Thuja reznice u proljetnom suptilnom

Thuja je crnogorisna biljka obitelji na suprepressive, koja se aktivno koristi za uređenje ne samo parkova i kvadrata, već i privatnih kućanskih parcela. Dobila je svoju popularnost zbog atraktivnog izgleda i jednostavnosti skrbi. Možete se pomnožiti na nekoliko različitih načina, od kojih je jedan proljetni tuš.

Pro i kontra proljeće

Reprodukcija thuu u granama za isključivanje proljeće nije jedina opcija. Takav se postupak može provesti gotovo u bilo koje doba godine. Međutim, to je to razdoblje koje se smatra najuspješnijem, budući da je sustav proljetnog korijena reznica formiran mnogo brže i snažan je, snažan i zdrav nego kada ukorijenjeno u drugim sezonama. Ovo je glavna prednost. Možete primijetiti još nekoliko prednosti proljetnih snimaka.

 • Počevši od travnja, grane će biti ukorijenjene i razvijene na najudobniji prirodni okoliš. Pružit će priliku da rastu jako snažno, snažno i lijepo drvo.
 • To je proljeće koje počinje aktivna vegetacija biljke počinje. Kretanje soka u prtljažniku i granama postaje intenzivniji, a sadržaj hranjivih tvari u njoj je jednak gotovo maksimalnom pokazatelju. Dakle, izbojci za crtanje u ovom trenutku su jaki i zdravi, a na samoj biljci, njihov gubitak će praktično utjecati.
 • Do početka zime, proljetni rez su već u potpunosti pripremljeni za transplantaciju u školu – poseban vrtlarstvo, na kojem moraju reći sljedeće godine. To znači da će početak jakih hladnih vremena, neobične grane biti otvrdnuti i snažne i lako preživjeti opasnu sezonu.

Značajni minusi u proljetnom šilanju ove crnogorične biljke. Jedini nedostatak leži u činjenici da je potrebno potrošiti mnogo vremena i snaga koje treba provesti, kako bi odabrali stvarno zdravu tvoju, koje grane u budućnosti i postaju nova stabla.

Priprema grana

Važno u studijskom postupku nije samo izbor, već i prava zbirka grana za daljnje manipulacije. Takanje za ovaj posao morate zapamtiti sljedeće značajke.

 • Uzmite grane samo s vrha biljke. Bočni izbojci za buduće reznice nisu prikladne.
 • Zbirka materijala bolje se provodi u drugom desetljeću travnja. Majka grana bi trebala biti starija od tri godine, a njezina debljina promjera – najmanje 5 mm.
 • Nakon što je grana spremna, donji dio se čisti 3-5 cm gore od igala i ostataka od kore.

Važna točka je da je potrebno ručno zasjati, to jest, grana od matičnog bačve treba odvojiti. Ne mogu koristiti škare, noževe, sekateurce ili druge alate za rezanje. Potrebno je otkinuti na takav način da mala kora ostaje na kraju bijega, tzv peta. To je njegova prisutnost koja pruža brzu formaciju korijenskog sustava na rezanju.

Važno je s obzirom na to da je samo oko 70% sakupljenog materijala ispravno ukorijenjeno i u budućnosti raste u snažan i lijep thui. Dakle, reznice trebaju biti ubrane u više, umjesto da rastu drveće.

Metode navijanja

Kod kuće, korijen reznice automobila na nekoliko načina, Svi su jednostavni i pristupačni.

 • Ukorjenjivanje u posudi s vodom je najjednostavniji način. Potrebno je ulijevati čistu vodu u spremnik i spustiti biljke u njemu tako da je njihov donji dio prekriven tekućinom za 3-4 cm. Voda u banci treba se mijenjati jednom tjedno, a za dezinfekciju, ulijte nekoliko granula mangana. Važno je pažljivo pratiti dio grančica prekrivenih kore i sirom, iznad površine. Inače se korijeni ne formiraju, a reznice se jednostavno okreću.

 • Korijeniti grane u podlozi. Da biste to učinili, morate pripremiti spremnik s dubinom od oko 10 cm i širinu od oko 5 cm. Glasnoća ovisi o tome koliko valjaka mora biti zasađeno u jednu posudu. Tlo je bolje koristiti ga spremno, ali možete uzeti mješavinu jednakih dijelova černozema, treseta i pijeska rijeke. Odabir ove verzije preklapanja Tui kod kuće, važno je osigurati da se tlo ne zaustavi, a ukupna vlažnost nije pala ispod 65%.

 • Wick Design omogućuje vam da ispunite ovaj postupak što je moguće učinkovitije. U prosjeku, do 90% svih reznica na kraju uspješno ukorijenjeno. Dvije konvencionalne plastične čaše od 200-500 ml. Na dnu jedne napravite malu rupu. Umetanje dovoljno debelog fitilja iz gaze ili zavoja. Odvodni sloj se izlije iz gornjeg, a ostatak ispuni korisnog supstrata. Posađeno na jednoj grani u svakom spremniku, a odozgo se prekriveno drugom staklom. Sada cijeli dizajn mora biti postavljen na spremnik za vodu na takav način da je samo gaza fitilj u vodi.

U korijenu reznica TUI-a, s vlastitim rukama ne postoji ništa komplicirano. U prosjeku, nakon 3-5 tjedana, svaka se grana pojavljuje njegov korijenski sustav, a zatim već možete početi izvoditi daljnje manipulacije.

Transplantacija

Kada se korijeni na reznicama počnu govoriti masovno, vrijeme je da ih stavite u školu – poseban ležaj na otvorenom tlu, gdje će biljke rasti sljedeće 2 ili 3 godine. Korak po korak Ova operacija mora biti izvedena ovako:

 • Pravi izbor lokacije formiranja vrta je važan, to bi trebao biti pola usmjereno područje bez bliskog pristupa površini podzemnih voda;
 • Zemljište je kaplje i pridonijelo njemu ili treset u volumenu od 10 kg po kvadratnom metru ili bilo koji mineralni gnojivo;
 • Potrebno je obilno izlijevati ukorijenjene reznice, ako su navijali u banci, onda ih trebate ukloniti iz spremnika;
 • U shuttlecock napravite male udubljenja i reznice su zasađene u rezove rupe, sisanje s tlom do visine, jednaka onome gdje su izvorno odsječene iglice i laje, udaljenost između reznica – 25-30 cm;
 • Novo slijetanje mora biti bolje.

Dva tjedna kasnije, bit će jasno vidljivo, koje su od novih sadnica bili navikli, a koji ne. Ako su reznice počeli širiti, boja njihovih četinjača tuku, takve grane moraju biti jednostavno uklonjene iz kreveta, ostavljajući samo najjače i jake biljke u školi.

Ispravna briga

Slijetanje Tuinih reznice na Shkolku nije završna faza, uzgoj sadnica pod kontrolom osobe nastavlja dalje. Njega biljke bit će kako slijedi:

 • Redovito zalijevanje;
 • Stvaranje mineralnih gnojiva jednom u offseason;
 • Konačna transplantacija iz košulje na stalnom mjestu rasta, kada je TUA okreće 2-3 godine.

Konačno mjesto raste ove količine biljke treba biti na dobro osvijetljenom području u sumnjivom tlu s kiselom reakcijom. Treba pamtiti da se Tuya dobro prenosi susjedstvo gotovo sa svim ostalim biljkama, ali treba posaditi na udaljenosti od najmanje 50 cm od njih. U toploj sezoni potrebno je izvesti obrezivanje stabla, formirajući ga. Konačni oblik u velikoj mjeri ovisi o raznolikosti. TUI može biti izdužena kosa debelog crijeva, na primjer “Brabant”, ili sferično, slično grmovima, na primjer, Tini Tim. Svakako nahranite biljku na početku rastuće sezone. I za zimu, uvijek je pokriveno, naime njezine korijene i donji dio. Najbolje je koristiti ili Husknik ili poseban netkani podne materijale.

Moguće je rasti iz reznica prikupljenih u proljeće, bez mnogo problema, ako jasno slijedite sve opisane preporuke.

O tome kako propagirati stabla u proljeće, vidjeti u sljedećem videozapisu.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: