Sve o motoblock plugovima

Plug se dugo široko koristi kao sredstvo za pripremu zemljišta do iskrcavanja; Tijekom vremena, bilo je u mogućnosti nadograditi ga i čak koristiti kao dodatnu opremu za poljoprivrednu opremu.

Karakteristike

Plug za motoblock – nezamjenjiv uređaj, u dizajnu koji se pružaju tri zrakoplova. Jedan je bačen i nalazi se ispred, drugi horizontalni i treći – vertikalni. Ako se ukloni i stavi na stol, nasloniti jedan dio na zid, horizontalna će se podudarati s površinom stola i okomitim zidovima.

Vrlo je važno uzeti u obzir veličinu donjeg reznog ruba, koji se nalazi iz ravnine koja se nalazi horizontalno, za 10-20 milimetara. Imajte dobar proizvod za rezanje s lijeve strane nalazi se na istoj liniji s istim rubom deponije.

Udaljenost protozoe oba je 1 centimetar od kraja vertikalne površine. Ne bi trebalo biti razlika između Lemeha i deponije, a sami bi trebali iskriti poliranje.

Kada se radi na upotrebi pluga, sigurno je očistiti. Uklonite tlo i razmazite ulje. Samo tako metalna površina može biti zaštićena od korozije. Na visini stalka pluga i općenito, dimenzije trebaju platiti posebnu pozornost, jer kvaliteta obavljenog posla ovisi o njima. Stražnja strana Lemisa trebala bi biti nužno čak i, Poštuje se kut od 20 stupnjeva i površine instalacije.

Vrste i njihove dizajnerske značajke

U proizvodnji pluca zauzima poseban metal, koji može izdržati opterećenje tijekom rada.

Samostalni i dva kruga

Jedan kontakti su idealan za meko tlo, u njihovim dizajnu nema više od jedne leme. Prednost takve opreme je da se lako okupi, ima malu masu.

Dva krug plug je pogodan za rad na bilo kojem tlu, glavna stvar je da nema kamenja. Uz pomoć takve pridružene opreme, možete stvoriti brazde, umočiti biljke, očistiti teritorij korova.

Poželjno je da se motoblock instalirati opremu planira pokazati snagu na 3-5 konja.

Širina prianjanja može biti na takvoj opremi podesivoj ili fiksiran.

Uklanjanje i nerazumno

Među varijanti plutova nalaze se impregnirani i reverzibilni. Drugi je veći popularan kao sredstvo za obradu malog zemljišta zemlje.

Oni imaju vlastitu klasifikaciju:

 • furrior;
 • bez brazde;
 • Pasher je drago.

Ti proizvodi koji žljebovi ne ostavljaju, primjenjuju se u situacijama u kojima se mora liječiti zemljište u plitku; Za suprotan učinak, plug, nakon kojeg ostaju brazdi.

Na dizajnu dekoracije lemeh je pod posebnim kutom nagiba, tako da zemljani sloj ne samo okreće – Zemlja postaje labav.

Takav uređaj se najbolje koristi u područjima gdje nema velike količine oborina, ali na tlu postoji erozija.

Reverzibilan

Promet plugove se koriste na tlu, koji se odnosi na vrstu teško ispunjene. Potrebna snaga motobloka uzima se u obzir pri odabiru veće ili manje tekućine. Učinite takvu opremu prilično teško, jer je olovka zakrivljena na točnom kutu.

Takav dizajn pomaže uključiti tlo odmah čim ga plug podigne.

Rotor

Na rotacijskom ili rotacijskom plugu, noževi su instalirani i ako usporedite takav sklop s ostalima, onda, s konstruktivne točke gledišta, vrlo je različito. Ponekad se uspoređuje s kultivatorima.

U dizajnu košta nekoliko lemhehov, koji su posebno priključeni na savijeni. Oni su pričvršćeni na zajedničkoj osi, ona se voze kada je tehnika uključena, a zatim okreće tlo. To je ta značajka koja razlikuje rotacijski plug od kultivatora.

Dubina obrade polja – do 300 milimetara.

Čak i operater novaka samo radi sa sličnim prilozima. Motoblock se lako kreće duž određene putanja, može biti po izboru ravno, kao iu drugim slučajevima. Dachini najčešće koristi rotacijske vrste Prilikom obrade vrta i teritorija od trave.

Disk

Disk tipa plug koristi se za poboljšanje, rukovanje mokrim zemljištem. Razlikuje se u maloj obradi dubine.

Popularni modeli

Kada korisnik odabere vrstu pluga koji će se koristiti, on bi trebao uzeti u obzir ne samo vrstu tla, već i uzeti u obzir značajke zadatka što treba riješiti. Moć motobloka i njegove dimenzije također su važne. Model koji je bio pozvan u čast podzemne životinje, “Mole,” pripada plugovima jednog kruga verzije. Ukupna težina dizajna je 8,5 kg, dubina obrade tla je 200 milimetara.

Takvi privitci mogu se koristiti sa sljedećim vrstama motornih blokova:

 • “Neva”;
 • “Ahat”;
 • “Kaskada”;
 • “Orač”;
 • “MB-2”;
 • “Oka” i tako dalje.

U prosjeku, cijena takvog proizvoda je tisuću rubalja. Jedan telefon “P1-20 / 2” može zaroniti u zemlju na istu dubinu. Težina dizajna je ista, ali je trošak od tristo rubalja više. Pogodno za većinu onih motobloka koji su navedeni gore.

“P1-20 / 3” doseže 1500 rubalja u cijeni. Njegova je težina veća od prethodnih modela i je 13 kg, maksimalna dubina uranjanja u tlo – 250 mm.

Najbolje je koristiti s motoblokovima “Bjelorusija”, “Agros”.

Pojedinačni utikač “Pozdrav” Ima vrlo malu težinu, za sličan proizvod i to je 8 kg, može prodrijeti u tlo za 200 mm, ali unatoč toj cijeni u prosjeku 1,5 tisuća. trljati.

Malo više, općenito po kilogramu, teži Plug Zykov, Ima brzinu uranjanja na tlo do 25 cm. Trošak ovog proizvoda je veći i do 1800 rubalja. Koristi se na tehnici “pozdravlja”, “Oka” i sviđa.

Težina recikliranog pluga za motoblokove GS 81, 101 je jednak 12-18 kilograma, dok je maksimum na kojem može prodrijeti u tlo – 25 cm, njegova cijena počinje s oznakom od 3.500 rubalja. Skuplji potrošaču koštat će dvije brzine: to je ocijenjeno od strane proizvođača od 4 tisuće. trljati., s težinom od 15 kilograma i dubine oranja 20 cm.

Najteži i najskuplji – rotacijski plug. Vrlo je teško podići i uspostaviti jednu osobu, jer je njegova težina 40 kg, ali te neugodnosti isplate povećanu dubinu uranjanja, što je 300 mm. Trošak takvog proizvoda – od 70 tisuća. trljati.

Svi opisani plugovi izrađeni su od metala, konj može biti djelomično drveni, samo lemeh metalik. Koristi se ne rjeđe, ponekad se stavlja na motoblok torte ili učitelja.

Shema montaže

Ako je plug proizveden neovisno, nakon što su svi elementi dostupni, oni moraju biti pravilno sastavljeni u jedan dizajn. Lemeh će morati staviti na dodatni list pomoću klinova s ​​kutom od 25 i 42 stupnjeva. Stavka mora biti prihvaćena, ali učinite to i nužno na obje strane.

Bočni štit pričvršćuje na lemeh tako da se nalazi u vertikalnoj ravnini, ali je govorio o 7 milimetara. S druge strane, štit mora stajati iznad lemisa za 8 milimetara – Ako se taj zahtjev ne poštuje, onda plug neće moći izvršiti zadatak prije njega. Štit također zavara. Dump se pridružuje Lemeh i da to učini na takav način da ne postoji minimalni jaz.

Ako se utvrdi da ne postoji poštivanje potrebnih parametara, a zatim donesite uklanjanje u traženi položaj s čekićem.

Tek nakon toga ponovno rade zavarivanje i pričvrstite ploču na ploču odstojnika i ploču u podnožju. Uz pomoć dlijeta, dodatni list je odvojen, šavovi su vrlo polirani.

Kako instalirati i prilagoditi?

Nije važno koji se plug koristi s tehnologijom – ova šarka oprema mora biti pričvršćena pomoću posebnog pričvršćivanja.

Može biti dvije vrste:

 • stacionarni;
 • Univerzalan.

Prva opcija je bolje razmotriti detaljnije jer vam omogućuje konfiguriranje uređaja koliko je potrebno.

Spajanje usklađenosti sa sljedećim redoslijedom.

 • Prvo, morat ćete staviti agregat na nadmorsku visinu – to mogu biti samo cigle ili brizatice.
 • Hitch se primjenjuje na kuku na takav način da se rupe potpuno podudaraju.
 • Koristeći vijak, kvačilo je fiksiran, ali nije potrebno odgoditi nit previše, jer će povećana krutost uzrokovati loše obavljeno djelo. Ako se tijekom rada privitaka stvara više otpora, plug počinje baciti s jedne strane na stranu. Zato je potreban mali jaz.

Može se pričvrstiti na stražnji adapter, ako je takva prilika.

Pričvrstite plug neće biti težak čak i pridošlica.

Proces prilagodbe može se podijeliti u nekoliko faza:

 • Određivanje potrebne dubine na kojoj će plug biti uronjen u tlo;
 • podešavanje kuta nagiba na terenu;
 • Postavljajući kut odlagališta.

Ne zna svaki operator, Koliko je samo plug uroniti u zemlju. Zapravo, ova vrijednost bi trebala biti jednaka visini metalnog dijela pin lopate. Ako je premalo, onda će svi korijeni i korov ostati u zemlji; Bit će prevelik – ne-fermentacijski sloj Zemlje je pomiješan s plodnim.

Prilagodite pomoću tri vijka koji se nalaze na mjestu spoja pluga i dvorca. Podignite šarkutnu opremu ili izostajanje – rješava operatera.

Da biste podesili razinu ploče, koristite ručku vijka. Tehnika se ponovno povećava na cigle ili grudnjaci, ručke će ga morati tvrditi kako je terenska ploča na Zemlji. Ručka se okreće u suprotnom smjeru dok ploča padne na tlo na udaljenosti od tri centimetra. Ako je ovaj pokazatelj prevelik, plug će se neprestano držati na tlo, tako da motoblock počinje prestati.

Ako ne radite oboje i postavite parametar na minimum, tehnika neće moći obraditi potreban sloj.

Prilikom obavljanja posla na postavljanju kuta odlagališta, tehnika se stavlja na rub mjesta koja se mora obraditi. Prvi početni utor je napravljen da shvati što je dubina prisutna i prikladna je. Operater bi trebao ići ravno; Ako nema iskustva, onda pomoći napetom užetu. Kotač stavljen u korijen, a plug je postavljen okomit na površinu tla. Ako postoji ugljik pri ruci, potrebno ga je koristiti.

Savjeti za rad

To se događa da motorni blok s plugom ili jednostavno ne želi raditi – u ovom slučaju, vrijedi uvesti više detalja s pravilima operacije. Vrijedi odabrati, naslonjenu na vrstu tla i veličinu parcele, Koje se planira obraditi. Ako je ovo mala kućica, nemojte pronaći bolji uređaj nego jednostavan rezač.

Kada se rad provodi na čvrstom, teškom tlu, zatim postavljanje položaja pluga je od posebne važnosti. U tom slučaju, savjetuju korištenje “guske šapa”, koji su izrađeni od posebne snage.

Ako govorimo o osobitostima ovog privrženosti, opremljen je površinom za rezanje u obliku trokuta. Kruti frakcije u tlu su lako i brzo brušenje, stanje tla poboljšava. Korovi rane okolo, teritorij postaje čist, a ne samo vrhovi se uklanjaju, već i korijeni. Ako želite podesiti dubinu na koju će plug biti uronjen, a zatim prvo napravite prvu kontrolnu brazdu.

Tada proces izgleda u fazama kako slijedi:

 • Prajmer se nalazi u brazdi, uključite ploču vlakna i sporo kretanje počinje naprijed;
 • Motoblock Okrenite 180 stupnjeva i slanje tehnika u suprotnom smjeru;
 • Položaj vijke zagrada se mijenja, ali to čine tako da je prajmer ostaje unutar brazde.

Briga

Kada koristite plug, bez obzira na njegov tip, potrebno je pratiti elemente za rezanje. Nakon svake operacije metal se očisti od prljavštine nanile i pranje.S vremenom Oštrina noževa je izgubljena i potrebno ih je izoštriti. Da biste to ispravili, trebat će vam iskustvo. Možete koristiti “bugarski” ili točku ručno.

Trebalo bi biti izoštreno na takav način da metal postaje tanak s rubom – onda će takav plug biti bolji.

Ali to nije jedina briga koju trebate privitke, poliranje nije ništa manje važno. Prikupite brusni papir ili poliranje pomoću specijalizirane opreme. Glavna stvar je na površini svjetla, bila je čak i glatka.

Suptilnosti izbora

Kada trebate odabrati plug za motoblok, biti to “oka”, “neva” ili bilo koju drugu tehniku, morate uzeti u obzir mnoge čimbenike.

 • Uzeti u obzir granicu snage motobloka i težinu vezanosti, jer će biti previše lako za orati zemlju na oratio, i jako – stavite tehniku ​​u zapuštenu.
 • Razmotrite duljinu pluga, od kojih je vrijeme provedeno na izvršenje zadatka ovisi, jer s malo olakšavanja i brže.
 • Uzeti u obzir kvalitetu metala i vrstu tla na kojoj će se koristiti oprema.
 • Za teritorij neravnomjernih i sa složenom geometrijom bolje je odabrati najskuplje disk plugove.
 • Kada koristite proizvod na vlažnom tlu u proljeće, kada se penjate na motoblok na brežuljku, širina stisak je smanjena tako da tehnika ne doživljava probleme, a kada se valjanje povećava, što ne može smanjiti performanse.
 • Svaki model pluga ima vlastite specifikacije, moraju uzeti u obzir.

 • Konjička vrsta se najbolje koristi na malom području. U isto vrijeme, tehnika na koju se utvrdi takav plug mora imati dovoljno žudnje.
 • Neki proizvodi imaju priliku staviti dodatnu opremu.
 • Hingirani plugovi uvijek imaju malu masu i dimenzije.
 • Trajni proizvodi mogu se koristiti u močvarnom ili planinskom.
 • Polu-montirani modeli imaju blagi otpor.
 • Proizvod se mora izvršiti na prodaju s potvrdom o kvaliteti, što ukazuje na to da je donijela testove i zadovoljava standarde.

Korisne informacije o motoblock plus – u sljedećem videozapisu.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: