Sve o pješčanicima s krovom

Dobar pješčanik treba biti na svakom vrtiću. Na području privatnog dvorišta takvo mjesto za igre može se obaviti čak i sa svojim vlastitim rukama. I tako da dijete može igrati tamo i u vrućem vremenu, i na kiši, potrebno je odmah napraviti jednostavan pješčanik s krovom.

Osobine

Dječji pješčanik s krovom – odlično mjesto za igre za jedno dijete i veliku tvrtku djece. Takva zgrada ima mnoge prednosti.

 1. Prije svega, osigurava zaštitu od kiše i sunca.
 2. U takvom pješčanici možete zadržati igračke bez brige o njihovoj sigurnosti.
 3. Zanimljiva konstrukcija može ukrasiti parcelu.
 4. Obično u pješčanicima s krovom dna zaštićeno je, što ne dopušta prljavštinu da padne u pijesak.
 5. Neki kupljeni pješčanici mogu biti dobra alternativa bazenu na parceli.

Što se tiče nedostataka, oni su praktički ne. Jedini trenutak o kojem se sjeća: roditelji će morati provesti neko vrijeme i trud na izgradnji ili rasporedu mjesta na mjestu. Osim toga, ako je potrebno, pješčanik će morati popraviti ili ažurirati svoj izgled s vremena na vrijeme.

Pogleda

Pješčanici s krovom mogu biti najrazličitiji, na primjer, s krošnjama napravljenim u obliku kišobrane, s tendom ili ljuljanjem. Ulična mjesta mogu biti opremljena za djevojčice i dječake.

Otvorene pješčanice

Ova vrsta struktura smatra se najčešćim. Instalirajte takvu igru ​​za djecu je vrlo jednostavna. U pješčanik nije izgledao dosadno, možete odabrati model s dodatnim dekorom. Vrijedi napomenuti najpopularnije među njima.

 • Kišobran. Sandbox s takvim krovom može se instalirati na veliko igralište i kod kuće. SandBox može imati bilo koji oblik. Međutim, u sredini ili strani mora biti stup s kišobranom boje. Ovaj dizajn savršeno štiti djecu i od sunca, a s kiše.

 • Jedrilica. Kao krov za takav pješčanik, možete koristiti šarke koja je napravljena u obliku polukruga. Ovaj dizajn će biti zanimljiv ne samo dječacima, već i djevojčice. U pješčanik izgleda originalan, možete je ukrasiti piratskom zastavom ili se s mojom zastavom smisliti s djetetom.

 • Mobilni pješčanik. Ovaj se dizajn razlikuje od drugih opcija činjenicom da se može prenijeti na bilo koje mjesto. To je moguće zbog činjenice da postoji sklopivi okvir.

Otvoreni pješčanici imaju mnoge prednosti. Prije svega, oni se lako i brzo grade, materijali za svoju konstrukciju su jeftini, odrasli ne moraju imati posebne vještine u izgradnji kako bi se nosili s radom.

Međutim, takve pješčanice imaju neke nedostatke. Dakle, s vremena na vrijeme bit će potrebno očistiti pijesak od prljavštine. Osim toga, ostaviti dijete u takvom dizajnu je prilično opasno, jer se svaka životinja može popeti u nju.

Čitaj više  Vrste i savjeti o izboru trampolina s mrežom

Zatvorene pješčanice

Ova vrsta dizajna pojavila se relativno nedavno. Unatoč tome, ovi pješčanici su već vrlo popularni kod većine roditelja. Mogu biti vrlo različiti.

 • Klasični zatvoreni pješčanici. Dimenzije takvih struktura mogu biti različite: od najmanjih i do velikih. Osim toga, mogu biti okrugli i pravokutni i šesterokutni. Međutim, svi su ujedinjeni činjenicom da je na kraju igre, pješčanik je potpuno prekriven pločama. Završni pješčanik štedi ne samo iz smeća od ulaska, već i sprječava tkanje pijeska. U takvim strukturama možete napustiti cijeli inventar djece, kao što je oštrica ili mali grablje.

 • Pješčanik-transformator. Takav dizajn s silaznim krovom može se lako pretvoriti u stol s klupama ili dodatnim igralištem.

Pješčanici mogu biti s jednim ili dva kravata, ili čak s vizirom. Sve ovisi o preferencijama vlasnika, kao i veličine stranice.

Važno je napomenuti da su zatvorene strukture dovoljno jake i pouzdane. Međutim, u slučaju kvara, to će biti mnogo teže popraviti takav pješčanik.

Materijali

Udobne i pouzdane pješčanice mogu se izraditi od različitih materijala, na primjer, od drva, polikarbonata, metala, pa čak i iz guma.

 • Drvo. Takav materijal kao drvo smatra se ekološki prihvatljiv i siguran u svakom pogledu. Međutim, za proizvodnju pješčanika, mora biti pažljivo pripremljena. Drvena površina mora nužno biti dobro polirana i nemaju nepravilnosti. To je važno, jer ako ne obradite materijal, djeca se mogu ozlijediti. Osim toga, drvo mora biti pokriveno posebnim rješenjima koja će ga zaštititi od stvaranja gljivičnih infekcija. Sandbox se također može izraditi od ploča i od trupaca.

 • Plastika. Ovaj materijal je dovoljno jak i izdržljiv. Osim toga, objekti plastike mogu imati različite boje. Lako se instaliraju, a ako je potrebno, mogu brzo demontirati. Takvi pješčanici, ako je potrebno, lako se premjestiti na drugo mjesto. Vrlo često dizajn iz plastike čine u obliku zanimljivih crtanih likova, što je vrlo slično djeci.

 • Polikarbonat. Najčešće se ovaj materijal koristi za povlačenje drvenog okvira. Uostalom, to pomaže da odražava ultraljubičaste zrake.

 • Gume. U nekim slučajevima, pješčanici čine nepotrebne gume. Oni su dovoljno sigurni za djecu, jer su njihovi zidovi mekani i udobni. Gume se mogu oslikati različitim bojama ili nacrtati različite crteže.

Vrlo je važno ispravno odabrati pravi pijesak za pješčanik, jer mora imati određena svojstva, na primjer, treba biti ugodno od njega. Ne kupujte bijeli pijesak, teško je skulpt iz njega, to je brzo kontaminirano.

Također vrijedi odbiti od crvenokosa pijeska, jer je previše malih štetočina. Najoptimalnija opcija bit će riječni pijesak.

Kako odabrati?

Prilikom odabira, morate se usredotočiti na preferencije djeteta i područja parcele. Ako je mali, mini pješčanik s kompaktnim nadstrešnice. Ako područje omogućuje da instalirate cijeli kompleks s krovom, sjedala, ljuljačke.

Čitaj više  Minibars: vrste, njihove karakteristike i savjete o izboru

Prilikom odabira je vrijedno obratiti pozornost na činjenicu da je materijal bio siguran, nije bilo štete, ogrebotine na površini, ogrebotine.

Svi roditelji po želji mogu graditi za svoje dijete barem mali pješčanik. Dakle, da nije opasno za djecu, trebate se držati određenih pravila ne samo kada je odabran, već i kada instalirate.

Prije svega, pješčanik uvijek mora biti u području vizije odraslih. Međutim, mjesto takvog igračkog mjesta trebala bi biti što je više moguće od stabala tako da nema insekata u pijesku.

Dimenzije izgrađenog dizajna bolje je odabrati tako da se nekoliko djece može uklopiti odjednom.

Sandbox se najbolje nalazi na maloj visini, tako da višak vlage neće biti prikupljena u njemu. Njezina stranka bi trebala biti u hladu, a drugi – na suncu. Tako da životinje provele pješčanicu, pijesak se mora liječiti posebnim alatom koji će ih uplašiti.

Kako to učiniti?

Ako želite, možete izgraditi pješčanik s vlastitim rukama. Međutim, prvo će morati nacrtati crtež budućeg dizajna. Nakon toga trebate pripremiti mjesto. U početku, parcela treba očistiti od smeća, a zatim zabranjuje začinskim i u tvornicama budućeg dizajna.

Da biste napravili bazu pješčanika, morat ćete ukloniti oko 30 centimetara gornjeg sloja zemlje. Zatim je potrebno iskopavati rupu s dubinom od 60 centimetara. Na dnu morate zaspati ili veliki pijesak, ili fino drobljeni kamen, debljina sloja ne smije biti manja od 6 centimetara. Tada je sve to potrebno za pokrivanje s bilo kojim materijalom koji je dobro prenosi vlagom.

Okvir

Kada je pripremna faza dovršena, možete nastaviti s izgradnjom okvira, prema shemama napravljenim. Za kvadratni dizajn, bit će potrebno 4 identična drvena ploča, čija je duljina 150 cm. Kao noga, dugo možete koristiti trake, ne manje od 25 cm. Budite sigurni da provjerite sve materijale za sve nepravilnosti tako da u budućnosti djeca ne mogu biti ozlijeđena. Nakon toga možete početi sastaviti bazu pješčanika. Kutija mora imati kvadrat. Prilikom sastavljanja pješčanika između kraja, morat ćete položiti gumenu brtvu, koja će spriječiti pijesak osip.

Još jedna važna točka prilikom stvaranja okvira – proizvodnja dna. Uostalom, ako se ne radi, lako će se rasprsnuti sloj pijeska i doći do blata, a korov ili insekti mogu se pojaviti u pijesku. Kada je okvir potpuno spreman, može se odmah instalirati na odabrano mjesto.

Krov

U pješčanik nije začepljen, vrijedi graditi krov. Da biste to učinili, morate kupiti nekoliko borovih ploča, čija debljina će biti 2,5 centimetra. Također trebaju duge petlje, željeni broj vijaka za samo-tapkanje, kao i matice i vijke.

Čitaj više  Kako napraviti gljive za pješčanik?

Za pokretanje ploče morate smanjiti širinu sandboxa. Onda moraju dobro polirati i obojiti. Nakon toga, na jednoj strani dizajna, morate pričvrstiti uz pomoć vijaka dvije ploče. Još dva moraju se kombinirati između sebe malih barova, a zatim ih pričvrstiti uz pomoć petlji na dva. Važno je napomenuti da su barovi najbolji na dnu poklopca.

Zatim morate uzeti još dva odbora međusobno povezane barovima, također bi trebale biti priključene na prethodne ploče petlje. To će omogućiti, ako je potrebno, okrenite krov u prilično udoban dućan.

Završi

Unutar pješčanice se može razdvojiti bilo kojim mekim materijalom. Ako postoji želja, može se naslikati ili obojiti. Što se tiče slikarstva, to neće biti potrebno za to, ali nekoliko boja.

Nakon što se boja vozi, možete zaspati pijesak. Debljina sloja ne smije biti manja od 15 centimetara. Dakle, da dijete ne povrijedi, to bi trebalo biti prosijano i uklonite sve smeće i insekte, ako ih ima.

Prekrasni primjeri

Danas, kada fantazije osobe nemaju granice, možete izgraditi mnogo neobičnog pješčanika za vaše dijete, od dizajna starih guma na višestruku strukturu.

 • Pješčanik-transformator. Jednostavna konstrukcija stabla moći će učiniti bilo koju osobu, jer to nije teško. Međutim, izgraditi krov koji se može pretvoriti u dvije udobne trgovine, morat ćete malo raditi. U takvom pješčanicima, nekoliko djece može igrati odjednom, pa čak i odrasle na klupama.

 • Stroj sandbox. Takav dizajn će voljeti bilo koju bebu. Uostalom, može igrati cijeli dan. Krov gotovo potpuno zatvara dijete i od sunca, a s kiše. U kokpitu od drva, on će također biti udoban i zanimljiv. Dakle, roditelji ne mogu brinuti o tome gdje se njihovo dijete svira.

 • Iz stare gume. Ovo je najlakši i brz mogućnost opreme igre na ulici. Model je svijetao i zanimljiv, ali u isto vrijeme je vrlo jednostavno. U takvom dizajnu, beba će definitivno ne biti ozlijeđena. Od iznad preko gume možete instalirati konvencionalnu plažu kišobran, koji će poslužiti kao dijete prekrasne zaštite.

 • Kompleks igre. Takva opcija će najviše voljeti djevojke. Uostalom, ne možete se igrati samo u pijesku, već i opremiti kuhinju za svoju omiljenu lutku.

Summing Up, možemo reći da je pješčanik s krovom izvrsno rješenje za izgradnju lokacije za igru ​​na bilo kojem slijeci. Uostalom, ovdje se beba ne može igrati, već i biti na svježem zraku.

O tome kako napraviti pješčanik transformator s poklopcem i krovom, pogledajte sljedeći video.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: