Sve o peniji “Festiva”

“Festival” je višegodišnji cvijet. Je vrsta božica, ne zahtijeva velike napore skrbi, ona izgleda vrlo učinkovito u dekorativnom krajoliku.

Opis

1851 – Ovo je početak nukleacije peniju “festivala Maxim”. U to je vrijeme prvi put uzgajao uzgajivači snijeg bijelih cvijeća. Nakon toga, cvijet je postao popularan u svim regijama mira i Europe, jer je klima povoljna za uzgoj i raste ovu vrstu boja.

Veličina same cvijeta jednaka je jednom metru, ima vatrene boje u obliku ružičaste boje. Bud sam je bijeli, ali na rubovima možete vidjeti crveno voće. Kada cvijet počne cvjetati, njegovi cvatovi mogu doseći 20 centimetara. Oni rastu veliki grm cvijeće koje mogu potjerati od oko dva do dva i pol tjedna. U isto vrijeme imaju snažan i ugodan miris.

Na štetu velikih zelenih listova, Pion zadržava dekorativna svojstva čak i nakon pada cvijeća. Lišće koje je ostalo, molim vas, oka prije početka jakih mraza.

Kako rasti i brinuti?

Prije posađenih sadnica, tretiraju se mortom mangana, a ugljen se koristi za prašak obrezanih dijelova – je zaštita od truljenja i utjecaja na okoliš. Ovo je višegodišnji cvijet: na jednom mjestu može postojati više od 200 godina. Ali ne zaboravite na svjetlo koje vam je potreban konstantno dao cvijet.

Sisati ga po mogućnosti daleko od zgrada, Budući da voda koja može pasti s krova, negativno utječe na živote i uzgoj biljaka.

Najvažnija stvar u prehrani za “festivale” je korisno tlo. Tlo ne smije biti kiselo. Da biste to izbjegli, morate dodati malo vapna u nju ili drveni pepeo. Također je važno izvršiti drenažu tla tako da ne dovedete biljku na brzu smrt.

Čitaj više  Očuvanje bazena za zimu: Upute i korisne preporuke

Za posaditi ovu biljku, nije potreban napor – zadatak je vrlo jednostavan. Morate kopati rupu s istom dubinom i širinom (50 centimetara), a zatim izvadite korijen i zaspite. Najvažnija točka – Nemojte pretjerivati ​​u tlu: ne smije prelaziti pet centimetara. Tek tada biljka će dati normalan rast i lijepo će cvjetati. Ako ne budete u skladu s pravilima za iskrcavanje ovog cvijeta, možete ga jednostavno zamrznuti.

Ova vrsta božistog ne treba dodatno. To se može učiniti samo da štetnici ne uništavaju biljku. Može se koristiti u ovom slučaju mješavinu treseta ili kotlanu travu.

Za brigu o festivalu božur je vrlo jednostavan, glavna stvar je obilno. Tijekom prve dvije godine, tlo se uopće ne može oploditi, budući da su izvorno zasađeni u plodnom tlu. I jedan važni čimbenik je da se riješite korova na vrijeme, jer mogu uzeti sve hranjive tvari.

Slijetanje se može održati od kraja kolovoza i sredinom rujna. Ovo je veliko razdoblje za reprodukciju dugoročne biljke. Ima vremena prije početka mraza da imaju vremena staviti korijenje.

Ako morate transploncirati u proljeće, možda se ne brine o novom mjestu i umrijeti.

Na cvijeće na novom mjestu osjeća se ugodno, slijetanje treba ispravno provoditi, promatrajući određeni slijed.

  • Iskopati rupu. To bi trebalo biti više od penyja, oko 10 centimetara. Potrebno je tako da cvijet ima cvjetni prostor. Kada se posadi nekoliko sadnica, morate se pridržavati udaljenosti između bunara u 1 metru. Također, neki vrtlari savjetuju da unaprijed spavaju jame, za dva tjedna, tako da je Zemlja malo upitana i ocijenjena.
  • Stavite drenažu na dno, koji uključuje takve komponente kao što su šljunčani, slomljeni kamen ili opeka, riječni pijesak, glina.
  • Gornji dio tla treba pomiješati s tresetom i humusom, Dodajte 200 grama drvene smole i napravite homogenu masu.
  • Korijenski vrat mora biti zasađen tako da je nakon iskrcavanja na istoj razini s površinom. Ako se grm snažno raspršuje, onda će korijeni početi rasti, a cvjetanje neće doći. Iako postoje slučajevi kada se nakon toga zemlja oklijevala, a vrat se izvukao. Ako je slijetanje napravljeno mnogo više nego što je potrebno, onda u proljeće morate posuti, a zatim ispravno napravite re-transplantaciju.
Čitaj više  Lion Zev: Opis i kultivacija

Ako želite ovu vrstu božura dati najveće cvatove u veličini, onda morate ostaviti pupoljke na najvažnije klice u sredini, dok uklanjate sve ostalo.

Kako zaštititi od štetočina?

Cvatovi ove biljke mogu se podvrgnuti različitim napadima od štetočina, pa je potrebno u skladu sa svim pravilima skrbi.

Ako je cvijet napao mrave, Tada ga odmah tretirajte insekticide, koji neće dopustiti da insekt širi infekciju za TLi. Tako da korijeni ne trune, trebate pažljivo, ali temeljito voda.

Pripremne mjere provode bliže zimskom razdoblju, rezanje izbojaka i lišća. Neke cvatove su korisne za pokrivanje, a ova vrsta se ne isplati, jer je vrlo osjetljiv na truljenje.

Sorte

  • Peony “Festival Super” – Ovo je božur na sadnice čija je boja mlijeka. On ne samo da savršeno ukrašava parizadu, ali se i savršeno uklapa u bilo koji buket u rez. Biljka ima mnogo cvijeća koje su slične ružama, odlikuje se dobrim gustoći stabljika s tamno zelenim lišćem. Bud ima nijanse bisera i bijele s crvenkastim rubovima duž rubova. Sjeme se može koristiti za uzgoj. Cvijet je otporan na smrzavanje i savršeno policajaca s gljivičnim infekcijama.

To je pouzdana i lijepa sorta koja skladno uklapa u krajobraznog dizajna parisada. Može doći do visine do 100 centimetara. Cvijeće od početka svibnja do kraja lipnja. Dobro dolazi u bilo kojem kutku Rusije.

  • Peni ‘Festival Pouuder Pouff“Ovo je vrlo rijetka i neobična ocjena koja je visoko cijenjena kolekcionarima. Cvijeće su velike, frotir do dodira, bijele s ružičastim rumenilom i malim oznakama oko rubova. Oblik grma je vrlo atraktivan i može doći do visine do 90 centimetara. Stabljike su moćni, lišće grubog okruglog oblika, tamno zelene, koji imaju lagani miris. U promjeru može doseći od 14 do 16 centimetara. Slijetanje se provodi u jesenskom razdoblju.

U skrbi za nepretenciozno. Zahtijevaju mnogo svjetla i velikog prostora između slijetanja. Vrlo izdržljiv za bilo kakve kataklizme.

  • Pion “Festival Pixie” – To je prilično veliki cvijet, ima boju bijelo-kreme. Još uvijek se uspoređuje s bombardom, budući da su donje latice temelj na kojem se pupoljak. Na laticama se nalaze crvene nijanse maraka koje izgledaju lijepo na suncu. Duljina stabljike može doseći do 70 centimetara u visinu i imati najmoćniji temelj. Promjer cvijeća je 18 centimetara.

Nepretenciozan u skrbi, ali zahtijeva pažljivo zalijevanje. Oni ne vole stezanje, tako da su bušotine bolje učiniti prilično veliko tako da postoji mnogo prostora za korijenje i procvat. Slijetanje pada u jesensko vrijeme.

Gdje možete biblioteku?

Sorte takvih raznih ljudi kao “festivala” trenutno pripadaju najpopularnijem cvijeću širom svijeta. Možete posaditi biljku i pojedinačnu i s drugom zelenilom, čime se stvaraju mješovite kompozicije.

Čitaj više  Pregled boja sličnih ljiljanima

Štoviše, jedan od posljednjih trendova u dizajnu krajobraza je plasman bočnih stranaka oko perimetra ograde.

Držati se određenih pravila i sve će uspjeti. Ali glavna stvar nije pretjerivanje u vađenju ove vrste. Na cvjetni vrt izgleda vrlo moguće, koristite mineralne vitamine koji će ojačati sustav rasta.

Značajke skrbi za osobe “Festiva” dane su u sljedećem videu.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: