Željezni kamin: Značajke uređaja i proizvodnja

Gotovo svaki vlasnik privatne zemlje snova o kaminu. Ova vatra može stvoriti ugodnu i ugodnu atmosferu u bilo kojem trenutku. Danas građevinsko tržište predstavlja širok raspon kamina, uključujući luksuzno osmišljene skupe modele i prilično pristupačne opcije. Željezo ognjište možete učiniti i samostalno.

Osobine

Danas su kamini od željeza vrlo popularni. Treba napomenuti da se takve strukture ne mogu ugraditi u male prostorije. Takva konstrukcija je potrebna konstantna struja zraka, au maloj sobi će biti teško postići. Stoga, prije kupnje, budite sigurni da procijenite veličinu vašeg doma.

Instalacija željeznog kamina potrebno je početi s polaganjem posebnog stajališta. Takva se podrška može koristiti u građevinskoj trgovini i učiniti ga sami iz metalnih uglova. Da biste napravili dizajn kod kuće, trebate izrezati kutove i staviti list odozgo, napravljen od istog materijala.

Također je vrijedno posvetiti posebnu pozornost na izolaciju požara. Svi prolazima dimnjaka koji prolaze kroz preklapa moraju nužno biti pažljivo izolirani. Najbolje je liječiti zid na koji će se montirati kamin. Takav rad je potreban kako bi se osigurala sigurnost u kući i eliminaciji rizika od mogućeg požara.

Važno je zapamtiti da je ložište za takav kamin uvijek izrađen od metalne lime. U isto vrijeme, mora se podijeliti u dva dijela (dimnik i razdvajanje za izgaranje drva). Između tih odjela mora biti prigušivač koji akumulira toplinu. Možete jednostavno napraviti sličnu particiju vlastitim rukama.

Za i protiv

Željezni kamini imaju niz važnih prednosti:

  • jednostavna instalacija;
  • brzinu raspodjele topline u sobi;
  • visoka razina učinkovitosti;
  • manji dizajn težine;
  • Jednostavna usluga.

Unatoč znatnom popisu pozitivnih svojstava, željezni kamini posjeduju određene nedostatke:

  • rizik od dobivanja opeklina iz peći;
  • Visoka hladnoća
  • Neravnomjerna raspodjela topline.
Čitaj više  Havorti prugasta: Karakteristike, značajke sadnje i njege

Montaža

Prije nego što nastavite s instalacijskim radom, morate stvoriti crtež budućeg proizvoda. Prilikom izrade sheme, potrebno je uzeti u obzir ne samo samu dizajn i njegove pojedine dijelove, već i točne dimenzije subjekta. Također je važno odrediti jasan redoslijed montaže, koji se također mora odraziti na papiru.

Prije početka instalacije trebate pripremiti vanjsku premaz. Za to je pokriveno posebnim bazaltnim pamučnim automobilom, koji služi za toplinsku izolaciju baze. Inače, pod će se brzo zagrijati, što će dovesti do daljnjeg uništenja. Neki graditelji preporučuju obavljanje takvog rada i tijekom pripreme zida.

Nakon pripremnih aktivnosti možete pokrenuti skup budućnosti željeznog kamina. Prvo se preporučuje spojiti bočne dijelove strukture pomoću zavarivanja. Detalji prednje i natrag priključeni su na dobiveni dizajn. U isto vrijeme, nemoguće je zaboraviti da ispred prednje potrebe da napravi posebnu rupu. Potrebno je staviti drva za ogrjev u dizajn.

Metalni lim je pričvršćen na dobivenu konstrukciju. On će biti dno željeznog kamina. Prije instaliranja baze na njega morate pričvrstiti noge. Njihova standardna duljina je 10-12 cm. Broj i širina dijelova za podršku ovisi o težini glavnog subjekta.

Na kraju, u pravilu, postavljena je posebna prigušivača. Služi kao particija između grane u kojoj ogrjev gori, a grana u kojoj se pepeo akumulira. Vrlo često, takvi proizvodi čine nekoliko slojeva. Oni ih također proizvode iz različitih metala.

Briga

Svaki vlasnik željeznog ognjišta mora redovito provoditi temeljito čišćenje dizajna od čađe i još jednog smeća. Inače, dim i razne štetne tvari će pasti u sobu. Također treba napomenuti da ne postoji mokro čišćenje takvih uređaja. Takav postupak može dovesti do jake korozije.

Većina stručnjaka preporučuje redovito čišćenje dimnih cijevi. Takvo čišćenje treba obaviti najmanje jednom mjesečno. Međutim, ako stalno koristite kamin, onda se ovaj postupak vrijedi mnogo češće. Ne zaboravite da se čišćenje cijevi provodi na vrhu.

Posebnu pozornost treba posvetiti čišćenju peći. Mora se redovito pustiti iz ugljena i pepela. U pravilu, čišćenje ovog dijela kamina napravljeno je pomoću kašike i metle. Također za takav postupak možete koristiti usisivač. Neki vlasnici željeznih kamina koriste se za nabacu dizajna sode ili suđe za pranje posuđa, što će se savršeno nositi s zadatkom.

Čitaj više  Kako napraviti kamin od peći?

Gorivo

Mnogi potrošači ne mogu odlučiti kakav je gorivo najbolje za željezni kamin. Većina graditelja se približava jednom mišljenju da je najbolja opcija za peć takvih struktura sušena ariš. U isto vrijeme, ne bi se ne koristile pasmine četinjaka. Sadrže prilično veliku količinu vlage, tako da su loše gori.

Često za peć željeznih kamina koristi drvne čipove, karton, papir i piljevinu. Oni su također prikladne mogućnosti za slične dizajne. Ali treba napomenuti da su takvi temelji poput izgradnje otpada i drugih smeća bolji ne koristiti. Kada gori, postoji znatna količina tvari štetnih za ljudsko zdravlje.

Svaka vrsta drva prije peć mora biti obrađena. Prvo, materijal se podijeli u odvojene trake. Debljina svakog elementa mora biti najmanje 20 cm. Nakon toga, drvo se stavi na sušenje. Potrebno je da su proizvodi bolji od spaljenog.

Danas u mnogim građevinarnicama možete pronaći drvene dijelove prekrivene posebnim smolama i tvarima. Takvi proizvodi ne nužno obrađuju, može se odmah koristiti. Posebna rješenja sami doprinose sušenju i boljem spaljivanju materijala.

Na prednosti odabira metalnih peći – kamina, pogledajte sljedeći video.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: