Pink ljiljani: opis sorti i savjeta o njihovoj kultivaciji

Neke od najelegantnije boje su ljiljani, a ako imaju ružičasti pupoljak, buket će biti dvostruko romantičan. Mnogi vrtlari sanjaju o rastući takve cvijeće na svojim mjestima, međutim, ne znaju svi za nijanse brige za cvijeće, kao io značajkama sorti ružičastih ljiljana. Sve ove i druge suptilnosti smještaja na njihovoj parceli sličnih boja bit će detaljno opisani u ovom članku.

Pregled najboljih sorti

Slični cvjetovi prikazani su u obliku mnogih sorti, od kojih svaki ima svoj jedinstveni opis. Najpopularnije sorte ružičastih ljiljaka su sljedeće.

 • Lollipop – Visina cvijeća od 90 do 100 cm, koja kombinira svijetle ružičaste i bijele boje u svojim bootonima. Ružičasta je na rubovima pupoljaka. Cvatovi uključuju od 3 do 5 cvjetova. U ovom slučaju, ova sorta karakterizira prilično velika veličina žarulja.

 • Zapanjujuća ružičasta boja karakteristična je za raznolikost “Maidzhik zvijezda”, koji u obliku podsjeća na zvijezdu. Osim ružičastih, u pupoljku takvog ljiljana nalazi se nijansa maline, prolazi u obliku mrlje duž latice. U promjeru, ove denominacije flore doseže 20 cm, a njihova visina je 100 cm.

 • Ovi parametri imaju ljiljane Sorte marlena. Oni su obojeni u blagoj ružičastoj boji, a oblik njihovih dugih listova je lagano usmjeren. U središtu cvijeta je malo izraženo crvenom sranje.

Važno je napomenuti da broj pupoljaka na stabljici jedne biljke može doseći 100 komada.

 • Visoka raznolikost je američka Lily “jezero Tular”, koji raste do 120 cm. U isto vrijeme, latice njezinih ružičastih pupoljaka, u središnjem dijelu koji su crvene točkice, savijeni natrag. Zbog toga biljka izgleda prilično neobično za ovu vrstu boja.

 • Ovaj div među ljigatima je Ocjena “losos zvijezda”, Čiji su pupoljci obojani u delikatnoj lososovoj nijansi. Biljka 200 cm visoka cvjeta u prvoj polovici ljeta vrlo velika cvijeća.

 • “Skrstatelj” – Istočni tip ljiljan s snažnim zakrivljenim laticama zasićenog ružičastog tona. U isto vrijeme, tamna crvena mjesta gledaju se na svijetlo pozadini latica. Visina takvih biljaka doseže od 80 do 100 cm, a promjer booton je 17 cm.

 • Bogata boja je također Sortiraj “Canberra”, koji cvjeta na kraju ljeta. Bush takvog ljiljana je visina do 180 cm, pupoljci imaju oblik zvjezdica, a njihova bogata boja malina se razrijedi sa žutom točkom u sredini, kao i mala crvena mjesta raspršene latice.

 • Također u ružičastoj boji postoje obojene cjevaste sorte, kao što je Ružičasta perfeksna. Na visini grm do 180 cm smještenih od 5 do 7 tamno ružičastih cvjetova. U isto vrijeme, tučak i niti stamena imaju svijetlu narančastu boju. Duljina tubularnih pupoljaka doseže 13 cm, a njihov promjer je 11 cm.

 • Sortirati “sherryzad” Ima veliki ružičasti pupoljci, čije su latice ocrtane bijelom granicom i sadrže svjetlo tamno ruševine.

Ova nizozemska sorta prikazana je u obliku prilično visokog grma, potrebno je zaštititi od vjetra i toplih temperatura.

 • Ljiljan “Beiootch” pripadaju od hibrida, ima veliki svijetlo ružičasti cvjetovi u promjeru 25 cm. Visina grma u isto vrijeme kreće se od 100 do 120 cm. U isto vrijeme, pupoljci imaju oblik zdjele i jezgru limuna. Takvi ljiljani su poznati po njihovom veličanstvenom mirisu.

 • Sortirati “Rosells Dream” Odlikuje se činjenicom da u središnjem dijelu latice boja kremasta pupoljak, a onda glatko ulazi u svijetlo ružičaste krajeve. Tu su i smeđa nijansa.

 • “Udaljeni bubanj” – Tamni ružičasti ljiljani s bijelim maripnim laticama. Osobitost tih biljaka je nedostatak anthers za slaganje. Miris predstavnika ove sorte je vrlo lagan i nenametljiv.

 • Lily “Belonika” Idealno kombinira 3 boje. Meka ružičasta uzima većinu latice, na rubovima ulazi u bijelo, a kontrastnu malu je predstavljena u obliku traka na laticama. Te boje također nemaju anthers.

 • Ocjena “ružičasta četka” predstavlja bush visinu 120 cm. Promjer cvijeta posipača iznosi 18 cm, a njegova topla ružičasta nijansa razrijeđena je s obilnim raskošnim prskanjem.

 • Cvijeće cjevastog razreda “zvono” Imajte monofonsku nježnu ružičastu boju i snimljeni svjetlosni miris. Bush raste do 110 cm i cvjeta usred ljeta. Oblik pupoljaka takvih ljiljana često se uspoređuje s oblikom zvona.

 • Hibridna raznolikost “Pink Palace” karakterizirani vrlo velikim cvjetovima do 22 cm u promjeru. U ovom slučaju, latice pupoljaka kao što su se sagnuli. U visini tih biljaka može doseći do 1,5 m.

 • Malo svjetlo ružičasti cvjetovi s promjerom od 12 cm su karakteristični za Proljetna ružičasta. Njihovi rubovi nisu tako jasni, a blagi ton latica se razrijedi s mrljima i uske granice na bazi oslikana u ljubičastom tonu. U jednom cvijetu ima 14 cvjetova, čije su latice usmjerene gore.

 • Cjevasti ljiljani “ružičasti planeti” do 90 cm visine ima ugodnu bombonu ružičastu nijansu pupoljaka i zakrivljena prema van.

U isto vrijeme, njihovo cvijeće su nacrtane gore, što nije atipično za cjevaste oblike.

 • Šumkovi stupanj “Pink Jiant” Visina od 90 do 150 cm, cvijet breskve-ružičasti buton s tamnim mrljicama. U jednoj introrijetiji može biti od 12 do 20 cvjetova koje cvjetaju sredinom lipnja.

 • Glavno selo Lilius “Pink Heven” Svojstveni zasićeni ružičasti pupoljci, promjerom od 20 cm. U isto vrijeme u središnjem dijelu cvijeće ružičaste boje još je intenzivnija od oko rubova. 2 ili 4 cvijet se obično skupljaju u piramidalnim cvatovima.

 • Bush ljiljani “Pink Brilliant” doseže 120 cm u visini. Cvijeće naslikano u svijetloj ružičastoj boji i imaju bijelo rubove. U središtu svake latice prolazi okomita tamna ružičasta traka.

 • Uistinu egzotične biljke izgledaju Raznolikost “Pink Pyrrhrot Cariba”, Budući da su neravni rubovi njegovih izduženih latica jasno vidljivi u otvorenom obliku pupoljaka. Ovo ljiljan cvjeta u razdoblju od sredine do kraja ljeta. I visina grma doseže od 90 do 120 cm, s vremenom može postati više.

 • Ljiljan “ružičasta magla” – elegantan hibrid s cvijećem hladne ružičaste boje, čije latice čine prekrasno savijanjem prema van. Jezgra u cvijetu je bijela, a njegov promjer doseže 23 cm. U isto vrijeme, visina grma je 105 cm.

 • Tigar Pink ljiljan “Pink flawavour” Ima topli butonu boju s nježnim žutim mjestima u središtu svake latice i brojnih tamnih prskanja. Ovaj cvijet se može uzgajati ne samo u vrtu, već iu loncu u stanu.

 • Za ljiljane, morfo ružičaste sorte Karakterizira topla boja latica, više zasićenih u središte, kao i prisutnost burgundskog pogona. Promjer jednog cvijeta je 15 cm, au cvatu se prikupljaju nekoliko komada na vrhu stabljike.

Opća pravila uzgoja

  Dakle, da su sorte ružičaste ljiljane bile ugodne na vašoj web-lokaciji, trebate se pobrinuti za ispravnu kultivaciju i slijetanje. Trebate uzeti u obzir sljedeće nijanse za sigurnu prilagodbu ovog cvijeta.

  • Lokacije faune trebaju biti postavljene na odjeljku otvorenog tipa, ali vjetar ne bi trebalo biti visoko puhanje i blago zasjenjenim. Međutim, stavljajući cvjetni grm blizu stabla – ne najprikladnije opcije.
  • Kao najpovoljnije tlo za takvu biljku, vrijedi odabir pluća tipa, kao i labave slova, ispunjene prehrambenim elementima.
  • Priprema tla ispod biljke se provodi unaprijed. U teškim prajmeru, elementima kao što su treset, pijesak, gnojiva organske vrste, kao i humus. Broj gnojiva ne bi trebao biti potreban, inače će grm aktivno ići u rast. Zapamtite da transplantiranje cvijeta ne bi trebalo biti više od prvih 3 godine svog života.
  • Najbolje vrijeme za sadnju biljke smatra se jesen. Međutim, ružičasta ljiljan je zasađena i u proljeće, pazeći da je tlo potpuno uzbuđeno.
  • Izračunajte dubinu sadnje cvijeta, množenjem parametra njegovih žarulja za 3, a također prihvaćanje lakoće tla. Nego što je lakše, dublje se nalazi žarulja. Pokazatelji za ružičasti ljiljani su dubina od 10 cm u slučaju niskonaponskih sorti, za srednje biljke, optimalna dubina je 15 cm, a za visoke grmlje, žarulja postavlja 20 cm u tlo. Također zapamtite udaljenost između biljaka, koje bi za velike sorte trebale biti 25 cm, a za niske – 15 cm.
  • Glavni postupci za uspješan rast ljiljana su teče i otpuštanje tla.
  • Priključci biljaka treba provoditi samo ako su gnojiva napravljena u procesu pripreme tla.
  • Trebate održavati umjerenu vlažnost tla, vježbanje pravovremeno zalijevanje. Međutim, nije potrebno dopustiti ovugumentu, jer se ljiljani ne sviđaju. Najpovoljnije vrijeme za zalijevanje je večernji sat, i potrebno je sipati vodu pod korijen, izbjegavajući je da uđe u lišće biljaka.
  • Tako da se vlaga bolje sačuva oko boja, takav postupak treba provesti kao malč tla.
  • Pomnožite Lily trebaju biti pravodobno. To je optimalno to učiniti dijeljenjem žarulja, koje se formiraju nakon prve 3 godine. Ako ne uklonite novi dio žarulja, pupoljci biljaka bit će manji, stoga reprodukcija – prilično nužan proces.

  Bolesti i štetočine

  Kao i bilo koje vrtne biljke, ružičasti ljiljani su podložni brojnim bolestima koje mogu utjecati na različite dijelove grma. Najčešće bolesti ljiljana uključuju sljedeće.

  • Botritis, koji se također naziva sivim truležom, je gljiva čija distribucija počinje s lišćem. Prvo, bolest se manifestira u obliku smeđih mrlja na lišće, a kasnije se vraća u sluznice sa sivim cvatom i distribuira se preko svih dijelova cvijeta. Liječenje se provodi pomoću fungicidnog rješenja.
  • Lišće ljiljana također su podložni postupku, koji se manifestira u obliku mrlja. Značajka bolesti je brzo širenje. Stoga se tretman grm treba provesti pravodobno pomoću provalnika tekućine 1%.
  • Penatelis – opasna bolest, što dovodi do niskih grmova ljiljana. Moguće je razlikovati biljku pacijenta svojim usporavanjem stope rasta, kao i slabe cvjetove. Kasnije na stabljikama, pupoljci i lišće počinju stvarati baklje zelenkaste nijanse. Da biste spriječili bolest, morate se nositi s žiklom mangana.
  • Puhanje na biljku žarulje uzrokuje fuzariozu. Složenost ove bolesti je da je nemoguće prepoznati izgled biljke, međutim, ako se bolest ne liječi, Lily teško može preživjeti zimu. Možete spriječiti proces infekcije tretiranjem tla s otopinom bakra sulfata s dezinfekcijskim svojstvima.
  • Rizomeri ljiljani mogu patiti od phythum, koji je također gljivično obrazovanje. Poraz nastaje polako i manifestira se u obliku slabljenja procesa cvatnje i pogoršanja ukrasnih kvaliteta. Krajnji rezultat je žutilo i sušenje boja. Da biste se riješili bolesti, zahvaćeni dijelovi moraju biti odrezani, a sama cvijet se mijenja u tlo, koji se obrađuje prije 4% koloidne sive boje.

    Ne zaboravite i o insektima štetočina, među kojima najopasniji za ružičaste ljiljane su lily letjeti i lily buba. Ovi paraziti jedu cvijeće i lišće ljiljana, najradabiji njihovu ljepotu i oštećuju stanje biljaka. Možete se riješiti štetočina, prikupljanje njihovih ličinki rukom, a možete koristiti posebne insekticide, kao što je “grmljavina”, “Mudch” i “Grizzly”. Međutim, zbog takvih tvari, mrlje od tamne boje mogu ostati na pupoljcima.

    Primjeri u dizajnu krajobraza

    Ružičasti bojni ljiljani su vrlo lijepi elementi bilo kojeg vrta, pa se često koriste u krajobraznom dizajnu, stvarajući zanimljive kompozicije na mjestu. Obratite pozornost na sljedeće primjere takvih opcija.

    • Cvijeće se može postaviti u nizu u blizini kamenog puta. U isto vrijeme, oni su također dopunjeni donjim biljkama, uokvirujući vrtni stazu.

    • Pink ljigati se također mogu naći u skupinama iza donjih biljaka.

    • Vrtne ljiljani su savršeno u kombinaciji s prskanjem zelenila, čiji je prostor elegantno ograničen kamenjem.

    Savjeti za uzgoj ljiljana od iskusnog vrtlara u video ispod.

    Ocijenite članak
    ( Još nema ocjena )
    Dodaj komentare

    ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: