Visori na balkonima: značajke dizajna i metode montaže

Ako je ostakljenje balkona iz nekog razloga nemoguće, vizir balkona će se savršeno nositi s funkcijama zaštite ovog nestambenog prostora. Ovi dizajni koriste različite materijale. Potrebno je detaljno ostati na prednostima i masovima, kao i razmotriti nijanse balkona, vizira.

Za i protiv

Otvoreni balkon će biti prikladniji uz zaštitu od kiše i sunca u obliku vizira. Čak se i glaziranje ne nosi uvijek s ovom značajkom. Na primjer, vizir je točno koristan za posljednji balkon kat. Bit će to dobar komplement za balkone na drugim katovima. Ovaj dizajn, na primjer, uštedjet će od negativnog utjecaja susjeda.

Prednosti vizira su sljedeće:

 • Zaštita turista na balkonu ljudi iz izravnih ultraljubičastih zraka;
 • zaštita od akumulacije snijega unutar balkona u zimskom vremenu;
 • Zaštita vjetra;
 • zaštita od smeća, prljavštine, prašine i cigareta;
 • Neka zaštita od lopova, kao što ste na viziru na balkon s gornjeg kata, bit će teže.

Klasični dizajn vizira je okvir i materijal za oblaganje. Također biste trebali razlikovati vizir s balkonskih krovova. Potonji zatvaraju cijelo područje prostora balkona. Krovovi balkona obično su fiksirani na zid ležaja ili postavljeni na nosače. Vizir je pričvršćen za vanjsku stranu balkona i izgleda kao nastavak cijelog dizajna.

Ponekad je vizir montiran na podnu ploču iznad. Obično je manje od veličine krova balkona, tako da neće utjecati na kvalitetu potporne strukture. Veličina manje vizira može se pripisati negativnom faktoru, ali će se materijali za proizvodnju trebati manje, a to je značajna ušteda sredstava. Konstrukcije su vrlo raznolike u izgledu, kao i prema vrsti korištenih materijala.

Proizvodnja materijala

Svaki od materijala za oblaganje balkona također ima pozitivne i negativne strane. Popularna opcija odabrana za pokrivanje vizira – to je profesionalni pod. Ima malu težinu, otporna je na promjene temperature i izdržljive. Moderne listove karakteriziraju razne opcije boja, tako da se ne pojavljuju poteškoće u odabiru optimalnih kombinacija.

Tradicionalni materijal za pokrivanje vizira je škriljevca. Moderne opcije karakteriziraju dobre dizajnerske kvalitete, tehničke karakteristike. Negativnih kvaliteta Schifera, vrijedno je spomenuti potrebu za obavezne hidroizolacije i krhkosti. Osim toga, za vizire, škriljevca će biti teška. Kao alternativa Schiferu, možete razmotriti ondulin. Izgled ovog materijala je sličan, ali ima manju težinu i praktičnu fleksibilnost. Neranjivost ondulina ispred atmosferskih precipitita je dovoljno visoka.

Polikarbonatni balkon vizir – to je uobičajena opcija. Štoviše, ovaj materijal je u potražnji u privatnim građevinarstvu i industrijskim vagama. U biti, karbonat je plastika koja može biti transparentna ili boja. Međutim, ova plastika je vrlo izdržljiva. Fleksibilnost i fleksibilnost materijala cijenjena od strane stručnjaka koji su naučili kako stvoriti vizire različitih oblika.

Polikarbonat se odlikuje dobrim kvalitetama zvuka, ali ako je transparentno, to će biti loša zaštita od sunca.

Metalni okviri vizira su zategnuti posebnim tendentima. Prednosti sustava šatora u mogućnosti polaganja i sklapanja dizajna. Mehanizmi mogu biti električni ili mehanički. Moderna šatorske tkanine izdržljive, neriješene na suncu, s vodootpornim premazima. Tent tekstura može biti glatka ili perforirana.

Još jedna rijetka verzija vizir pokrivenost je stakla. U ovom materijalu više nedostataka od prednosti. Odlikuje se od strane brittleney da je opasnost stvarana, jer fragmenti mogu dopustiti. Materijal je transparentan i stoga ne štiti loše od sunca. Po težini, staklo je usporedivo s škriljevcem, teška, njegova instalacija zahtijeva veliku točnost. Stakleni viziri su lijepe, nespebirane s ulice.

Primjenjuju se kada trebate zaštititi balkon prostor, ali je nemoguće promijeniti cjelokupnu stilistiku zgrade.

Pogleda

Balkon Visirs su jednostavni dizajn, ali se odlikuju velikim sortom. Na primjer, najčešća i jeftina opcija je jedan vizir. Glavna karakteristika vrste jasno je izražena nagiba, pa ih karakteriziraju praktičnost kada se koriste za različite balkone. Ako je veličina takve vizir ispravno odabrana, taloga se neće zadržati, ali će se odmah ukloniti na ulicu. Podešavanje dizajna je jednostavno, dostupno za bilo koji čarobnjak koji može koristiti neovisne alate.

Sljedeći materijali bit će prikladni za stvaranje jednog vizira za jednu tablicu:

 • škriljevca;
 • Profesionalni pod;

 • karbonatni listovi;
 • staklo.

Klasični vizir dvoslojnog tipa podsjeća na uobičajeni krov. Vizir će izgledati dobro ako je njezina veličina mala. Iznimno atraktivan takav vizir izgleda kao ukrašeno dekorativnim, na primjer, krivotvorenim elementima. Kao premaz za dvo-Buck vizir, ondulin, profila i metalne pločice. Opcija lučnog vizira pogodna je za velike i male balkonske površine. Zračni oblik osigurava učinkovitost uklanjanja prljavštine i oborina iz premaza.

Lučni vizir izgleda vrlo lijepo, pogotovo ako je element držanja dizajna.

La Marquis viziri su dugo poznati, ali obično su postavljeni iznad ulaza u sobu. Trendy Marquises izgledaju dobro i kao balkon viziri i za loggiju. Oni štite to područje od oborina. Od jarko sunca štitit će markizu za loggiju, montiran za nekoliko centimetara manje od glavnog područja. Grijanje i loggia izolacija rješavaju druge sustave. Markiza šatora može biti monofon, uzorkom, prugastim.

Opcija je prikladna kada ne možete odabrati zavjese, na primjer, za neramess tip ostakljenja.

Još jedan lijepa i okrug pogled na vizir je kupola. Često se koristi na posljednjim katovima kuća i izvode iz polikarbonata. Dizajn je složen u proizvodnji, tako zahtijeva pristup posebnim montažnim brigadama. Normalno, viziri bilo koje vrste mogu se instalirati samo uz dopuštenje organizacije za upravljanje. Zakonitost izgradnje treba potvrditi relevantne odredbe. Osim toga, u tom položaju, sadržaj vizira reguliran je u pravilnom obliku od strane vlasnika sobe. Ako se dobije dopuštenje tvrtke za upravljanje, bit će sljedeći savjeti o instalaciji dizajna.

Savjeti za montažu

Vizir za balkon može se instalirati vlastitim rukama. Prije početka rada morat ćete izvršiti projekt. To će unaprijed pomoći da odluči o materijalu poklopca vizira, kao i s okvirom okvira. S ovom fazom, tehnologija instalacijskog rada će biti povezana s. Najlakši način rada s polikarbonatom, koji je također dostupan za cijenu. Materijal karakterizira dobar izgled i ne pokvari vanjštinu fasade. Polikarbonatne listove su različite boje. Materijal je dobro savijen zbog kojih uzima apsolutno različite oblike.

Najveća distribucija dobila je takve oblike kao:

 • lučni;
 • polukružan.

Da biste instalirali polikarbonat, bit će potreban metalni okvir. Priložena je posebnim podlozima. Također je vrijedno odlikuje polikarbonatom koji je monolitni ili stanični. Prva opcija je veće transparentnosti. Druga opcija karakterizira veća plastičnost, lako je rukovati. Ako je izbor materijala riješeno pitanje, možete se premjestiti na stvaranje crteža. Bit će potrebno obaviti mjerenja koja će biti korisna za izračunavanje broja materijala.

Stručnjaci savjetuju da osiguraju kut nagiba vizira jednaka 20 stupnjeva ili više. S takvim nagibom na površini vizira će akumulirati minimalno smeće i snijeg. Radovi vezani uz uređenje vizira, bolje je početi s zavarivanjem metalnog okvira. Za njega se mogu koristiti cijevi ili šallers. Instalacija izgradnje može se izvršiti izravno na zid. Zaptivno ili silikonsko ljepilo se može koristiti za uklanjanje praznina u spojnim šavovima.

Pričvršćivači za zidove recimo konvencionalne samoizgrade.

Za početak, cijevi profila se postavljaju i izrezuju na dijelove u veličini označene na crtežu. Rezovi treba očistiti pomoću brusnog papira ili posebne pile. Najjednostavniji okvir je pravokutnik, čiji dvije strane trebaju biti jednake. Treba se pratiti napretkom rada na razini. Okvir spremnika treba očistiti, pripremiti i obojiti. To će poboljšati izgled dizajna. Ako su dijelovi metalne konstrukcije raspakirani, potrebno je obraditi zaštitni sastav. Vrijedi odabrati one koji će spriječiti pojavu korozije. To je osobito važno ako su bočni dijelovi vizira potpuno metalni.

Neobrađeni metal s vremenom će izgubiti svoje kvalitete, izgled dizajna će se pogoršati.

Okvir za vizir može se instalirati na preklapanje ploče balkona, koji se nalazi iznad. Instalacija uključuje bušenje rupa u kojima će se umetnuti sidre. Rupe moraju biti posebno točno postavljene, laserska ili hidroelektrana su korisni za mjerenja. Na kraju rada potrebno je instalirati polikarbonat, koji se uklapa u središte strukture. Ako je potrebno, listovi se mogu odrezati. Polikarbonatni vizitori ne zahtijevaju hidroizolaciju, izolacija buke. Instalacija je dovršena. Trebalo bi se shvatiti da ako se u radu koriste profilirani listovi metala ili pločica, o izolaciji buke i hidroizolacija još uvijek se brine. U suprotnom, vizir balkona stvorit će buku kada kiša padne na njega.

Sloj izolacije buke mora biti položen iznutra, ispod glavnog površinskog materijala.

Ako je vizir izrađen od polikarbonata, tada se komad željene veličine obično izrezuje i slaga na vrhu okvira. Tada se polikarbonat mora popraviti. Za to, vijci samo-tapka s hermetičkim brtcima. Za samodostajanje u materijalu premaza i okvira, trebali biste obavljati rupe. Oni bi se trebali pokazati nešto manje otvaranje od samodostatnosti. Pričvrščilice moraju biti čvrsto omotani, ali ne stvaraju mnogo truda, inače će se materijal ispucati ili raspasti.

Važno je odabrati materijal za vizir u skladu s financijskim mogućnostima i odlukom dizajnera. U ovom trenutku utječu i mnogi drugi specifični čimbenici. Na primjer, za balkon, koji se koristi samo kao ostava, možete izgraditi svjetionik s čeličnim listovima ili bitumenskim materijalom. Oni su pristupačni, jednostavni za instalaciju. Treba imati na umu da se ugradnja listovima provodi. Ako je to učiniti, onda će se voda i smeće spadaju u jaz. Originalnost i elegantni dodajte krivotvoreni okvir vizir sa staklenim premazom.

Za instalaciju je bolje pozivati ​​stručnjake.

Popravak

Trump kartica za balkon je sastavna komponenta udobne i atmosfere sigurnosti. Tako da samostalni rad nije otišao u pumpu, glavna stvar je točno slijediti tehnologiju. Proizvod izrađeni vlastitim rukama ne samo da štite, već i ukrasite fasadu. Međutim, s vremenom, vizir balkona također može zaštititi i. U pravilu, kršenja se obično odnose na smanjenje uređaja. Posebna opasnost se događa kada je vodonepropusnost slomljena. Uklanjanje premaza je izbornik koji će se nositi s defektom.

Možete primijeniti takve moderne materije kao:

 • bikrost;
 • Unilllex;
 • Izoboks.

Ostale metode ojačanja premaz su uporaba mekog krova kao obloge materijala i krovnog praha kao gornjeg fiksira. Zrno prah primijenjen pomoću plina ili benzinskog plamenika. Obrađena površina mora biti zaštićena od smeća i prašine. Zakrpa za patchwork dodatno su prevareni od bitumena. Učinite ovaj posao jednostavnim. Pošiljka Moderni materijali mogu se koristiti u bilo koje doba godine. Na primjer, to će uzeti samo valjak ili četku za primjenu tekućeg trkača, dok će materijal igrati ulogu izolacije buke, pružit će gustu graničnu oblogu na zidu.

Međutim, metode takvog popravka balkona vizira nisu uvijek prikladne. Ponekad je potrebno poboljšati okvir. Postojeće strukture mogu biti drvene ili metalne. Ugradnja okvira obično se izvodi iz istog materijala kao i same lepa. Na primjer, može uzeti čelične kutove ili male trake.

Još jedna mogućnost popravka vizira balkona je izolacija.

Sljedeći materijali su prikladni kao izolacija:

 • Penoplex;
 • Stiropor;
 • Minvata.

Savršeno mjesto izolacije je između raftiranih, osiguravajući ventilaciju. Proces izolacije vizira može se preskočiti ako daljnje ostakljenje balkona nije osiguran. Popravak vodonepropusnog materijala može se proizvesti preko materijala za oblaganje, kao i ispod materijala za oblaganje. Na primjer, vani mogu se koristiti za brtvljenje, polimerni materijali. Premaz ispod škriljevca ili metalnog profila je dopušteno zamijeniti modernim hermetičkim izolacijskim materijalom – izol, a Jermalflex će stati. To su svi glavni popravak koji može biti koristan. Potrebno je uzeti u obzir uvjete rada strukture i pravovremeno provjeriti pričvršćivanje okvira. To će eliminirati nove nedostatke koji mogu biti opasni.

O tome kako napraviti vizire preko raznih objekata s vlastitim rukama, možete naučiti iz video ispod.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: