Kolika bi trebala biti snaga mlinca za meso za kućnu upotrebu

Ocjena električnih mlinova za meso
Najbolje brusilice za meso za dom-ocjena TOP 15

Prije nego što odaberete električnu mlin za meso za svoj dom, morate uzeti u obzir niz važnih kriterija. Praksa pokazuje da su kupci uglavnom vođeni cijenom, ali to je pogrešno. Čak i za malo novca možete pokupiti izvrsnu brusilicu za meso koja će odgovarati zahtjevu kupca. Ispod su kriteriji za odabir modela, kao i ocjena najboljih električnih kućnih mlinova za meso koji su prikupili dobre kritike.

Stroj za mljevenje mesa 1

Snaga i performanse

Ti su parametri usko povezani — jedan ovisi o drugom. Sve brusilice za meso imaju nazivnu snagu koja određuje rad motora brusilice u standardnom načinu rada. Većina modela ima veliku maržu za učinkovit rad s hrskavicom i venama. U tom slučaju motor počinje raditi brže, ali ne možete stalno koristiti rezervu snage.

Naravno, performanse su usko povezane s parametrom snage. Mlin za meso s potrošnjom od 300 vata imat će niske performanse; model s 500 vata — o visokoj. Sam parametar određuje se u kilogramima u minuti, odnosno govori o tome koliko kilograma mesa mlin za meso može obraditi u 1 minuti.

Najslabiji modeli recikliraju samo 400 grama u minuti. Takvi su uređaji rijetkost na tržištu. Na primjer, mlin za meso Belvar kem-P2U-202-06 snage 300 vata može pretvoriti mljeveno meso 0.4 kg u 1 minuti.

Stroj za mljevenje mesa 2

Proizvodni modeli imaju snagu od 700-1000 vata i obrađuju 4-5 kg mesa u minuti. Na primjer, model 68660 IPA smatra se jednim od najproduktivnijih-s 800 vata reciklira s 4.3 kg u minuti. Istina, ovi parametri imaju ključni utjecaj na cijenu. Ako će model iz “BELVARA” koštati 2000-2500 kuna, tada 68660.

Prije nego što odaberete električnu brusilicu za meso za svoj dom, prije svega morate pogledati ove parametre-ključne kriterije odabira.

Najbolje električne brusilice: rangiranje 2022

Top 5: najbolje električne brusilice za meso za dom

NaslovOpisCijena
1.Wollmer M907 Strong SteelNajbolja električna brusilica za meso za dom u 2022215$
2.Moulinex ME 1068Kvalitetna i sigurna električna brusilica za meso uz skromnu naknadu54$
3.Bosch MFW 45020/45120Pouzdana električna brusilica poznate marke100$
4.REDMOND RMG-1223Popularna jeftina brusilica za meso s dobrim sigurnosnim sustavom48$
5.CT-2106Moderan i popularan električni mlin za meso za kuhinju53$

Top 5: najbolje električne brusilice za meso sa sokovnikom

NaslovOpisCijena
1.Bosch MFW 3630Najbolja električna brusilica za meso sa sokovnikom104$
2.Aksion M 41.01Popularna i jeftina električna brusilica za meso sa sokovnikom “Citrus press”57$
3.Oursson MG5000Kvalitetna električna brusilica za meso s vijčanim sokovnikom56$
4.Redmond RMG-1230-7Pouzdana električna brusilica za meso s vrhunskim sokovnikom233$
5.Bosch MFW 3850BElektrična brusilica za meso sa sokovnikom i dobrim sigurnosnim sustavom126$

Top 5: najbolje jeftine električne brusilice za meso (do 3000 kuna.)

NaslovOpisCijena
1.Scarlett SC-MG45S68Najbolja proračunska električna brusilica za meso u 202238$
2.ENDEVER Sigma-56/57Pouzdana i jeftina električna brusilica za meso s preciznom kvalitetom mljevenja39$
3.Hyundai HY-MG4391Dobra proračunska brusilica s niskom razinom buke38$
4.ECON ECO-1012MG/1011MGKvalitetna električna brusilica za meso iz proračunskog segmenta36$
5.BBK MG1506Najproračunska električna brusilica za meso na ljestvici 202228$

Obrnuto

Malo kupaca obraća pažnju na prisutnost ili odsutnost obrnutog sustava, a to je važan parametar. Obrnuti motori mogu se okretati u suprotnom smjeru, što štedi puno vremena. Ako su vene mesa namotane na puž, tada se prestaje okretati. Brusilice za meso bez naličja moraju se rastaviti, ukloniti vene i ponovno sastaviti za nastavak rada. Na obrnutim motorima dovoljno je jednostavno aktivirati odgovarajući način rada, u kojem će se svrdlo početi okretati u suprotnom smjeru. Kao rezultat toga, namotane jezgre će izaći iz otvora za punjenje. Ostaje ih ukloniti i nastaviti raditi.

Imajte na umu da u skupim mlinovima za meso obrnuto možda neće biti prisutno, jer tamo uopće nije potrebno — zahvaljujući velikoj snazi, sve se jezgre samelju bez ikakvih problema.

Koji električni mlin za meso za dom je bolje odabrati?

Ocjena električnih mlinova za meso

Ocjena električnih mlinova za meso
Pitanje odabira električne brusilice za kućanstvo otvoreno je za mnoge. Poteškoća u odabiru leži u velikom asortimanu proizvoda s različitim konfiguracijama i cijenama.

Na koje kriterije treba obratiti pažnju pri odabiru električne brusilice za meso za dom?

 • Klase električnog stroja za mljevenje mesa. Električne brusilice za meso za dom podijeljene su u klase “A”, ” B ” i “C”.
 • “A” — uređaji karakterizirani visokim performansama. Oni su, prije svega, dizajnirani za mljevenje peradi, mesa, ribe za mljeveno meso.
  “B” – višenamjenski električni uređaji za kuhinju, koji su dodatno opremljeni noževima, rezačima, mlaznicama i rešetkama.

  “C” – proračunski kućanski mlinovi za meso niske / srednje snage, nisu opremljeni dodatnim načinima rada i funkcijama.

 • Snaga. U kućanskim mlinovima za meso pokazatelj snage kreće se od 400-2000 vata. Ovaj je kriterij podijeljen u dvije vrste – maksimalnu i nominalnu.
 • Maksimalna snaga označava dopušteni gornji prag za rad kućanskih aparata pri mljevenju malih kostiju, hrskavice i vena. Uređaj može raditi u ovom načinu rada strogo ograničeno vrijeme navedeno u uputama. Obično ne prelazi 1 minutu. Nazivna snaga je konstantna snaga pri kojoj mlin za meso radi. Trajanje rada nije duže od 15 minuta, nakon čega bi se električna brusilica za meso trebala “ohladiti”.

 • Proizvodni materijali. Tijela električnih mlinova za meso izrađena su od nehrđajućeg čelika, metalnih legura i plastike otporne na udarce.
 • Razina buke. Svi modeli električnih mlinova za meso tijekom rada ispuštaju prilično glasne zvukove. Međutim, što je niža ova brojka, to je ugodnije raditi s uređajem. Najviši prag buke doseže 82 dB. Ljudsko uho normalno percipira buku u rasponu od 70-75 db. Prihvatljivi pokazatelji su 60-70 db.
 • Dostupnost jamstvene kartice. Prosječno jamstveno razdoblje je 1 – 2 godine. Ako se strogo pridržavate svih operativnih pravila navedenih u popratnoj dokumentaciji, tada će radni vijek biti mnogo duži.
 • Oprema. Neki modeli za značajno proširenje funkcionalnosti dodatno su opremljeni mlaznicama i drugim priborom.
 • Mlin za meso glavna je mlaznica koja je potrebna za mljevenje tvrdih proizvoda. Mlaznica je opremljena diskovima s različitim promjerom rupa za bolje mljevenje proizvoda. Ribež se koristi za trljanje voća i povrća. Mogu imati nekoliko frakcija, što omogućuje postizanje različitih stupnjeva mljevenja.

  Sokovnik se koristi za dobivanje svježe cijeđenih sokova od voća i povrća. Mlaznica za kobasice koristi se za punjenje crijeva mljevenim mesom, za izradu domaćih kobasica.

 • Dodatne značajke i značajke. Prilikom odabira električne brusilice za meso za kućnu upotrebu, preporučuje se obratiti pažnju na duljinu kabela za napajanje, ima li u tijelu uređaja poseban pretinac za odlaganje električnog kabela i mlaznica. Također je važno da uređaj ima zaštitu motora od hitnih načina rada.

Zaštita od preopterećenja

Stroj za mljevenje mesa 3

Na tržištu je 90% (izuzetno približan izračun) brusilica za meso opremljeno sustavom zaštite motora. Da biste to učinili, upotrijebite poseban osigurač koji štiti motor od pregrijavanja i ogromnih opterećenja. Na primjer, ako je kost zaglavljena u svrdlu, tada se motor banalno klinovi i prestaje okretati. U tom slučaju nastaju velika preopterećenja i sustav zaustavlja rad. Također može isključiti motor ako se otkrije pregrijavanje.

Ovisno o modelu, ovaj se sustav implementira na različite načine. Najčešći način je zaključavanje pomoću osigurača. Kada se zagrije ili kada uđe u kosti, pukne. Rjeđe se koriste prekidači kruga-ploče koje su u zatvorenom stanju tijekom rada motora. Kad se rotacija zaustavi, protok elektrona u ploče uvelike raste, što ih prisiljava na otvaranje. Kao rezultat toga, krug se prekida i napajanje nestaje. Nakon isključivanja iz napajanja, krugovi se vraćaju u prvobitni položaj — možete ponovno spojiti rad.

Uz to, u zaštitnom sustavu može biti prisutan poseban toplinski element koji mjeri temperaturu i isključuje motor ako prelazi utvrđenu granicu.

S obzirom na činjenicu da su najbolje električne brusilice za meso opremljene zaštitom, ovaj kriterij nije ključan. Međutim, neki jeftini modeli kineskih marki mogu se prodavati bez ikakvog zaštitnog sustava — oni će raditi do prvog pregrijavanja ili zaglavljivanja vijka.

Na što treba paziti pri kupnji

Da biste odabrali pravi mlin za meso za svoju kuhinju, potražite glavne kriterije koje ćete morati odabrati:

 • Snaga i kapacitet. Glavni pokazatelji na koje treba obratiti pažnju. Oni određuju koliko kilograma mesa se može preraditi u minuti, snaga doseže od 200 do 2000 vata. Kod kuće je dovoljno 1.500 vata – meso s žilama i hrskavicom neće predstavljati problem i brzo će se usitniti uz minimalnu buku.
 • Plastika nije problem ako je materijal visoke kvalitete. Kvalitetu možete provjeriti vizualno. Visok sadržaj otrovnih tvari ozbiljan je razlog za odbijanje kupnje plastičnog modela.
 • Obrnuto, što će, kada pritisnete gumb, pomoći da se riješite navoja zaglavljenog u mehanizmu. Ako puno kuhate i toliko ste strastveni u procesu da biste mogli izgorjeti motor, Nabavite model s osiguračem. Nakon 15 minuta rada, isključite mlin za meso.
 • Napredna funkcionalnost (ako je potrebno).

Prije kupnje provjerite dostupnost svih dodataka navedenih u tehničkom listu proizvoda. Provjerite je li mlin za meso stabilan u radnom stanju. Zamolite da se osobno pojavi pred vama.

Vrijeme neprekidnog rada

Govoreći o tome kako odabrati pravu električnu brusilicu za meso, svakako biste trebali obratiti pažnju na ovaj parametar. Proizvođači procjenjuju mogućnosti uređaja koji se razvijaju i mogu jamčiti njihov stabilan rad određeno vrijeme. Nakon toga, motor se mora odmoriti, inače se njegov resurs smanjuje.

Stroj za mljevenje mesa 4

Najjeftinije i “najslabije” brusilice rade neprekidno jednu minutu. Model 209, na primjer, prema preporuci proizvođača, trebao bi raditi neprekidno ne više od jedne minute. Za to vrijeme motor će se dovoljno zagrijati i treba ga ostaviti da se ohladi 10-15 minuta. Za to vrijeme mlin za meso može obraditi 1.7 kg mesa (produktivnost), što je u većini slučajeva dovoljno za kućnu upotrebu.

Najproduktivniji i najsnažniji sustavi rade do 50 minuta, ali to se više odnosi na profesionalnu opremu kada je potrebna priprema velike količine mljevenog mesa.

66020 (600 vata) s kapacitetom od 3 kg / min može kontinuirano raditi 15 minuta, što će omogućiti obradu 45 kg mesa u jednom ciklusu.

Dizajn kućanskih aparata

Prije svega, trebali biste obratiti pažnju na visinu mlinca za meso. Mali modeli neće dopustiti postavljanje spremnika za prikupljanje mljevenog mesa s visokim zidovima, što će postati kritično pri obradi velike količine mesa. Druga važna točka je broj radnih brzina. Različite vrste mesa mogu se značajno razlikovati u tvrdoći, a da ne spominjemo meko voće. Regulacija brzine omogućit će bolju obradu proizvoda.

Pretinac za odlaganje

Prikladno je kada mlin za meso ima pretinac za odlaganje zamjenjivih mlaznica, noževa i kabela za napajanje. Malo dizajnersko rješenje uvelike će pojednostaviti pohranu električnog uređaja.

Ne dopuštaju svi proizvođači pranje radnih dijelova električne brusilice za meso u perilici posuđa. Ako je važna nijansa poput jednostavne i jednostavne njege, bolje je odabrati model u kojem nema ograničenja.

Materijal kućišta

Postoji nekoliko opcija za vanjsku izvedbu mlinova za meso:

 1. Plastika. Jeftini modeli uglavnom su izrađeni od plastike. Ovo je izdržljiv materijal kojem je lako dati željenu boju, pa takvi modeli izgledaju stilski. Nedostatak je što ga je lakše oštetiti, pa plastični uređaji zahtijevaju pažljivo rukovanje. Ponekad je kućište izrađeno od plastične plastike s metalnim umetcima za poboljšanje izgleda i olakšavanje održavanja.
 2. Metal. Mlinovi za meso s metalnim kućištima skuplji su, izuzetno su izdržljivi i otporni na toplinu. Plus — u slučaju kratkog spoja, metalno kućište ne gori i ne ispušta loš miris, za razliku od plastičnog.

Najbolje kućanske električne brusilice za meso opremljene su metalnim kućištima, ali s plastičnim nema ništa loše. Postoje izvrsni i prilično skupi modeli izrađeni u plastici koji učinkovito rade godinama bez i najmanjeg problema i gubitka estetike izgleda.

Stroj za mljevenje mesa 5

Koju električnu brusilicu za meso preporučujemo kupiti

Glavni kriterij za odabir najbolje brusilice za meso je njegova produktivnost. U većini slučajeva to je 1,6-2 kg proizvoda. Da biste tako radili, morate imati odgovarajuću snagu: 1,6-1,8 kilovata. Postoje brusilice od 400 vata, ali često ne mogu samljeti ni male hrskavice. Uređaj od 900 vata melje 1-1, 2 kg mesa u minuti.

Neki korisnici kupuju električnu brusilicu za meso samo za preradu mesa. Ali većina želi dobiti što više značajki. Najbolje brusilice za meso za dom samljeti i nasjeckati povrće i voće, iscijediti sok, kuhati pire krumpir. Što je veći broj mlaznica, to je veća funkcionalnost.

Kućište izrađeno od plastike lakše je od metalnog, ali je kratkotrajno. Isto vrijedi i za mlinove za meso s metalnim zupčanicima i mjenjačem. Ali takvi su uređaji skuplji od plastičnih.

Ako uređaj nema zaštitu od pregrijavanja, brže će propasti. U dobrim mlinovima za meso motor se sam isključuje u slučaju jakog zagrijavanja ili kada nešto čvrsto uđe unutra. Ako u kuhinji nema puno prostora, bolje je kupiti kompaktni uređaj, na primjer, Ina 3 Ina 14. Za veliku obitelj možete kupiti mlin za meso za veći dom, na primjer, Ainprema907 (Ainprema).

Ako planirate potrošiti malu količinu novca na kupnju, možete kupiti električnu mlin za meso s minimalnim brojem funkcija: mljevenje mesa, formiranje kobasica.

Mlaznice

Uključene mlaznice-zasebna tema. Proizvođači različitih modela nude standardni ili prošireni set mlaznica. Proširuju funkcionalnost i od obične brusilice za meso izrađuju sokovnik, na primjer. Komplet može sadržavati sljedeće mlaznice:

 • Za mljeveno meso, za kebbe, za sjeckanje, za rezanje Kolačića, za kuhanje kobasica, ribež.
  Stroj za mljevenje mesa 6
 • Mlaznica za cijeđenje soka od naranče ili svrdlo – pretvara mlin za meso u sokovnik. Istina, učinkovitost standardnih sokovnika uvijek je veća.
 • Diskovi i kalupi za mljeveno meso-gotovo uvijek dolaze u kompletu.

Ako u kući nemate sokovnik, preporučljivo je odabrati mlin za meso s mlaznicama za cijeđenje soka, ali ne biste se trebali nadati učinkovitosti. Ipak, mlinovi za meso dizajnirani su za mljevenje mesa. Ako u kući postoji sokovnik, tada nema smisla preplaćivati dodatne mlaznice — odaberite model bez preše i mlaznica za cijeđenje soka.

Recenzije električnih mlinova za meso

Električne brusilice za meso vrlo su popularne među domaćicama. To je zbog činjenice da su moderni modeli sposobni obavljati širok raspon različitih zadataka: kuhanje mljevenog mesa, rezanje povrća i voća, sjeckanje orašastih plodova i još mnogo toga.

Glavne prednosti i nedostaci električne brusilice za meso za dom:

Prednosti:

 • Veliki izbor modela s različitim tehničkim karakteristikama, dostupnim opcijama i cjenovnim politikama.
 • Visoka snaga i performanse.
 • Jednostavnost i upotrebljivost.
 • Proces je automatiziran, potrebno je minimalno ljudsko sudjelovanje-stavite sve sastojke u odgovarajući odjeljak.
 • Komplet uključuje veliki broj mlaznica i dodatnih dodataka koji značajno proširuju sve funkcionalnosti uređaja.
 • Visoka kvaliteta proizvoda dobivenog na izlazu: ujednačenost mljevenog mesa.

Nedostaci:

 • Visoka cijena.
 • Ovisnost o električnoj energiji.
 • Visoka razina buke koja se emitira tijekom rada.
 • Ograničeni radni vijek, skupi popravci.
 • Veće dimenzije i težina.

Top 5

Sada kada znate kako odabrati pravu električnu brusilicu za meso za svoj dom, možete odabrati optimalni model. No, izbor je i dalje težak zbog obilja ponuda na tržištu. Ispod je subjektivna ocjena mlinova za meso koji su prikupili pozitivne kritike kupaca.

1. mjesto-Internet 45020

Stroj za mljevenje mesa 7

Najbolja ponuda na tržištu za sredinu 2022. godine je stroj za mljevenje mesa 45020 u vrijednosti od 5500 kuna. Model visoke kvalitete ima cool performanse, lako obrađuje čak i vene, što ga čini izuzetno učinkovitim.

Parametri:

 1. Izvedba-2.7 kg mesa u minuti.
 2. Snaga-500 Vata. Pri vršnim performansama moguće je povećati snagu na 1600 vata, ali u ovom načinu rada nije dopušten dugotrajan rad.
 3. Prisutan je obrnuti sustav.

Stroj za mljevenje mesa izrađen od plastike, iako izgleda poput metala. Njegovi se dijelovi mogu prati u perilici posuđa, što pojednostavljuje postupak rada.

Pros:

 1. Montaža bez zazora. Model ima monolitno tijelo, ne škripi u primjeni.
 2. Nema problema s korištenjem. Čak se i žilavo meso lako pretvara u normalno mljeveno meso.
 3. Pouzdanost-radi godinama bez problema.

Nedostaci:

 1. Nema uvlakača kabela – izuzetno je nezgodno svaki put ga napuniti. Istodobno je i kratak, što ograničava pokretljivost — mlin za meso možete koristiti samo u blizini utičnice.
 2. Postoje izolirane pritužbe na učinkovitost-ponekad propušta vene.
 3. Buka — nema šanse bez nje.

Unatoč nedostacima, mlin za meso u svojoj kategoriji je najbolji, dobio je savršenu kombinaciju cijene i kvalitete, tako da većina kupaca ostaje zadovoljna.

2. mjesto-CT-2101 (3000 kuna)

Stroj za mljevenje mesa 8

Dalje u ocjeni najboljih domaćih mlinova za meso – model iz Interneta. Dobila je malu nazivnu snagu od 300 vata, ali vršna snaga je velika — 1.5 kilovata. Izvedba-samo 1.2 kg / min, ali s obzirom na cijenu, to je u redu.

Također, mlin za meso dobio je obrnuti sustav, učinkovitu zaštitu od preopterećenja i sljedeće mlaznice:

 1. 2 diska za nadjev.
 2. Za kobasice, kebbe.

Izrađen je od plastike, što ga čini jeftinim. Uzimajući u obzir recenzije, ističemo prednosti i nedostatke.

Prednosti:

 1. Učinkovitost rada — lako se nosi s žilavim mesom.
 2. Niska potrošnja energije.
 3. Moderan dizajn
 4. Kompaktnost.
 5. Gumene noge savršeno fiksiraju mlin za meso na površini i ne dopuštaju mu vožnju.
 6. Pouzdanost-učinkovito djeluje godinama bez kvarova.

Nedostaci:

 1. Kratko vrijeme neprekidnog rada. Nepoželjno je pustiti mlin za meso da radi 1.5-2 minute bez zaustavljanja – počinje smrdjeti na plastiku zbog zagrijavanja kućišta.
 2. Kada koristite proizvode, morate ih izrezati na tanke komade, inače se neće uvući u ulaznu rupu.
 3. Natprosječna razina buke.
 4. Kratki mrežni kabel.

Ovo je cool i kompaktna brusilica za meso koja je s malom potrošnjom energije dobila prilično učinkovit motor. U svojoj cjenovnoj kategoriji, Iasini Kt-2101 najbolja je ponuda za 1-2 osobe.

3. mjesto-Ina-Ina1800 Ina-Ina

Stroj za mljevenje mesa 9

Skup i pouzdan model za 14.000 kuna. Uz visoku cijenu, mlin za meso nema jedinstvene karakteristike, ali dobiva dobre odgovore.

Parametri:

 1. Snaga — 330 vata (maksimalno-1.8 kilovata).
 2. Izvedba-1.6 kg mesa u minuti.
 3. Postoji sustav za vožnju unatrag i zaštita motora.
 4. 3 diska za punjenje u kompletu.
 5. Kućište od plastike i metala.
 6. Noževi za samooštrenje na svrdlu, koji održavaju visoku učinkovitost čak i tijekom dugotrajne uporabe.

Ova brusilica za meso proizvodi se u Japanu, stoga je izuzetno visoke kvalitete. Ima jednostavnu montažu bez zazora, pukotina, učinkovit motor koji se lako nosi s bilo kojim venama.

Nedostaci:

 1. Ne perite u perilici posuđa i u prevrućoj vodi-od toga noževi postaju tupi.
 2. Visoka cijena.
 3. Masivnost i težina. To je rezultat upotrebe visokokvalitetnog metala i komponenata.
 4. Oskudni komplet.

Ovo je oštra i pouzdana jedinica bez dodatne funkcionalnosti. Ne postoje mlaznice koje model pretvaraju u sokovnik i tako dalje, sve je “naoštreno” za pretvaranje mesa u mljeveno meso — jedinica se s tim zadatkom nosi bolje od ostalih, stoga je njegova cijena primjerena.

4. mjesto-Interneti2723/20

Stroj za mljevenje mesa 10

Oprema s interneta gotovo je uvijek pouzdana i tehnološka, ova brusilica za meso nije bila iznimka.

Značajke:

 1. Snaga motora: 500 vata (na vrhuncu doseže 1.8 kilovata).
 2. Izvedba: 2.3 kg / min.
 3. Postoji zaštita od obrnutog i preopterećenja motora.
 4. Plastično kućište.
 5. Veliki set mlaznica: ribež, za kobasice i drobilice, kebbe.
 6. 3 diska za nadjev.

Kupci uglavnom reagiraju pozitivno, ali to ne znači da mlin za meso nije dobio nedostatke.

Pros:

 1. Funkcionalnost.
 2. Tihi rad.
 3. Veliki set mlaznica.
 4. Produktivnost i snaga – lako melje mljeveno meso s venama.

Nedostaci:

 1. U početku postoje pritužbe na tupe noževe. Nakon kupnje moraju se odmah izoštriti, inače će učinkovitost prerade mesa biti frustrirana.
 2. Dizajn zaštite motora je slab — koristi plastični adapter koji povezuje puž s motorom. Njegov kvar i potreba za zamjenom pitanje je vremena.

Proizvođač daje 2-godišnje jamstvo za ovaj proizvod, što nam omogućuje da zaključimo o njegovoj pouzdanosti. Međutim, to ne negira nedostatak u obliku plastičnog adaptera, koji se s vremenom brusi. I premda je ovaj “potrošni materijal” dizajniran za provedbu zaštite od preopterećenja, čak i bez njih djeluje s velikim količinama posla, pa je ovaj model prikladan za male porcije.

5. mjesto-Internet-700

Stroj za mljevenje mesa 11

Gotovo profesionalna jedinica izrađena u potpuno metalnom kućištu. Ali njegova cijena je odgovarajuća-14-15 tisuća kuna.

Parametri:

 1. Snaga-800 vata (maksimalno-2 kilovata).
 2. Produktivnost-3 kg mesa u minuti.
 3. Zaštita od preopterećenja, obrnuto-postoji.
 4. Vrijeme rada bez zaustavljanja — 20 minuta.
 5. Set mlaznica: za kobasice, kebbe, diskove za mljeveno meso.

Ovo je izuzetno moćna i bučna brusilica za meso koja čak i pri vršnim performansama ne stvara puno buke. Nosi se s velikim količinama, a u jednom je pristupu sposobna obraditi 60 kg mesa. Model je izrađen u izdržljivom metalnom kućištu bez zazora, škripanja, ima široku rupu za utovar mesa, tako da ga nije potrebno rezati na male komadiće. Sudeći prema recenzijama, mlin za meso radi 1 bez i najmanjeg problema.5 godina i nastavlja se nositi s velikim količinama čak i nakon nekog vremena.

Mogući nedostaci:

 1. Visoka cijena.
 2. Postoje pritužbe na loše osmišljen mehanizam za pričvršćivanje vijka, zbog čega se s vremenom počinje družiti tijekom rada.
 3. Veće veličine.
 4. Metalno kućište prekriveno je sjajnim lakom koji se lako i brzo ogrebe. Kao rezultat toga, izgled se pogoršava.

Nedostatak u obliku “plesnog” vijka nalazi se istovremeno kod različitih korisnika, ali 90% kupaca ostaje zadovoljno ovim proizvodom. Uzimajući u obzir nedostatke i cijenu, model stavljamo na 5. mjesto.

Korisni savjeti za odabir brusilice

Kupnja novih uređaja za vaš dom često je težak zadatak, a mlinci za meso nisu iznimka. Dobar izbor nije samo optimalna kombinacija glavnih tehničkih karakteristika, pozornost treba posvetiti sitnicama.

 1. Razina buke-pokazatelj izravno utječe na upotrebljivost. Kada kupujete uređaj u trgovini, mlin za meso može se provjeriti u praznom hodu, uređaj će raditi glasnije pod opterećenjem. Kada nije moguće testirati, možete se obratiti uputama i upoznati se s karakteristikama (za usporedbu: 80 dB približno je jednako tutnjavi motora motocikla pri najvećim brzinama, optimalna vrijednost je 50-70 db).
 2. Prema pravilima rada, mlin za meso mora pouzdano stajati u ravnini, bilo kakva izobličenja tijela jasan su proizvodni nedostatak. Još je bolje ako se na dnu nalaze gumene noge za usisavanje.
 3. Ne biste trebali odabrati višenamjenski model ako se većina njegovih opcija ne koristi. Prije nego što kupite mlin za meso, trebali biste jasno razumjeti čemu služi uređaj.
 4. Zamjenjive mlaznice povećavaju konačni trošak mlinca za meso, kako biste uštedjeli novac, možete odabrati model s niskom konfiguracijom i kupiti mlaznice kasnije, ali oni će koštati više.
 5. Za izradu kobasica ili kobasica poželjne su male brzine motora: gusta i ljepljiva smjesa praktički se ne kreće velikom brzinom. Za redovitu pripremu kobasica, mnogi će korisnici savjetovati odabir mlinca za meso s dvije brzine. Vrijedno je uzeti u obzir da takva oprema povećava troškove.

Savjeti korisnika pomoći će vam u navigaciji među raznolikošću različitih modela i reći vam kako odabrati pravu električnu brusilicu za meso. Jednako je važno pitanje koju je tvrtku bolje kupiti. Ovdje nema jasnog odgovora, glavna stvar je prihvatljiva kvaliteta izrade i pribora, dostupnost zamjenjivih mlaznica u prodaji, dostupnost usluge u gradu.

Gdje kupiti

Važno pitanje: Gdje kupiti dobar mlin za meso. Pitanje možete zatvoriti što je brže moguće posjetom najbližoj specijaliziranoj trgovini. Optimalna, u odnosu na omjer cijene i kvalitete, ostaje opcija kupnje u internetskoj trgovini Aliekspress. Obavezno dugo čekanje paketa iz Kine stvar je prošlosti, jer se sada mnogo robe nalazi u srednjim skladištima u odredišnim zemljama: na primjer, prilikom naručivanja možete odabrati opciju “dostava iz Ruske Federacije”:

Električna brusilica za meso, 3520, 500 vataStroj za mljevenje mesa asa-asa 1800 asaTeška električna brusilica za meso
Električna brusilica za meso od nehrđajućeg čelikaElektrični strojevi za mljevenje mesa s kućištem od nehrđajućeg čelika, 3000 vataIndustrijski stroj za mljevenje mesa, 9/12L mikser, rezač povrća

Koja bi trebala biti maksimalna snaga mlinca za meso za kućnu upotrebu:

 • Brusilice za meso snage do 500 vata-slabe brusilice za meso; potrebno je meso narezati na male komadiće, ukloniti žile, a da ne spominjemo vene i hrskavicu, brzo se pregrijati.
 • Mlinci za meso snage do 800 vata prihvatljiva su opcija za rijetku upotrebu; potrebno je rezanje mesa na male komade, uklanjanje vena, vena, hrskavice, sitnih kostiju.
 • Mlinovi za meso snage do 800-1500 vata — prema faktoru “cijena-kvaliteta” sasvim je prihvatljiva i dovoljna opcija za kućne uvjete; potrebno je uklanjanje debelih jezgara.
 • Strojevi za mljevenje mesa s kapacitetom većim od 1500 vata-snažni, produktivni, poluprofesionalni strojevi za mljevenje mesa; potrebno je ukloniti samo kosti.

Industrijske brusilice

Da biste odabrali idealnu industrijsku električnu brusilicu za meso, ako vam je potrebna ne kod kuće, već u trgovini ili restoranu, morate slijediti samo jedno pravilo: što snažnije, to bolje. Ne škodi pobliže pogledati broj noževa. To utječe i na performanse instrumenta i na kvalitetu obrade proizvoda.

industrijske električne brusilice za meso

Prema namjeni, električne brusilice za meso također su dvije vrste: industrijske i kućanske. Takve su jedinice snažnije, produktivnije i sposobne su dulje raditi bez prekida. Potrebni su samo u proizvodnji — ili ako velika obitelj za stotinu ljudi živi kod kuće :).

Zanimljivo je pročitati: koji je od 2 uređaja bolji: mlin za meso ili procesor hrane?

Vrste i uređaj električnih brusilica za meso

Moderne električne brusilice za meso odlikuju se snagom, produktivnošću, materijalom od kojeg su izrađene, svojom funkcionalnošću.

Unatoč takvoj podjeli, svi su raspoređeni, otprilike isto.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: