HOREST: Uputa korak po korak

Ako je stara stolica već izgubila početni izgled, ali ne želim ga baciti, možete prilično pokušati provesti zaostajanje. Ovaj postupak nije osobito težak i stoga se uspješno provodio samostalno kod kuće.

Odabir tkanine

Odabir tkanine za presvlake namještaja, mora se pamtiti da platno treba biti gusta i prilično jaka. Važno je da se materijal lako očisti i, ako je moguće, impregniran s posebnom otopinom odbijanja vode. Osim toga, odmah se razmišljaju o uvjetima u kojima se stolica treba upravljati. Na primjer, ako domaće životinje žive u stanu, bolje je kupiti anti-vandalni materijal, na primjer, stado. Takav premaz neće se odvojiti od čamca ili pasa i neće ni pokriti kuku.

Za stolicu u dječjoj sobi, Shenille ili Lorozhka, koji se ne bave iz svakodnevne uporabe, ali se lako čiste mrljama i drugim posljedicama dječjih igara. Prednosti tih materijala uključuju:

 • gustoća;
 • prirodnost;
 • Dugi vijek trajanja.

Stolica u dnevnoj sobi treba izgledati spektakularan, tako da je bolje da se takve materijale daju kao:

 • jacquard;
 • tapiserija;
 • koža.

Bolje je odabrati tkanine s posebnim uzorom koji pokazuje dobar okus vlasnika.

Ako su stanovnici stana puše, razumno je kupiti shenil ploču, a ne upijajući mirise. Uz materijal, bolje je zamoliti prodavatelja o prisutnosti impregnacije, pružajući dodatnu zaštitu od vanjskih čimbenika.

Alati i materijali

Kako bi uspješno povukli stolicu, potrebni su brojni potrebni alati. Govor je prvenstveno o klamericu namještaja, koji je potreban za pričvršćivanje materijala presvlake na drveni okvir. Je jeftin i prodan u gotovo svakoj gospodarskoj trgovini. Kupnja stajke, ne možete zaboraviti na zagrade odgovarajuće veličine. U slučaju kada je stari punilo već uspio, bit će potrebno kupiti novu pjenastu gumu, udaranje ili oboje. Ovaj materijal je također jednostavan za kupnju u građevinarstvu ili ekonomskom odjelu.

Sigurno ćete trebati alat koji vam omogućuje uklanjanje starih zagrada. Iako će se bilo koji metalni štapić nositi s ovim zadatkom, bolje je pripremiti ravni odvijač unaprijed ili čak. Ako se stolica ne rastavlja i ponovno prikuplja, nije potrebno učiniti bez čekića, kliješta, uzgajivača za nokte, podesivi ključ i druge potrebne alate.

Šivanje samog slučaja, u pravilu, provodi se na šivaćem stroju, iako se ovaj postupak može izvesti vlastitim rukama pomoću niti i igala.

Učiniti pravi uzorak će se ispasti s malim gnječenjem ili posebnom kredom.

Ako je potrebno vratiti drvene elemente stolice, nije potrebno bez pickibling potrebnu frakciju, četke s metalnim čekinjama, bojama ili lakom. Tijekom demontaže pričvršćivača, možda će vam trebati sprej koji uništava hrđu. Za skupljanje samog bloka bit će korisne jute twin i pojasevi.

Trening

Na pripremnoj fazi izvlačenja starog stolice, potrebne su neke posebne akcije. Vi samo trebate odabrati pravu tkaninu s dodatnom impregnacijom od prljavštine i trošenja, kao i pripremiti sve potrebne alate. Važno je odmah razumjeti kako će izgledati krajnji rezultat, i stoga kupite materijale, a ne naručiti na internetu. Treba pamtiti da prestar naslonjač ne podliježe obnovi kod kuće i bolje je napustiti ovaj zadatak stručnjaku. Inače se sjedalo ili noge mogu raspasti, a namještaj će već morati baciti. Profesionalni majstori preporučuju i fotografiju stolice s različitih strana, tako da u budućnosti bez ikakvih problema to učini.

Kako ga povući?

Kosa stolica s vlastitim rukama kod kuće uvijek se provodi u skladu s određenom shemom.

Rastavljanje

Jednostavno korak po korak upute omogućuje samostalno rastavljati stolicu za pojedine komponente.

 1. Prije svega, svi se izmjenjivi elementi čiste, to jest, pokriva i eventualno naoružanja.
 2. Zatim, stolica je složena na leđima, a noge se rastavljaju.
 3. Decumbing pričvršćivači koji spajaju leđa i okvir, ispada odvajanje tih dijelova. Obično se vijci za to odvijaju s odvijačem, a čavli su izvučeni nokatom.
 4. Stari zagrade se ekstrahiraju s dna, a onda je sama rastavljena.
 5. Ako su nasloni za ruke još uvijek na mjestu, oni se također uklanjaju odvijajući vijke.
 6. Na kraju, preostale spajalice koje drže tkivno platno se uklanjaju i uklanja se, ali ne i izbačen. Bolje je to učiniti pažljivo i ne stvarati pauze, jer stari materijal može biti potreban za stvaranje uzorka za novi slučaj. Štoviše, razumno je odmah potpisati, gdje se nalazi vrh, i gdje su donje strukture bile.
 7. Ako je stolica bila mekana, a punilo je već bio izvan uvjeta, bilo bi potrebno promijeniti, što znači da ga odmah možete baciti. U slučaju kada je pjenaška guma u redu, može se ostaviti nepromijenjena ili samo nadopunite novi sloj.
 8. Prije nego počnete raditi s tkaninom, okvir se također čisti od prašine, a razmaženi spojnice se mijenjaju na novo. Drveni elementi mogu se oduzeti, ponovno oslikani ili registrirati, a oni koji nisu vidljivi, samo za pokrivanje zaštitnim sredstvima.
 9. Općenito, obrada vidljivih elemenata od drva događa se uz pomoć grubog brusaka, uklanjanjem oba sloja laka i boja. Zatim možete koristiti drugu vrstu brusnog papira – već s malim zrnom ili čak i brusnim strojem.
 10. Čišćenje stabla od prašnjavih ostataka s mekom krpom, možete se odmah premjestiti na slikanje. Za ujednačenu premaz, može se zahtijevati četka, spužva ili aerosol – izbor ovisi o značajki dijela, na svojoj veličini i na osobnim preferencijama. Boja tvar je bolja primjenjivati ​​u dva ili čak tri sloja i čekati potpuno sušenje, upotrijebite dva i tri sloja laka.

Tkanina za rezanje

U početku, kupljene tkanine platno, potrebno je pratiti tako da je s desetljećem postotak duljine duljine. Možete obojiti slučaj uz pomoć stare presvlake ili koristiti novi uzorak na izlasku na ostatke pozadine ili papirnatih listova potrebnog formata. U prvom slučaju, novi materijal treba biti smješten na pod licem prema dolje, a zatim stavite sve dijelove starog poklopca na njega. Važno je ne zaboraviti na temeljnu nit. Ako je spojnica ukrašena uzorcima, mora se uzeti u obzir komponente poklopca. Vile materijal treba uvijek gledati dolje. Nanesite uzorak na tkaninu udobno s komadom sapuna ili posebne krede. Konture su ocijenjene s naknadom za pet ili sedam centimetara.

Kada koristite novi uzorak, rezani dijelovi moraju uzeti u obzir rezultirajuće nabore. Papir na platnu će biti prikladno fiksno pomoću PIN-a. Detalji šavova s ​​drugima mogu biti ručno ili na šivaćem stroju. Za regionalizaciju stručnjaci preporučuju pomoću flex šava. Rezanje tkiva, ne smijete zaboraviti na rezanje punila, koji je pjena i udaranje. Budući da se drugi materijal koristi za popravak prvog, također će se morati obrezati pomoću stareg slučaja ili novog uzorka. U širokim slovima u ovom slučaju, potreba je odsutna.

Ako je koža izabrana za sušenje stolice, važno je zapamtiti da je igla šivaći stroj sposoban za šivanje samo tankih uzoraka materijala, debljine 1,5 milimetara. Prije početka glavnog postupka, radni komad mora “probati” na proizvodu, popravljajući između sebe uz pomoć štipaljke ili drugog drugog uređaja koji ne šteti koži. Samo se uvjerite u ispravno rezanje, možete otići na neposrednu šivanje.

Padding i montaža

Nije teško provesti stolice stolice bez obnavljanja okvira. U osnovi, Možete čak i pokriti namještaj s novim premazom bez uklanjanja starog – To posebno ne dočekuje stručnjaci, ali štedi dovoljno vremena i čini stolicu više voluminoznim. Međutim, u osnovnoj verziji, stari poklopac se i dalje mijenja s punilom. Crtež mora biti pokrenut s činjenicom da se zaklonilo leđa. Za to, gumena pjena je učvršćena na unutrašnjosti, čiji su kutovi, ako je potrebno, izrezati do zaobljenog oblika, a udaranje se montira na vrh. Stajalica za namještaj na rubu materijala je pričvršćen na stražnjoj površini leđa, iako je više volio koristiti uobičajeno ljepilo za to. Između nosača važno je izdržati jaz u nekoliko centimetara, a sam materijal poravnati, eliminirajući šanse i bore.

U sljedećoj fazi leđa mora biti ometan tkaninom. Završeni detalji presvlake se primjenjuju na okvir i najprije fiksirani s nosačima na bočnim stranama. Postupno se tkanina distribuira tijekom okvira, sjedala i naslonima za ruke. Posljednji, ali novi materijal je fiksiran na stražnjoj strani stolice. U slučaju kožnih stolica, materijal se najprije mora vlažiti kako bi se spriječili nabori. Ova shema je osnovna, jer se ponekad pjena guma odgovara na dno sjedala iznad izvora, a zatim je već zategnuta novom tkaninom. Nasloni za ruke također se mogu posebno pomaknuti s gustim materijalom i preko njenog presvlaka.

Nakon završetka postupka trima možete otići na Skupštinu stolice. U ovoj fazi se ponovi cijeli niz raščlastava namještaja, ali obrnutim redoslijedom. Da ne bi napravili pogreške, bilo je bolje popraviti svaki korak uz pomoć fotografija i svakako zabilježite, u kojem slijedu idu.

U nekim slučajevima, Kada sferični ili gluhi leđa stolica ne uspije, dovoljno je staviti samo ovaj detalj, ostavljajući glavni niz nepromijenjen. Da biste to učinili, uklanjajući stare presvlake, potrebno je pregledati okvir za mogući lom. Vjerojatno je da je sva kriv pričvršćenih vijaka pričvršćivača, koji su dovoljni za zatezanje.

U prisutnosti pukotine ima smisla pokušati kupiti sličnu stavku za zamjenu ili čak i povucite na svoje. Oslabljena traka estriha vrlo je lako odgođena natrag i fiksirana od mjedi. Ako je potrebno, iste trake se jednostavno mijenjaju na novo, a višak materijala odrezan je škarama. Ažurirani dio je obrubljen tkivnim materijalom pomoću nosača.

Nadalje, vidi glavnu klasu na crtežu stare stolice s vlastitim rukama.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: