Sve o stilu shinoisrija u unutrašnjosti

Prekrasan francuski naslov Shinozrija znači imitacija kineske umjetnosti da dođe u Europu početkom sedamnaestog stoljeća, a doslovno se prevodi kao “kineski”. Egzotična kineska roba iz prve minute i zauvijek osvojila srca Europljana, a budući da su cijene za njih proširene, lokalni majstori počeli svladati znanost o imitaciji Kinezima. Tako je rođen stil Shinasrija.

Što je?

U vrijeme tvrtke Istočne Indije, svijet je gotovo znao nešto o istočnoj tajanstvenoj zemlji, a još više o tajnama u umjetnosti podzemne željeznice. Lokalni majstori, oponašajući kineski, mogli su samo pogoditi koja tehnika stvara pjevanje porculana, kako se rađaju nevjerojatne boje, stoljećima očuvaju boju i dubinu na tkanini, freske, pa čak i više da nisu imali koncept duboke filozofije, prateći svaki trenutak kineskog života Kineza od rođenja i do posljednjeg uzdaha.

Činjenica da su se Europljani reproducirali nije apsolutno ponavljanje kineske robe, već je to novi pogled na klasike, njihovu viziju lijepog svijeta naroda.

Zato Shinoazri stil nije točan kopija kineskog svijeta, već priču o njemu.

Esencijalni elementi

Shinasri je počast istočnoj umjetnosti, jedan od grana pompoznog stila rokoko. Ovaj stil ima vlastite karakteristike i elemente.

Porculan

Proizvodi od porculana i porculanskih jela – to je vjerojatno najznačajnija baština, koju su potomci predstavili s sjajnim. Europa je uspjela ponoviti kinesku Kinu samo u XVIII. Stoljeću. Treba napomenuti da prema povijesnim kronikama, u većini slučajeva, europski stanovnici XVII stoljeća dobili su lošu kvalitetu Kine, ne prošli izbor za palaču kineskog cara. Porculan 1 i 2 odabira uzeo je dvorište u Pekingu, odbijen se vratio proizvođaču. U isto vrijeme, nije provedeno računovodstvo, što je omogućilo kineskim trgovcima da pošalju svoje proizvode za more, gdje njegova kvaliteta nije izazvala pritužbe. Tvrtka Ost-India primila je nevjerojatne Barrys, sudjelujući u takvoj preprodaji.

Najljepše jela, dekorativne vaze, ukrašene plavom i obojenom slikarstvom, bili su znak bogatstva i sofisticiranog okusa u aristokratskim kućama Europe.

U to vrijeme, moda se pojavila na zbirci porculanskih proizvoda. Slični motivi su postali vrlo popularni u arhitekturi – cijeli kompleksi i ljetnikovci su ukrašene bijelo-plavom imitacijom, keramičkim pločicama.

Svila

To su svilene, ručno obojene ploče i tapeta shinoisry. Na rižinom papiru ili svilenim, prekrasnim slikama stvorene su slikom ptica, vrtova i boja, scena iz sudskog života sigurno, ponekad je sve to dopunjeno vještim vezom. Svijetle kontrastne boje, stvaranje rasutih učinaka, ili, naprotiv, prigušeni tonovi, pastelne palete.

Lak

Lak namještaj sa zlatom pojavio se u Europi, kada je iz daleke i tajanstvene Kine, trgovački trgovci počeli donositi prekrasne komode, ormarići, ukrašeni fancy sofisticiranim uzorkom niti i lakiranim crtežima, koji je u to vrijeme bio vrlo neobičan. Najteži proces u kineskoj umjetnosti je stvaranje skupog namještaja – postoji do 30 posrednih faza laka za oblaganje. U isto vrijeme, svaki od njih zahtijeva najstrože poštivanje vlastite temperature i režima vlage. Kinezi su koristili metode slikanja na površini i lak niti, što znači naizmjeniranje primjene konopca, poliranja, slikanja i lakiranja.

Ne-manje popularna ima crveni namještaj prekriven rezbarijama s najsloženijim uzorcima. Svijetlo crveno, carmine, boje majstora tražili su, dodajući kinnayu (Mercury Mineral) do laka. Kvalificirani kineski majstori-kabinetriji ne samo da crtaju nit za ukrašavanje namještaja. U prošlosti je postojalo polikromno slikanje najfinijeg uzorka – primjenjujući beskonačnu raznolikost višebojanih ukrasa, heraldičkih simbola, fantazijskih stiliziranih slika mitskih stvorenja. Polikromička metoda slika koristi najsjajnije boje – crveno, zeleno, plavo, zlato i srebro.

Amazing kreacije dobivene su kada se koristi zlatno lakiranje na boji ili crnoj pozadini, s umetnutom površinom s plavim i zelenim promjenjivim biserom, kositrom, biserom i t. D.

Osim osnovnih materijala za inlay, korištena je slonovača, Jade, Kina, koralji. Ramami koristeći takve ogledala opreme.

Namještaj je često reproducirao siluete pagode – buffete, biro, police i još mnogo toga. Nevjerojatna cijena za lakiranu namještaj bio je posljedica nedostupnosti laka za europske majstore. U to vrijeme, oni su već naučili kako kopirati namještaj, koristeći iste materijale kao i kineski, ali ne mogu koristiti lak, jer je njegova glavna komponenta – smola lakiranog stabla – mogla biti isporučena samo iz Kine, Japana, Koreje.

Problem je bio u tome što je do dolaska na kopnu sušilo i postao neprikladan za rad. Kasnije su pronađeni analozi kineskog laka i stvoreni su njegovi zamjeni.

Šumiti

Kineski zaslon – Ovo je intermedijarna veza između namještaja laka i svilenih panela. Međutim, unatoč tome, Shirmi su označeni u zasebnom komadu namještaja, prilično funkcionalne i potražnje. Uz pomoć Shirm Zoned prostora, stvorio je udobne kutove. U Shirma, čak i broj krila se uvijek koristi – 2, 4, 6, 8. Palace proizvodi pogodili su umjetnost ukrasa. Najljepše rezbarenje, bogata slika, svile, ponekad u isto vrijeme kao i drugi materijali koji se koriste u proizvodnji.

Upotreba takve svile, bez manje dragocjenih boja i materijala za umetnuti, vješti radu drvenih rezača – sve to je napravio ekranu umjetnosti.

Na svilenim platnama prikazanim scenama iz mitoloških priča, vrt i prirodnih krajolika, dajući počast tradiciji. U mraku, iza proizvoda su upalile svijeće, a onda su se slike oživjele u svjetlucanju plamena svijeća. Iz Shirma Shirma prebačena na druge stilove, netaknute neke promjene.

Papirna kaša

Papir-Masha je kineski koristio da stvori jeftine vrste namještaja. Tijekom arhitektonskih iskopavanja u Kini, oklop i kaciga od papira masha pronađeni su, ovaj materijal bio je tako jak. Sastav ljepila, drvnih čipova i papira bio je prekriven mnogim slojevima laka. Bio je to jeftini materijal, a plastičnost je dopuštala stvaranje složenih oblika. Sličan namještaj nastao je do 20. stoljeća.

Crteži akvarela

Tradicionalni crteži bili su bolnici, pagoda slika, scene iz života kineskog plemstva, prekrasnih krajolika, slikoviti vrtovi, mitološka flora i fauna. U slikanju pozadine koristile su iste svijetle boje – crvene, plave, zelene, žute, kao i njihove nijanse, zlato utiskivanje.

Za flaaling akvarela, karakterizirana je posebna vrsta stilizacije, što ga čini nepogrešivo prepoznatljivom: mnogo detalja, komične i fantastične scene. Zlatna i srebrna pozadina, staklo i biser podloge, slike u srebru.

Shinasri ne tolerira izblijedjele, podmazane tonove i boje. Sve boje ovdje su nevjerojatno lijepi, čisti, svijetli tonovi i nijanse se koriste – zlato, žuta, crvena, plava, zelena boja, plava i ružičasta gama.

Sve je to rezultat nevjerojatne ideje o pola imaginarne i izumio Europske kineske Kine.

Akvarel crteži u Shinasrijama – Ovo je tradicionalna slika zidova s ​​akvarelnim bojama. Tehnika nakita obavljanja najsitnijih detalja, vješti crtež čak i mikroskopskih elemenata, slika leptira, boja, ptica, rosa kapi i sunčeve zrake prenosi se s izvanrednom točnosti.

Kako se prijaviti u interijerima?

U Rusiji, kao iu svijetu, stil Shinoisrija koristi se u dizajnu interijera, a sve je počelo s Petrom I. Prema njegovom redoslijedu, Kineska palača je izrađena u Oranienbaumu arhitekta Antonio Rinaldije, koji je smatrao majstoru Shanoazrijem.

Razmotrite kako se stil koristi u modernim interijerima.

 • Spavaća soba, Uređena u ovom egzotičnom stilu, podrazumijeva pozadinske shinozere na zidove. Sada proizvođači nude ogroman broj crteža i nijanse, spavaća soba je najbliža mirna, nezasićena topla tonovi – svijetlo zeleno, krema, bež i kava, karamel i zelenkasto smeđa.

 • Savršeno uzglavlje za krevet može biti stilizirani okvir, Uređeni tradicionalni kineski motivi. Shell zidni paneli s cvjetnim i biljnim motivima, krevetni stolovi i toaletni stol napravljeni u tradicionalnom kineskom stilu laka namještaja postat će harmoničan unutarnji dodatak.

 • Za dizajn američkog dnevnog boravka s tanoisry notama Dovoljno za naglasak na zidovima odabirom jednog od stilova slikanja. Prilikom odabira pozadine, najbolje je zaustaviti se na slikanim svilenim platnama. Možete odabrati jedan od vrsta obojenih ručno. Izgleda sjajno za ukrasno slikanje slikama ptica i životinja, scena iz života kineskog plemstva. Takvi crteži mogu biti napravljeni od strane akvarelnih boja.

 • Složenija i skuplja tehnika slikanja – Ovo je stilizacija za kineske crne lakovi. Spektakularni spektakl Kada je na dubokoj mat crnoj pozadini umjetnik primjenjuje plave, zlatne, zelene, biserne lakovi. Dnevni boravak u takvom sličnom stilu podsjeća na dragocjeni lak kutiju. U isto vrijeme potrebno je zapamtiti da prekomjerna zasićenje prostora u crnoj boji negativno utječe na percepciju – oči se brzo umaraju.

 • Koridor u stilu sjaja – Ovo je jednostavno slikanje na zidovima, tapete s kineskim motivima, svilene ploče na zidovima, lakirane drvene police ili tate-mâché, uokvirivanje otvora vrata baguetama nalik zrcalnim okvirima u kineskom smjeru.

Moderni primjeri

 • Black Lacquer zid slika – neobično spektakularan prijem. Na mat pozadini, rabljene plave, crvene, zlatne, srebrne i biserne lakovi.

 • Crna ručno izrađena pozadina s tradicionalnim motivima. Biljka ukrasno slikarstvo, skladno upisane figure ljudi i stilizirane obrise pagode.

 • Zidna spavaća soba u zasićenim bojama Korištenje tradicionalnih crteža povrća. Dodatak su lakirane krevete s ladicama.

 • Još jedna zanimljiva verzija spavaće sobe uređena u bež-ružičastim bojama. Naglasak je na zidu, koji je uzglavni krevet.

 • Dnevni boravak s pozadinom u sjajnom stilu. Jedinstvena kombinacija smaragdnih, zlatnih i crnih boja. Spektakularan dodatak je statuu pagode na laki stoliću za kavu.

 • Svilene pozadine na zidu s crtežima bajki ptice. Velika volumetrijska ploča u sredini s panoramskom slikom, lakiran stolić za kavu, lakirani buffet s mnogo kutija i police.

O stilu Shineazri izgleda sljedeće.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: