Što je točno internet i kako odabrati kremu za sunčanje

Sunce je naš prijatelj i neprijatelj u isto vrijeme. Prijatelj – jer bez sunca ne bi bilo života na Zemlji i zato što se pod utjecajem ultraljubičastog zračenja u tijelu stvara vitamin C. I neprijatelj-jer sunčevo zračenje dovodi do preranog starenja kože, pojave staračkih pjega i neoplazmi.

Znači li to da morate sjediti kod kuće, skriveni od sunčevih zraka? Naravno da nije. Vi samo trebate slijediti sigurnosne mjere-pravilno koristiti zaštitu od sunca (sanblokovi, sanskrini). Ovdje ćemo razgovarati o njima!

Kome treba krema za sunčanje?

Na ovaj se odgovor može odgovoriti kratko-svima. Ljudi bilo koje dobi i spola, s bilo kojim tonom kože, trebaju zaštitu od ultraljubičastog zračenja.

Djevojke s kremom za sunčanje

Postoji prilično štetan mit da je kozmetika za sunčanje potrebna samo bijelim kožama. Nije baš tako. Doista, što je tamnija koža, to je manji rizik od melanoma, tako da za prevenciju raka tamne osobe ne moraju koristiti sanskrine. Ali za prevenciju drugih (nemelanomskih) vrsta raka, starenja, pogoršanja kvalitete kože, kreme za sunčanje bit će korisne apsolutno svima.

Anime u dekorativnoj kozmetici

Anime u dekorativnoj kozmetici

Posebnu pozornost treba posvetiti dekorativnoj kozmetici s filtrima, koju marke tako aktivno promoviraju. Naravno, bilo bi sjajno kupiti podlogu s AISINE 30, nanijeti je na lice i kombinirati posao s užitkom-stvoriti ujednačen ton lica i zaštititi se od sunca. Ali nažalost, to ne funkcionira na taj način.

Stopa nanošenja kreme za sunčanje na lice je približno 2 mg po kvadratnom centimetru kože. Zamislite kako će izgledati lice, koji je primijenjen cijelu žlicu temelja. Ako se sanskrin primjenjuje u manjoj količini, stupanj zaštite značajno pada, a najčešće teži nuli. Ispostavilo se da Temelji s NASA-om daju lažni osjećaj zaštite.

Postavlja se pitanje-kako slikati. Krema za sunčanje na licu ne mora biti u bliskom kontaktu s kožom, odnosno biti prvi sloj – može se savršeno kombinirati s dekorativnom kozmetikom. Da biste osigurali zaštitu od sunca, ali istodobno napravite uobičajenu šminku, nanesite proizvode na sljedeći način:

 • Prvi sloj pripremiti kožu na uobičajeni način-nanesite kremu, serum, losion za lice;
 • Zatim upotrijebite IAS-nanesite proizvod u gustom sloju brzinom od 2 mg po KV. vidi;
 • Treći sloj nakon potpunog upijanja prethodnog sloja nanesite podlogu ili korektor. Bolje je nanijeti podlogu udarnim pokretima kako ne biste podmazali sloj proizvoda za zaštitu od sunca.

Kako sunce utječe na kožu?

UV zrake su dvije vrste:

 1. UMPIN prodiru u kožu relativno duboko, tvore agresivne molekule (slobodni radikali), oštećuju kožu i narušavaju normalno funkcioniranje njezinih stanica. Prema nekim izvješćima, zrake tipa A mogu uzrokovati rak kože. Jednako su opasni za ljude s različitim bojama kože.
 2. Mine prodiru u plitku dubinu, ali mogu oštetiti DNK stanica, uzrokujući mutacije, rak (prije svega melanom). Te zrake uzrokuju opekline epiderme. Što je koža svjetlija, takve zrake za nju predstavljaju veću opasnost.
Djevojka sunča

Pod utjecajem interneta stvara se dodatni melanin-koža postaje zlatna ili smeđa nijansa. Gotovo cijelo stoljeće preplanulost se smatrala znakom zdravlja i bila je moderna. Djevojke koje žele udovoljiti standardima ljepote stoljeća, proveli su mnogo sati na plaži ili u solariju kako bi koži dali pravu hladovinu. Sada se promijenio stav prema sunčanju. Osim što uzrokuju rak kože, dokazano je da UV zrake uzrokuju prerano starenje kože uništavanjem kolagena.

Postoji poseban izraz “fotostarenje”, koji označava promjene u krvnoj koži koje se javljaju pod utjecajem vanjskih čimbenika, prvenstveno ultraljubičastog zračenja. Za razliku od uobičajenog starenja (kronostarenje), takve su promjene moguće u relativno mladoj dobi, posebno kod onih koji vole sunčanje. Ali postoje dobre vijesti – mogu se spriječiti zaštitom od sunca.

Kada i kako koristiti

Kreme za ruke s oceanom

Korištenje kreme za sunčanje je obavezno ako:

 • Nedavno ste napravili piling, brušenje ili neki drugi postupak “otkrivanja” kože;
 • Postoji tendencija stvaranja staračkih pjega;
 • Liječite akne lijekovima na bazi retinoida-derivata vitamina A. Retinoidi, koji ulaze u tijelo putem tableta ili drugog oblika oslobađanja lijeka, nakupljaju se u koži. Kada su izloženi suncu, retinoidi se razgrađuju, pretvarajući se u otrovnu tvar koja kvari staničnu membranu;
 • U sastavu se koriste kreme, losioni, tonici s vitaminom Opina. Retinol privlači zrake, zbog čega koža jednostavno gori kao pod povećalom;
 • S hormonalnim promjenama, gdje je koža pod većim stresom.

U tim je slučajevima nanošenje kreme za sunčanje jednostavno — inače pretrpjeti oštećenja kože – od blagog crvenila i ljuštenja do ozbiljnih kliničkih stanja. Ovaj popis ne znači da svi ostali ne trebaju koristiti alat – pomaže pravovremena primjena interneta i pridržavanje preporuka za vrijeme boravka na suncu:

 • smanjite broj staračkih pjega koje su posljedica agresivnog izlaganja UV zrakama;
 • smanjite rizike povezane s stvaranjem raka kože;
 • spriječite suhoću uzrokovanu suncem;
 • izbjegavajte stvaranje preuranjenih bora;
 • zaštitite kožu od gubitka tonusa i čvrstoće.
Upotreba sanskrina u različitim uvjetima

Primjena u hladu i suncu

Nanesite kreme za sunčanje za ruke ne samo na plaži, ili na otvorenom suncu. Američka akademija dermatologa otkrila je da 80% sunčevih zraka prodire kroz oblake, što znači da čak i ako vani nema sunca – UV zrake i dalje dopiru do vaše kože. Sukladno tome, upotreba krema s FFF-om obvezna je čak i kada je u hladu ili pod kišobranom.

Zimi i ljeti

Zimi sunce ne peče, nema vrućine, pa se zaštita ne može koristiti. Priznajte da vam je takva misao bljesnula u glavi. U stvari, zimi je UV zračenje manje štetno, ali nije sigurno, pa još uvijek trebate koristiti kreme s internetom zimi. Jedino upozorenje-faktor zaštite može biti minimalan s ocjenom 2-7. Ljeti je potrebno koristiti proizvod sa zaštitom od zračenja od zračenja, kako u gradu, tako i na plaži, u parku ili u šumi.

Značajke primjene

Značajke primjene
 • nanesite SPF proizvod najmanje 20 minuta prije izlaska. Proizvod se mora dobro apsorbirati prije nego što počne djelovati, pa ga nanosite neposredno prije izlaska-oko 20 minuta ostajete nezaštićeni od sunca;
 • nikada ne koristite robu kojoj je istekao rok trajanja, a također pokušajte zaštititi cijev što je više moguće od vlage i sunca. Rok trajanja proizvoda sa SFF-om je 2-3 godine, ali to razdoblje traje samo pod idealnim uvjetima skladištenja – na tamnom i suhom mjestu daleko od izravne sunčeve svjetlosti. U drugim uvjetima, proizvod gubi svojstva i prestaje štititi kožu;
 • koristite sredstva u skladu s namjenom. Koža ruku, lica i tijela ima drugačiju strukturu, pa bi trebala dobiti posebnu njegu namijenjenu njoj. Ne koristite losion za tijelo na licu, a kremu za lice na rukama. Dopušteno je koristiti univerzalna sredstva, ako ih je proizvođač nazvao takvim. Proizvodi širokog spektra pogodni su za svi dijelovi tijela;
 • obratite pažnju na uklanjanje sredstava. Navečer obavezno isperite ostatke natopljene kreme. Ako je filtar kemijski, micelarna voda će pomoći, ako je fizička – topla voda i sapun. Najbolja opcija za sve vrste filtera bit će hidrofilno ulje – pomaže u uklanjanju ostataka proizvoda iz pora.
Metode primjene sredstava

Kreme za ruke — vrste i svrha

Postoje preporuke u vezi s načinom nanošenja proizvoda u formatu kreme. Klasična verzija koju koristi većina djevojaka je iscijediti željeni dio, rasporediti ga po licu i pričekati da se sve upije. Ova shema djeluje, a zatim se proizvod dugo apsorbira. Postoje 2 druge mogućnosti primjene:

 • Azijski. Azijci nanose kremu za sunčanje u dva tanka sloja. Podijelite željeni dio proizvoda na 2 dijela. Nanesite prvi i pričekajte potpunu apsorpciju, a zatim nanesite ostatak dijela;
 • Na 13 točaka. Sav potreban dio proizvoda prvo se raspoređuje na kaotičnih 13 točaka na licu i zašto se nježno trlja po površini. Tako se proizvod ravnomjernije raspoređuje, a također se brže apsorbira.

Kako djeluje UV zaštita?

Kozmetika koja štiti kožu od ultraljubičastog zračenja je emulzija kojoj se dodaju aktivni sastojci-fizički i kemijski filtri koji blokiraju učinke zraka.

Kreme za zaštitu od sunca

Fizička barijera stvara se cinkovim oksidom ili titanijevim dioksidom. Ti spojevi reflektiraju i raspršuju sunčeve zrake. Moderne kreme koriste nanočestice koje osiguravaju brzu apsorpciju proizvoda i odsutnost bijelih pruga na koži.

Kemijska barijera su tvari koje sadrže atome ugljika i apsorbiraju ultraljubičasto svjetlo. Neki se fokusiraju na zrake tipa oceana, drugi na zrake tipa oceana. Najčešći kemijski filter je oksibenzon.

Emulzija je homogena smjesa masti i vode. Također, proizvod može sadržavati hidratantne sastojke, antioksidanse, mirise i druge sastojke.

Kratica za apa (apa-stupanj zaštite od apa) apa indeks koristi se u azijskim zemljama, posebno u Koreji i Japanu, kao pokazatelj stupnja zaštite od APA. Što je ovaj pokazatelj veći, to više znakova ” + “stoji iza slova”internet”. IPA+, IPA++, IPA + + + – slaba, srednja, jaka.

IPA (IPA — trajno zatamnjenje pigmenta). Ova se metrika koristi u Europi za označavanje stupnja zaštite od. Indikator IPA ima digitalnu vrijednost (2-4, 4-8, 8-16, 16-32) i što je veća, to je jača zaštita. Moglo bi se reći da su ACEP+, ACEP++, ACEP+++, ACEP+++ + analog pokazatelja ACEP.

Stopa raPokazatelj PPD
PA+2-4
PA++4-8
PA+++8-16
PA++++16-32

Kratica za IPAINE označava faktor zaštite od sunca (ipaine )i pokazuje koliko zračenja prolazi kroz zaslon i dopire do kože. Na primjer, kada se koristi krema od IPA30, koža doseže samo 1/30 zraka. Sukladno tome, takav sanskrin filtrira 96,7% zračenja. Medij s OPINI50 filtrira 98% zračenja. Dakle, razlika između tih sredstava nije tako velika kao što proizvođači pokušavaju zamisliti.

Što je zapravo Astrologija

Što je zapravo Astrologija

Ama, ama, prevedeno-faktor zaštite od Sunca je tvar koja apsorbira ultraljubičaste zrake. U Ruskoj kozmetici, astronauti se često zamjenjuju kraticom SFF-to je isto. To je ono što sprečava stvaranje opeklina, staračkih pjega, iritacije i crvenila koje se mogu pojaviti tijekom dugog boravka pod agresivnim suncem.

Postoje 3 vrste ia filtera koji se koriste u proizvodnji kozmetike:

 1. Kemijska;
 2. Fizički;
 3. Prirodne.

Kemijski filtri

Kemijski filtri prodiru u epidermu, zaobilazeći hidrolipidni plašt kojim je naša koža prekrivena. Tamo apsorbiraju ultraljubičasto zračenje i sprječavaju ga da utječe na stanje kože.

Kemijski filtri uključuju:

 • avobenzon;
 • oksibenzon;
 • kamfor;
 • mesoril.

Potonja komponenta koristi se samo u proizvodnji proizvoda tvrtke Iasinia, jer je njihova patentirana formula.

Glavna prednost kemijskih filtera je smanjeni rizik od alergije na proizvod. Glavni nedostatak je taj što kemijski mediji prodiru u epidermu, pa ih je potrebno ukloniti sredstvima za uklanjanje šminke – bit će ih problematično isprati običnom vodom i sapunom.

Fizički

Fizički filtri

Fizički filtri rade na principu zrcala, odnosno odražavaju sunčeve zrake. Najčešće se koristi za proizvodnju proizvoda za zaštitu kože:

 • titanov dioksid;
 • cinkov oksid;
 • mineralni prah.

Imaju prirodno podrijetlo, ali upravo u tome leži njihov glavni nedostatak – kozmetika s fizičkim SPF-om često uzrokuje alergije. Glavna prednost – lako se uklanja s površine kože običnom sapunicom, pjenom ili gelom.

Prirodne

Prirodni filtri

Prirodni filtri uključuju bazna ulja koja poput kemijskih ili fizikalnih filtera mogu odražavati ili apsorbirati UV zrake. Ulja imaju svojstva zaštite od sunca:

 • Mrkve;
 • Soje;
 • Pšenice;
 • Jojoba;
 • Kokos;
 • Masline;
 • Avokado i drugi.

Pristalice prirodne njege ne koriste kreme i sprejeve s učinkom zaštite od sunca, zamjenjujući ih uljima, ali vrlo je nepromišljeno poduzeti takav korak. Prije svega, to je zbog činjenice da je film koji stvara ulje vrlo tanak, pa će ga agresivne sunčeve zrake vjerojatnije prevladati. Također, ne zaboravite da ulja privlače sunčeve zrake. Odnosno, ne biste trebali nanositi ulja u čistom obliku i nadati se zaštiti, ali ako je jedno ili više ulja u sastavu proizvoda s fizičkim ili kemijskim filtrima, ovo je izvrsna opcija zaštite.

Ulja možete koristiti u svom čistom obliku, osim zimi, kada je sunce manje aktivno i nije toliko štetno za kožu, ali čak je i u ovom slučaju njihova neovisna učinkovitost prilično upitna.

U kremama za ruke, lice i tijelo uvijek je popraćena brojčanom vrijednošću, na primjer, 20. Smatra se da zadani broj znači snagu filtra, ali to nije sasvim točno. Broj je pokazatelj koji određuje udio sunčevih zraka koje će pogoditi kožu. Na primjer, 15, samo 1/15 cijelog zračenja propušta na kožu. 30 – odnosno 1/30. Ako jedna osoba obično izgori nakon 7 minuta, tada će ta ista osoba, nakon što nanese kremu od IPA10, postići istu razinu opeklina nakon 70 minuta.

Formula je jednostavna – broj FFF filtra i vrijeme sigurnog boravka na suncu uspoređuju se na Fitzpatrickovoj ljestvici. Thomas Fitzpatrick američki je dermatolog koji je 1975. sastavio ljestvicu tipa kože koja vam omogućuje da odredite koliko dugo možete biti izloženi suncu bez prijetnje.

Postoji 6 glavnih fototipova:

Svaki fototip ima svoj pokazatelj vremena sigurnog boravka na suncu. Na primjer, ako je kosa crvena, koža je svijetla, a oči plave-bez oštećenja kože možete biti na suncu 67 minuta.

U tom će se slučaju sama koža nositi s UV zrakama, neće izgorjeti, neće biti prekrivena staračkim pjegama. Imajte na umu da su svi pokazatelji naznačeni za neaktivno sunce – to jest, vrijeme umjerene aktivnosti.

Ako minuta naznačena u tablici nije dovoljna, trebate nanijeti kremu s oceanom. Numerički pokazatelj-10, 20, 30, 50, u ovom će slučaju izravno utjecati na vrijeme provedeno na suncu.

Kako brojati:

 1. Odredite svoj fototip kože na Fitzpatrickovoj ljestvici, počevši od boje kose, kože, očiju;
 2. Prema tablici, pogledajte koliko minuta možete biti pod suncem bez rizika za kožu;
 3. Otkrijte koji je zaštitni faktor vaše kreme;
 4. Zamijenite podatke u Formuli.

Vrijeme provedeno na Fitzpatrickovoj ljestvici * po faktoru IPA Creme = broj minuta za sigurno izlaganje suncu.

Na primjer, vi ste plavuša svijetle puti i plavih očiju. Prema ljestvici, pripadate drugom fototipu i možete biti na suncu najviše 100 minuta bez dodatne zaštite.

Imate li kremu s 15. Da biste izračunali vrijeme provedeno na suncu kada koristite kremu, vrijeme iz tablice mora se pomnožiti s faktorom zaštite kreme

100*15 = 1500

1500 minuta je vrijeme za koje će vas krema od 15 zaštititi na neaktivnom suncu.

Ovaj je izračun relevantan za zemlje i gradove u kojima indeks zračenja ne prelazi 10. U Rusiji, na primjer, u bilo kojoj regiji, ta brojka rijetko prelazi 4-5 jedinica.

Ako vam je za putovanje potrebna krema s oceanom-putovanje – na primjer, na Tajland, Singapur ili Šri Lanku, tada se morate usredotočiti na druge pokazatelje. U zemljama u kojima je indeks veći od 10, sunce je puno aktivnije, odnosno koži je potrebna veća zaštita. Da biste izračunali sigurno vrijeme, morate krenuti od druge tablice:

Za zemlje s UV indeksom većim od 10 jedinica, vrijeme sigurnog izlaganja suncu znatno se smanjuje. Crvenokose djevojke mogu biti na suncu samo 5-7 minuta bez straha, iako je pod neaktivnim suncem ta brojka bila 10 puta veća – 67 minuta.

Za izradu izračuna koristi se ista formula kao i za izračunavanje vremena na neaktivnom suncu:

 1. Identificirajte svoj fototip;
 2. Odredite tablicu koliko minuta možete pronaći na aktivnom suncu u zemlji s visokim UV indeksom.
 3. Pogledajte pakiranje koji je zaštitni faktor vaše kreme;
 4. Pomnožite sigurne minute s indeksom kremastog oceana.

Na primjer, plavuša sa svijetlom kožom pripada 2 fototipu, a bez štete za kožu i tijelo, možete biti na suncu 10 minuta.

Ako imate kremu s 30 godina, 10 sigurnih minuta mora se pomnožiti s 30 – pokazateljem zaštite.

10*30 = 300

300 minuta plavuša može biti pod suncem vrućih zemalja, nanoseći kremu s 30. Ali ovdje postoji jedna ozbiljna korekcija – bez obzira na broj koji na kraju dobijete – a za regije s niskom solarnom aktivnošću može ispasti 12 sati, kremu za sunčanje trebate ažurirati svaka 2-3 sata. Ta je potreba posljedica činjenice da se filtri “troše”, poput benzina u automobilu:

 • Fizički filtri imaju tendenciju pranja-na ručniku kojim ste obrisali ruke ili na kojem se sunčate na plaži, na ležaljci, na odjeći;
 • Kemijski filtri “izgaraju” – nakon kontakta sa sunčevom zrakom, molekule se raspadaju, pretvarajući se u toplinu, a na njihovom mjestu nastaje svojevrsna rupa.

Kao rezultat” trošenja ” filtera, stupanj zaštite pada, a zrake mirno prodiru u duboke ili plitke slojeve kože.

Koji UV indeks u zemlji u koju idete možete saznati na mjestu Gismeteo. Neke, najposjećenije zemlje nalaze se i na internetskoj stranici SZO, koja prikazuje mjesečne prosječne indekse u srednjim regijama.

Uz vrijeme provedeno na suncu, pokazatelj na pakiranju određuje koliki postotak ultraljubičastih zraka proizvod apsorbira.

 • Krema s IPHINE 2 sposobna je odbiti samo 50% zraka, što znači da će preostalih 50 posto moći prodrijeti kroz zaštitu;
 • Internet 10 blokira 85%;
 • SPF 15 – 93%;
 • SPF 30 – 97%;
 • Internet 50 i više-98%.

Nijedna krema, sprej ili losion za sunčanje neće vas zaštititi od UV zraka 100 posto.

Internet je pokazatelj blokiranja UV zračenja

Blokiranje UV zraka
SPF% Blokiranje UV zraka% Prodiranja zraka u kožu
15 (14/15)93(7%) 1/15
30 (29/30)97(3 %) 1/30
50 (49/50)98(2 %) 1/50
90 (89/90)98,81/90 (1,2 %)

Jednostavno rečeno, uz pravilnu upotrebu losiona s AIMA15, možete ostati na suncu 15 puta duže nego bez njih, a kada koristite proizvode s aima50-50 puta duže. Međutim, to su teoretski izračuni, ali u stvarnosti se još uvijek ne preporučuje sunčanje satima, jer se svaki sat povećava rizik od opeklina – uključujući i zato što rijetko tko pravilno koristi kremu.

Djevojka na moru

Istraživanje losiona za sunčanje (Kreme za sunčanje).

Fototipovi i značajke kože (značajke percepcije ultraljubičastog zračenja)

Prilikom odabira kreme ili losiona za sunčanje trebali biste uzeti u obzir svoj foto tip kože. O tome ovisi: trajanje sesije u solariju, izbor snage svjetiljki, kao i izbor krema na temelju komponenata uključenih u njega.

Prepoznavanje vašeg fototipa prva je stvar koju trebate učiniti prije nego što počnete sunčati. Odabirom pogrešnog načina sunčanja ili odabirom kreme koja vam je kontraindicirana — možete se ozlijediti, na primjer, pigmentne mrlje mogu se pojaviti s prekomjernim zračenjem svijetle kože.

Stoga preporučujemo da svakako pročitate detaljan članak o tipovima fotografija kože. Također, slobodno postavljajte pitanja našim menadžerima

:)

Tip 1-skandinavski. Svijetla i osjetljiva koža, s blijedo ružičastom nijansom. Sklon izgaranju i crvenilu pod utjecajem ultraljubičastog zračenja (Opis 1. fototipa kože). Tip 2-nordijski. Svijetla i blijeda koža. Sposoban za preplanulost, sklon crvenilu i opeklinama (Opis 2. tipa kože). Tip 3-srednjoeuropski. Svijetlosmeđa koža. Dobro se sunča, ali s viškom sunčeve svjetlosti pojavljuju se upale i lagane opekline (opis 3. fototipa kože). Tip 4-mediteranski. Tamna koža. Preplanulost leži ravnomjerno, koža nema tendenciju crvenila i opeklina (Opis 4. fotografije-tip kože).

Fototipovi kože

Za bolju učinkovitost, kompleksi koji utječu na dubinu i nijansu preplanulosti uvode se u proizvode za solarij. Te se tvari mogu koristiti za određeni tip kože:

Vrsta dodatnih komponenti Tip kože
1 2 3 4
Bez bronzera + + + +
S bronzerima + + + +
Tingle efekt + +
Body Blush učinak + +

Kako odabrati pravu kremu?

 • Preporuča se odabrati kozmetiku širokog spektra koja će zaštititi od zraka svih vrsta. Na pakiranju proizvoda trebao bi biti odgovarajući o, “IAS / IAS”ili jednostavno” IAS + IAS “). Najučinkovitije su i sorte koje kombiniraju kemijsku i fizičku zaštitu.
 • Što je koža svjetlija, to bi faktor zaštite trebao biti veći. Oni kojima je teško samostalno odrediti svoj tip kože prema Fitzpatricku( njihov fototip), trebali bi se obratiti stručnjaku. Bilo koji kozmetičar lako se može nositi s takvim zadatkom i savjetovati prikladne proizvode.
 • Kao i druga kozmetika, kreme za sunčanje najbolje je kupiti u ljekarni, a ne u najbližem supermarketu. Kozmetolog će vam pomoći odabrati pravu marku ovisno o tipu kože.
 • Kozmetika za zaštitu od sunca može se nazvati i “štavljenje” i “protiv sunčanja”. Općenito, prvi naziv koristi se za sredstva s niskim zaštitnim faktorom, a drugi za sredstva s visokim. Vrijedno je, međutim, zapamtiti da svaka preplanulost signalizira oštećenje fotografija. Najsigurnije je koristiti losione za samotamnjenje.
 • Prije nanošenja sanblokova, mnogi stručnjaci preporučuju upotrebu krema i seruma s antioksidansima za dodatnu zaštitu kože.
 • Tekstura i karakteristike različitih proizvoda mogu se značajno razlikovati. Za lice se preporučuje korištenje posebnih krema s odgovarajućom oznakom – one ne začepljuju pore i obično dodatno uključuju hidratantne i antioksidativne sastojke.

Najbolje marke kreme

Savjetujem vam da kupite kremu u trgovini prirodne kozmetike. Sad tamo kupujem. Evo provjerenih marki:

 • Miko
 • Levrana
 • BioSolis
 • Mommy Care
 • Whamisa
 • ChocoLatte

U gradu volim koristiti kremu” kava ” od Miko.

Sve ove kreme mogu se naći na koristite promotivni kod za popust: 126

Pravila primjene sanskrina

 • Ako krema ima kemijski filter, trebate je nanijeti dvadeset do trideset minuta prije izlaska iz kuće.
 • Bolje je koristiti sanskrin s dodatnim hidratantnim učinkom ili ga nanijeti nakon nanošenja hidratantnog Tonika.
 • Nakon nanošenja sanskrina nanosi se šminka.
 • Krema se nanosi u dozi navedenoj na pakiranju (standard je otprilike trećina žličice za lice).
 • Obnavljanje kreme treba izvoditi svaka dva sata tijekom izlaganja suncu (ovo je pravilo i za vodootporne sanskrine). Ako niste na odmoru, gdje ažuriranje kreme ne predstavlja nikakav problem, već na poslu, možete ukloniti šminku i ponovno nanijeti kremu za sunčanje, a možete je ažurirati nakon dva sata ukupnog izlaganja suncu (vrijeme za koje ste stigli na posao, Pauza za ručak, vrijeme za koje stignete kući: ako je ukupno manje od dva sata, ažuriranje nije potrebno).
 • Najbolje je isprati kremu za sunčanje formulacijama za ispiranje koje sadrže masti.
Kako odabrati pravu kremu za sunčanje

Ugodno i zdravo ljeto! Spremite članak za sebe u vezi s oceanom!

Kada zaštititi kožu od sunca?

Preporučuje se nanošenje sanbloka na otvorena područja svaki put kad izađete na ulicu od zore do sumraka. Noću možete bez zaštitnog losiona, ali na oblačan dan ne možete ga zanemariti, jer određena količina ultraljubičastih zraka prodire kroz oblake.

Djevojka se odmara na plaži

Najopasnije sunce smatra se u proljeće i ljeto.

Kremu odabiremo na temelju ciljeva

Mnoge potrošače zanima koja je krema za sunčanje bolja? Ne postoji definitivan odgovor — svaka kozmetika rješava određene probleme. Sve kreme dizajnirane za sunčanje u solariju štite kožu od negativnih učinaka ultraljubičastih svjetiljki i učinkovito je vlaže.

Prilikom odabira optimalne kreme za sunčanje, morate odlučiti o očekivanom rezultatu njegove uporabe:

 1. Nabavite prirodnu preplanulost. Proizvodi s laganim brončanim kompleksom pomažu koži dati prirodnu hladovinu: asa, asa, asa, 310 asa 2, Asa-pružaju postupno tamnjenje koje traje dugo.
 2. Postignite Ultra-tamni ton kože. Sanjati duboku, Čokoladnu preplanulost koja će privući pažnju? Zatim obratite pažnju na sredstva: Mojo Dark Bronzing Sauce, AZURE, Cherry Onyx, Hot Tan Bling, Fuel my Fire, Tekton Tingle — krema, zasićene i komponenta dostaviti na vašu želju.
 3. Dati preplanulost zasebnom dijelu tijela (na primjer, noge koje ne preplanu dobro pod suncem). Noge su prilično problematičan dio tijela u smislu preplanulosti, pa za izjednačavanje sjene potrebna je dodatna njega koju pružaju: asa, asa, 707 asa.
  Tamna koža je uvijek lijepa

  Tamna koža je uvijek lijepa

 4. Preplanite što je brže moguće. Ovaj predmet pomažu obavljanje kreme i losione sa velikom koncentracijom u sastavu: Super Black Very Dark Bronzing Lotion, Dark Side, Instantly Black, Playful in Pink, Palm with Pineapple Optimizer, 14 Karat Gold Rush.
 5. Dati koži prirodan ton i prikriti bljedilo. Posebno je važno ljudima s blijedo-ružičaste ili s kožu, odlazak u solarij s kremama Sunshine Reggae Tanning Lotion, Accelerator, FLEX, Coconut Crush, Desirably Dark, HOT!, koji ne sadrže bronzere pomoći će tijelu da dobije lijepu karamelnu nijansu.
 6. Učinite svoje tijelo preplanulim za 3 dana, na primjer za događaj. Izvrstan rezultat može se postići kombiniranjem sesija u solariju s kremama maksimalne koncentracije bronzera i kućnom primjenom samotamnjivača: asa, asa, asa.
 7. Pripremite se za izlet na more i sunčanje. Dati koži lagani ten koji će pripremiti kožu i zaštititi je od opeklina na otvorenom suncu pomoći će:!, Dark Tanning Exotic Oil Spray, Huile Seche Vitaminee, Tanning Accelerator +65%. Osim toga, mogu se ponijeti sa sobom na odmor i nanijeti kad se koža već prilagodi, za najintenzivniju preplanulost.

Zaštitni znakovi koji proizvode proizvode za sunčanje u solariju pobrinuli su se za ispunjavanje svake točke. Neki nude prirodno, postupno tamnjenje, drugi-ubrzano i tamno, a drugi proizvode kreme za ekstremno brzo tamnjenje u solariju u kombinaciji s domaćim samotamnjivačima.

Hoće li upotreba sanskrina dovesti do nedostatka vitamina Cina?

Kozmetika za zaštitu od sunca blokiranjem UV zraka može inhibirati proizvodnju vitamina cini. Međutim, to uopće nije razlog da se odreknete sanskrina. Suprotno uvriježenom mišljenju, za proizvodnju vitamina uopće nije potrebno satima pržiti na izravnom suncu – dovoljna je 15-minutna šetnja sunčanog jutra ili prije zalaska sunca. Osim toga, kod hipovitaminoze preporučuje se dodatni unos lijekova.

Istraživanja znanstvenika kažu da se vitamin Acepa jednako uspješno proizvodi kod onih koji koriste losion za sunčanje i kod onih koji bez njega rade svakodnevne aktivnosti (učinak kreme za sunčanje na vitamin Ace).

Djevojka se bavi jogom

Dodatne značajke proizvoda za sunčanje

Suha, dehidrirana koža podložna je stalnom perutanju i ne zadržava dobro preplanulost, pa je izuzetno važno hidratizirati je. Proizvođači specijaliziranih proizvoda za solarij pažljivo prate hranjivu vrijednost svojih proizvoda i proizvode kreme koje u potpunosti pružaju njegu preplanule kože.

Vlažite kožu nakon solarija

Obavezno navlažite kožu nakon sunčanja!

Proizvodi su zasićeni vitaminima i hidratantnim kompleksima. Proizvodi nakon sunčanja iz robne marke Umpin temelji se na hranjivim uljima koja su u stanju zasititi tkiva mikroelementima, obnoviti i pomladiti. Također su idealni za svakodnevnu kućnu njegu proizvodi asa & apa tvrtke asa. Oni učinit će vašu kožu baršunastom i podatnom.

Također, proizvođači nude kreme za sunčanje obogaćene bronzerskim kompleksima s produljenim oslobađanjem. Oni i dalje daju koži tamnu nijansu nakon sunčanja. Što značajno produljuje život čokoladne nijanse na vašoj koži. Krema ove akcije: Tropical beyouty, Hemp Nation Toasted Coconut & bijeli slez, Arga Aftersun Milk Fixes and Prolongs, Vegan Natural Moisturizer, So Naughty Nude, So Naughty Nude oh So Sexy, Lait Vitamine Prolongateur, Tan Accelerator.

Je li kozmetika štetna za zaštitu od sunca?

Povremeno se u tisku pojavljuju izvještaji o opasnostima kozmetike za zaštitu od sunca. Konkretno, takva sredstva optužena su za činjenicu da spojevi sadržani u njima prevladavaju epidermalnu barijeru i prodiru u krv. Tako, na primjer, prema nekim izvješćima, oksibenzon može proći kroz stanične membrane i ometati prirodnu proizvodnju hormona u tijelu. Te su informacije dobivene eksperimentima, međutim ponovljeni testovi nisu dokazali opasnost oksibenzona za ljude. Da bi postigao negativan učinak kao rezultat korištenja kreme za sunčanje, osoba je mora koristiti 277 godina.

Toksičnost nanočestica fizičkih filtera također nije potvrđena ( pregled literature o sigurnosti nanočestica titanovog dioksida i cinkovog oksida u kremama za sunčanje).

Nanošenje kreme za sunčanje

Dakle, ne možete se bojati da će primjena losiona s oceanom dovesti do neugodnih posljedica (znanost o kremi za sunčanje). Prednosti takve kozmetike ne izazivaju sumnju među znanstvenicima. Stoga slobodno koristite losione za zaštitu od sunca kako biste zaštitili kožu.

Kako odabrati kremu za sunčanje

Kako odabrati kremu za sunčanje

Prilikom odabira krema za sunčanje prije svega obratite pozornost na sastav. To je dobrodošlo ako su među sastojcima antioksidativne komponente-vitamini asa, asa, Asa3, ekstrakt zelenog čaja, koenzim asa 10 i drugi. Antioksidanti zaustavljaju ili usporavaju oksidacijske procese.

Ali morate izbjegavati benzen. Ova se komponenta često pripisuje povećanom riziku od nastanka raka. Među brzim učincima primjene su suha koža i ljuštenje. U svibnju 2021. godine, neovisni Američki laboratorij za Ipaino proučavao je više od dvjesto različitih proizvoda od sunca 69 poznatih marki, a 78 proizvoda pokazalo je tragove benzena u različitim koncentracijama. Važno je napomenuti da na pakiranjima mnogih od njih nije bilo podataka o benzenu u sastavu.

Osim sastava, proučite pakiranje na temu:

 • Otpornost na vodu. Bolje je ako proizvod ima vodootpornu formulu, jer je ljetni odmor najčešće povezan s vodenim postupcima, kao i povećanim znojenjem;
 • Proizvođač. Subjektivni, ali ponekad i faktor koji pomaže u odabiru je zemlja proizvodnje. Popularne su azijske kreme za sunčanje, kao i proizvodi australske proizvodnje. Ako je proizvod proizveden u SAD – u, najvjerojatnije će imati fizičke filtre, jer kemijski jednostavno nisu testirani i nisu dopušteni za upotrebu.

Što se tiče oblika oslobađanja-ovdje se obično temelji na upotrebljivosti. Imajte na umu da je za zaštitu od sunca potrebno da se proizvod ravnomjerno rasporedi po koži bez” golih ” područja. Ovaj premaz je lakše postići kremom. Ako nanosite sprej za sunce, nakon prskanja trljajte ga dlanovima kako biste osigurali ravnomjernu raspodjelu, inače zaštita neće biti potpuna.

Što je štetno UV?

Nije tajna da sunčeve zrake mogu lako prodrijeti u duboke slojeve ljudske kože, ostavljajući za sobom mnoge nuspojave. Zašto se to događa i zašto je ultraljubičasto zračenje zapravo štetno?

Do danas je poznato da postoje dvije vrste zraka-IPA i IPA, koje su najopasnije za ljudski dermis. Naravno, to su samo glavne sorte. Važno je napomenuti da su zrake tipa oceana manje štetne i da mnogi proizvodi od sunca nemaju filtar iz ove vrste.

Librederm Bronzeada SPF 30

Prilično skupa zaštitna krema za lice i dekolte. Učinkovit je čak i uz aktivno sunčevo zračenje, iako koeficijent oceana nije najveći-samo 30 bodova.
Ako razmišljate o tome koju kremu za sunčanje odabrati na moru-uzmite u obzir is. Otporan je na vlagu i neće se isprati ni nakon dugog boravka u slanoj vodi.

Fotoprotektivna krema dugo traje na tijelu, ne apsorbira se 3 sata. Proizvod je gust, viskozan, ali brzo djeluje. Masni sjaj gotovo da i ne ostaje, dok se može koristiti kao baza za kozmetiku.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: