Odabir i ugradnja deponija za motoblok

Zima u našoj zemlji su prilično snježna, tako da se vlasnici palača i privatnih kuća u Rusiji često susreću s ozbiljnim problemom žetve, čišćenje putova i izlaza. Već dugi niz godina taj je problem riješen korištenjem najčernog lopata. Ovo je dobra opcija, ako govorimo o malom dijelu lokalnog područja. Ali ako trebate podnijeti veliko područje, vrijedi razmišljati o kupnji motornog bloka s deponijama.

Osobine

Dump – Ovo je vrsta pričvršćene opreme za bilo koji motoblok, Koji je dizajniran za obavljanje sljedećih funkcija:

 • Klizanje snijega u blizini staza i cesta;
 • Čišćenje dvorišnog područja;
 • poravnanje tla;
 • pločnici za čišćenje;
 • SGSH – Scroll od smeća.

Ako se kanta napravi u obliku kantice, zatim uz sve gore navedeno, on obavlja rad.

Dumps imaju jednostavan dizajn i razlikuju se po niskoj težini. Ovisno o posebnostima motobloka, može se pričvrstiti na prednji dio mehanizma ili iza sebe ako stupac upravljača motoblock ima svojstvo za rotiranje 180 stupnjeva.

Dumps može biti podesiv i nereguliran. Prvi se smatraju univerzalnim. Oni vam omogućuju da pitate bilo koji kut napada: nagib desno, nagib lijevo. Izravna instalacija je moguća. U drugom slučaju, nadstrešnice se mogu popraviti samo u jednom položaju. Ne podliježe daljnjoj promjeni.

U pravilu, deponije su opremljene različitim mlaznicama i uređajima:

 • noževe-mlaznice koje su dizajnirane za rave zemlju;
 • Gumeni detalji koji se koriste za učinkovito čišćenje snijega.

Imajte na umu da oni i drugi mogu pristupiti ne svakom motobloku, tako da se ustrajava tehnička mogućnost korištenja takve dodatne opreme unaprijed.

Za proizvodnju deponija, ne koriste se opruge i mehanizmi za okretanje zakretni, tako da je cijena opreme dostupan većini vlasnika kuće. U područjima gdje snijeg obično pada uz debeli sloj, moguće je koristiti tla umjesto konvencionalnih kotača. U ovom slučaju, kreće se uz područje snijega bit će lakše i besplatno.

Modeli ocjenjivanja

Suvremena industrija nudi veliki izbor modela šasije od deponija, koji se odlikuju nekim tehničkim i operativnim značajkama i troškovima. Razmotrite najpopularnije vrste proizvoda.

 • Grunfeld db360 – Ovo je snježno stanje u obliku lopate proizvedene u Kini. Težina uređaja – 30 kg, dopušteni kut rotacije – 30 stupnjeva. Širina hvatanja jednaka je 900 mm.
 • “Neva” – mala veličina nalet vaganja samo 13 kg i širinu od 100 cm. Koristi se samo za tip “pozdrav” i “ne-pozdrav”.
 • Bertolini 80 cm – Univerzalna lopata, agregirana na instalacije W 401 i W 403. Širina hvatanja je 80 cm.
 • Lp-1 – Univerzalna lopata. Masa instalacije odgovara 16 kg, parametri širine i visine hvatanja je 100 i 40 cm, respektivno.

 • Zirka db360 – Instalacija vaganja 16 kg. Dužina – 85 cm, širina – 28 cm, visina – 37 cm. Dopušteni kut pomaka je 30 stupnjeva, širina držača – 80 cm.
 • “Kentaur” – lopata – damping vaganje 28 kg. Visina uređaja je 45 cm, a kut za pomicanje ne prelazi 30 stupnjeva, širina stiska je jednaka 100 cm.
 • Texas 92000160100 – Ovo je uklanjanje snijega Danske proizvodnje. Pričvršćena je na Motobock ispred, optimalno za čišćenje snijega na najuštinijim putovima i malim doomima, budući da je širina hvatanja samo 75 cm. Komplet uključuje pričvršćivanje.

Kako napraviti sebe?

Mnogi majstori radije čine konzole za svoje motobloke samostalno. Možete se navigirati apsolutno na bilo kojoj modifikaciji trgovine. U isto vrijeme, tehnika uklanjanja snijega ne bi trebala nužno imati iste tehničke karakteristike kao tvornički model. Za domaću bacinu dovoljno tako da se samo nosio s glavnim zadatkom – snijegom cleaver. Već kasnije, kao što ga možete postupno nadograditi, opremiti ga s raznim dodatnim korisnim uređajima.

Najpopularniji materijal za proizvodnju takvog dizajna je stara čelična bačva za 200 litara. Osim toga, treba pripraviti čelična traka od 85x10x2 cm. Također će vam trebati segment metara čelične cijevi s poprečnim presjekom 4×4 cm, vijcima s pericom, bušilica za rad na metalu, skupu ključeva ključeva, burura, debela gumena ploča i bušilica i uređaj za zavarivanje.

Kapacitet od dva dana savršeno zadovoljava ciljeve i ciljeve rada, jer već izvorno ima potrebnu krugu. Ako uzete jednostavno listove metala, onda će morati biti pre-topli da bi dali željeni zavoj.

Dakle, trebate uzeti nepotrebnu cijev, odrezati dno i pokriti. Nakon toga, kapacitivnost se smanjuje dužina 3 jednaka segmenta. Dva dijela zavarivanja među sobom duž ruba, a treći se reže s električnim brusicom na tanke male segmente koji se koriste za stvaranje optimalne krutosti. Jedna takva traka je fiksirana na stranama improvizirane lopate, dok se drugi distribuiraju kroz područje uređaja.

Kako bi se poboljšala učinkovitost uređaja, na dnu domaće deponije treba napraviti nož. To će zahtijevati čeličnu ploču za to. U njemu, bušilica bušilice nekoliko rupa s promjerom od oko 6 mm svakih 10 mm. Zatim popravljaju gumenu brtvu na njemu, inače deponija može oštetiti površinu ceste kada je u pitanju čišćenje pločnika. Kanta pričvršćena na rub, popravljajući ga vijcima.

Kada će lopata biti napravljena, trebate stvoriti zatvarače za motoblok. U tu svrhu, u samom središtu cijevi, metoda zavarivanja je pričvršćena polukrugom iz gustog lista. Mora izbušiti nekoliko rupa, oni će se koristiti za podešavanje kutova nagiba. Zatim uzmite još jedan komad cijevi i napravite m-poput držanja. Njegova kratka strana je fiksirana u rotacijskom polukrugu, a preostali dug dio kroz vijke drže okvir motobloka.

Međutim, možete učiniti lakšu odluku – nemojte kantu, ali uobičajeni vopotoksični mlaznica-deponij. Za to se plahte koriste s debljinom od oko 3 mm. Takav uređaj savršeno se pohranjuje ne samo sa svježe kose snijegom, već i prilično buljenim slojevima snijega.

  Da biste napravili sličan odlagališta, trebali biste pripremiti glavne alate i potrošnju:

  • 1 čelični list 85×70 mm;
  • 4 metalne ploče s parametrima d / w / t – 45H23H4 mm;
  • Par lica za pričvršćivanje glavne vuče;
  • vijci, kao i podloške i orašasti plodovi;
  • Set vježbe;
  • kliješta;
  • vrtnje;
  • Tolstoy gumena ploča;
  • Bugarski;
  • Uređaji za zavarivanje;
  • vježba.

  Prvo, iz željeznog lima čine lopaticu prikladnih veličina i oblika. Za to se zagrijava plinski plamenik i nježno savija polukrug. Popratan je na stražnji dio krutosti iz metalnih ploča. Na prednjoj strani popravite traku od gume. Sa strane je poželjno da se bori protiv tanke čelične ploče, inače uređaj neće moći držati snijeg. U središnjim dijelovima bočnih zidova izbušene su male rupe, a osovina s vijčanim uređajem je umetnuta u njih.

  Nakon završne skupštine odlagališta čini Zherlo. Kroz prikupljeni snijeg bit će dodijeljen na stranu. Za ovo trebate široku cijev. Možete uzeti uobičajeni vodovod i zavariti ga na vrh oštećenja. Budite sigurni da napravite široku rupu tako da se snijeg može pojaviti u patulu. Na samom kraju rada, gotov ventilator je prekriven slojem boje, čime se štiti materijal od hrđe.

  Nezavisna proizvodnja opreme za uklanjanje snijega iz dodijeljenih sredstava dostupnih bilo kojoj osobi koja ima vještine za rad s instrumentima za električnim zavarivanjem. Ne postoji ništa teško ovdje, samo trebate imati potrebne crteže i materijale pri ruci. U isto vrijeme, najnoviji je skup alata, koji je dostupan u kućnoj radionici bilo koje obitelji. Proizvodnja takvog krošnje omogućuje vam da značajno uštedite novac, dok će kvaliteta čišćenja teritorija biti prilično visoka.

  Dump za motoblocks – Univerzalna oprema. Može se koristiti na jedinici moći bilo kojeg modela bez vezanja na njegove karakteristike snage. Također treba napomenuti da se lopata, a kante mogu imati različite dimenzije. Uz njihovu pomoć, možete čistiti i male putove i široke ulice snijega, kao i bez ikakvih problema brzo i učinkovito ukloniti smeće s vrata ili ovna.

  O tome kako napraviti deponij za motoblok s vlastitim rukama, pogledajte u sljedećem videozapisu.

  Ocijenite članak
  ( Još nema ocjena )
  Dodaj komentare

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: