Ležaljka za novorođenčad: recenzije liječnika i roditelja

Oni su kolijevke ili fotelja na stabilnoj podlozi. Prikladni su za kretanje po kući, nisu tako glomazni kao dječji krevetići, udobni za bebu i sigurni.

Njihov nedostatak je kratko vrijeme korištenja, oni, u pravilu, postaju nepotrebni čak i kada dijete nauči sjesti, tada ga više ne može prisiliti da bude u ležećem položaju izvan sna. Ali neki od njih podešavaju razinu nagiba naslona i tako u budućnosti obavljaju funkciju stolice.

Takvi se proizvodi mogu uvjetno podijeliti u nekoliko vrsta:

 • Ležaljke.
  Oni u kojima mališani mogu samo ležati.
 • Ležaljka.
  Ima mogućnost podešavanja naslona za polusjedeći položaj.
 • Ljuljačka-ležaljka.
  Omogućuju vam ljuljanje djeteta u ručnom ili automatskom načinu rada.
 • Ležaljka-kolijevka.
  Ima čvrsti madrac i zauzima potpuno vodoravni položaj, tako da se može koristiti za spavanje.
 • Ležaljka.
  Dopunjena funkcijom vibracije ili ljuljanja u ručnom načinu rada, ne prema vrsti ljuljačke, već gore i dolje.

Osim toga, mogu se razlikovati ne samo po namjeni, već i po skupu karakteristika, na čiju prisutnost treba obratiti pažnju prilikom odabira:

 • Sigurnosni pojasevi u tri točke ili pouzdaniji sigurnosni pojas u pet točaka.
 • Mehanička ili automatska bolest kretanja.
 • Prisutnost luka s igračkama u kompletu ili mobitelu.
 • Zaštitna kapuljača za šetnju zrakom.
 • Mogućnost podešavanja nagiba naslona.
 • Funkcija vibracija.
 • Sviranje melodija.
 • Uklonjivi poklopac za jednostavno pranje.

Predstavljamo ljestvicu dječjih ležaljki 2022. 16 najboljih modela koje su odabrali naši stručnjaci za recenzije i ocjene korisnika.

Ocjena (2020)Cijene, oceaniZemlja
Najbolje jeftine dječje ležaljke
1. Fitch baby Rock Playing Sleeperod 3700Kina
2. Putnik Na Internetuod 2800Izrael
3. Kompanija62-k03od 3500Kina
4. Corol R1od 2800Kina
5. Umka Dinood 2200Hrvatska
6. Pituso Allegro BR210-109od 2200Kina
Najbolje dječje ležaljke srednjeg cjenovnog segmenta
1. Nuovita Petalood 7300Kina
2. Nuovita Cullareod 5200Kina
3. Inglesina Loungeod 5900Italija
4. Lorelli Enjoyod 5100Bugarska
5. Okreni se i igraj seod 7600Izrael
Najbolje vrhunske dječje ležaljke
1. 4moms RockaRoood 17.000SAD
2. 4moms MamaRoo 4.0od 24.000 oceanaSAD
3. Beaba Up&Downod 10.000 oceanaFrancuska
4. Baby Bjorn Blissod 13.000 oceanaŠvedska
5. Nuna Leafod 14.000 oceanaNizozemska

Što je ležaljka za novorođenčad

Recenzije mladih majki ukazuju na veliku popularnost ovog uređaja. Ležaljka je pravi spas za roditelje s užurbanim rasporedom poslova s kojima se često teško nositi s bebom u naručju. Kako bi olakšali život mladoj obitelji, inženjeri su razvili mobilnu stolicu. Omogućuje vam nošenje novorođenčeta, šetnju ulicom s njim, pa čak i prijevoz u automobilu. U ležaljci se beba može igrati i opustiti. Udobno sjedalo služi i kao dječji krevetić.

Sada gotovo svaka mlada obitelj koristi ležaljku za novorođenčad. Recenzije roditelja potvrđuju korisnost ovog uređaja. Radeći domaću zadaću, majci je puno lakše staviti bebu u ležaljku u području nadzora. Dijete će uvijek biti pod nadzorom odrasle osobe. Osim toga, bebi je puno zanimljivije gledati poslove svojih roditelja nego ležati u krevetiću. A zahvaljujući igračkama i razvojnim centrima, dijete se može zabaviti.

Mogućnost ljuljanja bebe još je jedna značajka zbog koje moderni roditelji kupuju ljuljačku za novorođenčad. Recenzije se odnose i na ostale značajke ovog uređaja. Dakle, visokokvalitetna ljuljačka doprinosi tjelesnom razvoju djeteta, treningu vestibularnog aparata. Moderne ležaljke imaju dizajn koji vam omogućuje kretanje u bilo kojem smjeru.

Sve ljuljačke izrađene su od izdržljivih materijala. Otporan okvir pouzdano podržava aktivno dijete. A veliki broj uređaja za zaključavanje pruža potpunu sigurnost aktivnom mališanu. Stoga roditelji mogu sigurno obavljati važne stvari bez brige o svojoj bebi.

ležaljka za novorođenčad recenzije

Zašto mami treba ležaljka

Mame imaju mnogo zadataka i potreba, pa im trebaju pomoćnici koji joj mogu olakšati život.

Ležaljka za bebe obavlja mnoge funkcije od prvog mjeseca. U prvom mjesecu dolazi do prilagodbe roditelja i djeteta. Život majke potpuno se mijenja, a nema ni vremena za jednostavne stvari: pranje, kuhanje večere, brisanje prašine i tako dalje. U izbacivaču novorođena beba ne samo da je budna, već i spava. Stoga se majka može odmoriti, što je također vrlo važno.

Zahvaljujući maloj težini i posebnim ručkama, ležaljka se lako kreće iz jedne sobe u drugu, tako da majka može istovremeno raditi svoj posao i paziti na bebu. Štoviše, lako se prevozi automobilom. Stoga majka može ponijeti ležaljku sa sobom ako trebate ići s djetetom u posjet, u zemlju ili na posao.

Dobro odabrana ležaljka:

 • Daje mami priliku da obavlja kućanske poslove, a da dijete ne izbaci iz vida. A beba je rado promatra bez straha da će ostati sama;
 • Moguće je ljuljati dijete, a ponekad i u različitim smjerovima (naprijed-natrag, s jedne na drugu stranu poput viseće mreže), što razvija vestibularni aparat i opće fizičko stanje djeteta;
 • Dijete proučava okoliš premještanjem ležaljke na različita mjesta, susreće se s još nepoznatim i zanimljivim predmetima za njega;
 • Mnogi modeli u kompletu imaju interaktivne igračke, zvečke, vrtuljke, mobitele, pa čak i glazbene blokove. To ne samo da zabavlja dijete, već donosi i element igre;
 • Dijete znatiželjno gleda na svijetle igračke, što pozitivno utječe na razvoj očnih mišića. Također prstima dodiruje igračke izrađene od različitih materijala, razvijajući tako motoričke sposobnosti i osjetilna iskustva;
 • Postoje modeli s uklonjivim stolom koji mame koriste za hranjenje bebe. Stoga se ležaljka koristi kao visoka stolica za hranjenje beba;
 • Osigurava sigurnost bebe, jer su pojasevi za zaključavanje ležaljke mekani, a sigurnosni sustav ima 3 točke zaključavanja, što sprečava bebu da padne ili izađe iz nje;
 • Stvara udobnost: dizajn sjedala izrađen je od mekanih materijala, uzimajući u obzir anatomski oblik tijela, koji štiti dječje kralježnične mišiće od deformacija. Sjedala se mogu postaviti u nekoliko različitih položaja, omogućujući djetetu da zauzme drugačiji položaj-sjedeći, ležeći, ležeći;
 • Takav gadget možete ponijeti sa sobom u šetnju.

Kada ga treba koristiti

Izum za najmlađe – tako se može okarakterizirati ležaljka za novorođenčad. Recenzije kupaca pokazuju da se stolice za ljuljanje koriste gotovo od trenutka rođenja djeteta. No, pedijatri savjetuju da ne žurite i stavite dijete u ležaljku kada su mu mišići vrata malo jači.

Svi moderni modeli ležaljki su sklopivi, što osigurava najudobniji fiziološki položaj novorođenčeta. Osim toga, sjedalo ima poseban umetak, zahvaljujući kojem bebina kralježnica nije preopterećena.

Od rođenja do devet mjeseci može se koristiti izbacivač za novorođenčad. Recenzije majki o razdoblju primjene razlikuju se. U osnovi, bebe su zainteresirane za ljuljanje u stolici prvih mjeseci. Tada ležaljka više neće privlačiti aktivnog mališana. Dijete će se htjeti kretati, puzati, prevrtati i bit će ga nemoguće držati u stolici za ljuljanje.

ležaljke za novorođenčad recenzije liječnika

Kojim proizvođačima je bolje dati prednost?

Mnogi kupci, osim glavnih pokazatelja, usredotočuju se na stilske boje, od koje dobi se mogu koristiti, promišljenost dizajna i, naravno, cijenu.

Nažalost, nije uvijek moguće “isprobati” i shvatiti hoće li djetetu biti ugodno u određenoj ležaljci. Stoga se majke često vode fotografijom ili čitaju recenzije drugih kupaca na internetu kako bi odabrale najbolju ležaljku za novorođenčad.

Mnogo pozitivnih recenzija nalazi se na stolicama za novorođenčad sljedećih marki:

 • Oceani (Švedska);
 • 4 Ace i ACE (SAD);
 • Ama i Ama (Italija);
 • Internet (Izrael);
 • Internet (Francuska);
 • Internet (Poljska);
 • AMAP, AMAP, AMAP-AMAP (Kina).

Provjerite zemlju proizvođača crtičnim kodom:

Unesite 13 znamenki crtičnog koda:

Provjerite bilo koji proizvod na mreži:

Među navedenim markama možete odabrati ležaljku ili električne ljuljačke po pristupačnoj i višoj cijeni. U nastavku će se naći najbolji izbacivači s ljestvice izbacivača za novorođenčad.

Prednosti

Prema roditeljima, ležaljke su nužna prilagodba u prvim mjesecima nakon rođenja djeteta. Važna prednost je sloboda djelovanja roditelja. Mama ima priliku raditi bilo koji posao, istovremeno pazeći na dijete. I ne morate trčati svakih pet minuta da biste gledali bebu u krevetiću.

Prednost novorođenčeta je mogućnost slobodnijeg proučavanja svijeta oko sebe. Kad djetetu dosadi, ležaljka se može postaviti na drugo mjesto gdje će biti mnogo zanimljivih i još ne poznatih predmeta.

Također, ležaljka se može koristiti kao prijenosni uređaj za duge šetnje. Na primjer, idealno je ponijeti stolicu za ljuljanje u posjet kako bi beba mogla spavati.

ležaljka za ljuljanje za novorođenčad recenzije

Kontra

Među nedostacima uređaja može se izdvojiti njihova visoka cijena i kratko razdoblje uporabe. Obično su ležaljke zanimljive bebama prva 2-4 mjeseca. Stoga bi roditelji prije kupnje ovog pribora trebali razmisliti o prikladnosti njegove kupnje.

Snažni argumenti koji vam omogućuju odabir ležaljke za novorođenčad-recenzije. Proizvođači fotografija potiču kupce na kupnju ovog pribora. Ali koliko je to potrebno, svaka obitelj mora sama odlučiti.

recenzije dječjih ležaljki za novorođenčad

Vrste

Danas proizvođači proizvode razne dječje ležaljke za novorođenčad. Recenzije se uglavnom odnose na jednostavne modele niske cijene.

Sve postojeće ljuljačke mogu se podijeliti u sljedeće skupine:

 1. Za novorođenčad i stariju djecu. Modeli za najmlađe imaju anatomsko sjedalo u kojem mališan može spavati i zabavljati se. Za stariju djecu proizvođači proizvode ljuljačke s dodatnim razvojnim funkcijama. U pravilu, takvi modeli imaju glazbene blokove, vibracijski mehanizam, ukrašeni različitim igračkama.
 2. Ležaljke su pokretne i nepomične. Stolice u kojima možete ljuljati bebu opremljene su daljinskim upravljačima. Uz njihovu pomoć regulira se intenzitet ljuljanja. Mnogo je praktičnije kupiti automatsku stolicu za bebe. Recenzije o takvim ljuljačkama su samo pozitivne. Prema roditeljima, stolice za ljuljanje pomažu bebi da brzo zaspi.

Popisi najboljih

Prema gornjoj usporednoj tablici karakteristika, prema različitim parametrima mogu se razlikovati 3 najbolja modela ležaljki za novorođenčad:

 • najbolji izbacivač za novorođenčad po cijeni;
 • najbolji izbacivač za novorođenčad prema funkcionalnosti;
 • najbolji izbacivač za novorođenčad zbog kompaktnosti.

Ležaljka za ležaljke – funkcionalna i jeftina

Ležaljka za plažu s vremenom bolesti kretanja

Izvrsna ležaljka za vrlo povoljnu cijenu. Pružit će bebi osjećaj sigurnosti, nježno uspavati i omogućiti vam da slobodno vrijeme provedete iz sna. Mama će također biti zadovoljna kupnjom, jer će se moći baviti poslom, a da dijete ne ostavi na miru.

Za razliku od ostalih, rangiranih, skupljih modela, ova ležaljka dolazi s automatskom opcijom bolesti kretanja i timerom. Ako tražite ležaljku s automatskim pumpanjem po pristupačnoj cijeni, onda je ova opcija idealna.

Ležaljka 4 internet 4.0-moderan i inovativan

Neobična stolica 4, 4.0

Ova ležaljka svidjet će se onima koji su navikli ići u korak s vremenom. Odlikuje se ne samo originalnim dizajnom, već i širokim funkcionalnostima-imitacijom ručne bolesti kretanja, daljinskim upravljačem, uređajem za reprodukciju ia3, čiji se popis pjesama može nadopuniti djetetovim omiljenim glazbenim skladbama ili pjesmama iz crtića.

Neobična ležaljka pomoći će u promjeni brzine bolesti kretanja ovisno o djetetovom temperamentu i raspoloženju. Ovo je jedini model koji ima 5 načina rada i isto toliko brzina.

Ležaljka za plažu (Pamuk) – lagana i kompaktna

Mehanička ležaljka

Ova ležaljka neprocjenjiv je nalaz za roditelje koji vode aktivan životni stil. Sklopi se jednim pokretom ruke, teži samo 2 kg i lako se uklapa u prtljažnik čak i ultrakompaktnog automobila. Navlaka od tkanine od organskog pamuka lako poprima oblik djetetovog tijela, ravnomjerno raspoređujući težinu.

Pokušavajući se ljuljati samostalno, bez pomoći odraslih, dijete ne samo da prima more pozitivnih emocija, već i razvija vestibularni aparat. Stolica za ljuljanje, izrađena u minimalističkom dizajnu, može se koristiti do 2 godine – kao lagana, ali istodobno vrlo stabilna stolica.

Kako odabrati dječju ležaljku

Prilikom odabira obratite pažnju na sljedeće parametre:

 1. Veličina sjedala i mogućnost podešavanja nagiba naslona.
 2. Sigurnost ležaljke. Kvalitetna stolica mora imati sigurnosne pojaseve.
 3. Težina klackalice. Ako roditelji planiraju koristiti ležaljku za nošenje bebe, bolje je kupiti mobilni model.
 4. Kvaliteta i sigurnost materijala. Važno je da je ležaljka izrađena od ekološki prihvatljivih sirovina i da udovoljava standardima kvalitete.
 5. Značajke dizajna. Ako će se ležaljka koristiti samo u jednoj sobi, preporuča se uzeti stacionarni model.
 6. Opremljenost igračkama. Nije loše ako ležaljka ima glazbeni mobitel ili je ukrašena svijetlim igračkama. Dijete u takvoj stolici bit će puno zanimljivije.
 7. Značajke njege. Dijete će sigurno zaprljati sjedalo. Stoga biste prije kupnje trebali pojasniti uklanjaju li se poklopac i drugi dijelovi radi čišćenja.
 8. Prisutnost bolesti kretanja. Automatsko ljuljanje ili vibracije brzo dovode bebu u pospano stanje. Mali mališani vole lagane pokrete, pa se mama može malo odmoriti odabirom odgovarajućeg načina bolesti kretanja.
 9. Dodatne značajke. Osim glazbene jedinice i vibracija, ležaljke mogu biti opremljene lukovima za igru, nadstrešnicom od sunca ili vjetra. Skupi modeli imaju daljinski upravljač.
 10. Cijena. Danas se u prodaji nalazi ljuljačka različitih troškova, koja se uglavnom određuje funkcionalnošću.

Savjeti za odabir

Slijedite sljedeća pravila:

 1. Obratite pažnju na dobne granice. Informacije se mogu naći u tehničkom opisu modela. Kako dijete sazrijeva, ne dopustite mu da se igra na izbacivaču. Inače će se slomiti.
 2. Opcije. Dobro je ako je dizajn podesiv po visini i kutu nagiba, opremljen modernim funkcijama, ima udoban tekstil i intuitivan rad. Još je bolje kada model nudi mobitel i glazbenu pratnju.
 3. Cijena. Proučite karakteristike ležaljke, usporedite troškove u drugim trgovinama. Događa se da za jednostavan dizajn bez ikakvih opcija prodavač traži nerealnu količinu novca.
 4. Vrsta hrane. Krenite od osobnih preferencija. Mnogi smatraju da su baterije prikladne, a neki roditelji preferiraju ležaljke s priključkom na električnu mrežu.
 5. Recenzije. Pročitajte komentare modela. Oni će vam pomoći da napravite pravi izbor.

Mišljenje stručnjaka

Neki se roditelji boje kupiti izbacivače za novorođenčad. Recenzije liječnika o sigurnosti ovog uređaja izuzetno su pozitivne. Pedijatri smatraju da ležaljke nisu samo pouzdane za bebu, već i korisne. U stolici se dijete lako smiruje, a uz polaganu bolest kretanja brzo zaspi. Osim toga, moderni proizvođači nadopunjuju ležaljke raznim igračkama i drugim svijetlim atributima koji utječu na mentalni, fizički i emocionalni razvoj mrvica. Općenito, roditelji mogu s povjerenjem kupiti izbacivače za novorođenčad.

Pregledi liječnika također potvrđuju sigurnost sjedala za pravilan razvoj mišića vrata i leđa. Takva ljuljačka ima promišljeno anatomsko sjedalo s mekanim umetkom, u njemu je bebi ugodno. Jedina točka na koju svi pedijatri obraćaju pažnju je pravilan odabir ljuljačke. Prilikom kupnje ležaljke važno je odabrati model uzimajući u obzir dob i veličinu djeteta.

stolica ležaljka za novorođenčad recenzije

Recenzije roditelja

Pravi spas za roditelje – ležaljka za ljuljanje za novorođenčad. Recenzije mama o ovom izumu samo su pozitivne. Zahvaljujući ležaljci, roditelji imaju puno slobodnog vremena. Dok se dijete zabavlja u stolici, majka može pripremiti obitelj za jelo ili čišćenje kuće. I, što je najvažnije, sva djeca vole ležaljku.

Što se tiče nedostataka ležaljki, neki roditelji nisu zadovoljni njihovim troškovima. Za najjednostavniji model morate platiti od 4000 kuna. A višenamjenske ležaljke s glazbenom i ljuljačkom jedinicom koštaju nekoliko puta više.

Ocjena najboljih ležaljki za djecu-Top 21

KategorijaMjestoProizvodOcjenaCijena, astrologija
Klasične ležaljke1Nuna Leaf Curv9.9/1021 500
2BabyBjorn Balance Soft9.8/1020 210
3BEABA Up&Down9.8/1011 400
4Stokke Steps9.6/1015 990
5BabyBjorn Bliss 3D Jersey9.5/1024 800
Ležaljke s vibracijama14moms MamaRoo 4.09.9/1025 900
2Nuovita Pulito9.9/106 800
3Nuovita Cullare9.8/105 200
4Graco Move With Me9.7/1016 900
5Nuovita Petalo9.5/108 900
6Tommy SW 2029.5/105 990
7Pituso Carino TY-028P9.2/109 200
8Kinderkraft felio9.1/105 160
Proračunske ležaljke1Fisher-Price GNR009.9/103 400
2Kompanija62-k039.8/103 500
3Lionelo Pascal9.7/106 100
4Pituso Osito BR145-0029.6/103 100
5Nuovita Migliore9.5/108 500
6Putnik Na Internetu9.4/102 500
7Dobri snovi9.2/102 990
8Lorelli Top Relax9.2/102 500
Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: