Izbor aparata za kavu: kapanje ili Rogač, što je bolje?

Aparat za kavu s kapanjem
Koji je aparat za kavu bolji-kapanje ili Rogač
aparat za kavu s kapanjem i rogačem
Odabir najboljeg aparata za kavu

Proizvođači aparata za kavu nude gurmanima za kavu veliki izbor različitih modela s kojima možete brzo pripremiti nekoliko opcija kave i pića na temelju nje.

Među širokim rasponom aparata za kavu na policama trgovina, najpopularniji su aparati za kapanje i kapanje-oni se međusobno razlikuju ne samo po izgledu, već i po principu rada, pa se odabiru prikladnog uređaja mora pristupiti s posebnom pažnjom.

U članku ćemo odgovoriti na pitanje koji je bolji, na što treba obratiti pažnju prilikom odabira i kupnje, kao i koje su razlike između njih?

Navigacija po stranici:

Što je aparat za kavu s kapanjem

Aparat za kavu-uređaj koji pomaže u procesu pripreme kave. Postoji mnogo različitih modela slične opreme. Aparati za kavu s kapanjem smatraju se klasikom, pojavili su se prije nekoliko stoljeća, nakon čega su više puta poboljšani.

Aparat za kavu s kapanjem

Značajke uređaja:

 1. Moderni modeli su uređaj s grijaćim elementom koji se napaja električnom energijom.
 2. Voda unutar aparata za kavu se zagrijava, nakon čega prolazi kroz filter mljevene kave.
 3. Gotovo piće nakuplja se u spremniku.
 4. Uključen je spremnik za pripremljenu kavu. To može biti staklena tikvica ili lonac za kavu. Međutim, piće možete uliti izravno u šalicu.

Aparat za kavu naziva se aparat za kapanje, jer voda prolazi kroz filter kap po kap, što piću daje bogatstvo, snagu i okus. U tom slučaju sav talog ostaje u filtru. Platforma na kojoj se nalazi spremnik s gotovom kavom zagrijava se. Kao rezultat toga, piće se ne hladi.

Danas aparate za kavu s kapanjem proizvode različiti proizvođači. Modeli se mogu razlikovati po izgledu, volumenu, snazi. Materijal od kojeg je uređaj izrađen također je različit. Na cijenu utječe prisutnost ili odsutnost dodatnih značajki. Aparat za kavu može imati tajmer, opciju automatskog isključivanja, indikatore. Uređaji se razlikuju po principu upravljanja, može biti elektronički i mehanički.

Aparat za kavu i zrna kave

Nemojte loviti previše moćan uređaj. Što brže voda prodire kroz mljevena zrna kave, to je lošiji okus gotovog napitka. Optimalna snaga takvog aparata za kavu je 600-800 vata. Bolje je dati prednost modelima sa staklenom žaruljom. Ako je lonac za kavu izrađen od plastike, s vremenom će materijal požutjeti, a okus kave poprimit će specifičan okus.

Filteri za višekratnu upotrebu ne podrazumijevaju dugogodišnju upotrebu. S vremena na vrijeme morat će se mijenjati. Najtrajniji će biti filter od nehrđajućeg čelika. Najlonska varijanta s dodatkom plastike zamjenjuje se nakon 50 ciklusa uporabe. Njegov analog s premazom od titana služi nešto duže.

Recenzije aparata za kavu s kapanjem

Marina, Zagreb:

Nedavno ste kupili aparat za kavu s kapanjem od AMARAE “AMARA3 AMARA031”. Prije toga imali smo i model tipa kapanja i dugo je trajao. Prije nove kupnje proučavao sam recenzije. Naš aparat za kavu za kavu odlikuje se jednostavnošću i pouzdanošću. Trebate samo staviti mljevenu kavu u filter i uliti šalicu vode u spremnik.

Priprema jedne porcije traje manje od minute. Piće je bogato, aromatično. Gotova kava ulazi u posebnu tikvicu. Na aparatu za kavu nalazi se ljestvica s podjelama koja pokazuje volumen napunjene tekućine. Među nedostacima mogu primijetiti prilično kratak kabel i buku tijekom rada. Tikvica i posuda za kavu mogu se prati u perilici posuđa, sam aparat obrišem vlažnom krpom.

Olga, Saransk:

Prije sam kuhao kavu u Turku, ali onda sam nabavio aparat za kavu s kapanjem IV “IV 7434/20”. Dugo sam odabrao model, kao rezultat toga, preferirao sam poznatu marku. Uređaj me osvojio niskom cijenom, lakoćom korištenja, mogućnošću odabira vrste mljevene kave. Odjednom možete pripremiti veliku količinu pića. Lonac za kavu sadrži 0,92 l tekućine. Posebno sam odabrao model manje snage (700 vata).

Kava se u njoj kuha duže, ali ima bogatiji okus. Gotov napitak zagrijava se na željenu temperaturu pomoću grijaće ploče ugrađene u postolje za lonac za kavu. Postoji indikator razine vode, tako da je lako izračunati dozu kave koju sipate. Prilikom kuhanja koristim jednokratne papirnate filtere.

Pakiranje u količini od 100 komada dovoljno mi je više od 2 mjeseca. Za mene je ovo idealan aparat za kavu, jer mi odgovara po parametrima i odgovara mi po cijeni.

Preporučujemo: zašto ne možete ispustiti masnoću u kanalizaciju i što učiniti ako postoji blokada masti u cijevi?

Princip rada

Prije svega, uređaj za filtriranje dizajniran je za zrna kave tradicionalnih sorti. Nažalost, cappuccino se ne može kuhati u aparatu za kavu ove vrste, ali istinskim poznavateljima klasika i dalje će se svidjeti.

Tehnološki postupak aparata za kavu s kapanjem prilično je jednostavan i sastoji se od sljedećeg:

 1. Voda se ulijeva u odgovarajući odjeljak. Preporuča se koristiti filtriranu tekućinu za kuhanje, tako da okus gotovog proizvoda dobije izraženije kvalitete.
 2. Žitarice se izlijevaju u posudu. Ako ne znate koliko je kave potrebno po obroku pića, možete upotrijebiti prosječnu vrijednost od tri žličice, ali to ovisi o tome koje se mljevenje za pripremu proizvoda uzima kao osnova.
 3. Poklopac uređaja se spušta, nakon čega se tipka “start” drži do karakterističnog zvuka ili klika.
 4. U ovom se trenutku voda izlivena u posudu zagrijava i dolazi do isparavanja.
 5. Para teče na vrh, gdje se hladi i počinje se nakupljati na posebnim cijevima aparata za kavu u obliku kondenzata.
 6. Kapljice vode talože se na prahu za kavu i kroz nju polako teku u posudu s gotovim proizvodom.

Što je aparat za kavu s rogačem

Aparat za kavu s rogačem pogodan je za one koji više vole ne standardnu verziju pripreme pića, već espresso, latte, cappuccino. Umjesto filtra, ovaj uređaj koristi rog (držač) u koji se ulijeva mljevena kava. Zato je aparat za kavu dobio ovo ime.

Aparat za kavu s rogačem

Model može biti opremljen jednim ili dva roga. Druga je opcija dizajnirana za veću količinu pripremljenog pića. Prema principu rada, Aparati za kavu otvorenog tipa dijele se na uređaje s parom i pumpom.

Čitaj više  17 hidratantnih krema za lice: ocjena najboljih prirodnih kozmetičara

Značajke parnog modela

Parni aparat za kavu tipa rogača, gdje se koristi para, ima jednostavniji dizajn. Voda se kuha u posebnoj komori. Tada se stvara tlak od oko 4 atmosfere. Tekućina se istiskuje parom i prolazi kroz kornet mljevene kave, pretvarajući se u piće.

Takvi modeli imaju mali spremnik, što omogućuje brže zagrijavanje vode. Okus napitka pripremljenog u takvom aparatu za kavu je oštar, jer se u njegovoj pripremi koristi kipuća voda. Uz to, u aparat za kavu ugrađen je i kapućinator.

Značajke modela pumpe

Modeli pumpi imaju nižu temperaturu grijanja. Voda se zagrijava na 92-95, a zatim se pod visokim tlakom (15 bara) gura kroz kornet mljevene kave.

Zbog relativno niske temperature vode, kava ima blag okus i svjetliju aromu. Većina modela pumpi ima regulator temperature. Takvi se uređaji odlikuju visokom cijenom. Skupi modeli mogu se automatski kontrolirati. Dodaju funkciju Brze pare, imaju grijane šalice i druge lijepe sitnice.

Recenzije aparata za kavu s rogačem

Natalia, Lipetsk:

Smatram da je kupnja aparata za kavu s rogačem “Aimini1101” najbolja kupnja za dom u 2022. godini. Naručio sam ga na Internetu. Model izgleda elegantno i moderno. Kućište je izrađeno od crne plastike i brušenog čelika. To je gotovo pravi aparat za kavu, kojim se upravlja pomoću tri gumba smještena na prednjoj ploči. Postoje indikatorska svjetla koja odražavaju fazu pripreme pića.

U jednom trenutku aparat za kavu priprema 1-2 porcije kave, ali ne treba nam više. Nakon kuhanja, rog se mora ukloniti, isprati, osušiti i napuniti novim. Sve se to može učiniti za 2-3 minute. Model priprema izvrstan espresso i cappuccino. Pjena je gusta i gusta. Mlijeko se tuče parom u cappuccinatoru. Ovaj model nema automatsko upravljanje, odnosno košta manje.

Ilja, Šuja:

Ne započinjem dan bez šalice kave, pa mi je nabavka aparata za kavu bila hitna potreba. Odabrao sam proračunski model tipa rogača “IPO 1050” . Model je predstavljen u plastičnom kućištu, ima snagu od 900 vata. Nema zaslon, grijanje, timer. Uređaj samo kuha kavu.

U isto vrijeme možete pripremiti 4 porcije pića. Cappuccinator radi u ručnom načinu rada. Odabrao sam ovaj aparat za kavu zbog brzine pripreme kave i proračunske cijene. Nažalost, lonac za kavu napravljen je od tankog stakla i ubrzo se razbio, sipajući gotovu kavu izravno u šalicu. Uređaj koristim više od godinu dana, radi ispravno. Za takvu cijenu solidan model.

Značajke pristupačnosti

Proizvođači marljivo poboljšavaju i proširuju funkcionalnost uređaja kako bi privukli našu pažnju. Koje mogućnosti imaju moderni aparati za kavu?

Aparat za kavu s kapanjem

Proizvođači su pokušali poboljšati funkcionalnost uređaja. Pojavili su se Aparati za kavu s timerom odgođenog početka, podešavanjem čvrstoće i mogućnošću mljevenja zrna. Postoje modeli s daljinskim upravljanjem, pa čak i sinkronizacijom sa pametnim telefonima. Uređaj možete pokrenuti u pravo vrijeme putem aplikacije. U većini modela postoji način grijanja i isključivanja grijanja vode nakon završetka rada.

Značajke aparata za kavu s kapanjem

Aparat za kavu s rogačem

Aparat za kavu s rogačem ima mnoge dodatne mogućnosti. Njegova važna razlika od kapanja je prisutnost kapucinatora, koji je čak i u parnim modelima. Pomoću nje možete umutiti mlijeko u prozračnu pjenu i diverzificirati osnovne recepte za kavu.

Popularne značajke: Podešavanje jačine kave i kontrola temperature vode, automatsko isključivanje i zagrijavanje šalica.

Stariji modeli aparata za kavu s pumpicom nisu uzalud nazvani aparatima za kavu. Oni u potpunosti automatiziraju postupak kuhanja, počevši od mljevenja zrna. Osoba može samo pritisnuti gumbe. Pripremaju kavu s izlijevanjem odjednom u 4, 6 ili čak 8 šalica, kontroliraju stanje uređaja i kvalitetu gotovog napitka. Takvi se modeli nalaze u kafićima i barovima.

Aparati za kavu s rogačem imaju kapućinator za mućenje mlijeka, automatski modeli u potpunosti strojiziraju postupak pripreme kave.

Značajke aparata za kavu s rogačem

Naš dno crta

 • Aparat za kavu s kapanjem ima naprednu upravljačku funkcionalnost.
 • Modeli rogača imaju dodatne mogućnosti za kontrolu i promjenu parametara gotovog pića.

U čemu je razlika?

Razlika između aparata za kavu s rogačem i uređaja za kapanje je složeniji princip rada. Uređaj s držačem sastoji se od više dijelova, ima impresivne dimenzije. Iz tih razloga aparat za kavu s rogačem košta red veličine više.

Aparati za kavu

Razlika je prisutna i u okusu kuhane kave. Uređaj tipa rogača može pripremiti aromatičniji napitak svijetlog okusa. On može i posebne mogućnosti kuhanja-latte, cappuccino, espresso. Kava s pjenom nije ništa gora od pića iz kafića.

Čitaj više  Motokultivator: savjeti, ocjena i pregled najboljih modela, prednosti, nedostaci i karakteristike lakih, srednjih i teških klasa uređaja

Aparati za kavu s kapanjem manje su ekonomični. Da biste u njima pripremili jednu porciju kave, trebat će vam 10-12 g mljevenih sirovina. Za pomoćnika rogača ovaj je pokazatelj 6-8 g. Ali postupak kuhanja u aparatu za kavu s kapanjem mnogo je jednostavniji i istodobno možete dobiti veći volumen pića. Ovaj je faktor važan ako se velika obitelj okupi za doručkom.

Recenzije

Ispod su neke recenzije kupaca. Ako imate nešto za reći — ostavite svoje povratne informacije u komentarima ispod članka, to će biti korisno našim čitateljima.

Otprilike tri godine koristim aparat za kavu s kapanjem. Uređaj je jeftin, prikladan, brzo sam shvatio kako ga koristiti, a okus je sasvim zadovoljan. Zapremina je samo 0,6 litara, pa se kava skuha za nekoliko minuta. Ali postoje neke nijanse koje bih želio promijeniti: kava nije vruća, već topla, često morate mijenjati filtre i na površini nema pjene. Također morate koristiti filtriranu vodu, inače se stvara kamenac, kojeg se teško riješiti.

Nedavno sam kupio novi aparat za kavu s rogačem. Stari je trajao gotovo 6 godina i nažalost se slomio. Kao veliki poznavatelj kvalitetne kave, sa sigurnošću mogu reći da je nemoguće napraviti espresso ili latte bolji od aparata za kavu. Kava se kuha odmah, ispada bogata, s izraženom aromom i gustom kremastom pjenom. Postoji samo jedan minus: istovremeno možete pripremiti samo dvije porcije pića.

Usporedna tablica

Usporedna tablica prikazuje karakteristike, prednosti i nedostatke aparata za kavu obje vrste. Naveden je najniži cjenovni prag za kućanske aparate, jer cijena ima velike razlike.

Preporučujemo: operite kineski kupus ili samo odrežite gornji sloj?

Tip kapanja Vrsta rogača
Značajke Kompaktne dimenzije. Snaga u rasponu od 450-1000 vata. Volumen gotovog proizvoda – 1-1, 5 l. Mogu se koristiti filtri za višekratnu upotrebu i jednokratnu upotrebu. Mogu imati dodatne mogućnosti – automatsko doziranje, blokiranje preljeva, grijanje, mjerač vremena, senzor temperature i još mnogo toga. Snaga 900-1900 Vata. Tlak pare – od 2 do 15 bara. Ručni ili automatski Tip kapucinatora. Ugrađeni držač za polaganje mljevenih žitarica. Uređaj je dostupan s jednim ili dva roga. Ovisno o modelu, može postojati mjerač vremena. sustav protiv kapanja, automatsko podešavanje temperature i volumena porcija, niz drugih korisnih funkcija
Prednosti Pouzdanost, jednostavno održavanje, niska cijena, kompaktna veličina, tihi rad, veliki volumen tikvice. Postoji mogućnost pripreme drugih pića-čaja, kakaa. Brzina pripreme, sposobnost kontrole procesa, odsutnost taloga kave u gotovoj kavi, višenamjenska funkcija (pripremaju se različite verzije pića), minimalna potrošnja mljevenih zrna, kontrola sa pametnog telefona (u skupim modelima).
Nedostaci Velika potrošnja sirovina, nedovoljno svijetao okus pripremljene kave, potreba za dodatnim troškovima kupnje filtera. Uređaj ćete morati očistiti nakon svake uporabe. Velike dimenzije, potreba za nabijanjem zrna u kornet, nedostatak ugrađene mlinice za kavu, mala količina gotovog pića, visoka cijena.
Cijena Od 1500 kuna. Od 4000 kuna.

Na okus kuhane kave utječu ne samo karakteristike aparata za kavu, već i kvaliteta samih zrna. Što je svježe mljevenje, piće će biti ukusnije i aromatičnije.

Značajke

Proizvođači kućanskih aparata neprestano se nastoje istaknuti nečim u očima potrošača. Sličan se trend odrazio i na aparat za kavu s rogačem. Mogu se izrađivati u različitim varijacijama, kako u dizajnu, tako i u ugrađenoj funkcionalnosti.

Ako vanjski dizajn ne predstavlja posebnu vrijednost, osim estetske, tada prisutnost određenih korisnih funkcija u radu može biti odlučujući faktor pri kupnji određenog stroja.

 1. Indikacija radne faze i punoće spremnika.
 2. Funkcija automatskog isključivanja koja štiti radni modul od prekomjerne topline.
 3. Nekoliko mlaznica rogova.
 4. Opcija hitnog zaustavljanja aparata za kavu.
 5. Odabir broja porcija.
 6. Zagrijavanje gotovog proizvoda.

Važno! Izbor aparata za kavu s rogačem, prije svega, ovisi o takvom parametru kao što je razina tlaka. Određuje silu tlaka pod kojom se tekućina ili para dovodi u prah kave. Što je ovaj pokazatelj veći, to je bolja vaša tehnika i bogatiji je okus gotove kave.

Prednosti i nedostaci aparata za kavu s kapanjem

Aparati za kavu s kapanjem popularni su zbog svojih prednosti. Njihove prednosti uključuju:

 • pristupačna cijena;
 • jednostavnost rada;
 • kompaktne dimenzije;
 • veliki volumen gotovog proizvoda.

Uz to, korisnici ističu neke nedostatke. Kava iz aparata za kavu s kapanjem nema bogat okus i aromu. U takvom stroju možete kuhati samo najobičniju kavu bez pjene. U pripremi pića troši se dosta sirovina. Kava se kuha duže nego u rogačima. Prikladni jednokratni filtri moraju se stalno kupovati.

Jutarnja kava

Osnovne preporuke za odabir uređaja

Model pumpe s rogačem odabrat će osoba kojoj je okus najvažniji. Za njega nije važno vrijeme potrebno za kuhanje, početni trošak i složenost postupka. Kao bonus, dobiva mogućnost pripreme različitih vrsta kave.

Aparat za kavu na pari s rogačem zanimljiviji je u smislu jeftinije opcije po originalnoj cijeni, ali visokokvalitetnog napitka.

Aparat za kavu s kapanjem zauzima manje prostora u kuhinji, koristi se za veliku potrošnju kave i kada je jednostavnost pripreme važnija od svega ostalog. Priprema samo crnu kavu. U ovom slučaju, jasan dobitak u izvornoj cijeni, ali po cijenu veće potrošnje kave i stalne kupnje filtera, taj se dobitak s vremenom izravnava.

Čitaj više  Hladnjaci 2020-2021: serije, označavanje, karakteristike, prednosti, nedostaci, cijene

Prednosti i nedostaci aparata za kavu s rogačem

Aparat za kavu s rogačem priprema kavu vrlo brzo, doslovno za 30 sekundi. Osim toga, ima niz drugih prednosti:

 • kuhano piće ima bogat okus i izraženu aromu;
 • možete kuhati ne samo običnu kavu, već i nekoliko drugih opcija;
 • za kuhanje se troši najmanje sirovina.

Od minusa može se primijetiti visoka cijena takve opreme. Skupi otmjeni modeli aparata za kavu s rogačem mogu koštati oko 30 000 kuna. Uređaj je impresivne veličine, što nije prikladno za malu kuhinju. Da biste kuhali u takvom aparatu za kavu, morate imati određene vještine. Kuhanje više od 2 šalice pića odjednom neće uspjeti.

Trošak

 • Ne propustite: trebate li kupiti aparat za kavu s kapanjem

Cijene aparata za kavu s kapanjem kreću se od 1000 do 20 000 kuna. Prosječna cijena dobrog uređaja za kapanje je 3500 kuna. Također je važno uzeti u obzir da troškovi rada ovog uređaja uvelike ovise o filtru koji se u njemu koristi. Dolaze u tri vrste:

 1. Papir. Oni su jeftini, jednokratni, tako da ne zahtijevaju nikakvu njegu, ali morat ćete ih često kupiti. Cijena za 1 komad je oko 2 kuna.
 2. Najlon. Višekratna upotreba, mogu se koristiti do 60 puta, vrlo su popularni zbog svoje ekonomičnosti.
 3. Zlato. Ovo je najskuplja, ali izdržljiva sorta, prekrivena posebnom zaštitnom legurom, ali se mora povremeno čistiti.

Cijene aparata za kavu s otvorenim ustima – od 2700 do 60 000 kuna. Trošak ovisi o količini tlaka i dodatnim mogućnostima uređaja.

Dakle, aparat za kavu s kapanjem razlikuje se od aparata s rogačem po tome što je jeftiniji, ali bit će potrebno potrošiti novac na filtre. Cijene modela s rogačem su veće, ali ne zahtijevaju dodatne potrepštine osim kave.

Što je bolje odabrati?

Morate odabrati model aparata za kavu na temelju svojih mogućnosti i potreba. Ako je proračun ograničen, vrijedi pobliže pogledati modele tipa kapanja bez dodatnih zvona i zvižduka. Isti uređaj treba kupiti za veliku obitelj, u kojoj je uobičajeno organizirati zajedničku kavu. Modeli kapanja prikladni su ako u kući postoje starije osobe ili Tinejdžeri, jer kuhanje kave u takvim jedinicama uopće nije teško. Ako je prostor u kuhinji ograničen, također je bolje odabrati sličan aparat za kavu.

Aparati za kavu

Model rogača pogodan je za prave gurmane, za koje su okus i aroma kave od velike važnosti. Oni koji žele uživati u piću s jakom pjenom, također trebaju upravo takvu jedinicu. Ušteda mljevenih žitarica u ovom će slučaju biti lijep bonus. Skupi modeli imaju moderan dizajn koji će se uklopiti u bilo koju kuhinju.

Nakon vaganja svih nedostataka i prednosti aparata za kavu od rogača i kapanja, vrijeme je da krenete u kupnju. Međutim, možete odabrati model na internetskim resursima uspoređujući cijene uređaja koji vam se sviđa. Bilo koji proizvođač u pravilu nudi široku paletu aparata za kavu s jednostavnim i složenijim uređajem. Prvo biste trebali razmisliti koje su funkcije stvarno potrebne, a bez kojih možete.

Opcije za odabir aparata za kavu za dom

Prilikom odabira aparata za kavu za dom obratite pažnju na sljedeće parametre:

 1. Snaga. Što je manja snaga električnog kruga, to će Kava biti bogatija i jača, jer sporo zagrijavanje vode pomaže zrnu kave da oda više okusa. Jako piće – 350 do 800 vata.
 2. Tlak. Što je veća, brže će se pripremiti šalica napitka od kave.
 3. Volumen. O tome će ovisiti broj pripremljenih šalica odjednom. Gejziri, na primjer, rade samo s punim opterećenjem. Može pripremiti 2-3 šalice (100 ml), 6 šalica (250 ml), 12 šalica (500 ml). U kapljicama volumen tikvice može biti do 2500 ml.
 4. Materijal kućišta. Za sustave kapsula, rogača i Turaka poželjniji je metal, za kapanje – staklo.
 5. Vrsta grijača-termoblok ili kotao. Termoblok zagrijava vodu u spiralnom labirintu, a zatim kipuća voda prolazi kroz kavu u šalicu. Priprema piće duže, koristi više električne energije. U kotlovima se voda zagrijava u posudi, a zatim prolazi kroz mljevenu kavu. Kotlovi će brže pripremiti šalicu pića uz manju potrošnju električne energije.
 6. Ocjena proizvođača.

Vrsta aparata za kavu odredit će koju ćete kavu kupiti:

 • tlo (za rogove, kapanje, gejzir sustave);
 • žitarice (profesionalni aparati za kavu);
 • kapsule (kapsularni sustavi);
 • mahune (sustavi rogača i mahuna).
 • električni Turks-750-3000 kuna.;
 • francuski tisak – 150-13000 kuna.;
 • kapanje-500-22000 kuna.;
 • gejzir-500-18000 kuna.;
 • rogači – 5000-24000 kuna.;
 • kapsule-2500-25000 kuna.

Kako radi aparat za kavu s kapanjem

Da biste adekvatno procijenili rad opreme, morate razumjeti njezinu tehnologiju. Najčešće, aparat za kavu s kapanjem napravljen je za pripremu standardne crne kave. Priprema ga na sljedeći način:

 1. Prethodno filtrirana voda ili posebna čista voda kupljena u trgovini ulijeva se u spremnik posebno dizajniran za to.
 2. Kava se stavlja u drugu posudu namijenjenu za to.
 3. Ventil se zatvara i tipka za pokretanje je pritisnuta.
 4. Temperatura vode raste, što dovodi do pojave pare.
 5. Kondenzat dobiven iz pare taloži se na cjevovodima posebno stvorenim za to.
 6. Kapljice kondenzata prodiru kroz spremnik u koji se ulijeva kava, a zatim izlaze iz aparata za kavu, kapajući u prethodno pripremljenu šalicu.

Aparat za kavu s kapanjem naziva se tako zbog principa rada. Kapljice kondenzacije polako se nakupljaju u vašoj šalici dok prolaze kroz mošt kave.

aparat za kavu s rogačem
Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: