Kada i kako presaditi hyacinths?

Transfer – Jedna od najvažnijih faza skrbi za hyacinths. Specifičnost postupka ovisi o tome gdje se postrojenje uzgaja – kod kuće ili na ulici. Transplantirana žarulja dobiva snagu i spreman zadovoljiti cvijeće s novim bujnim cvatnje. Njegova brojnost i ljepota određuju se koliko ispravno transplantacija.

Potrebu za postupkom

Razdoblje cvatnje – prilično teško vrijeme u životu biljke. Kultura je iscrpljena, gubi svoje sile, zdravlje, energiju, a ako napustite žarulju na istom mjestu, onda ne možete čekati dobar cvjetanje.

Transplantacija daje mogućnost zaliha na katu, stimulira oznaku punog bubrega cvijeća. I također “preseljenje” značajno smanjuje vjerojatnost širenja bolesti koje su izazvane akumuliranjem u tlu bakterijama.

Bez kopanja žarulja, možete učiniti ako se uzgaja neprešen razred.

Na cvijet formirao visoku kvalitetu zdrave klikove novog blootera, kultura je potrebna topla. Međutim, temperatura u tlu je obično niska, a ako je ljeto sirovo, tada u mokroj zemlji žarulje mogu biti suprotne. Čak i povoljni uvjeti uzgoja neće moći osigurati jake cvjetove ako žarulje cijelo ljeto će ležati u zemlji.

Mjerenje vremena

Bloom Hyacinta pada na travnju – početak svibnja, a time i transplantacija na mjestu se ne izvodi u proljeće. Ako cvijet želi kulturu cvjeta u godini sadnje, onda je potrebno stvoriti stresne uvjete za to, koji motiviraju pad iz cvijetnog bubrega, na primjer, pošaljite sadnju materijal u zamrzivaču sat vremena prije nego što nesebom.

Najpovoljnije vrijeme za presađivanje kraja rujna – početkom listopada. Ako postavite boje ispred vremena, onda se mogu zamrznuti; Malo kasno neće dopustiti da se žarulja prilagodi zimi u nove uvjete, što također može dovesti do smrti biljke.

Lukovice kopaju samo na kraju cvatnje – nakon 1,5-2 mjeseca. Osigurajte da su listovi kaljeni, a njihovi su vrhovi doneseni. Obično kopaju u lipnju – početkom srpnja.

Trening

Za transfere cvijeta važno je pravilno pripremiti tlo. Trebalo bi biti neutralno ili slabo tlo. Odabrana parcela trebala bi biti dobro osvijetljena suncem, ali zaštićeno od vjetra i nacrta. Tlo prije planiranja je važno popuniti dobro, uklanjajući korijenje korova. Preporučljivo je dopuniti sastav tla organskim, ali ne i svježim, inače će izazvati štetu i smrt krhkih zdjela. Ako je potrebno, preporuča se napraviti dolomitno brašno ili vapno, kao i složeni mineralni sastav.

Kultura ne izdržava konvergenciju, tako da odabrano područje treba ukloniti iz podzemnih voda teče. Ako je potrebno, cvjetni krevet treba podići što je moguće više od mogućeg stagnacije kiše i topline vode. Ako je slijetanje osigurava mjesto gdje višak vlage nije isključen, onda je važno opremiti kvalitetnu odvodnju tijekom transflekcije.

Ne preporučuje se zasaditi zupce u blizini stabala i grmlja, budući da se natjecanje za vlagu i hranjive tvari u ovom slučaju ne može izbjeći, a na kraju kultura neće dobiti dovoljan broj potrebnih komponenti. Zemljište za slijetanje treba unaprijed pripremiti – u kolovozu ili nekoliko tjedana prije nesebom.

Žarulje koje treba presaditi su uredno uklonjene iz tla, očišćene od tla i sušene. Kao profilaktička mjera, vrtlari se preporučuju liječiti padove slabom otopinom mangana ili fungicida.

Shema transplantacije

Smatrati Proces sadnje žarulje u vrtu.

 1. Ispustite rupu za slijetanje 2 tjedna prije očekivanog datuma slijetanja. Za to vrijeme Zemlja će imati vremena za podmirenje.
 2. Staviti na dno 30-50 g složenog gnojiva.
 3. Stavite posudu rešetke s plodnom mješavinom sloja od 4 cm.
 4. Sljedeći sloj – sloj od drvenog pepela 2-3 cm.
 5. Ulijte na mjesto svake padove riječne pijeska i produbljuju se u materijalu za sadnju.
 6. Vrh s slojem pijeska 1-2 cm. Ovaj postupak će smanjiti vjerojatnost rotacije u prekomjerne količine vlage.
 7. Preko tla, zaspate smjesu kuhanu iz osjetljive zemlje i treseta.
 8. Nazovite odredišnu stranicu s piljevom ili suhom lišću.
 9. Umjereno vlaga zaplet.

Ako se u cimenima planira transplantacija, postupak se može dovršiti rano u proljeće ili jesen. Da biste to učinili, odabiru se kao “roditelj”, dobro razvijeni i veličanstveni uzorci cvatnje. Izvršite sljedeće radnje:

 • Odaberite toplo i sunčano mjesto u južnom dijelu kuće;
 • 2-3 tjedna prije slijetanja pripremite smjesu tla, moguće je dodati ga sa sulfatnim magnezijem i kalijama, humusom, tresetom;
 • Pripremite duboki i široki kapacitet promjera 5-7 cm više od sadnog materijala;
 • rasporedite sustav odvodnje na dnu;
 • Stisnite žarulju u pripremljenoj smjesi.

Ako je transplantacija potrebna od malog kapaciteta za rasuti lonac, postupak se provodi urednom metodom prelaska.

Daljnje brige

Nakon transplantacije na drugo mjesto, biljka u proljeće pružit će priliku da se divi svijetlim cvatnje, ali je važno da se to pažljivo brine za transplantirani cvijet. Njega uključuje nekoliko bodova.

  Rasvjeta

  Ako cvijet raste kod kuće, onda zimi treba umjetnu rasvjetu. Osim toga, za ujednačen razvoj lonca kroz svjetlosni dan skrenite na sunce s različitim stranama.

   Zalijevanje

   Kada presađuju posudu, važno je spriječiti potpuno sušenje podloge. Biljka koja se uzgaja u području zemlje obično se pokreće prirodnom vlagom od padalina, ali u suho vrijeme mora biti voda. Na 1 m2, dovoljno je donijeti 7-10 litara vode, učestalost navodnjavanja – jednom svakih 3-4 dana. Nakon svakog vlaži tla poželjno. Kada se cvatnje zaustavlja, list cvijeća zalijeva nekoliko tjedana, nakon čega zaustavljaju ovaj postupak tako da se žarulje ispod zemlje osuše prije kopanja.

    Podređen

    Dva puta godišnje, biljka treba gnojivo. Prvo hranjenje je izrađeno u rano proljeće, kada su prvi izbojci bolesni. Tijekom tog razdoblja preporučuje se korištenje amonijevog davatelja. Drugi put se koristi dodatna hrana prije cvatnje – u ovom trenutku će biti prikladan superfosfati i kalijev sulfat. 1 m2 je dovoljno za 1 st. L. Mješavina. Gnojivo je raspršeno na tlu, lagano “upleteno” tlo i hidratizira.

     Priprema za zimu

     Transplantirani u padu žarulja trebaju izolaciju. Zaštita od mrazeva može biti debeli sloj malča. Bolje je koristiti suho lišće, piljevinu, hrapave, tresetati s humusom. Preporučena debljina sloja – 20 cm. U zimskim mjesecima, mjesto slijetanja redovito je prekriveno snijegom – također će pružiti toplinu u žaruljama.

      Bolesti i štetočine

      Uz netočnu transplantaciju ili pod nepovoljne uvjete, hijacinti su vrlo osjetljivi na bolesti i štetočine. Dakle, kada se raspršivanje tla, biljka je podvrgnuta gljivičnim infekcijama. Kao i Ponude mogu biti uzrokovane obvezujućim lošom kvalitetom za transplantaciju. Na primjer, značajno slabiji imunitet ima sadnog materijala koji se prethodno ne liječi otopinom mangartealnog, fungicida ili lijeka koji sadrži fosfor.

      Kako bi se spriječilo pojavu bakterijskog trulež, preporučuje se tlo za obradu 5% formalina ili vapna klora.

      Neki cvijetovi suočavaju se s takvim problemom kao što je cvat. Nemojte se bojati i trčati iza fungicida, ovaj uvjet nije bolest, već fenomen izazvan snažnim tlakom korijena. To je moguće ako stavite na žarulje prerano, loše ih osušite ili iskrcajte na slabo isušenoj parceli. Da bi se uklonio problem, vrijedi mijenjati uvjete pritvora.

      Od insekata, biljka se najčešće ispada da je pogođena, cvijeće leti, izleti, luk grinje. Insekticidi, kao što je “Aktara”, Medvetoks, Phytenderm pomoć štetočina.

      Zatim, pogledajte video sa savjetima kada i kako najbolje presaditi zumljake u vrtu.

      Ocijenite članak
      ( Još nema ocjena )
      Dodaj komentare

      ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: