Kompaktni i jeftini mlinci za kavu za dom, ocjena najboljih (2022.)

Značajke mlinskih mlinova za kavu

Kao stručnjak mogu istaknuti nekoliko prepoznatljivih karakteristika svojstvenih uzorcima pregleda.

Pogledajte koja je njihova bit:

 • mlinski kamen jedina je metoda prerade žitarica koja vam omogućuje da dobijete visokokvalitetno mljevenje kod kuće;
 • uređaji ove vrste minimalno su osjetljivi na kvarove. To je zbog jednostavnosti dizajna – u stvari, to je tijelo, motor, mlinski kamen i dva spremnika za punjenje zrna i skupljanje praha;
 • kompaktne veličine – ako tražite malu jedinicu, predstavljeni modeli izrađeni su posebno za vas.

Prednosti i nedostaci

Da bih stvorio cjelovitu sliku izbora, predlažem da razmotrimo niz općih prednosti i nedostataka tipičnih za jeftine mlince za kavu.

Pros se formiraju na sljedeći način:

 • mobilnost i kompaktnost-uređaj se može staviti u bilo koji kutak ili ponijeti sa sobom;
 • male veličine ne narušavaju kvalitativni rezultat – mljevenje će biti ujednačeno, što odgovara zadanom stupnju;
 • korištenjem mlinca za kavu štedite vrijeme i trud, što je posebno važno ujutro;
 • dobivate mogućnost kuhanja kave u Turku, francuskom tisku, aparatu za kavu. Ovi divni uređaji daju izbor. Možete dobiti mljevenje koje je optimalno prilagođeno određenoj metodi kuhanja.

Nedostaci se zbrajaju ovako:

 • nisu svi uređaji učinkoviti i udovoljavaju deklariranim specifikacijama;
 • kao stručnjak reći ću da ergonomija mlinova za kavu nije svugdje modificirana. Međutim, o tome ćemo govoriti u praktičnom opisu svakog modela.

Koju brusilicu odabrati

Glavni kriterij za odabir mlinca za kavu je kvaliteta mljevenja, što zauzvrat ovisi o načinu mljevenja zrna. Prema tehnologiji rada razlikuje se nekoliko vrsta mlinova za kavu:

 • rotacijski (nož);
 • pseudo žitarice;
 • mlinski kamen.

Klasifikacija se odnosi na električne modele. Ali još uvijek postoje ručni mehanički tipovi koji ne zahtijevaju upotrebu električne energije.

Ručna brusilica.

Rotacijski mlinovi za kavu

Rotacijski modeli vrlo su jednostavni. To je obično malo kućište s motorom i ugrađenom zdjelom za mljevenje zrna. Unutar spremnika ugrađen je nož koji reciklira sadržaj.

Rotacijski mlin za kavu uređaj.

Neki su modeli opremljeni uklonjivim zdjelama koje se lako oslobađaju praha i čiste.

Uklonjive zdjele brusilice.

Da biste započeli, trebate uliti zrno u zdjelu, zatvoriti poklopac i uključiti gumb. Najčešće rotacijske brusilice rade pritiskom na poklopac. To je prikladno jer se stupanj mljevenja može lako prilagoditi. Dobiveni proizvod se ekstrahira žlicom.

Glavni nedostatak rotacijskih mlinova za kavu je neravnomjerno mljevenje. Prilično je teško kontrolirati mljevenje, to morate učiniti vizualno. Postupak mljevenja možete započeti nekoliko puta kako biste dobili željenu konzistenciju. Međutim, još uvijek se neki dio mase neće zgnječiti u prah.

Neravnomjerno mljevenje kave u rotacijskom mlincu.

Za aparate za kavu takve sirovine nisu baš prikladne, jer će piće stalno mijenjati okus.

Rotacijski mlinci za kavu pogodni su za one koji vole kuhati kavu u Turku. Oni koji će uređaj koristiti kao sjeckalicu za orašaste plodove, sitne žitarice ili začine također će biti korisni. Ali istodobno morate temeljito očistiti posudu kako se miris ne bi prenio na zrna kave.

Pseudožitarske brusilice

Uređaji s mlinskim kamenjem za mljevenje kave najbolje osiguravaju kvalitetu mljevenja. Međuprodukt između rotacijskih i mlinskih modela su pseudo-mlinci za kavu. Strukturno podsjećaju na mlinski kamen, ali imaju značajne nedostatke koji ne dopuštaju dobivanje pristojnog mljevenja.

Kupci su često u zabludi u vezi s mlincima za pseudo zrno, jer ih proizvođači pozicioniraju kao mlinski kamen. Izdaje lažne mlinski kamen vrijednost. Pseudo-Žitni modeli prodaju se najmanje dvostruko jeftinije.

Glavna razlika je u obliku mlinskih kamena. U pseudo-zrnima, elementi za mljevenje opremljeni su izbočenim zubima koji, kada se okreću, drobe zrna, a ne melju.

Mlinski kamen pseudo-mlin za kavu.

Rezultat je heterogeni prah, s velikim česticama. Stoga je malo vjerojatno da će biti moguće dobiti savršeno mljevenje.

Pozitivni aspekti uključuju mogućnost reguliranja stupnja mljevenja. Pri prebacivanju ručke mijenja se razmak između mlinskih kamena i mljevenje dobiva željenu konzistenciju. Dobra funkcija je dozator koji vam omogućuje postavljanje željenog dijela za mljevenje.

Za provedbu postupka, uređaji su opremljeni spremnikom za punjenje zrna i posudom za primanje, u koju se ulije dobiveni prah. Unatoč nedostacima, mlinci za pseudo zrno popularni su zbog niske cijene i mogućnosti prilagodbe stupnja mljevenja.

Pseudo-Žitni modeli nisu prikladni za pripremu kave u Turku. Bolje ih je koristiti za kuhanje u aparatima za kavu s gejzirima i rogačima.

Čimbenici izbora

Kako vas ne bi dosadili tehničkim suptilnostima, reći ću vam koje su karakteristike svojstvene visokokvalitetnom kućanskom uređaju.

Dakle, obratite pažnju na sljedeće:

 • ako želite dobiti što ravnomjernije mljevenje i eliminirati rizik od izgaranja zrna, odaberite stožaste mlinske kamenje. Ravni mlinski kamen neusporedivo je niže kvalitete;
 • ako ste zahtjevni za funkcionalnost i praktičnost u svakodnevnom životu, odaberite modele s timerom, dozatorom. To će vam stvarno pomoći da brzo skuhate kavu ujutro;
 • snaga – za mlin za kavu koji će optimalno stajati 100-150 vata u vašoj kući, ostalo je gubitak novca.

VITEK VT-1548

Odmah mi se svidio ovaj pregledni uzorak. Siguran sam da ćete dobiti najjednostavniji i najprikladniji uređaj u svakodnevnom životu. U praksi je dovoljno odabrati način rada, mljevenje i pokretanje mlinca za kavu. Osim toga, proizvođač je osigurao mogućnost odabira doziranja porcija. Pametni kuhinjski uređaj sam će izmjeriti potrebnu količinu kave za mljevenje (4 do 12 šalica). Dopunit ću da model ima 4 stupnja mljevenja, što je optimalno u svakodnevnom životu. Ne preplaćujete dodatne opcije.

Internet-1548 – ovo je jedini mlin za kavu u pregledu, koji pruža pulsni način rada. to pomaže u zaštiti motora i mlinskih kamena od pregrijavanja. Može se pretpostaviti da će s takvim načinom rada uređaj nastaviti funkcionirati, čak i nakon što je razvio resurs koji je deklarirao proizvođač.

Praktične prednosti mogu se grupirati na sljedeći način:

 • uređaj je kompaktan i ima lijep dizajn;
 • računajte na činjenicu da mlin za kavu neće raditi
  • ako govorimo o minimalnom stupnju mljevenja, proizvođač donekle nije dovršio uzorak. Ne mogu reći da se zrna mljeve u prašinu;
  • kava u prahu nije tako prikladna za ekstrakciju kao što bismo željeli.

  Video pregled

  Kuhanje grubog mljevenja u predstavljenom mlinu za kavu pogledajte u videu:

  Recept za pripremu mljevene zobene pahuljice u mlincu za kavu Vitek:

  Kako odabrati mlin za kavu: pomažemo u određivanju kriterija

  Odabir mlinca za kavu vrlo je ozbiljan korak kako za pravog ljubitelja kave, tako i za one koji će to tek postati. To ne čudi: u mnogočemu mlin za kavu (a uopće ne aparat za kavu) određuje okus pića. Štoviše: onima koji tek započinju svoj put u svijet kave često se preporučuje da prije svega” ulože “u pristojan mlin za kavu, a tek onda (ako ima raspoloživih sredstava) nabave “napredniji” aparat za kavu. Te se preporuke temelje na jednostavnoj činjenici da čak i sasvim pristojni Aparati za kavu neće moći pružiti pristojnu kvalitetu pri radu s nepravilnim mljevenim zrnom. Kako odabrati mlin za kavu? Idemo shvatiti.

  Vrste mlinova za kavu

  Danas se među čitavim nizom mlinova za kavu na tržištu mogu razlikovati tri glavne vrste:

  • nož (ili rotacijski) mlinci za kavu
  • mlinci za kavu “pseudo žitarice”
  • mlinci za kavu

  U zasebnu kategoriju mogu se izdvojiti i ručni mehanički mlinci za kavu koji ne zahtijevaju priključak na struju. Također ćemo reći nekoliko riječi o njima, ali nećemo se usredotočiti na ove uređaje: oni zauzimaju previše specifičnu nišu.

  Nož (rotacijski) mlinci za kavu

  Ovi mlinovi za kavu tehnički su najjednostavnija i najjeftinija rješenja. Kvaliteta mljevenja kave predvidljivo odgovara cijeni uređaja.

  Princip rada rotacijskih mlinova za kavu izuzetno je jednostavan: u kućištu uređaja skriven je motor koji okreće nož (obično dvokrilni). Nož smješten u posebnoj komori melje sadržaj dok korisnik ne isključi mlin za kavu (ili, alternativno, određeno vrijeme).

  Rotacijska brusilica za kavu-327

  Korisnik ne uzrokuje nikakve posebne poteškoće u radu ovih mlinova za kavu. Princip upotrebe je jednostavan: zaspimo u žitnoj Komori, pritisnemo gumb za uključivanje, pričekamo neko vrijeme, ponovno pritisnemo gumb (ili ga pustimo) da isključimo uređaj. Mljevenu kavu izvadimo žlicom. Tijekom rada neće biti suvišno povremeno tresti uređaj za miješanje sadržaja radne komore. Osim kave, mnogi mlinci za kavu dopuštaju mljevenje začina i drugih ne prejakih sastojaka hrane (međutim, takva uporaba uređaja može dovesti do činjenice da će se okus i miris začina prenijeti na zrna kave).

  Glavna zamjerka brusilicama za noževe: nemogućnost kontrole stupnja mljevenja i neravnomjerno mljevenje. Budući da ti uređaji nemaju timer, postupak će se morati pokrenuti i zaustaviti ručno, a stupanj mljevenja zrna treba odrediti “okom”. Ali čak i ako je bilo moguće pogoditi najprikladnije vrijeme, rezultat će i dalje biti nestabilan: budući da se sadržaj komore neravnomjerno miješa, jedan dio zrna vjerojatno će biti mljeven bolje od drugog. U najgorim slučajevima, otvaranjem brusilice možete vidjeti velike krhotine zrna kave. U najboljem — samo popraviti činjenicu prisutnosti većih frakcija.

  Nažalost, za rad s čak i najjednostavnijim aparatima za kavu takvo mljevenje ne može se smatrati zadovoljavajućim: kvaliteta pića bit će osrednja i nestabilna. Kava će ispasti bolja ili lošija, a okus će je odvesti do gorčine ili kiselosti.

  Jedina odgovarajuća primjena takvog mlinca za kavu (osim mljevenja začina) je mljevenje kave “u prašinu”. Uz dovoljno dugo mljevenje zrna, prije ili kasnije svi će se oni samljeti do stanja homogene fine frakcije. Kava ovog mljevenja može se koristiti u aparatima za espresso s rogačem, ali sasvim je prikladna za pripremu kave u Turku (džezve).

  Stoga će naš zaključak biti sljedeći: ima smisla kupiti rotacijski mlin za kavu samo za ljubitelje Turaka, kao i mlin za začine. Za one koji će kuhati kavu u aparatima za kavu s kapanjem ili rogačem, ovaj uređaj ne možemo preporučiti ni na koji način.

  Pseudožitarske brusilice

  Poznato je da su “najispravniji” mlinci za kavu uređaji koji koriste mlinske kamenje. Međutim, između njih i rotacijskih mlinova za kavu može se razlikovati još jedna vrsta uređaja-pseudo-mlinci za kavu. Po dizajnu su vrlo slični mlinskim kamenjem, ali imaju niz značajnih razlika koje utječu na kvalitetu mljevenja ne na bolje.

  Nažalost, nije rijetkost da proizvođači pseudo-mlince za kavu pozicioniraju kao prave mlinske kamenje, što može dovesti u zabludu neiskusnog korisnika. Najlakši način za prepoznavanje” lažnog ” je pogledati cijenu. Danas se Najpopularnije pseudo-mlinice za kavu mogu kupiti za 5-6 tisuća kuna, dok će najjednostavnije mlinice za kavu koštati najmanje dvostruko više.

  Pseudo-zrno mlinac za kavu 89
  Rotacijski i mlinski mlinovi: je li razlika očita?
  Ako je moguće držati mlin za kavu u rukama (ili ako su fotografije dostupne na internetu), tada možete razlikovati pseudo mlin za kavu od mlinskog kamena gledajući mlinski kamen. Mlinci za pseudo zrno, poput mlinskih kamena, koriste rotirajuće diskove za mljevenje zrna kave. Ali njihov će oblik biti bitno drugačiji. U pseudo-zrnatim mlinovima za kavu radna površina ima karakteristične izbočene “zube”, koji čine većinu opterećenja. Grubo govoreći, zrna kave u takvim uređajima nisu mljevena, već se “odgrizu” i drobe. Rezultat je, opet, heterogenost koja je najjače vidljiva na grubom mljevenju. U mljevenoj kavi možete pronaći prilično velike čestice i premale inkluzije. Najmanje mljevenje obično je i neravnomjerno i ne tako fino kao što bismo željeli.

  Na mlinskim kamenjem vidljivi su karakteristični “zubi”

  Mlinci za kavu s pseudo zrnom neće moći mljeti kavu “u prašinu”, pa stoga neće biti prikladni za pripremu kave u Turku. Minimalno mljevenje pogodno je za ne previše izbirljive ljubitelje espressa i puno bolje za one koji koriste gejzir aparat za kavu.

  Spomenimo prednosti ovih mlinova za kavu. Prvo, To je mogućnost podešavanja stupnja mljevenja (u pravilu-pomoću posebne ručke koja mijenja udaljenost između mlinskih kamena) i mogućnost postavljanja timera (to jest, podešavanje količine kave koja će se samljeti u jednom pokretanju uređaja).

  Pseudožitarske brusilice obično se pokreću pritiskom na jedan gumb i automatski se isključuju, što vam omogućuje brzo i jednostavno dobivanje prave količine kave. Mljevena kava u pravilu ulazi u posebnu uklonjivu posudu iz koje se lako može izvaditi žlicom ili jednostavno preliti.

  Unatoč spomenutim nedostacima, pseudo-mlinci za kavu najatraktivniji su običnim korisnicima. Oni stvaraju dojam” ozbiljnog ” uređaja (pogotovo ako proizvođač mlin za kavu Postavi kao punopravni mlinski kamen) i omogućuju vam podešavanje stupnja mljevenja. A cijena ovih uređaja izgleda vrlo atraktivno.

  Narodnu ljubav prema takvim uređajima može procijeniti i veliki broj ljubitelja” modificiranja ” mlinca za kavu. Najčešća “dorada” je smanjenje udaljenosti između mlinskih kamena stavljanjem lista kartona ispod jednog od mlinskih kamena. Mljevenje je finije i bolje je za espresso. Za ljubitelje takvih domaćih proizvoda na internetu možete pronaći detaljne upute s fotografijama. Svatko tko može koristiti odvijač i škare može se nositi.

  Naš zaključak: mlin za pseudo zrno je minimum za rad s aparatima za kavu s otvorenim ustima i sasvim je adekvatan izbor za aparate za kavu s gejzirom. U principu, možete ga uzeti ako ste svjesni da vam neće odgovarati najviša kvaliteta mljevenja i da u budućnosti nećete htjeti nešto više.

  Mlinci za kavu

  Mlinci za mljevenje kave daleko su najpoželjnija opcija i za profesionalne i za početnike koji piju kavu. Za prve je visokokvalitetni mlin za mljevenje osnovna potreba — ne manje (a možda i više) važan gadget od samog aparata za kavu. Za drugo, mlin za kavu može postati “prolaz” u svijet poluprofesionalnog hobija kave, jer će vam samo omogućiti da u potpunosti osjetite razliku između različitih mljevenja i naučiti vas kako odabrati mljevenje koje je najprikladnije za određeni aparat za kavu.

  Pravi mlinski kamen-300

  Najjednostavnija klasa mlinskih mlinova za kavu započinje cijenom od oko 8-10 tisuća kuna. Nekima se taj iznos može činiti pomalo zastrašujućim (kako možete dati 10 tisuća za “neku vrstu mlinca za kavu”!), međutim, to je karakteristično samo za one koji nisu bili previše duboko zainteresirani za nijanse pripreme kave. Ovdje djeluje isti princip kao i u bilo kojem drugom hobiju: što je osoba više uronjena u svoju strast, to joj cijene povezane robe počinju izgledati manje zastrašujuće.

  “Kućni” mlinci za kavu vizualno su vrlo slični modelima pseudo zrna. Na isti način imaju gumbe za podešavanje stupnja mljevenja i volumena posluživanja kave, a opremljeni su spremnikom za mljevenu kavu. Više” naprednih ” (komercijalnih i industrijskih) mlinova za kavu ulijeva kavu odmah u kornet (ili u kornet kroz srednji lijevak).

  Čak će i najjednostavniji mlin za kavu biti bolji od bilo kojeg pseudo-zrna. Baš kao što bi bilo koja pseudo-žitarica bila glava i ramena viša od noža. Ta će se razlika najjasnije primijetiti na aparatima za espresso (razlika će biti primjetna čak i na najjednostavnijim modelima). Kada koristite druge vrste aparata za kavu, razlika će također biti primjetna (iako ne toliko primjetna). Glavni razlog tome je širok izbor mljevenja i njegova pristojna ujednačenost.

  Pravi mlinski kamen izgleda upravo ovako

  Što će korisnik dobiti izdvajanjem malo više novca za kupnju mlinca za kavu? Prvo, mogućnost mljevenja izravno u kornet (tako će barista početnik biti pošteđen potrebe da ručno ulije kavu iz bunkera u kornet).

  Drugo, prijelaz s postupnog podešavanja stupnja mljevenja na kontinuirano promjenjivo, što otvara pristup” finoj kalibraciji ” espressa (na primjer ,kada trebate povećati ili smanjiti vrijeme prolijevanja na sekundu ili dvije, zadržavajući isti volumen i težinu mljevene kave).

  Treće, širi raspon mljevenja. Prije svega, u ovom slučaju govorimo o činjenici da skuplji mlinovi za kavu, u pravilu, mogu pružiti finije i kvalitetnije mljevenje. Dakle, mlin za mljevenje kave omogućuje vam pouzdano mljevenje kave ne samo za espresso, već i za Turke, aparat za kavu s kapanjem, purover, Aeropress i druge alternativne mogućnosti.

  Internet: melje kavu ravno u Kornet

  U ovom slučaju nećemo ulaziti u detalje, jer ovdje bismo trebali govoriti o značajkama određenog modela. Napominjemo samo da oni koji planiraju Ozbiljno zaroniti u svijet kave, za šest mjeseci ili godinu dana riskiraju da se suoče sa situacijom kada jednostavna mlinica za kavu neće biti dovoljna za daljnji razvoj vlastitih vještina. A to znači da bi možda ispravnije rješenje bilo odmah potrošiti novac na napredniji model (s maloprodajnom cijenom od 15 tisuća+). Naravno, razliku neće biti moguće odmah osjetiti. Međutim, na taj će način biti moguće donekle odgoditi neugodnu situaciju u kojoj je mlin za kavu prejednostavan za “napredni” aparat za kavu, a zatim naprotiv-jeftini aparat za kavu nije u stanju pokazati pristojan rezultat, dok mlin za kavu nema prigovora.

  Ručne mehaničke brusilice

  U zasebnoj točki spomenut ćemo ručne mehaničke brusilice za kavu koje ne zahtijevaju spajanje na električnu mrežu. U većini slučajeva ti su uređaji suveniri. Sve vrste mehaničkih mlinova za kavu, koji se mogu naći u suvenirnicama i na buvljacima, ne podnose nikakvu kritiku i prikladni su samo za stavljanje na policu kao element interijera.

  Asa 40 asa košta 230 eura kada se kupuje u Europi i oko 18 tisuća kuna u Rusiji

  Mehanički mlinci za kavu stvoreni posebno za štrebere za kavu sasvim su druga stvar (tvorci takvih uređaja u pravilu su potpuno isti štreberi). Gotovo je nemoguće susresti takve mlince za kavu u običnim trgovinama, pa ćete ih morati potražiti u specijaliziranim prodavaonicama za ljubitelje kave, u internetskim trgovinama ili na internetskim aukcijama.

  Za iznos od 150 eura možete kupiti kompaktne modele koji se mogu uklopiti u Aeropress (što pojednostavljuje postupak prijevoza). Više” naprednih ” mehaničkih mlinova za kavu koštat će 200 eura i više.

  Govoriti o prednostima i nedostacima takvih mlinova za kavu nezahvalan je posao. Otprilike kako razgovarati o nedostacima vinilnih ploča u doba digitalne distribucije glazbenog sadržaja. Svi već razumiju da je preuzimanje datoteke APOSIN3 s internetske usluge lakše i jeftinije od kupnje vinilne ploče. Međutim, takva argumentacija teško može uvjeriti ljubitelja vinila.

  S mehaničkim mlincima za kavu ista je priča: jedino mjesto na kojem ne možete bez njih je tamo gdje nema struje. U svim ostalim situacijama izbor mehaničkog uređaja ostaje stvar osobnih preferencija.

  Zaključci

  Približavajući se izboru mlinca za kavu, trebali biste što točnije odrediti ne samo proračun koji bi trebao biti dodijeljen za kupnju, već i sa svojim ciljevima. Glavno pitanje u ovom slučaju je koliko volite kavu i koliko ste daleko spremni ići u svom hobiju.

  Jedna činjenica da je osoba razmišljala o kupnji mlinca za kavu već sugerira da ima određeni interes za kavu. Ili je mljevena kava u trgovini prestala odgovarati, ili se pojavio interes i želim pokušati shvatiti kako se formira okus pića i o čemu ovisi.

  Preporuke za odabir mlinca za kavu ovisit će o tome koja je kvaliteta pića danas prihvatljiva za vas i koliko dugo će vam biti ugodno u budućnosti.

  U principu ne razmatramo noževe (rotacijske) mlince za kavu: bolje je kupiti mljevenu kavu u trgovini ili svježe mljevenu po težini.

  Za ne previše pretenciozne ljubitelje espressa, kao i za korisnike gejzirskih aparata za kavu, možda bi bio prikladan i jednostavan mlin za pseudo zrno. Iako bi zdravije rješenje, naravno, bilo dodati nešto novca i nabaviti najjednostavniji mlinski kamen.

  Ako ste sigurni da niste spremni na kompromise i pristajete samo na punopravni mlin za kavu, tada situacija riskira da se ponovi: najproračunski model zasigurno će oduševiti nekoliko mjeseci ili čak godina (pogotovo ako je ovo vaš prvi mlin za kavu u životu), ali postoji rizik da kasnije želite postati vlasnik ozbiljnijeg uređaja.

  Stoga je naša presuda sljedeća: ako planirate duboko zaroniti u svijet kave, ali nemate odgovarajuću opremu, započnite s kupnjom dobre mlinice za kavu, a tek onda polako uštedite za pristojan aparat za kavu.

  Ako se usredotočite na ukupni proračun koji je dodijeljen hobiju kave, tada bi trošak mlinca za kavu trebao, grubo govoreći, biti oko polovice troškova aparata za kavu s rogačem. Najjednostavniji mlin za mljevenje kave koji košta oko 8-10 tisuća kuna (po današnjim cijenama) dobro će se pokazati u kombinaciji s jednostavnim aparatima za kavu s otvorenim ustima koji koštaju oko 16-20 tisuća.

  Internet je dobar izbor i za početnike i za “napredne” korisnike

  Ako planirate kupiti aparat za kavu za 30-40 tisuća kuna, onda ima smisla obratiti pažnju na mlinove za kavu koji koštaju od 15 tisuća. I tako dalje.

  Ovo pravilo nije strogo, ali vam omogućuje da prilično grubo procijenite svoje financijske mogućnosti i usporedite ih sa željenim rezultatom.

  Zauber Z-490

  Švedska marka nudi jedinstven dizajn i, recimo, prihvatljivu kvalitetu. Atraktivna cijena ovog mlinca za kavu osigurana je minimalnom funkcionalnošću i slabim kineskim sklopom. Iskreno mi se ne sviđa kvaliteta samog dizajna, ali da vidimo po čemu je ovaj uređaj izvanredan.

  Internet-490 je standardni mlin za kavu u ekonomskoj klasi. Dobit ćete prilično nizak kapacitet posude-90 g – ali, ne škodi pripremiti nekoliko šalica kave ujutro odjednom. Na kvalitetu dobivenog pića pozitivno utječe regulator stupnja mljevenja i keramika (!) mlinski kamen.

  Zdjele su izrađene na bazi akrila, a tijelo je izrađeno od higijenskog čelika za hranu, što općenito nije loše, ali bez zahtjeva za boljim rezultatom. Akril, poput spužve, upija mirise i s vremenom će poprimiti neugodnu smećkastu nijansu.

  Praktične prednosti modela mogu se okarakterizirati na sljedeći način:

  • uređaj barem melje kavu, a to je plus;
  • proizvođač nudi jamstvo od 25 mjeseci.

  Impresivniji je popis identificiranih nedostataka:

  • model koristi nekvalitetnu plastiku. Njegova je kvaliteta toliko odvratna da tijelo neće izdržati rad motora i mlinskih kamena. S vremenom će unutarnja strana uređaja biti prekrivena pukotinama i morat će se baciti u smeće;
  • podešavanje stupnja mljevenja nije učinkovito. U osnovi, kava u prahu može se koristiti samo u francuskom tisku;
  • iskreno slaba Elektronika osjetljivo će reagirati na mrežne razlike. Čak ni stabilizator neće pomoći da se riješite problema.

  Koju tvrtku mlin za kavu kupiti?

  Odlučivši se o vrsti mlinca za kavu i načinu pripreme pića, možete prijeći na fazu odabira uređaja prema marki. Postoji nekoliko robnih marki proizvoda koji su se etablirali na tržištu kao pouzdani i odgovorni proizvođači.

  Internet – njemačka marka pod kojom se proizvode različiti kućanski aparati. Što se tiče pouzdanosti, možete sigurno staviti 4 od 5. Koriste se visokokvalitetni materijali. Izvrsna opcija za dom, bez super nabora, radni konj za dom. Proizvodi visokokvalitetne mlinove za kavu i mlinske i rotacijske mlinove.

  Jedan od najpouzdanijih talijanskih proizvođača opreme za kavu. Možete sigurno kupiti proizvode ove marke.

  Španjolski uređaj se prodaje u osnovnoj konfiguraciji, koja se može proširiti na zahtjev vlasnika u bilo kojem trenutku. Oni se češće koriste u ugostiteljskim objektima, jer imaju sve potrebne parametre za to.

  Značajke uređaja Iphine sastoje se u multifunkcionalnosti, zaštiti od samostalnog uključivanja i atraktivnom dizajnu. Cijela linija je rotacijskog tipa i proizvodi se uglavnom u Kini.

  Internet se odlikuje kvalitetom, ergonomskim dizajnom i širokim rasponom modela.

  Talijansku marku Iphine predstavljaju uređaji rotacijskog i mlinskog kamena. Svi modeli imaju oko deset različitih načina mljevenja, kao i dodatne funkcije.

  Internet – profesionalni mlinci za kavu američke marke. Odlikuje ih visoka cijena, imaju 15 stupnjeva mljevenja, opremljeni su komponentama visoke čvrstoće.

  Da biste dobili kvalitetnu kavu iz zrna, morate odabrati pravi uređaj za njihovo mljevenje. Poželjno je da se na izlazu dobije prah koji se sastoji od maksimalno identičnih čestica, t.e. tako da uređaj omogućuje podešavanje stupnja mljevenja. U procesu mljevenja zrna zagrijavaju se i oslobađaju esencijalna ulja, pa je bolje odabrati ona u kojima je grijanje minimalno.

  Delonghi KG 89

  Jedini istinski europski uređaj u pregledu počinje oduševljavati na prvi pogled na njegovu cijenu. Najproračunska opcija nije tako loša kao što se može činiti. Prvo, savjetujem vam da obratite pažnju na vrlo pouzdano metalno kućište. Siguran sam da će služiti unucima i praunucima ako se pravilno postupa.

  Želim reći da možete računati na siguran rad. Uređaj je opremljen dvostrukim sustavom zaštite i automatski se isključuje kada se uklone posude za grah ili mljevenu kavu.

  Možete odabrati broj potrebnih šalica. Umjesto da broji količinu gotove kave u prahu, proizvođač nudi jednostavno i racionalno rješenje. Postavljate broj šalica koje želite dobiti, a pametni kuhinjski uređaj sam će samljeti potrebnu količinu kave.

  Praktične prednosti talijanskog uzorka opisat ću na sljedeći način:

  • uređaj je što jednostavniji za rukovanje. Kao stručnjak reći ću da je ovo najprikladnija jedinica posebno za kućnu upotrebu. Na primjer, izbor stupnja mljevenja provodi se u tri položaja – finom, srednjem, grubom. Nema potrebe za zagonetkom, odabirom 1 od 25 pozicija, a to ne utječe na kvalitetu gotovog pića;
  • dizajn se rastavlja, što olakšava čišćenje;
  • mlinski kamen ne doživljava toplinu, što zadržava okus. Usput, kada diskovi recikliraju potrebnu količinu kave, uređaj se automatski zaustavlja;
  • brusilica se sa svojim glavnim zadatkom nosi”savršeno”.

  Nedostaci mi se vide ovako:

  • stupanj finog mljevenja u praksi nije bio tako fin. Stoga uređaj zahtijeva podešavanje kako bi se postigao fini prah.

  Video pregled

  Video pregled i prezentacija glavnih točaka ovog uređaja u videu:

  Primjer pripreme kave u prahu u mlincu za kavu Delongi pogledajte u videu:

  Izbor električnih i ručnih brusilica za kavu s oceanom

  Trebam li mlin za kavu u kući? Oni koji vole aromatičnu i ukusnu svježe pripremljenu kavu definitivno će reći da. Danas u bilo kojoj trgovini možete kupiti gotovu mljevenu kavu, ali mnogi i dalje radije samljeti zrna kako ne bi narušili određeni ritual, jer se aroma i okus buduće kave otkrivaju svjetlije. Usput, mnoge će domaćice pozitivno odgovoriti na pitanje: Treba li mlin za kavu? – i iz drugog razloga. U njemu uspijevaju samljeti razne proizvode koje je proizvođač dopustio, naravno. Tako naši roditelji pripremaju izvrsne mirisne aditive za hranu, mljeveći začine, začinsko bilje, povrće. Osim toga, mlinci za kavu savršeno melju: šećer i sol, žitarice, krekeri, čokolada, orašasti plodovi i suho voće.

  Ručna brusilica u metalnom kućištu

  KUPI NA INTERNETU

  Prekrasna mlin za kavu u kućištu od nehrđajućeg čelika, visine ne više od 15 cm, visokokvalitetnog mehanizma iznutra. Prodavač nudi nekoliko mogućnosti kućišta: crno-bijelo s varijacijama ručke. Da biste dobili posebnu vrstu kave, prođite kroz upute u kojima proizvođač opisuje koliko je okretaja dovoljno da dobijete mljevenje koje vam je potrebno. Takav mlin za kavu postat će ne samo koristan u kuhinji ili uredu, već će se savršeno uklopiti i kao ukrasni dodatak.

  Ručna brusilica u metalnom kućištu

  KUPI NA INTERNETU

  Kao što kupci pišu, ovaj mlin za kavu savršeno je zapakiran, pa je prikladan kao prezentacija. Aparat za kavu izrađen je visokokvalitetno, visine 20 cm. Mljevenje je podesivo, može se odabrati 1 od 3 opcije, ali kao rezultat, mljevenje je ujednačeno u bilo kojem mljevenju. Uklonite poklopac, napunite žitarice ili drugu hranu, okrenite ručicu i proizvod je spreman.

  Električna brusilica kapaciteta do 100 gr

  KUPI NA INTERNETU

  Bez sumnje, mali električni pomoćnik u usporedbi s ručnim mlinom za kavu će se nositi sa zadatkom mnogo brže i učinkovitije. Ovaj mlin za kavu u plastičnom kućištu i isti kao ručni stroj, visok do 18 cm, kapaciteta do 100 gr, za nekoliko sekundi će samljeti zrna kave, začine, začinsko bilje ili povrće. Kupci pišu da su zadovoljni ne samo izgledom, već i rezultatom njezina rada.

  Električna brusilica za kavu

  KUPI NA INTERNETU

  Evo sličnog dizajna kao i prethodni, ali, naravno, poznatiji mlinac za kavu u Kini. S dizajnom u crnoj boji, visine ne više od 20 cm, s plastičnim kućištem, prozirnim poklopcem, dobrim specifikacijama, snagom od 180 vata, kapacitetom od 75 grama, funkcijom zaključavanja pri otvaranju poklopca i jamstvom od 1 godine. 2 sheme boja: Crno-bijelo kućište.

  Snažni mlin za zrna kave

  KUPI NA INTERNETU

  Ovdje je takav uređaj već ozbiljniji od ručnog mlinca za kavu, u usporedbi s prethodnim, može se sigurno nazvati snažnim brusilicom. Cijena je znatno veća, ali tehničke karakteristike vrijede: snaga motora 2500( vata), brzina 36000( o / min), finoća brušenja 50-300 mreža, kapacitet 800 g. Ne žurite s izravnom narudžbom iz Kine, brza dostava je brža i jeftinija.

  Ručna brusilica u prekrasnom kućištu

  KUPI NA INTERNETU

  Ručna brusilica koja će vam se svidjeti zbog izrade i rezultata mljevenja. Moderan, izrađen je od kombiniranih materijala: aluminija, nehrđajućeg čelika i drva, visina proizvoda je do 20 cm. Dolazi u prekrasnom pakiranju zajedno s četkom za ribanje. Težina stroja 520 g. Može se kupiti u bijelom ili crnom kućištu

  Ručna drobilica u drvenom kućištu

  KUPI NA INTERNETU

  Za ljubitelje mehaničkih proizvoda-ručni mlin za kavu u drvenom kućištu. Dimenzije su standardne, visina je samo 18 cm. Prozirni spremnik za zdrobljeni proizvod u savršenom je skladu s drvenim kućištem, ručka je, sudeći po recenzijama, udobna, sklopiva. Ovaj dizajn savršeno će se uklopiti u interijer u stilu potkrovlja ili minimalizma. Proizvod je kvalitetan, dobro se nosi sa svojim zadatkom.

  Prijenosna brusilica za kavu s naplatom

  KUPI NA INTERNETU

  Električni mini mlin za kavu ili na drugi način kuhinjski mlin za sve vrste suhe hrane, poput žitarica, začinskog bilja, povrća, orašastih plodova. Zanimljiv dizajn, kompaktne dimenzije, metalno kućište, jednostavno punjenje gorivom kako proizvođač obećava, tihi rad, metalna jezgra, sklopivo kućište za jednostavno čišćenje. Visina proizvoda 16,5 cm, Kapacitet 15 grama.

  Snažna električna brusilica za tekuću i suhu hranu

  KUPI NA INTERNETU

  Veliki električni mlin za začine i zrna kave u Kini. To je kompaktan uređaj, dimenzija 20 * 10 cm, u metalnom kućištu, gumiranom stabilnom bazom, snage 300 vata i dobrog kapaciteta 80 grama. Uključeno: mlin za kavu i četka. Rastavite, začinite, pritisnite i dobit ćete savršenu labavu smjesu ili tekući umak.

  Pouzdana električna brusilica

  KUPI NA INTERNETU

  Takav aparat za kavu bit će izvrsna kupnja za one koji vole mljeti zrna kave neposredno prije kuhanja kave, kao i za one koji prave pripravke od suhog bilja, papra, suhog povrća i začina. Sjeckalica radi iz mreže, dimenzije su joj 18,5 * 14,5 cm, snaga 400 vata, tijelo je sklopivo, lako se čisti, tijelo ima prikladnu uvlačivu ručku. Na dnu uređaja nalazi se pretinac za namotavanje mrežnog kabela. Kupci su zadovoljni kupnjom i pišu da prodavač šalje rezervni nož u kompletu.

  Nadam se da je moj izbor bio po vašem ukusu. Sadrži jeftinu robu koja može biti izvrstan poklon vašim najmilijima za nadolazeće blagdane.

  Zaključci

  Rezimirajući na temelju cijelog spektra praktičnih i tehničkih svojstava, kao stručnjak mogu reći sljedeće:

  • ako želite uštedjeti novac odabirom modela IAS-490-ne riskirajte. To je apsolutno bacanje novca. Uređaj će se vrlo brzo pretvoriti u otpad i može se baciti u peć;
  • na temelju omjera cijene i kvalitete, Najbolji izbor bio bi mlinac za kavu za kavu-1548. Uređaj će se savršeno nositi s glavnim zadatkom, a otkriveni nedostaci neće postati
Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: