Prelazak: vrste i njegu kod kuće

Trenutno, mnogi rastu razne vrste biljaka u svojim domovima i vrtovima. Često u našim stranicama posadite cvjetni prijelaz. Danas ćemo govoriti o tome kakve vrste sorti ima i kako pažljivo brinuti za njega.

Osobine

Crossing je drevna raznolikost kaktusa lišća. Njezina domovina je središnja i Južna Amerika. Kultura raste u tropima i ima izgled velikog grmlja ili niskog drva.

 • Varijantski prijelaz ima jake ravne stabljike s bodljama. Ponekad na njima formiraju puzanje grana. Oni su prekriveni šiljcima koji se mogu naći i jedan po jedan i male skupine i smanjene ploče.
 • Lišće ovalnog oblika prekrivena svjetlom sjajnom tvari. Imaju tamno zelenu boju. Zimi na temperaturama ispod +10 stupnjeva, lisnajske ploče takve biljke mogu pasti. S godinama cvijeta, njezini listovi počinju gubiti svijetlu boju, postaju blijeda. Također u tom razdoblju mogu zaspati kada su previše suhe klime.
 • Cvijeće biljaka su velike. Najčešće se razvijaju u cvatovima, iako postoje pojedinačni pupoljci. Boja je bijela, ali u isto vrijeme često možete vidjeti svijetlu nijansu crvene, žute ili naranče.
 • Zrelo voće Ovaj cvijet je velika bobica sferičnog oblika. Imaju žutu boju i glatku površinu. Takvi plodovi su jestivi, a njihov miris nalikuje mirisu ananasa. Oni sazrijevaju nakon cvatnje.

Sorte

Do danas Postoje razne vrste ove biljke:

 • Prijelaz kod kuće;
 • Hipsan (Sharnyate);
 • naranča;
 • Prelazeći unuk (veći);
 • Žarunja Weber;
 • Prelazak saharoze;

Crossing Homesffa

Ova specifikacija može doseći dva metra. Ona ima represivni tanak stabljika. Ona je izdužena crna bojica. Mali cvijeće bijelih cvijeća. Ploče s listma su uske, a njihova duljina može doseći 6 centimetara. Imaju eliptični oblik.

Gornji dio je obojen zlatnom bojom, a dno ima crvenu ili ljubičastu nijansu.

Sofisticirano (Sharnyate)

To je liananizirani list kaktus. Shelly skloni. Izbojci iz takvog cvijeta, mogu se držati šiljaca. Spiny iz bijele raznolikosti ravno, duljina može doseći 2-3 centimetra. Lišće su gusti i mesnati, njihova duljina je oko 7-10 centimetara. Vrh lisnih ploča zelene boje, donji dio ima crvenu boju. Cvijeće rastu ili ružičasta ili bijela. Imaju oštar miris limuna. Voće su žuti bobice, ne više od 2 centimetra s promjerom.

Takvi voćni su jestivi, njihov okus je kiselo-slatko.

naranča

Ova vrsta prijelaza može rasti do 8 metara. Stabljike su prekrivene maslinovom kore, njihov promjer može biti 10-15 centimetara. Lisna ploče s velikim veličinom, imaju jasne parobrode. Rastu lišće na dugim ukočenosti. Cvijeće uzgajaju svijetle narančaste boje, u promjeru – ne više od 4-6 centimetara. Plodovi ove vrste konusa imaju miris ananasa, ali se ne može koristiti kao hrana. Vjeruje se da se ova specifikacija može koristiti za proizvodnju lijekova. Uostalom, to je sposoban za sniženi tlak, razinu šećera u krvi.

Čitaj više  Kako voditi Begoniju?

Prelazak Grandiflowera (beba)

Njegova duljina može doseći 5 metara. Stabljike takvog postrojenja swept u šiljcima. Sama kestena, ima grubu površinu. Leaf tanjure izdužene, 20-23 centimetra. Pojavljuju se na temperaturi od +10. Pupoljci imaju tako veliki cvijet. Njihova zasićena boja. U pravilu rastu u cvatovima od 10-20 komada, ali i jedno cvijeće također mogu rasti.

Prelazak Webera

To je grmlje od 1 do 3 metra. Korijenski sustav koji su zgusnuli. Malo lisnatih ploča, pričvršćene su na cvijet bez reznica.

Ova vrsta se odlikuje obilnom i dugom cvatnjem, koja traje od proljeća do ljeta.

Cvijeće mala, ružičasta nijansa. Njihov promjer je oko 2 centimetra.

Prelazak Sakhares

Može doseći 7 metara duga. Izbojci rastu neobičan zakrivljeni oblik. Listovi su dugi, dosegnuti 10 centimetara. Na ovoj biljci možete pronaći šiljke 2-4 centimetra. Pupoljci u ovoj vrsti karakteriziraju veća veličina u usporedbi s ostatkom vrste, njihov promjer je više od 6 centimetara. Boja je ružičasta.

Uvjeti pritvora

Ako želite rasti prelazak kod kuće, onda se trebate pridržavati nekih pravila. U suprotnom, takva biljka neće biti u stanju normalno i razvijati se.

Rasvjeta

Crossing je biljka koja voli svijetlo. Ali u isto vrijeme, previše količina sunčevog zračenja može naškoditi, tako da ljeti, prozor, pored koji cvijet stoji, sigurno će se pokriti s mrežom. Najbolja mjesta za rast ove biljke su južni prozori.

Zbog nedostatka rasvjete, stabljike se mogu vrlo rastegnuti, a ploče lišća postaju premale, a njihova boja počinje ispunjavati.

Temperatura i vlažnost

Optimalna temperatura ljeti za takvu biljku se smatra 22-23 stupnjeva topline. Štoviše, važno je da postoji dovoljna količina zraka. Jesenski cvijet se može držati na temperaturi od 15 stupnjeva. Zimi se temperaturni način može smanjiti na 12. Soba u kojoj se biljka nalazi, mora se stalno prozračiti, tako da se ne pojavljuje opekline od sunčeve svjetlosti. Prijelaz može izdržati čak i previše suhi zrak. Ali lisnajske ploče u cvijetu rastu lijepe i sjajne samo kad se redovito raspršuju čistom vodom. Nacrti se ne boje. Može se odvesti na balkon ili u vrtu ljeti. Ali u isto vrijeme, potrebno je osigurati da je biljka zaštićena od kiše.

Čitaj više  Hadžir: pogledi, kućni njegu i reprodukcija

Prvenstvo

Za uzgoj cvijeta koristite najplodniji i labav tlo. I preporučuje se dodavanje humusa.

Najčešće prelaze mješavinu nekoliko vrsta tla: pijesak, vlažan, list i glina i bolesno tlo.

Prijenos

Zamjena odraslih biljaka ne treba ne više od jednom 2-3 godine. Učinite to u slučaju da je korijenski sustav potpuno napunio lonac. Transplantat mladih cvjetova proizvedenih kao što rastu.

Za transplantaciju biljaka, možete koristiti i gotovu tlu, koja se može kupiti u specijaliziranoj trgovini i pripremiti se kod kuće.

 • Pripremiti tlo samostalno treba miješati u jednom spremniku trave, lista tla i humusa u jednakim proporcijama. Zatim dodajte pijesak (2 puta manje od ostalih komponenti).
 • Lonci za transplantiranje treba odabrati veliku veličinu.
 • Odvodnja je položena na dno lonca. Nakon toga, pre-pripremljena tla se tamo izlije.
 • Nakon transplantacije treba započeti pojačani rast biljke.

Briga

Prelazak zdravog rasta, morate povremeno provoditi postupke za njega. Dakle, potrebno je provesti periodično zalijevanje, napraviti gnojiva i hranjenje.

Zalijevanje

Prijelaz može normalno rasti i razvijati se čak i uz nisku vlažnost u loncu. Ali u isto vrijeme, da je biljka zdrava i lijepa, treba ga raspršiti čistim rastezanjem vode. U ljeto i proljetno zalijevanje se provodi kada se gornji dio tla osuši u spremniku s cvijetom.

Zimi i jesen broj takvih postupaka može se smanjiti na jednom mjesečno.

Podkrrd

Prelazak posebno gnojivo u proljeće. Da biste to učinili, koristite posebne hranilice za kaktuse, koji se prodaju u specijaliziranim trgovinama. Učinite ih jednom svakih 15 dana pod korijenom. Također je vrijedno razrjeđivanja alata dva puta koliko je napisano u uputama. Jesensko i ljetno gnojivo ne koriste. Treba pamtiti da takav cvijet ne voli tvari koje sadrže dušik, tako da je organska općenito bolje da ne uđe u tlo. U suprotnom, korijenski sustav može formirati trulež. Prijelaz potreba gnojiva tijekom vegetacije i cvatnje. Štoviše, izrada hranilice se provodi s zalijevanjem. U pravilu se istodobno koriste samo polu dijelovi gnojiva.

Bolesti i štetočine

Prijelaz može biti pod utjecajem pawete krpelja. U tom slučaju bit će formirana tanka web na dnu ploča ploča. Na vrhu lišća bit će moguće vidjeti male točke. Zbog ovog parazita, cvijet će izgubiti svijetlu boju i postati blijeda. U pravilu se na cvijetu pojavljuje na suhom zraku u prostoriji u kojoj se nalazi prijelaz, tako da se postrojenje preporučuje da se redovito hidratara. Trebali biste povremeno obrisati lišće vlažnom krpom kako biste uklonili prašinu od njih, kao i uništili sve pale ploče.

Čitaj više  Kako obrezati hibiskus?

Ova biljka može utjecati na ploču kaktus. To je mali kukca žute ili narančaste, čiji promjer ne prelazi 2 milimetra. Parazit uništava vrh lišća. Nakon pojave štitova na pločama, formiraju se mrlje žute boje. Tijekom vremena, lišće počinje biti. U tom slučaju, morate pripremiti laganu otopinu sapuna i uz pomoć tkanine navlaženog u njoj temeljito napušta lišće i stabljike biljke.

Uz teške štete, bolje je odmah koristiti kemijske pripravke.

Mute Cherver također može pogoditi perspektivu. Ovaj parazit raste veličinu od ne više od 3-4 milimetara. Najveće akumulacije štetočina mogu se vidjeti na mladim izdancima. Mute Cherver u procesu njegove aktivnosti dodjeljuje veliki broj ljepljive tekućine, koja u potpunosti zagađuje biljku. U isto vrijeme, na ploči se pojavljuje web plaka, cvijeće pada, a izbojci i novi listovi su značajno deformirani. Da biste se riješili štetočina, prvi cvijet se liječi sapunom-alkoholom. Tada je obrišena češnjakom ili tekućinom s Calendulom. Trebate li tri puta s intervalom za jedan tjedan.

Uzrok bolesti cvijeta može biti nepravilna skrb.

Dakle, s prekomjernim privezom tla, može doći do korijenskog sustava. U tom slučaju, biljka treba odmah prenijeti na novi spremnik s drugom tlom. Kada je tlo o ovuruciji, može se pojaviti siva truljenje. Stabljike će početi biti prekrivene plijesni i postaju previše mekani. Da biste izliječili biljku, morate smanjiti količinu navodnjavanja, smanjiti razinu vlažnosti zraka, biti tretirana svojim kemikalijama.

Biljka se može razboljeti i pri sušenju tla. U tom slučaju, prijelaz postaje slab i trom, a ploče za ploče počinju padati s vremenom.

Reprodukcija

Priključivanje sjemenkama ili reznicama.

 • U prvom slučaju, unaprijed pripremite kutiju s mješavinom treseta i pijeska. Sjetva treba uzeti na početku proljeća. Sjeme treba redovito voditi. Također, moraju biti zatvoreni s tankim filmom. Nakon 3-4 tjedna možete vidjeti izbojke.
 • Za ukorjenjivanje s reznicama uzimaju jače grane. Možete provesti postupak ili proljeće ili na početku ljeta. Prvo, reznice se režu s oštricom, nakon čega se stavljaju u kutiju s mješavinom koja se sastoji od bisera i treseta. Sve je to pokriveno na vrhu filma. Nekoliko tjedana kasnije, reznice se pojavljuju mali korijeni. Već će moći rasti i razvijati se bez filma.

Prilikom slijetanja košta najophodno rukovati biljkom, jer korijenski sustav još nije brži, može se lako oštetiti.

Kako prelaziti Cuttings Crossings, pogledajte u video ispod.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: