Metode borbe protiv bolesti i štetočina Kalina

Svaka kultura u vrtu nije osigurana protiv napada na štetočine insekata i lezija raznim bolestima. Kalina u ovom pitanju nije iznimka, pa kada raste ovu biljku, važno je imati najveći predodžbu o opasnim štetočinama i bolestima, kao i mjere za borbu protiv njih.

Zajedničke bolesti

Kalina – u potražnji kultura u vrtlarstvu, ali korisna biljka nije zaštićena od poraz različitim bolestima. Među najčešće se utvrdi da istaknute sljedeće bolesti.

Nategnut

Virus, koji rijetko utječe na takve kulture, ali njegov izgled je izravno povezan s klimatskim značajkama, tako da osiguraju na pojavu gljivica na Kalini bit će vrlo teška. U većini slučajeva, gljiva udara u biljku u proljetnom ljetnom razdoblju, kada se prevladava kišne i prilično hladno vrijeme u regiji. Ovo okruženje postaje najpovoljnije za rast i reprodukciju gljivičnih sporova koji mogu uništiti kulturu.

Zelena masa

Znakovi bolesti postaju karakteristične mrlje na lišću stabla, najčešće imaju sivu nijansu. Oblik opasnih kućišta na listu može biti bilo koji, dok se za bolest karakterizira spona s granicom na zahvaćenim područjima, njegova boja je smeđa ili ljubičasta.

Napoštite znakove bolesti s drugim manifestacijama bit će teško, jer na poleđini, parcela pogođena bolešću postaje siva. Bez operativnih mjera, viburnum bolest počinje uzeti više opasnih oblika, u svjetlu čije se mrlje pretvaraju u neoplazme tamne boje, koje su tijelo gljive. Nakon toga, kultura suši i umire.

Rota (siva i voće)

Još jedna bolest, izazivajući izgled koji može biti mokar i hladno vrijeme u toploj sezoni. Prema opisu, znakovi bolesti bit će smeđe mrlje koje brzo pokrivaju lišće viburnom, povećavajući se u veličini. Virus dovodi do činjenice da zelena masa suši i pukotine, dok se spor nadalje širi greben za još uvijek zdrava područja biljke.

Također upozorenje zadivljuje plodove Kaline. Zaražena masa mijenja svoju boju na smeđe, zatim suhe bobice, zdrave izdanke žute. Odrediti da je drvo zaraženo truležom na karakterističnom sivom radu na površini.

Osnovni štetočina

Osim činjenice da je Kalina od interesa za vrtlare, ljubitelje kukaca su zainteresirani za ovu kulturu, što može uzrokovati ozbiljna oštećenja. Kategorija opasnih stanovnika vrta mora se pripisati sljedećim predstavnicima.

Crna tla

Odrediti da se štetočine pojavili na biljci s malom količinom njihovog broja prilično teško. Zbog tih veličina insekata. U pravilu, boja će biti crna, ponekad tamno smeđa pojedinca, malina – smeđa. Velike kolonije štetočina akumuliraju na ishodima taštine. Jaja ženki radije odgode u kori, također se može otkriti na izbojci.

S dolaskom topline ličinke, razvija se na račun biljnih sokova, koje aktivno piju – iz ove kulture počinje se osušiti. Također štetnici hrane na mladu i sočnu zelenu masu kulture.

Takve akcije TLi dovode do činjenice da će listovi biti u rupama, a onda se okreću, dok izbojci stječu neprirodan oblik za zdravu biljku.

Green veslo

Ovaj štetočina je gusjenica koja ima karakterističnu crvenu traku duž tijela, kao i mrlje slične hlade. Ovaj kukca je opasnost za viburnum uništavajući samo cvijeće biljaka, kao i zaliha. Najpetna aktivnost gusjenice dodijeljena je u prvim ljetnim mjesecima. Nakon nekoliko mjeseci, štetočina će se pretvoriti u leptir.

Kalina Leafede

Buba, s smeđom bojom, koja preferira da se zidaju u zelenoj masi viburnuma. Možete saznati svoje ličinke na crnoj glavi i sivom torzu, u svjetlu takvih larvi boje ovog kukaca može se zbuniti s crvom. Posebna opasnost za kulturu je mlada generacija, koja se pojavljuje iz jaja u proljeće. Za rast i razvoj, mladi ljudi trebaju rasti, tako da ličinke počinju aktivno uništiti zelenu masu.

S velikim skupinom štetočina na biljci, uskoro će vrtlar promatrati sliku na kojoj će se jesti gotovo svi lišće viburnuma. Otkrivanje gusjenice bit će vrlo težak jer se pouzdano fiksira upravo na stražnjoj strani lista na takav način da se čak i štetočina nije tako lako tresla.

Kalinovaya Lastrevka.

Štetočina predstavljena zelenim ili sivim gusjenicama sa žutim stranama. Bit će moguće odrediti pojedinca zbog bijele hrpe, koji je pokrivao svu tele. Vrhunac aktivnosti insekata pada na proljetne mjesece. Posebno opasno za viburnum letke se razmatraju zbog razloga što jedu ne samo mlade lišće, već i bubrege i ranu.

Ako se mladi grm počeo isušiti, postoji velika vjerojatnost da se na njemu pojavio veliki broj letaka. Također za takav karakterističan štetočina je sposobnost omotavanja lišća u uskoj grudi s paučinom.

Kalin Gallitsa

Pest, koji je zainteresiran samo u kulturnim cvjetovima. Ličinke zima u zemlji, s dolaskom topline, pojavljuju se na površini već odraslih značajki sposobnih za polaganje. Štetočina, uništavanje cvijeća, također zahtijeva svoja jaja u njima. Nakon čega pupoljak mijenja svoj oblik i boju – postaje crvena i velika. Takva značajka dovodi do činjenice da zreo pupoljak ne može objavljivati, kao rezultat – oštro smanjuje starenje voća u postrojenju.

Vlažno hipgy vileni

Ličinke pojedinca ima svijetlo zelenu boju, osim toga, tijelo kukaca je prekriveno malim šiljcima. Zubrenje štetočina u tlu, s dolaskom toplinske gusjenice. Odrasli štetočina nanosi štetu od kulture dolaskom proljeća – aktiviranje u trenutku rasta mlade zelene mase.

Zidom štetočina može se otkriti izravno na lišće. Izležene ličinke odmah ih počnu jesti. S velikim brojem štetočina na kulturi, može se potpuno pogoditi.

Korištena sredstva

Kako bi se pomoglo kulturi u borbi protiv opasnih bolesti i štetočina, vrtlari koriste širok popis različitih kompozicija. Uvjetno, mogu se podijeliti u nekoliko kategorija.

Narod

Sredstva za liječenje i uništavanje štetočina mogu se izraditi od različitih komponenti prisutnih u ljudskoj upotrebi. Među najučinkovitijim vrijednim napomenuti:

 • tekuće pripravke na temelju ekonomskog ili katranskog sapuna;
 • Brandovi od vrhova krumpira;
 • infuzija papra;
 • Infuzija iz Chista.

Navedena sredstva će moći izliječiti Kalinu od plijesan. Pripremiti izvarak lišća krumpira, neće biti potrebno manje kilograma zelene mase, koji se izlije s 10 litara vode, inzistira. Za pripremu tinkture papra koristi se kilogram plodova podlovy, koji inzistiraju u 10 litara vode. Boriti se protiv bolesti s čistim, trebat će vam 3-4 kilograma biljaka – zgnječeni su i inzistiraju u kantici za vodu.

Gotove kompozicije morat će obraditi sve iznad glave viburnuma. Za učinkovito djelovanje, ponovno prskanje provodi tjedan dana kasnije.

Bakar-sapuna otopina s dodatkom pepela može se pripraviti za liječenje od pulsne rose. Nakon što je lijek oštećen oko 3 dana, poprskajte Kalinu se preporučuje 1 vrijeme u 2 tjedna.

Da biste izliječili Kalinu od uočavanja i truljenja ljudi, preporuča se koristiti infuziju vrhova rajčice, za pripremu od kojih će trebati 4 kilograma zelene mase i kantu pročišćene vode.

Učinkovitost pokazuje izvarak kamilice. Možete koristiti svježu ili suhu kulturu. U prvom slučaju, za 10 litara vode zahtijevat će najmanje 3 kilograma kulture, suhi kamilica mora se koristiti oko 1 kilogramu.

Za liječenje viburnuma, uz rješenje sapuna, možete koristiti sapun uz dodatak sode. U pravilu, za obradu biljke iz sive ili voćne trulež, pola komada sapuna na kantici vode i 1 žlica sode na svakoj litri tekućine.

Tekući sastav na bazi pepela pomoći će se riješiti većine štetočina viburnuma. Ako naprave grijeh rješenje, možete uništiti štetočine bez mnogo poteškoća, jer, pada na kožu kukaca, sredstva djeluje kao snažan poticaj. Da biste osigurali rezultat, možete kombinirati liječenje s liječenjem biljaka s otopinom sapuna.

Da biste pripremili sastav morat ćete uzeti najmanje 300 grama drvenog pepela na jednoj vrtnoj kantici vode.

Još jedan univerzalni narodni agent iz većine štetočina bit će duhanski rješenje za preradu viburnuma. Da biste to učinili, trebat će vam kantu vode, oko 200-250 grama sušenih duhana listova, kao i par oštrih papar mahuna. Za to Tako da je tekućina postala prikladna za obradu, potrebno je dati vremena za jačanje najmanje 24 sata.

Da biste se riješili životno pililja, vrtlar se preporučuje za raspršivanje izvaranja perona, češnjaka ili luka. Za pripremu kompozicije na temelju pelina, oko 700-800 grama suhe trave za jednu kantu za vodu. Garlic lijek može biti izrađen od drobljenih polova, za luk hrabrog, to će uzeti ljusku.

Kemikalije

Ako uporaba narodnih metoda nije donijela rezultate, a Kalina nastavlja povrijediti, možete kupiti specijalizirane trgovine širokog ili uskog spektra djelovanja. Tretirajte kulturu od impulsa s sljedećim lijekovima:

 • “Topaz”;
 • “RASTI”.

U listovima viburnuma moći će prevladati ako je kultura bakrenog oksiklorida ili boroba tekućine. Bakterijska umrljanost uspješno liječi lijekovi “Abiga Peak” ili “Hom”.

Postoje specijalizirani kemijski pripravci koji pomažu izliječiti kulturu od sive trulež. Čak i na lansiranoj fazi bolesti, bit će moguće pomoći kulturi, ako obradimo sastav “vectra”.

Drugi problem, osim bolesti, su štetočine insekata. Borba protiv njih aktivno se provode i sljedećim skladištem kemijskih kompozicija:

 • “Arrivo”;
 • “Bijes”;
 • “Intavir”;
 • “Carbofos”.

Biološke metode liječenja

Među sredstvima koja uništavaju opasne kukce, vrijedi spomenuti “Phytoverm”, “Akarin”, “aversektin”.

Kao biološke mjere za borbu protiv štetočina, na primjer, s alatom, možete pribjeći korištenju mamca za druge insekte koji ih uništavaju. To se odnosi na bubamas, muh-gorući i ostatak.

Prevencija

Mjere upozoravaju na izgled štetočina u obliku insekata i Također, treba dodijeliti razvoj najčešćih bolesti:

 • Uništavanje trave korova u obalnom krugu valjka;
 • Redoviti pregled postrojenja za pogođena područja, ličinke;
 • Uzgoj obližnjih biljaka s insekticidnim svojstvima – maslačak, gorkog crv i drugi.

O tome kako štititi grm viburnuma od štetočina, pogledajte sljedeći video.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: