Dječji zidni sat: sorte i savjeti o odabiru

U suvremenom svijetu, ispunjen mnogim gadgetima, u kojima uvijek možete vidjeti vrijeme, zidni satovi sve više igraju dekorativna uloga. Ali u dječjoj sobi najprije služe kao mehanizam za obuku. Dijete se susreće s vremenom, zajedno s mamom čini rutinu dana i slijedi ga, učenje za navigaciju u nekoliko minuta i sati.

Koji model odabrati?

Postoji veliki raspon dječjih satova na prodaju. Imaju širok raspon oblika i izgleda, kao i različitih mehanizama. Odabir sati u vrtiću, prvo morate uzeti u obzir dob i hobije djeteta. Jer djeca uklapaju veliki sat s svijetlim crtežima. Veliki interes će uzrokovati sate u obliku heroja omiljenih crtića i nevjerojatnih likova. Će privući pozornost i gledati brojke: automobile, oblake, gljive ili sunce.

Lijepo izgleda da biranje s više kućnih ljubimaca. Ovdje je glavna stvar – dati priliku djetetu da sudjeluje u izboru, jer je vrlo odabrana stvar mnogo četaca srca. Za starije dječake, možete ponuditi vam da odaberete sat u obliku omiljenih hobi: ljubitelji utrke će definitivno voljeti stroj za sat ili upravljač, budući mornari će odabrati brod ili upravljač, a astronauti – raketa – raketa. Za sportaše, izvrsna opcija će biti predmet ljubljenih sportova.

Za djevojčice su prikladne sate koje će naglasiti nevjerojatan interijer, jer svaka djevojka u duši – princeza ili vila. Također možete odabrati sat u obliku različitih slatkih malih životinja ili boja, takve brojke s nekim dijelom tijela kao klatna su zanimljivi. Ako je dječja soba uređena u određenom stilu, sat je vrijedan odabira u istoj temi. Ali oni bi trebali služiti kao svijetli dodatak, a ne spojiti se sa situacijom.

Za školske djece, također je bolje odabrati sat, s obzirom na hobije djece. Za one koji su zainteresirani za učenje stranih jezika, možete odabrati različite modele s znamenitostima zemlje ili natpisi na stranom jeziku. Lijepo izgleda kao sat u obliku okvira za fotografije ili s nekim od njih sa strane, adolescent-PhotoElers će cijeniti takav dar.

Ukrasite unutrašnjost sobe i neobične naljepnice sa satom, sastoje se od određenog broja elemenata koji ljepilo na zid. Konačna verzija ovisi o kreativnoj mašti i kreativnosti vlasnika.

U maloj sobi je nepraktično objesiti veliki sat s kukavom ili bučnim mehanizmom, ispunjavaju sve prostora i ne dodaju udobnost.

Postoje moderni modeli ove vrste sata, kombiniraju klasični dizajn i moderan mehanizam. Djeca će uživati ​​skrivati ​​u kucu kukavica, osim toga, imaju poseban uređaj, koji u mraku prevodi sat u modu tišine.

Možete pokušati ukrasiti dječju sobu sa svojim vlastitim radom i zajedno s djetetom čine sat sami. Skupština ne zahtijeva posebna znanja ili vještine, a sat mehanizam se može uzeti iz starog budilišta. U dizajnu biranja, neka dijete će dati volju njegove mašte i kreativnost. Različite sitne i džemper materijale mogu se pretvoriti u zanimljive detalje koji će dodati sat originalnosti. Tu su i razni setovi za proizvodnju sati s vlastitim rukama.

Materijali i mehanizmi

Kupnja sat za dječju sobu, morate obratiti pozornost ne samo na izgled, već i na njihovu sigurnost. Posebnu pozornost treba posvetiti materijalima iz kojih su sati napravljeni, a posebno njihova ekološka prijateljstva. Najsigurnije i ne sadrže otrovne tvari su haljine iz takvih materijala:

  • čvrsto drvo;

  • MDF;

  • nehrđajući čelik, uključujući s IP i PVD premazima;

  • staklo;

  • Plastika za okoliš.

Konstrukcije iz sintetičkih materijala trebaju se kupiti od poznatih proizvođača koji se brinu o sigurnosti kupaca i vlastiti ugled. Visokokvalitetni materijal jamči dugi vijek trajanja, snagu i pouzdanost strukture, kao i odsutnost toksina i neželjenog mirisa. Mehanizmi zidnog sata su dvije vrste:

  • kvarcni;

  • Mehanički.

Za djecu poželjno je odabrati uređaj s kvarcnim mehanizmom, jer je mnogo manji od gnjavaže. Za svoj rad, dovoljno je umetnuti bateriju, mehanička mora redovito početi. Osim toga, kvarc stope su jače i odlikuju se više demokratskih cijena. Mora se pamtiti da se svi materijali moraju certificirati i odgovarati na standarde kvalitete.

Zahtjevi

Prije svega, prilikom kupnje sati u dječjoj sobi, glavni zahtjev je sigurnost ovog tema za dijete. Osim ekološke prihvatljivosti materijala, vrijedi obraćati pozornost na snagu i pouzdanost zatvarača. Još jedan bitan detalj je šutljiv, mehanizam ne smije objaviti glasne zvukove, može utjecati na zdravlje djeteta. Brojevi na brojčanici trebali bi biti veliki, jasni i dobro vidljivi čak i na udaljenosti, a strelice su izrazito istaknute (za djecu manje). Bolje kad bi broj svjetlosnog tona i strelice na njemu tamno.

Za djecu ima više sati s 3 strijele. Za malu djecu, nije potrebno steći modele gdje se umjesto točke ili udaraca, dijete je teško kretati u njima, ali za adolescente je ova opcija prilično prikladna. Satovi su važan atribut u podučavanju djeteta, njenoj socijalizaciji i proizvode osjećaj discipline i odgovornosti. Mala osoba s njihovom pomoći postaje neovisna i uči upravlja svojim vremenom.

Zatim, pogledajte video pregled naljepnica koje se mogu prikupiti s vlastitim rukama.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: