanja jela. Do sada kutije za ručak nisu naučile samostalno kontrolirati spremnost hrane. Tajmer na većini popularnih modela i nedostaje. Stoga bi korisnik trebao samostalno provjeriti koliko je zagrijan njegov prvi ili kotlet kako hrana ne bi izgorjela. Ako uređaj preeksponirate u načinu grijanja, možete ga oštetiti ili potpuno onemogućiti.
 3. Budući da se grijanje nalazi na dnu, uređaj se ne smije koristiti na vrhu mokre površine. Naravno, oblikovani potplat kućišta je zapečaćen, ali ispljuvak može ući u spoj između utikača žice i utičnice. Kao i svi drugi električni uređaji, kutija za ručak može se koristiti samo na suhoj površini.
 4. Pogodno za ispiranje spremnika nakon upotrebe. Ovdje se ne radi samo o ljubavi prema čistoći. Osušeni ostaci hrane mogu p (e)ometati. Ant. stvorite tanki sloj glatke površine plastike za hranu. Prilikom čišćenja kutije za ručak nemojte koristiti metalnu četku, ona također može učiniti njegovu površinu gadnom.

Bilo koji uređaj u kompletu ima upute za uporabu. Zauvijek nego započeti s radom, bolje je ne biti lijen i čitati ga kroz početak i do kraja. Čak i ako korisnik ne prepozna novi zilch, dobit će ideju o okviru korištenja ovog određenog modela.

Puno znači! Ne zaboravite da ne dopušta sva plastika grijanje u mikrovalnim pećnicama. Srećom, stavite grijanu kutiju za ručak u mikrovalnu pećnicu, posljedice mogu biti neugodne.

Značajke, prednosti i nedostaci

Grijani spremnik za hranu jedinstven je uređaj koji vam omogućuje prikladno zagrijavanje hrane u nekoliko minuta bilo gdje opremljeno električnom utičnicom. Takva kutija za ručak s hranom dizajnirana je ne samo za zagrijavanje, već i za prijevoz hrane (možete je ponijeti sa sobom na putovanja i na posao, zagrijavajući široku paletu hrane).

U pravilu su svi električno grijani spremnici opremljeni tijesnim poklopcem koji ima prikladan oblik i atraktivan dizajn.

Glavna značajka takvih spremnika je da u njihovom dizajnu nema teško dostupnih mjesta na koja bi hrana mogla doći i začepiti se. Zahvaljujući tome, posude s funkcijom grijanja lako se čiste. Proizvodi ove vrste izrađeni su od posebne plastike otporne na visoke temperature. Za razliku od običnih ladica za hranu, spremnici imaju ugrađeni grijaći element.

U pravilu se većina modela sastoji od 2 odjeljka dizajnirana za korisnu zapreminu od 1 litre. Prvi pretinac je za prijenos tekućih proizvoda (opremljen je hermetičkim poklopcem), a drugi je za druga jela.

Osim toga, dizajn ima zaseban pretinac za odlaganje pribora za jelo kao što su nož, vilica i žlica. Nalazi se na poklopcu kutije, koji se sigurno zatvara sa svake strane pomoću 4 zasuna.

Osim toga, proizvod ima posebnu ručku za nošenje, koja je skrivena u kućištu kada je presavijena i omogućuje vam prikladno postavljanje spremnika u vrećicu. Što se tiče grijaćeg elementa, on je ugrađen u donji dio kućišta i radi na mreži od 220 V.

Princip rada grijane posude za hranu vrlo je jednostavan – uređaj je uključen u utičnicu i grijanje čeka. Može trajati od 2 do 20 minuta, sve ovisi o temperaturi okoline, samoj hrani i njenom volumenu. Budući da je radna temperatura uređaja + 60, hrana se ravnomjerno zagrijava i ostaje topla još 2 sata.

Popularnost posuda za hranu s funkcijom zagrijavanja posljedica je njihovih sljedećih prednosti:

 • mala veličina i težina;
 • prikladan dizajn s ručkom za nošenje i poklopcem za zaključavanje;
 • za proizvodnju spremnika koristi se izuzetno siguran, ekološki prihvatljiv i kvalitetan materijal;
 • imati poseban pretinac za odlaganje pribora za jelo i posudu s poklopcem za tekuću hranu;
 • sposobnost kontrole performansi uređaja i postupka zagrijavanja zbog prisutnosti indikatorskog svjetla;
 • proizvod vam omogućuje zagrijavanje hrane u nekoliko minuta;
 • jednostavan rad.

Što se tiče minusa, dizajn ih nema, osim što troškovi pojedinih modela mogu biti visoki.

Sorte kutija za ručak i značajke materijala

Pogrešno vjerujemo da su nam kutije za ručak došle iz Amerike. Pakiranje gotove hrane u kutije Japancima je poznato već stoljećima. Od 11. stoljeća imaju tradiciju pravilnog i lijepog pakiranja riže, ribe i mesa za nošenje na posao ili putovanje. A od 16. stoljeća običaj nazvan “Bento” počeo se širiti po cijeloj Aziji.

No, u SAD-u su se kutije za ručak pojavile tek na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće i bile su namijenjene školarcima kako bi mogli jesti tijekom studija. A u početku su metalne limenke za duhan služile kao spremnici.

Danas u trgovinama možete pronaći razne spremnike s nekoliko odjeljaka. Njihova glavna razlika je u materijalima:

 1. Metal je najtrajniji i najtrajniji materijal koji se može prati u perilici posuđa. A ako imate dvostruku stranu, takvi spremnici mogu djelovati kao termos i zadržati toplinu do 8 sati.
 2. Plastika je savitljiv materijal, tako da se može koristiti za izradu gotovo bilo kojeg oblika. Takvi su spremnici jeftiniji i mogu imati mnogo odjeljaka, što je prikladno za one koji prate pravilnu prehranu. Od minusa vrijedi napomenuti: nemogućnost održavanja temperature, brzo trošenje i neke plastike mogu osloboditi opasne tvari.
 3. Silikon može održavati hladnu temperaturu, pa je izvrstan za orašaste plodove, voće i smoothieje. Ali takav se proizvod ne može zagrijati i koristiti u mikrovalnoj pećnici.

Uobičajeno se sve kutije za ručak mogu podijeliti na hladne i tople. Prvi Vam jednostavno omogućuju prijenos hrane, dok drugi mogu dugo održavati temperaturu jela ili se mogu grijati iz mreže.

Dvostruko nepropusno za zrak

Kompaktna kutija za ručak širine 10 cm, duljine 21 cm i visine 11 cm. Ima dva dijela: donji je 400 ml, a gornji je podijeljen na pola i ima ukupni volumen od 350 ml. Set sadrži plastičnu žlicu i vilicu koja se čuva na zasebnoj podlozi. Poklopac je prilično zapečaćen. Nosači su široki i dugi s hvatanjem oba spremnika, ali možete nositi po jedan spremnik ako nema potrebe za punjenjem drugog. Plastika je bezopasna i može se zagrijavati u mikrovalnoj pećnici, ali ne preporučuje se pranje u PMM-u. Ali na internetu postoji mnogo pritužbi da se proizvod pokvari u prvim danima njegove uporabe.

Dvostruko nepropusno za zrak
Volumen (ml)750
Broj odjeljaka3
Materijalplastika
Značajkedvorazinski s uređajima
 • oba spremnika su nepropusna;
 • jesti pribor za jelo;
 • ekološki prihvatljiva plastika;
 • pristupačna cijena.
 • uzak i neugodno staviti kotlete i riblje odreske;
 • mnogo pritužbi na brze kvarove.

Na fotografiji izgleda više nego u stvarnosti. Ovo je moje prvo razočaranje u ovoj kutiji za ručak. Ako juhu lako ulijete u donji sloj, tada ćete se morati petljati s gornjim. Širina i pregrada sprječavaju stavljanje kotleta ili ribe. Morate rezati, što već oduzima vrijeme. Poklopac je zapečaćen, ali nakon tjedan dana korištenja, dio zasuna se odlomio na ravnom mjestu.

Kutija Za Ručak

Mišljenje stručnjaka

Antonina Sidorova

Postavite pitanje

Kada kupujete plastičnu kutiju, obratite pažnju na oznake. Proizvod ne smije sadržavati BPA. Oznake: IPA ili IPA — kada se ponovno koristi, emitira ftalat, IPA-kada se zagrijava, oslobađa formaldehid, ali oznaka PP govori o sigurnosti, mogućnosti korištenja u mikrovalnoj pećnici i pranju u PMM-u.

Astrologija s bocom 3970

Model je dizajniran samo za suhu hranu: orašaste plodove, voće, sendviče i rezanje kobasica ili sira. Poklopci propuštaju i stoga čak i preljev za salatu može procuriti. Donji pretinac je velik, ali poklopac ima dodatna dva mala pretinca za voće i orašaste plodove. Uz komplet dolazi i boca za višekratnu upotrebu. Zagrijavanje kutije u mikrovalnoj pećnici je moguće, ali izuzetno nezgodno, jer se poklopac ne može ukloniti. Plastika je visoke kvalitete i udovoljava svim svjetskim standardima. Proizvođač: Novi Zeland.

Astrologija s bocom 3970
Volumen (ml)2000
Broj odjeljaka4
Materijalplastika
Značajkes bocom
 • uključena je bočica od 275 ml;
 • može se prati u PMM-u;
 • dopušteno je zagrijavanje u mikrovalnoj pećnici s otvorenim poklopcem ili zamrzavanje u zamrzivaču.
 • curenje;
 • nezgodno je podgrijavati hranu.

Pala sam na činjenicu da je u kompletu boca. To je stvarno zanimljivo rješenje i ugodno za korištenje. Ali sama kutija za ručak Ne može se nazvati ugodnom za upotrebu. Moj muž je procurio salatu od krastavaca, koju sam stavila u donji odjeljak. A također je nemoguće zagrijati spremnik u mikrovalnoj pećnici, jer za to morate ili pojesti sve iz gornjih odjeljaka ili ga izvaditi.

Astrologija s bocom 3970

Ama double AMAP 0050

Dvodijelna kutija za ručak, iznutra izrađena od nehrđajućeg čelika. Proizvođač tvrdi da je toplina sigurna 5 sati, ali zapravo kutija je čuva sat vremena. Sudeći prema recenzijama, poklopac nije potpuno zapečaćen i to se mora uzeti u obzir prilikom transporta. Termalna kutija nije podložna zagrijavanju hrane u mikrovalnoj pećnici. Ukupna zapremina je 1,2 litre. Dopušteno pranje u perilici posuđa.

Ama double AMAP 0050
Volumen (ml)1500
Broj odjeljaka2
Materijalmetal
Značajkeotporan na toplinu
 • veliki obem;
 • postoje dva spremnika za stavljanje prvog i drugog;
 • na poklopcu se nalazi ventil.
 • ne zadržava toplinu dugo vremena.

Kupljeno posebno kako bi djeca mogla jesti toplu hranu. Ali bila je jako razočarana kad je natočila vruću juhu, a sat vremena kasnije bila je jedva topla. Žao mi je zbog utrošenog novca.

Ama double AMAP 0050

Mišljenje stručnjaka

Antonina Sidorova

Postavite pitanje

Pristupite punjenju svojih kutija dušom i kreativnošću, tada će hrana biti još ukusnija, a dan u dosadnom uredu ili na putovanju proći će brže.

Monbento MB Capsule

Mala kutija s volumenom od 280 ml. Izvana izgleda poput termosa, ali samo sa širokim grlom. Pogodno za prva i druga jela. Ali unutra nema odjeljaka, pa ćete morati odlučiti što je bolje ponijeti sa sobom na posao ili na put. Zahvaljujući dvostrukim zidovima, može zadržati toplinu do 5 sati. Unutarnji premaz je otporan na habanje od nehrđajućeg čelika, a vanjski je silikon. Stoga se nećete spaliti na zidovima kutije za ručak kada nosite vruću hranu. Vijčani poklopac sa silikonskim umetkom, što stvara nepropusnost. Može se prati ručno i u perilici posuđa (PMM).

Monbento MB Capsule
Volumen (ml)280
Broj odjeljaka1
Materijalmetal, silikon
Značajkeotporan na toplinu
 • kompaktnost i prostranost;
 • kvaliteta proizvoda;
 • svojstvo termosa.
 • imati samo jedan odjeljak.

Kupio sam termos za hranu za ponijeti juhu sa sobom na posao. Udoban je i održava toplinu do ručka, što mi je sasvim u redu. Može se jesti iz termosice ili sipati u tanjur. vrat je širok, pa punjenje i pranje kutije nije teško. A ako moram ponijeti prilog, onda uzmem dodatni spremnik.

Monbento MB Capsule

Mišljenje stručnjaka

Antonina Sidorova

Postavite pitanje

Francuska robna marka od 2009. dizajnira i prodaje elegantne kontejnere, kutije za ručak i termalne šalice. Osnivačica tvrtke bila je liječnica Emilie Creusier, nadahnuta japanskom tradicijom Bento.

Električni 12V

Ovaj model ima dva odjeljka. Donji s funkcijom grijanja i u njega se mogu sipati juhe, a na vrhu se postavlja hladna posuda s dva dijela. Grijanje se vrši iz upaljača za cigarete ili utičnice. Za to su u kompletu predviđene dvije žice. Poklopac ima žlicu, tako da nema potrebe nositi uređaje sa sobom. Sam proizvod čvrsto se zatvara na 4 zasuna i ima ručku na poklopcu za prijenos. Pogodno za vozače, studente i uredske radnike. Lako se pere, jer je sklopiv i nema dodatnih džepova.

Električni 12V
Volumen (ml)600
Broj odjeljaka3
Materijalplastika
Značajkegrijanje iz upaljača za cigarete
 • upotrebljivost;
 • mogućnost grijanja iz utičnice ili u automobilu;
 • lako se pere;
 • kapacitet je dovoljan za puni obrok.
 • ne postoji način postavljanja timera;
 • nedostaje gumb za napajanje.

Radim kao špediter i cijeli dan lutam gradom. Kupio sam kutiju za ručak s funkcijom grijanja, tako da je između točaka bilo moguće prigristi normalnu domaću hranu. Zagrijavanje traje 20-40 minuta. Naravno, ovisno o gustoći jela i njegovom volumenu. Sve u svemu, jako sam zadovoljan boksom. Puno mi pomaže na poslu.

Električni 12V

Black + blum Original

Volumetrijski spremnik od nehrđajućeg čelika, ocijenjen za 600 ml. To je sasvim dovoljno za cjelovit obrok. Najbolje se koristi za prijenos glavnih jela. U tu svrhu predviđen je brod s vijčanim poklopcem i mali dodatni pretinac. Nedostaci uključuju činjenicu da se brod za umak i dodatni spremnik moraju staviti unutra. Za njih nisu predviđeni zasebni nosači i pretinci. Poklopac se sigurno i hermetički zatvara s četiri zasuna. U kompletu se nalazi i metalna vilica.

Black + blum Original
Volumen (ml)1000
Broj odjeljaka3
Materijalplastika
Značajketu je brod za umak i vilica
 • veliki volumen koji će odgovarati muškarcima;
 • tu je gravitacijski brod s poklopcem na vijak i vilica;
 • tekuća hrana ne curi;
 • može se oprati u PMM-u sve osim poklopca.
 • nisu utvrđeni očiti nedostaci.

Kupio sam ga kao poklon suprugu kako bi na poslu mogao jesti normalnu domaću hranu. Spremnik ne drži temperaturu, pa je potrebno zagrijavanje. Ali volumen je sasvim pristojan za muškarce. Moj suprug voli ponijeti drugi sa sobom i ima dovoljno ove kutije za ručak.

Black + blum Original

Mišljenje stručnjaka

Antonina Sidorova

Postavite pitanje

Često, ako je plastični proizvod jeftin, tada je izrađen od nekvalitetnog materijala. Takve kutije mogu ispuštati tvari opasne po zdravlje kada se zagriju ili dođu u kontakt s hranom.

GIPFEL 0289/0290

Njemački proizvođač nudi spremnik s tijesnim poklopcem od nehrđajućeg čelika. Postoji samo jedan pretinac i dizajniran je za zapreminu od 0,9 litara. Kutija za ručak može nositi juhe i glavna jela. Ali vrijedi napomenuti da se toplina ne drži baš dobro, a topla hrana za jedan i pol ili dva sata bit će na sobnoj temperaturi. Možete ga koristiti u mikrovalnoj pećnici sa zatvorenim poklopcem. Za to je predviđen ventil. A može se prati i u perilici posuđa, ali bez poklopca.

GIPFEL 0289/0290
Volumen (ml)900
Broj odjeljaka1
Materijalmetal
Značajkepoklopac s ventilom
 • čvrsto prianjanje poklopca, a ima i ventil za zagrijavanje u mikrovalnoj pećnici;
 • izdržljiv i siguran materijal;
 • može se prati u PMM-u;
 • veliki volumen.
 • ne držite toplinu.

Zatvorili smo blagovaonicu i morali smo pronaći pristojan kontejner. Odabrao Hipfel zbog omjera cijene i kvalitete. Volumen je sasvim moj i stalno sa sobom nosim meso i prilog. Ne jedem juhe i nisam ih nosio sa sobom, tako da ne mogu ništa reći o nepropusnosti. Kutija za ručak ne zadržava toplinu, pa je potrebno podgrijavanje.

GIPFEL 0289/0290

Mišljenje stručnjaka

Antonina Sidorova

Postavite pitanje

Ako želite ponijeti nekoliko jela sa sobom, trebali biste pobliže pogledati modele ove marke, koji imaju nekoliko odjeljaka.

Ocjena TOP 7 najboljih grijanih kutija za ručak

Na današnjoj top listi bili su:

 • Electric Lunch Box;
 • C5;
 • TAKE IT;
 • Beon BN-1003;
 • Chm-Market;
 • Beon BN-1004;
 • “Poslovni ručak”.

Pogledajmo pobliže odabrane modele.

Electric Lunch Box

Model se koristi jednostavno, priključite utikač u utičnicu i vrući ručak je spreman za nekoliko minuta. Uređaj će dugo zadržati toplinu zahvaljujući kućištu za toplinsku izolaciju. Kutija za ručak pogodna je za one koji žele dobro jesti.

Volumen, l1
Prehranaiz mreže
Dimenzije, mm175h165h130

Cijena: od 1115 do 1565 kuna.

 • zadržavanje topline 3 sata;
 • veliki asortiman dodatnih dodataka u kompletu (žlica, mjerna čaša, metalni tanjurić);
 • mala težina (500 g).

kutija za ručak

C5

Ručak tvrtke kineski proizvođač, proizvođač, izrađen je od visokokvalitetne plastike za hranu. Uređaj je opremljen visokokvalitetnim pričvršćivanjem poklopca i prikladnom ručkom koja osigurava prijenos kutije. Model se brzo zagrijava u roku od 5 minuta, spajajući se na mrežu od 220 V.

Volumen, l1,05
Dimenzije, cm234h166h120
Prehranaiz mreže
 • ručke su opremljene zaštitom od visoke temperature;
 • uključuje štapiće, plastičnu žlicu i vilicu;
 • imati zasebnu posudu s poklopcem od 450 ml.

kutija za ručak C5

TAKE IT

Model tvrtke, grijana kutija za ručak. Uređaj proizvodi grijanje proizvoda spajanjem na mrežu pomoću upaljača za automobil. Što omogućuje zagrijavanje hrane na željenu temperaturu. Model je dobar izlaz, vozači će moći jesti toplu hranu na putu.

Volumen, ml1050
Prehranaod upaljača za cigarete
Dimenzije, cm270h170h110

Trošak: od 1199 do 1500 kuna.

 • prisutnost spremnika s pregradom i malim uklonjivim pretincem za salate;
 • spremnik se lako uklanja i čisti;
 • brzo se zagrijava za 20-25 minuta.

kutija za ručak

Beon BN-1003

Uređaj tvrtke Iasin-spremnik od plastike za hranu plave boje. Opremljen s dva spremnika od 600 i 450 ml. Radi na grijanju iz napajanja: 220 V. Uključena je plastična žlica za višekratnu upotrebu i kabel za napajanje.

Snaga, Vati40
Volumen, ml1,05
Dimenzije, cm24h17, 5h10, 5

Uzmi: od 930 do 1010 kuna.

 • jamstvo -1 godina;
 • prisutnost dva spremnika omogućuje vam da odmah uzmete prvo i drugo jelo;
 • dobra snaga (40 vata).
 • nedostatak timera;
 • model nije opremljen zaštitom od pregrijavanja.

kutija za ručak-1003

Chm-Market

Model kineskog proizvođača Ina-Ina je komercijalno dostupan u dvije sheme boja: bijelo tijelo i zelene ručke; isto tijelo i svijetloplave ručke. Glavna značajka uređaja je mogućnost zagrijavanja hrane u njemu iz upaljača za cigarete u automobilu. Tijelo uređaja izrađeno je od izvrsne plastike. Na prednjoj ploči nalazi se LED dioda koja prikazuje rad uređaja.

Volumen, ml1000
Dimenzije, mm160h111h230
Snaga, Vati12

Kupite: od 740 do 980 kuna.

 • mala težina modela (550 g);
 • poklopac se zatvara s četiri plastične kopče;
 • udobna ručka na poklopcu.

kutija za ručak Ace-Ace

Beon BN-1004

Model kineske tvrtke izrađen je od plastike za hranu. Ima poseban pretinac u kojem se nalazi plastična žlica. Unutra su dva uklonjiva spremnika (zapremine: 0,6 i 0,45 l).

Volumen, l1,05
Snaga, Vati40
Dimenzije, cm25h10h10
 • veliki kapacitet (1050 ml);
 • na kućištu se nalazi indikator rada iz mreže.

kutija za ručak-1004

“Poslovni ručak”

Model je udoban i jednostavan za korištenje. Pomoću nje moguće je brzo zagrijati domaću hranu tamo gdje se u blizini nalaze električne utičnice! Praktično nošenje kutije za ručak osiguravaju preklopne ručke na poklopcu. Uređaj je izrađen od nehrđajućeg čelika i visokokvalitetne gumice.

Dimenzije, cm23, 7h16, 7h10, 5
Volumen, ml1500
Snaga, Vati45

Cijena: od 3900 do 4200 kuna.

 • prikladni poklopci s bravom i brtvom;
 • prisutnost uklonjivog otvora za paru;
 • indikator rada uređaja;
 • kabel za napajanje je uklonjiv i može se transportirati odvojeno od modela.

kutija za ručak poslovni ručak

Grijana električna kutija za ručak 220V, s uklonjivim spremnikom

Prikladan uređaj za one koji se odluče odreći termosice. Sastoji se od kućišta podijeljenog u dva odjeljka. Dio drugog jela stavlja se u jedan veliki, u drugi se umetne još jedna plastična posuda s hermetički zatvorenim poklopcem – za juhe. Kutija za ručak spojena je na mrežu (220 V) pomoću kabela, a za samo 15 minuta hladni ručak zagrijava se na željenu temperaturu. Indikatorska lampica upozorava na isključivanje. Korištenje proizvoda je jednostavno: gotovi proizvodi su uronjeni unutra, kutija je spojena na utičnicu, nakon 20 minuta hrana postaje topla. Jesti je ugodno i korisno.

Grijana električna kutija za ručak 220V, s uklonjivim spremnikom

Prednosti:

 • prekrasan dizajn
 • udobna ručka
 • kabel duljine 70 cm
 • čvrsto pripijeni poklopac
 • dobra oprema
 • linija sadrži proizvode s ružičastim, narančastim, plavim i zelenim naglascima

Nedostaci:

 • nisu otkriveni

Uređaj za kutiju za ručak

Ova vrsta spremnika namijenjena je skladištenju, grijanju i nošenju hrane. Opremljen s dva odjeljka izolirana jedan od drugog, hermetički pričvršćenim poklopcem, nogama za stabilnost.

Priključak na električnu mrežu i standardnog napona i upaljača za automobil, što proširuje opseg upotrebe takve kutije za ručak. Unutarnje zdjele izrađene su od plastike za hranu, ne emitiraju štetne tvari u hranu, lako se Peru od ostataka hrane, otporne su na promjene temperature. Paket također uključuje zasebnu posudu koja se može koristiti za salatu.

Utičnica za spajanje na žicu nalazi se sa strane u podnožju kućišta, silikonski čep ga sigurno zatvara od ulaska nepotrebnih predmeta, grijaći element se nalazi na cijeloj površini baze spremnika, ne topi plastičnu posudu. kunaovi poklopca opremljeni su silikonskom gumenom trakom koja sprječava prelijevanje hrane prilikom nošenja.

Na vrhu poklopca nalazi se prikladna ručka s kojom ga možete lako nositi. Također, u poklopcu je napravljeno udubljenje u kojem je opremljen pribor za jelo. Postoje setovi sa žlicom i vilicom. U sredini poklopca nalazi se okrugla rupa sa silikonskim čepom u obliku gljive-služi za ispuštanje pare tijekom zagrijavanja hrane

12V električna kutija za ručak

12V električna kutija za ručak

Pomoću ovog proizvoda hranu možete lako zagrijati na potrebnu temperaturu. Kućište “Ipino” izrađeno je od izdržljive plastike koja neće ispuštati toksine i druge štetne tvari u gotovu posudu. Ovaj model je spremnik s pregradom, a unutar njega se nalazi i uklonjivi spremnik koji se može koristiti za salatu. Pričvršćivanje poklopca je vrlo pouzdano, postoje četiri pričvršćivača koja neće dopustiti da se sadržaj prevrne tijekom transporta. Na poklopcu se nalazi i pretinac za odlaganje žlice. Vrijedno je napomenuti da su spremnici uklonjivi, što pojednostavljuje njegu proizvoda.

12V električna kutija za ručak

Prednosti:

 • kompaktna veličina
 • jednostavna njega
 • robusno kućište
 • postoji ručka za nošenje

Nedostaci:

 • dugo vrijeme zagrijavanja

Pravila upotrebe i njege

Da bi kutija za ručak dugo trajala, preporučuje se koristiti nekoliko savjeta za njezin rad i njegu:

 1. Ako se ne planira koristiti dulje vrijeme, preporuča se staviti kutiju za ručak u ambalažu i čuvati na suhom mjestu, isključujući pristup djeci.
 2. Nakon zagrijavanja dijela hrane, mrežni kabel mora biti isključen. Strogo je zabranjeno jesti hranu iz mrežnog spremnika.
 3. Da biste izbjegli neugodne mirise, odmah nakon upotrebe, kutija za ručak mora se oprati deterdžentom.
 4. Neprihvatljivo je koristiti bilo koja otapala za pranje, spremnik ne možete očistiti metalnim i tvrdim četkama.
 5. Brtvenu brtvu i ventilacijski ventil treba temeljito isprati.
 6. Prilikom pranja izbjegavajte ulazak tekućine u priključak električnog kabela.
 7. Ako se na unutarnjoj površini spremnika počnu pojavljivati tamne mrlje, moraju se oprati ili prekriti sodom nekoliko sati, a zatim temeljito isprati i osušiti.

Koristeći savjete za odabir grijanih kutija za ručak iz upaljača za automobil ili lanca, možete osigurati sebi i članovima svoje obitelji topli domaći obrok s više slijedova. Jednostavnost upotrebe, pouzdanost, kompaktnost, svestranost čine kontejnere nezamjenjivim pomagačima na putovanjima, s užurbanim radnim rasporedom i pri radu na mjestima udaljenim od ugostiteljskih poduzeća.

Povijest kutija za hranu

Riječ” kutija za ručak ” s engleskog. “iphine” je formirana od dvije riječi koje znamo “ipaine”, što znači ručak i” ipaine ” — kutija. Ove dvije riječi u potpunosti govore o njegovoj svrsi.

Kod nas su tek posljednjih godina kutije za ručak počele stjecati popularnost, dok su u stranim zemljama dugo tražene. Na primjer, u Japanu je ova vrsta pakiranja i prijenosa hrane poznata iz stoljeća.

Umijeće sakupljanja hrane u kutiji postalo je prava tradicija za Japance i nazvano je “Bento”. Sastojci se stavljaju u kutiju na određenim mjestima, ukrašavaju umakom.

U Americi su kutije za ručak postale popularne tijekom stoljeća na internetu, izgledale su poput male metalne kutije za kolačiće s ručkom.

Kriteriji odabira

Odlučivši kupiti kutiju za ručak, trebali biste odlučiti tko će je koristiti

Ako je spremnik potreban za dijete u školu ili međuobrok prije nastave u sportskom dijelu, tada biste trebali obratiti pažnju na sigurnost i dizajn. Ako za odraslu osobu, tada će odlučujući čimbenici biti nepropusnost i prostranost

Sljedeći kriterij je hrana koju će ponijeti sa sobom. Grijane termoze prikladne su za tekuća jela. Spremnici su prikladni za glavna jela i salate. Za sendviče, slastice i voće prikladna je izotermna kutija.

Važan kriterij odabira je mjesto na kojem se planira koristiti uređaj. Kutije za ručak s grijanjem iz mreže potrebne su tamo gdje postoji pristup električnoj mreži. Naravno, kutije za ručak s grijanim upaljačem prikladnije su za vozače i putnike u automobilima.

Dalje, trebali biste odlučiti o broju odjeljaka – ovdje će izbornik za ručak biti odlučujući. Ako planirate ponijeti dva jela i voće sa sobom – tada će vam trebati dvodijelni model s dodatnom ladicom. Volumen odjeljaka određuje se na temelju broja sudionika u ručku.

Važna karakteristika je materijal od kojeg je spremnik izrađen. Plastični proizvod ne smije sadržavati bisfenol-A, zapis o njegovoj odsutnosti, u pravilu, primjenjuje se na ambalažu

Potrebno je da kutija bude izrađena od plastike za hranu. Unutrašnjost nekih modela izrađena je od čelika. Takvi spremnici ne upijaju mirise i lako se čiste.

Treba obratiti pažnju na nepropusnost i jednostavnost održavanja modela. Uređaj s nedovoljnom nepropusnošću uzrokovat će puno neugodnosti, pa ga treba napustiti

Kutija za ručak treba se lako prati i po mogućnosti u perilici posuđa. Dizajn većine proizvoda udovoljava sljedećim zahtjevima.

Prilikom odabira proizvođača važan je, treba uzeti u obzir njegovu reputaciju i specijalizaciju. Tvrtka sa solidnom poviješću vjerojatno neće dopustiti sebi da proizvede proizvod od neupotrebljivog materijala. Konačna odluka može se donijeti uzimajući u obzir navedene karakteristike i financijske mogućnosti.

Kako odabrati kutije za ručak?

Materijal

Plastika

Danas se u prodaji nalaze različite konfiguracije plastičnih spremnika. Glavna prednost je lakoća spremnika, a nedostatak je krhkost. Bolje je odabrati proizvode poznatih marki koji jamče potpunu sigurnost plastike za hranu. Kutija za ručak može imati 1-3 ili više odjeljaka, što je prikladno za nošenje više namirnica. Ogroman izbor modela, rješenja u boji i jeftinost atraktivne su karakteristike plastičnih spremnika.

plastika

Staklo

Staklene kutije za ručak nisu najpopularnija opcija, ali ipak postoje. Što se tiče skladištenja hrane i zagrijavanja u mikrovalnoj pećnici, to je dobar materijal. Stakleni spremnici imaju jednu značajku koju gotovo svi smatraju nedostatkom-to je velika težina, u usporedbi s drugim materijalima.

staklo

Silikon

Brtve za kutije za ručak često su izrađene od silikona. Zahvaljujući traci od elastičnog materijala, utor poklopca točno se uklapa u spremnik i uopće nema praznina. Stoga možete ponijeti prva jela sa sobom i neće se proliti. Bakterije se ne razmnožavaju na silikonu i ne nakupljaju se ostaci hrane. Silikon je ekološki prihvatljiv materijal od kojeg se izrađuju kutije za ručak ili njihovi poklopci.

silikon

Princip rada uređaja

Za početak se preporučuje otvaranje ventila za izlaz zraka pritiskom na silikonski čep. Zatim umetnite žicu u utičnicu sa strane i spojite je na napajanje. Od vas se ne traži više radnji. Vrijeme zagrijavanja takvih kutija za ručak može biti od pet do dvadeset i pet minuta.

Treba navesti sve prednosti i nedostatke takvih spremnika

Plusevi uključuju:

 • Mobilnost. Dobivate mogućnost zagrijavanja hrane gotovo bilo gdje gdje postoji priključak za struju.
 • Mala veličina također je važna točka pri odabiru kompaktnog spremnika
 • Mogućnost nošenja i podgrijavanja više jela odjednom
 • Jednostavnost u premještanju spremnika
 • Niska cijena

Nedostaci nekih modela

 • Kratka duljina kabela
 • Nedostatak opreme termostata i timera
 • Nema gumba za isključivanje
 • Neki se modeli zagrijavaju više od trideset minuta
 • Jeftini modeli opremljeni su niskokvalitetnom plastikom koja miriše na prvu upotrebu.

Uređaj kutije za ručak

Grijana kutija za ručak za hranu neophodna je za lako kretanje i očuvanje. Dizajn je tijelo podijeljeno u dva ili više prostranih pretinaca za razne proizvode. Uređaj se zatvara odozgo: na poklopcu se nalaze četiri jaka držača. Na vrhu kućišta nalazi se ručka. Pomoću nje lako možete prenijeti kutiju za ručak s mjesta na mjesto. Ručka se preklapa i ne zauzima puno prostora. Na poklopcu možete pronaći i pretinac za odlaganje žlice uključene u komplet.

Na vrhu se nalazi odjeljak za ventilaciju. Potrebno je da se kuhana večera ne pokvari. Rupa ima zasun izrađen od silikona. Da bi se osigurala veća nepropusnost, mnogi modeli kutija za ručak imaju dodatnu silikonsku brtvu-brtvu. Uređaj teži na različite načine, od 500 g do jednog kilograma.

Ispod je grijač. U pravilu se na dnu uređaja nalazi kabel za spajanje na električnu mrežu. Utikač je zaštićen silikonskim vrhom radi sigurnosti i sigurnosti.

Popularni modeli

Grijane kutije postale su široko rasprostranjene i tražene. Na tržištu postoji veliki broj modela koji se prema nekim kriterijima mogu uvjetno podijeliti u vrste. Prvo je za koju dob se proizvod kupuje.

Pružiti školarcu ili studentu za njihov naporan dan učenja topli obrok nije lak zadatak. Dobar pomoćnik ovdje bi bio grijani spremnik. Modeli za djecu su nepropusni za zrak, sigurni za upotrebu, udobni i lijepo dizajnirani. Na primjer, proizvodi iz serije. Imaju dodatne odjeljke za desert ili voće. Glavni nedostaci takvih proizvoda su visoka cijena. Osim toga, školarci i studenti nemaju uvijek mogućnost povezivanja kutije s mrežom. Također, svi spremnici podijeljeni su u vrste prema vrsti veze: iz mreže ili upaljača za automobil.

Električni

Električne kutije za ručak s grijanim napajanjem brzo zagrijavaju hranu. Imaju nepropusni poklopac sa silikonskom brtvom. Tablica prikazuje nekoliko uobičajenih modela.

Značajke Ukusan ručak 220 u Electric Lunch Box Electronic Lunch Box Aqua Work C5
Volumen, l 1,05 1,0 1,05 1,05
Dimenzije, cm 24 17 10 17,5 do 13,5 do 15,5 24 h 17 h 11 23,4 do 16,6 do 12,5
Težina, g 600 500 500 900
Snaga, Vati 40 40 45 45
Oprema Plastična Futrola za hranu. Odvojivi pretinac.
Metalni tanjurić, stalak za kuhanje jaja, čaša, žlica. Kućište-plastika za hranu. Žlica. Žlica, vilica, štapići. Kućište-plastika i čelik.

Električne kutije za ručak lijepo su dizajnirane, imaju prikladnu ručku za nošenje, kompaktne su. Paket proizvoda je kompletan set predmeta za ručak koji se nalaze u zasebnom spremniku. Većina modela može zagrijati sadržaj za 5 minuta.

Electric Lunch Box

Aqua Work C5

Ukusan ručak

Automobilski

Grijane kutije za ručak u automobilu prikladne su za upotrebu na cesti. Kamiondžije i putnici već su uspjeli cijeniti njihove prednosti – kompaktnost, mogućnost potpunog ručka bez korištenja usluga ugostiteljskih objekata uz cestu. Karakteristike nekih modela prikazane su u tablici.

Značajke (12B) Gelberk GLK-115 Ukusan ručak 12B Kamp kuhinja
Volumen, l 1,5 1,2 0,82 0,82
Dimenzije, cm 21,5 * 15 * 10,5 23 16 11 16,5 do 23 do 10 24 do 17 do 10,2
Težina, gr 1000 500 600 790
Snaga, Vati 45 40 40 45
Oprema Čelični kalupi za posuđe, pretinac za uređaje. Plastični spremnici za hranu . Plastika, metal Unutrašnjost medicinskog čelika. Čelična žlica i vilica.
Prehrana 12V 12 / 24V 12V 12V

Automobilske modifikacije kutija imaju sve prednosti konvencionalnih, električnih proizvoda. Također su nepropusni za zrak, prikladni za nošenje. Kutija za ručak kompaktno je smještena među prtljagom ili u putničkom prostoru.

Gelberk GLK-115

Aqua Work

Kamp kuhinja s ukusnom ručkom na internetu

Što je kutija za ručak

Kutija za ručak je proizvod za pohranu hrane. Njegova glavna značajka je da je unutarnji prostor podijeljen u odjeljke, što vam omogućuje da unutra stavite nekoliko različitih jela, pa stavite pribor za jelo. Takvi spremnici omogućuju vam da sa sobom ponesete ne samo glavna jela, već i razne juhe, sendviče i salate.

Za pojavu kutije za ručak vrijedi zahvaliti američkim radnicima koji su počeli koristiti kutije za pohranu alata u obliku spremnika za hranu. Tako su se pojavile metalne kutije za ručak. Kasnije su ih zamijenili modeli izrađeni od plastike, koji su bili lagani i jednostavni za upotrebu.

Danas su kutije za ručak vrlo popularne ne samo među uredskim radnicima, već i među studentima, školarcima, ljudima koji se pridržavaju pravilne prehrane i ljubiteljima piknika. Oni koji su puno na putu također su cijenili prednosti ovog proizvoda. Tako će vam uvijek biti pri ruci svježa i ukusna hrana, zahvaljujući tome ne možete brinuti o pojavi probavnih problema.

Vrste kutija za ručak

Ovaj se uređaj može razlikovati po volumenu, obliku, shemi boja, materijalu izrade. Ako govorimo o proizvodnom materijalu, tada su plastični proizvodi najrasprostranjeniji. Takve se opcije odlikuju kompaktnom veličinom i malom težinom. Također, u pravilu imaju nepropusni poklopac s kojim će sadržaj spremnika ostati unutra. Ali plastični modeli nisu vrlo izdržljivi, mogu sadržavati aditive štetne za zdravlje, a određeni modeli neće dugo trajati.

Metalni modeli također su prilično popularni. Za njihovu proizvodnju koristi se nehrđajući čelik. Takvi će proizvodi služiti više od jedne godine svom vlasniku, zbog svoje snage. Osim toga, metalni spremnici duže zadržavaju toplinu proizvoda i njihova korisna svojstva. Skupi modeli metalnih kutija za hranu imaju zidove izrađene od dvostrukog sloja metala. To će vam pomoći zadržati temperaturu jela do osam sati.

Za izradu kutija za ručak koriste se keramika i staklo. Keramički modeli zadržavaju korisna svojstva proizvoda i svih vitamina, osim toga, keramika je ekološki prihvatljiv i siguran materijal. Ali vrijedi napomenuti da je takav materijal krhak i lako se može slomiti pri udaru. Staklo je također čist i siguran materijal, osim toga, s vremenom takve kutije za ručak neće apsorbirati mirise hrane. To pojednostavljuje njegu proizvoda. Ne zaboravite da su stakleni modeli izdržljivi, u njima možete zagrijavati hranu u mikrovalnoj pećnici, ali istodobno su vrlo teški, što je mali nedostatak takvih proizvoda.

Takve uređaje možete podijeliti i prema dizajnu. Sada mnogi proizvođači proizvode sklopive proizvode. Njihov dizajn može se mijenjati pomoću dodatnih elemenata. Takvi se modeli mogu sastojati od nekoliko kompleta, dok se tijekom skladištenja mogu slagati jedan u drugi. Zahvaljujući tome, možete uštedjeti prostor u ormaru ili torbi.

Ne zaboravite na kutije za ručak s grijanjem. Da bi gotovo jelo postalo vruće, samo trebate spojiti spremnik na mrežu. Vrijeme zagrijavanja za različite modele varira od nekoliko minuta do pola sata. Ovisi o materijalu spremnika i njegovoj snazi. Postoje proizvodi koji se mogu koristiti u automobilu. Spajaju se na upaljač za cigarete, nakon čega počinje zagrijavanje hrane. Kada koristite takve uređaje, važno je koristiti ispravne utičnice i ne prekoračiti vrijeme zagrijavanja koje je proizvođač naznačio u uputama.

1 grijani internet (asa-asa 10 asa 2)

Vođa rangiranja funkcionalni i tehnološki model asa (asa-asa 10 asa 2). Dizajn uređaja koristi dvorazinsko postavljanje zasebnih spremnika, zagrijavanje parom, očuvanje topline i svježine proizvoda pomoću vakuuma.

Set uključuje dva metalna spremnika, od kojih je jedan podijeljen u dva dijela, za dva jela. Ukupna zapremina 1 litra. Poklopci spremnika su prozirni, s ventilom za usisavanje i usisavanje zraka. Postoji zasebna rešetka za spremanje jaja, ručna mini pumpa za stvaranje vakuuma.

Uređajem se upravlja jednostavno, jednim gumbom. Možete koristiti dvije ili jednu razinu spremnika istovremeno, ako je potrebno. Snaga grijanja 270 vata, hrana se zagrijava u samo nekoliko minuta.

Tijelo proizvoda izrađeno je od visokokvalitetne plastike, s dvostrukom silikonskom brtvom. Prednost modela je izvrsna nepropusnost. Tekućina se ne prolijeva čak ni pri okretanju od 90 stupnjeva.

Dizajn kutije je originalan, podsjeća na kompaktni retro kofer opremljen modernim praktičnim elementima. Na primjer, prikladna uvlačiva ručka. Prema korisnicima, ovaj model savršeno kombinira kvalitetu, praktičnost, funkcionalnost.

Pros:

 • Funkcionalnost, obradivost.
 • Kvaliteta materijala i montaže.
 • Mobilnost konstrukcije.
 • Nepropusnost, može se nositi u torbi, ruksaku.
 • Racionalno razgraničenje sadržaja.
 • Brzo, ravnomjerno zagrijavanje.
 • Izvorni dizajn.

Kontra:

Trošak.

Xiaomi Small Bear Electric Lunch Box DFH-B10J2

Popisi najboljih

Kutije za ručak postupno postaju popularne u našoj zemlji. Prikladni su za upotrebu na putovanjima i dovršavanje ručkova za svoju djecu. Stoga sam prilikom odabira najboljih odlučio postaviti sljedeće kategorije, uzimajući u obzir omjer cijene i kvalitete proizvoda:

 • za putovanje;
 • za školarca i za posao;
 • za one koji su na dijeti.

Najbolja kutija za ručak za putovanja

Tijekom putovanja nije uvijek moguće pravilno jesti, zagrijavati gotova jela ili dugo vremena održavati okus i kvalitetu proizvoda. Ali sve je to vrlo važno tijekom dugog puta!

Stoga predlažem da obratite pažnju na kutiju za ručak s dugim nazivom “Ace – ace10 ACE2”. Jedinstven je po tome što ne samo da će vam omogućiti prijevoz nekoliko jela u različitim spremnicima, zagrijavanje na cesti, već ima i zanimljive funkcije. Ali prvo!

Svi kontejneri za ručak iz Interneta

Izrađeni su spremnici od 304 nehrđajućeg čelika otpornog na kiseline i kemikalije. A kućište je izrađeno od ekološki prihvatljive plastike bez mirisa. Svi odjeljci su hermetički instalirani i zatvoreni, što omogućuje skladištenje i transport.

Hrana se zagrijava iz mreže, za koju je uključena žica. Ali ima azijski utikač i trebat će mu adapter. Usput, kabel se lako može zamijeniti onim koji ide od vašeg računala do utičnice.

Paket uključuje:

 • sama kutija za ručak;
 • dva spremnika od nehrđajućeg čelika, jedan s razdjelnikom na pola;
 • pregrada;
 • mjerna čaša;
 • mini pumpa za stvaranje vakuuma.

Svaki spremnik ima poklopac s mogućnošću stvaranja vakuuma iznutra. Takvo rješenje zaustavit će procese truljenja, fermentacije i stvaranja plijesni. To vam omogućuje da duže sačuvate svježinu proizvoda i njihova korisna svojstva, što je posebno važno na putu. Ukupna zapremina kutije je 1 litra.

Osim zagrijavanja hrane, možete je i kuhati na pari. Kutija za ručak ima sve što vam je potrebno za to. Jedino vrijeme kuhanja navedeno je u putovnici na kineskom jeziku.

Primjer upotrebe kutije za ručak u svemiru može se vidjeti u pregledu:

kutija za ručak grijana na Internetu-na Internetu 10 Na internetu 2

Najbolja kutija za ručak za školarca i za posao

Nije uvijek moguće otići u blagovaonicu na poslu za vrijeme ručka, a ponekad ne želite, jer je bolje jesti domaću hranu. U ovom slučaju vrijedi koristiti voluminozni kontejner, koji se proizvodi u Mađarskoj. Plastika je visoke kvalitete i nema štetnih nečistoća, što znači da vaše zdravlje neće biti u opasnosti.

Model je dizajniran posebno za one koji ručak nose sa sobom na posao ili u školu. Ukupna zapremina je prilično velika i iznosi 1,2 litre, što će vam omogućiti da sa sobom ponesete juhu ili drugu. Izvrsno za muškarce koji vole puni ručak.

Donji spremnik je velik, ali gornji je u obliku podloge namijenjene spremanju pribora za jelo. Na gornju podlogu možete staviti i salatu, sendvič, orašaste plodove, nasjeckano voće ili komad ribe ili mesa. Ali u ovom slučaju morat ćete odvojeno staviti pribor za jelo i brod za umak u vrećicu.

U kompletu se nalaze nož, vilica i žlica izrađeni od izdržljive plastike. Na ručki imaju nosač koji vam omogućuje spajanje uređaja tako da su kompaktno pohranjeni i da se ne izgube. A tu je i mali brod za umak. U njega možete uliti umak ili preljev. Poklopac ima ventil za zagrijavanje hrane u mikrovalnoj pećnici.

Poklopac dobro pristaje, tako da nema brige da će se tekućina izliti. Nakon proučavanja brojnih recenzija, možemo reći da je većina potrošača zadovoljna proizvodom.

CURVER Smart To Go Lunch Kit 1.2 l

Najbolja kutija za ručak za one koji su na dijeti

Dijete na dijeti pažljivo prate svoju prehranu, izračunavaju unos proteina, masti i ugljikohidrata. Posebno je važno u početnoj fazi prilagoditi se i ne slomiti se, ali u tome će vam pomoći pravilno odabrana kutija za ručak. Može se koristiti kod kuće i na poslu. Imati nekoliko odjeljaka omogućit će vam da pravilno izračunate unos kalorija, organizirate mali međuobrok kako ne biste ogladnili.

Da biste to učinili, predlažem korištenje jeftinog, ali prostranog spremnika za prijenos s uklonjivim spremnicima. Model se proizvodi u dvije verzije: 900 i 1200 mililitara. Stoga uvijek možete odabrati prikladniji za sebe.

Spremnik se sastoji od sljedećih dijelova:

 • glavna kutija u koju su ugrađene sve komponente;
 • spremnik s pregradnim zidom za prijenos suhe hrane, voća, orašastih plodova i povrća;
 • spremnik s poklopcem za salate i drugi;
 • čvrsta plastična vilica.

Poklopac se hermetički zatvara, tako da sadržaj neće ispasti ili procuriti. Hranu možete zagrijati u mikrovalnoj pećnici, ali nakon uklanjanja poklopca. Dopušteno je pranje svih dijelova u perilici posuđa.

Kutija za ručak s odvojivim spremnicima, 0.9 l

Savjeti za odabir elektrolanchboksa

Da biste kupili uzorak koji će biti prikladan u svim pogledima, trebali biste pažljivo pratiti asortiman.

Vrsta hrane

Prva vrsta uređaja spojena je na automobilsku merezhu

Ovdje biste trebali obratiti pažnju na kvalitetu izrade žice i utikača. Konektori takozvanog “Euro uzorka”nalaze se više puta

Tijelo im je kratko i nepismeno uvijek dopire do dna” bunara ” upaljača za cigarete. Zbog toga mogu postojati problemi s prekidom veze. Takav utikač morat će se stalno prilagođavati kako bi se uspostavio kontakt, ali za to će biti potrebno prepoznati uspješan položaj.

Izlaz: kupite Adapter za sve vrste upaljača za cigarete. Da, možete odmah kupiti model s utikačem za svoj kao utičnicu za upaljač za cigarete.

Druga vrsta su kutije za ručak s vezom na kućni raspored

Ovdje biste trebali obratiti pažnju na duljinu kabela, jer utičnica nije uvijek smještena odmah pri ruci. Što je čišća duljina žice, to bolje

Često je snaga takvih uređaja veća od snage automobilskih kolega. To je zbog činjenice da je opskrba električnom energijom stabilna, s izuzetkom. Ant. s prekidima, a napon je mnogo veći.

Vijeće! Prije kupnje potrebno je proučiti električni uređaj na oštećenja, pukotine i, posebno, nabore kabela. Ako je izolacija ožičenja na nekim mjestima poremećena, rad uređaja može biti nesiguran.

Materijal izrade

Kutije za ručak izrađene su od plastike ili metala. Ti materijali imaju značajne razlike. Na primjer, čvrstoća na pad, nepromjenjivost na promjene temperature, pojavu pukotina i ogrebotina.

Što je plastika pouzdanija, to će vaša kutija za ručak duže trajati. Najkvalitetnije legure plastike nisu potpuno tvrde dodirom

Treba obratiti pažnju na prisutnost silikonskih brtvi: u najpromišljenijim kutijama za ručak svi čepovi i brtve izrađeni su od ovog materijala. U proračunskim modelima obična guma za hranu može poslužiti kao materijal za izradu brtve

Važno! Nepropusna kutija za ručak za juhu učinkovita je samo ako nema bez nje silikonska brtva između poklopca i kućišta. U proračunskim modelima ili se ne čuje, ili je izrađen od drugih materijala koji slabo održavaju nepropusnost

Metalne kutije za ručak trebaju biti lagane kako ne bi uzrokovale nelagodu prilikom nošenja.

Veličina i broj odjeljaka

Kutiju za ručak s igračkama lako možete ponijeti sa sobom na posao. Prisutnost izbora uređaja mora uzeti u obzir vlastite potrebe. Ako se dnevni unos sastoji uglavnom od istih jela, možete se ograničiti na dva odjeljka. Za one koji vole diverzificirati svoj ručak, možete se zaustaviti na modelima s velikim brojem odjeljaka za tu hranu.

Važno! Ne zaboravite da će broj odjeljaka utjecati na dimenzije cijelog uređaja: što su s prikolicom, to je tijelo veće

Najbolje svestrane kutije za ručak s napajanjem od 220/12 V

220/12V električna grijana kutija za ručak

4.9

Kutija za ručak je uređaj koji će vam pomoći da uvijek uživate u domaćoj hrani bez obzira na lokaciju. Prednost mu je što radi na upaljaču za cigarete i na mreži. Za ljude koji često putuju ili su na dugim putovanjima-ovo je najbolja opcija. Ukupna zapremina kapaciteta – 1050 ml. Kompaktne dimenzije omogućuju vam da sa sobom ponesete kutiju za ručak na studij ili posao.

Izdržljiva plastika za hranu otporna je na mehanička naprezanja, na njoj se ne stvaraju pukotine, s vremenom ne potamni. Materijal se lako pere od bilo kakve prljavštine. Spremnik ima pregradu i zasebnu posudu za hranu koja ne zahtijeva zagrijavanje. Uključena žlica pohranjena je u odjeljku na poklopcu uređaja. Četiri stezaljke čvrsto ga učvršćuju, eliminirajući prolijevanje ili izlijevanje proizvoda.

Svi se spremnici lako uklanjaju i peru bez rizika da voda uđe u električni priključak. Ručka je vrlo udobna. Otvor za ventilaciju zaštićen je dodatnim silikonskim jastučićem. Na kućištu se nalazi indikator grijanja. Kupci napominju da jela zadržavaju toplinu nekoliko sati, pa nije potrebno jesti odmah

To je vrlo važno u skladu s načinom napajanja, kada se nalazite na mjestima bez mogućnosti povezivanja s mrežom

Prednosti

 • dugotrajni toplinski učinak;
 • ekološki prihvatljivi materijali;
 • prikladna primjena i njega;
 • lakonski dizajn.

Pažnja! Ova ocjena je subjektivna, nije oglašavanje i ne služi kao vodič za kupnju. Prije kupnje potrebno je konzultirati stručnjaka

Označavanje

Prilikom odabira spremnika koji namjeravate zagrijati, zamrznuti, prati u perilici posuđa, proučite oznake na posuđu!

Glavna oznaka

Fotografija s

 • Internet-samo za jednokratnu upotrebu bez grijanja.
 • Internet-polietilen visoke gustoće (popularan i siguran materijal). Pogodno za podgrijavanje ili zamrzavanje. Takva jela mogu se koristiti više puta.
 • Internet-polivinil klorid. Ne možete zagrijati, opasno je!
 • Internet-polipropilen. Ne boji se zagrijavanja, smrzavanja. Netoksičan.
 • Internet-polistiren. Otrovno! Neprikladno za skladištenje hrane.
 • Internet-kontakt s hranom je neprihvatljiv i zabranjen!

Dodatne ikone

Fotografija s

 • Valovite okomite crte s naznakom temperature — mogu se zagrijavati (na određenoj temperaturi koja je tamo navedena).
 • Pahuljica-sigurno za zamrzavanje.
 • Mikrovalna pećnica-sigurna za mikrovalnu pećnicu.
 • Tanjuri s kapljicama — mogu se prati u perilici posuđa.

Pravila rada uređaja

 • Nakon zagrijavanja hrane isključite kutiju za ručak iz mreže
 • Obavezno pranje posuda za posude svaki put nakon obroka. To će pomoći u izbjegavanju stvaranja štetnih mikroba
 • Prilikom čišćenja ne koriste se benzinske i druge otopine koje nisu namijenjene čišćenju spremnika za hranu
 • Čuvanje izvan dohvata djece upozorit će na lomljenje uslijed pada
 • Pranje se vrši toplom vodom pomoću deterdženata za suđe bez upotrebe tvrdih metalnih spužvi. Plastika kućišta ne puca čak i ako je bila pohranjena u hladnjaku prije zagrijavanja.
 • Ako dođe do kvara zavojnice za grijanje, preporučuje se kontaktirati servisni centar, bez pokušaja da sami popravite kvar.

Svrha

Fotografija s

Ako na poslu imate posuđe u koje možete premjestiti hranu da se zagrije i pojede, tada možete kupiti posudu s više odjeljaka. Vrlo je prikladno: u jedan odjeljak možete staviti meso i prilog, u drugi-salatu od povrća, u treći-orašaste plodove za međuobrok. Takav spremnik zauzimao bi manje prostora u torba nego hipotetička tri. Osim toga, odvojeni prijevoz hrane omogućuje vam da duže zadržite svježinu.

Spremnik s više odjeljaka

Popularni modeli

Grijane kutije postale su široko rasprostranjene i tražene. Na tržištu postoji veliki broj modela koji se prema nekim kriterijima mogu uvjetno podijeliti u vrste. Prvo je za koju dob se proizvod kupuje.

Pružiti školarcu ili studentu za njihov naporan dan učenja topli obrok nije lak zadatak. Dobar pomoćnik ovdje bi bio grijani spremnik. Modeli za djecu su nepropusni za zrak, sigurni za upotrebu, udobni i lijepo dizajnirani. Na primjer, proizvodi iz serije. Imaju dodatne odjeljke za desert ili voće. Glavni nedostaci takvih proizvoda su visoka cijena. Osim toga, školarci i studenti nemaju uvijek mogućnost povezivanja kutije s mrežom. Također, svi spremnici podijeljeni su u vrste prema vrsti veze: iz mreže ili upaljača za automobil.

Električni

Električne kutije za ručak s grijanim napajanjem brzo zagrijavaju hranu. Imaju nepropusni poklopac sa silikonskom brtvom. Tablica prikazuje nekoliko uobičajenih modela.

Značajke Ukusan ručak 220 u Electric Lunch Box Electronic Lunch Box Aqua Work C5
Volumen, l 1,05 1,0 1,05 1,05
Dimenzije, cm 24 17 10 17,5 do 13,5 do 15,5 24 h 17 h 11 23,4 do 16,6 do 12,5
Težina, g 600 500 500 900
Snaga, Vati
Oprema Plastična Futrola za hranu. Odvojivi pretinac.
Metalni tanjurić, stalak za kuhanje jaja, čaša, žlica. Kućište-plastika za hranu. Žlica. Žlica, vilica, štapići. Kućište-plastika i čelik.

Električne kutije za ručak lijepo su dizajnirane, imaju prikladnu ručku za nošenje, kompaktne su. Paket proizvoda je kompletan set predmeta za ručak koji se nalaze u zasebnom spremniku. Većina modela može zagrijati sadržaj za 5 minuta.

Internet5 ukusan ručak

Automobilski

Grijane kutije za ručak u automobilu prikladne su za upotrebu na cesti. Kamiondžije i putnici već su uspjeli cijeniti njihove prednosti – kompaktnost, mogućnost potpunog ručka bez korištenja usluga ugostiteljskih objekata uz cestu. Karakteristike nekih modela prikazane su u tablici.

Značajke (12B) Gelberk GLK-115 Ukusan ručak 12B Kamp kuhinja
Volumen, l 1,5 1,2 0,82 0,82
Dimenzije, cm 21,5 * 15 * 10,5 23 16 11 16,5 do 23 do 10 24 do 17 do 10,2
Težina, gr 1000 500 600 790
Snaga, Vati
Oprema Čelični kalupi za posuđe, pretinac za uređaje. Plastični spremnici za hranu . Plastika, metal Unutrašnjost medicinskog čelika. Čelična žlica i vilica.
Prehrana 12V 12 / 24V 12V 12V

Automobilske modifikacije kutija imaju sve prednosti konvencionalnih, električnih proizvoda. Također su nepropusni za zrak, prikladni za nošenje. Kutija za ručak kompaktno je smještena među prtljagom ili u putničkom prostoru.

Iphine-115 iphine kamping kuhinja IPHINE ukusan ručak

Ovo je zanimljivo: krug diodnog mosta s dvije diode i dva kondenzatora: pokrivamo općenito

Srednji cjenovni segment

Proizvodi predstavljeni u ovoj kategoriji često mogu zamijeniti čak i tradicionalne termoze, jer su izrađeni od visokokvalitetnih materijala s mogućnošću zaštite hrane od gubitka topline. Svaki takav hermetički zatvoren spremnik kombinira prednosti oba dizajna: tradicionalne kutije za hranu i termos koji dugo zadržava toplinu.

Od uvjetno dostupnih modela u ovom cjenovnom segmentu treba napomenuti IASIPI, koji se sastoji od dva odjela odjednom. Iznutra je model izrađen od metala koji se lako čisti, a također je opremljen slojem toplinske izolacije koji će održavati visoku temperaturu hrane do 4-5 sati. Po cijeni manjoj od 1000 kuna. ovo je prilično dobra opcija, posebno za hitne slučajeve – dugo putovanje autobusom, nepredviđeni odlazak na poslovno putovanje i druge slične slučajeve. Takvi spremnici za hranu posebno su popularni među onima koji su često prisiljeni putovati na kratka poslovna putovanja i ne smeta im dobra prilika za užinu tople hrane uz minimalne financijske troškove.

Metalne kutije za ručak najčešće se izrađuju u faktoru oblika punopravne termosice za hranu s nekoliko odjeljaka, rastavljajući koje možete stvoriti minijaturni stolni set sa svime što vam je potrebno za” kampiranje ” obroka. Model Ama, ama s cijenom od oko 1700 kuna. nudi sve ove mogućnosti, a istovremeno osigurava da je sva hrana dovoljno dugo topla.

Čitaj:
Kako odabrati tavu

Najbolji modeli kutija za ručak

Atini12 iPhone iz upaljača za cigarete

Svijetli dizajn modela od plastike za hranu.Grijana kutija za ručak u automobilu teži oko pola kilograma. Zagrijava hranu za 25-30 minuta. Prostran – u njega možete staviti litru hrane. Snaga zavojnice za grijanje je 40V, neće sletjeti akumulator automobila. Prikladna, dovoljno duga Duljina kabela, omogućujući vozaču da udobno smjesti spremnik za vrijeme zagrijavanja. Odjeljak u poklopcu opremljen je žlicom. Plastika s vremenom ne gubi kvalitetu.

Kutija za ručak s grijanjem na mreži 220V

Električna kutija za ručak ovog proizvođača bit će izvrstan izbor za školarca. Vrijeme zagrijavanja hrane je do 20 minuta, volumen hrane je nešto veći od litre, mala težina od 550 grama. Stane u ruksak. Plastika se lako čisti od hrane, hermetički zatvara poklopac. Dolazi sa žlicom.

Kutija za ručak s električnim grijanjem (internet)

Ovaj termos s grijanjem iz 220V mreže zaslužuje pažnju. Mala cijena, otpornost na ekstremne temperature, optimalna kvaliteta izrade spremnika. Standardni kapacitet hrane od 1 litre. Hrana ne gubi svoj okus čak i dok je unutra cijeli dan. Vrijeme zagrijavanja do 25 minuta. Unutarnji spremnik podijeljen je u dva odjeljka od 450 i 600 mililitara. Odjeljak manjeg volumena obično se koristi za tekuću hranu.

Kutija za ručak s grijanjem na TV-u. Svijetli i prostrani model s brzim zagrijavanjem hrane. 1,05 l ukupni kapacitet zdjela. Izrađen od plastike za hranu, poklopac osigurava nepropusno zatvaranje, komplet se nadopunjuje ne samo vilicom i žlicom, već i štapićima. Od minusa-dugo vrijeme zagrijavanja hrane, visoka cijena. U trgovini je njegova cijena 1950 kuna.

No tags for this post.

Najbolji električni modeli

FANTASY ELECTRIC LUNCH BOX

Uređaj dizajniran za brzo zagrijavanje hrane. Izrađena od plastike i metala za hranu, ima dvije komore za smještaj dva obroka ili dva obroka. Tijelo je toplinski izolirano, zapremina 1,5 litre. Tu je žlica u kompletu. Radi na mreži. Prosječni trošak – 990 kuna.

FANTASY ELECTRIC LUNCH BOX

Prednosti:

 • kompaktan;
 • prostran;
 • robusno kućište;
 • različite boje;
 • lijep dizajn;
 • prilagođeno djeci;
 • dugi vijek trajanja;
 • može se prati u perilici posuđa;
 • prihvatljiva cijena.

Nedostaci:

 • nije identificirano.

C5

Proizvod je izrađen po principu termosice: gornji izdržljivi plastični sloj, zatim toplinski izolacijski sloj, unutrašnjost kutije od nehrđajućeg čelika. Izgleda elegantno, svijetlo. Ima udobnu ručku. U kompletu se nalazi pribor za jelo: žlica, vilica, štapići. Dostupno u sljedećim nijansama boja: ružičasta, narančasta, plava. Zagrijavanje večere ostaje vani hladno. Prosječni trošak – 1950 kuna.

C5

Prednosti:

 • kvalitetni materijali;
 • prostran;
 • izdržljiv;
 • sadrži dva jela;
 • jesti pribor za jelo;
 • dugi vijek upotrebe;
 • jednostavnost njege.

Nedostaci:

 • zagrijava jela više od 30 minuta.

Kamille KM-2130

Ponuda poljskog proizvođača po pristupačnoj cijeni. Prostran, ali istovremeno kompaktan uređaj koji je prikladan za ponijeti sa sobom. Ima dva odjeljka. Sve komponente izrađene su od izdržljivih materijala: gornja kutija je plastična, unutarnja je od nehrđajućeg čelika. Hrana zagrijana za 20 minuta i dalje ostaje topla oko dva sata. Pogodno za tekuća jela. Postoji jedan pribor za jelo-žlica. Prosječni trošak – 990 kuna.

Kamille KM- 2130

Prednosti:

 • trajni materijali;
 • pouzdana nepropusnost;
 • odabir prema boji;
 • funkcionalni model;
 • kompaktan;
 • postoji mrežni indikator;
 • pristupačna cijena.

Nedostaci:

 • nisu otkriveni.

Migliores

Spremnik za hranu popularan među korisnicima zbog plastike za hranu visoke čvrstoće, dva prostrana pretinca, kao i dodatnog pretinca za tekuće jelo i pribora za jelo-žlica. Hermetički se zatvara. Ima prikladnu ručku za nošenje. Brzo zagrijava hranu, dugo održava hranu toplom. Ima tri boje. Postoji spremnik za pribor za jelo u koji možete prijaviti vilicu. Prosječni trošak je 570 kuna.

Migliores kontejner

Prednosti:

 • visoka čvrstoća;
 • lakoća;
 • kompaktnost;
 • brzo zagrijavanje;
 • izvrsna nepropusnost;
 • sposobnost uzimanja tekućeg jela;
 • veliki kapacitet;
 • niska cijena.

Nedostaci:

 • nisu otkriveni.

Beon BN-1000

Kutija za ručak britanske marke, kineske proizvodnje. Sastavljen od plastike za hranu u bijeloj boji, ima svijetlu završnu obradu u boji. U rasponu od 5 opcija. Unutra su dva odjeljka, postoji dodatni s poklopcem za tekuće posuđe. Glavni poklopac se čvrsto zatvara zahvaljujući 4 ventila. U pretincu za pribor za jelo nalazi se žlica, možete smjestiti vilicu i nož. Prosječni trošak-744 kuna.

Beon BN-1000

Prednosti:

 • trajni materijali;
 • veliki volumen;
 • prisutnost indikatorskog svjetla;
 • zagrijavanje hrane za pola sata;
 • praktičnost;
 • jednostavnost njege;
 • pristupačna cijena.

Nedostaci:

 • nije otkriveno.
Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: