Drvene 3D panele: specifikacije i dizajn

Moderno građevinsko tržište predstavlja veliki izbor građevinskih materijala koji će napraviti dizajn bilo kojeg stana praktičan, lijep i jedinstven. Na primjer, drvene 3D panele se sve više koriste za pokrivanje zidova danas, što je poboljšana verzija konvencionalnih ukrasnih ploča iz drveće polja. U nastavku je pregled ovog završnog materijala.

Osobine

3D paneli su daske iste veličine s različitim uzorkom različitih znakova. Elementi dizajna obično imaju pravokutni ili kvadratni oblik. Nakon instalacije, pojedinačne daske tvore jedan prekrasan platno, a lokacije dijelova ostaju gotovo nevidljivi. Da bi se smanjili trošak panela, njihova baza i prednja strana su izrađeni od različitih materijala. Na primjer, za bazu, fana ili MDF se najčešće odabire, koji se tretiraju s posebnim pripravcima za poboljšanje njihovih karakteristika.

Za vanjsku stranu rasutih ploča, prirodno drvo je obično odabrano: pepeo, hrast, hrabar drveni i drugi ekološki prihvatljivi materijali.

Svi dijelovi dasaka opremljeni su posebnim zatvaračima, koji jamči gustu spoj dijelova među sobom. Osim toga, takva tehnologija učvršćivanja uvelike olakšava i ubrzava proces instalacije. Moderne volumetrijske ploče karakteriziraju dugi vijek trajanja – ponekad za maksimalnu trajnost poklopca ploče s slojem posebnog voska, kao i sigurnosti okoliša i velikom raznolikošću boja, tekstura i veličina. Međutim, cijena takve završnog materijala je prilično visok.

Unutarnji zid Dekoracija kao što je materijal izgleda sjajno u bilo kojem unutrašnjosti, daje joj udobnost, luksuz i originalnost.

Tehničke značajke modula:

 • širina – 400 mm;
 • Duljina – 200 mm;
 • debljina – 8-15 mm;
 • težina od 1 kV. M – 6 kg.

Parametri ploče mogu se razlikovati ovisno o materijalu koji su napravljeni.

Vrste 3D drvenih ploča

Paneli su podijeljeni u dvije skupine, ovisno o vrsti pričvršćivača i značajki proizvodnje.

Oni su:

 • Štit. Na planetima takvih panela, zatvarači su unaprijed učvršćeni na ravninskim baznim pločama s unaprijed određenom udaljenosti uz rub, koji će poslužiti kao priključni šav ako nema pričvršćivača na panelima s određenim intervalom.
 • Prikupljeni povezivanjem pojedinačnih fragmenata. Takve daske se događaju na segmentu zida. Svi dijelovi korak po korak čine montažu elemenata i fiksirani na potpornjoj strukturi. U tom slučaju, drvna tekstura se stvara tijekom instalacije. Vanjske karakteristike, ova opcija se ne razlikuje od prvog.

 • Mozaik na temelju mreže. Takve ploče su stvorene iz raznih malih drvenih komada, koji se na kraju mogu spojiti na prekrasan sastav kao keramički mozaik. Ova vrsta završne obrade može se koristiti ne samo u dnevnim sobama i spavaćim sobama, već iu kupaonici, kupelji, pa čak i sauni.
 • Ravna ili krajnja. Za proizvodnju olakšanja prve verzije panela, koristi se pripremljeni drvo ili “okrugli”, koji je izrezan okomito na deblo na stablu. Kao rezultat toga, paneli se dobivaju s izbočenim elementima koji su izvana slični sastava piksela. Druga opcija podrazumijeva dekorativnu ploču stvorena od dugih dijelova drvne bačve. Ploče su podijeljene na male fragmente, a zatim se izvodi pregled i njegovo uklapanje. Ova vrsta panela idealna je za široke zidove koji izgledaju još više zbog značajki njegove strukture.

Za i protiv

Volumen paneli imaju mnoge prednosti:

 • Estetika. Dekoracija zidova ili stropova stablo-panela odmah transformira svaki prostor: odmah postaje ljepše i zanimljivije. To završava učinkovito naglašava dobar okus vlasnika stana. Moderne tehnologije omogućuju vam da odaberete bilo koji crtež, nijansu i završnu obradu. Možete dodati panele s kožom, tekstilom, staklom ili oponašati saće. I dalje možete naručiti ove ploče s osvjetljenjem.
 • Ekologija. Pod uvjetima modernosti, posebno je važno obratiti pozornost na okoliš, voditi brigu o njoj. Budući da su drvene panele izrađene od prirodnog materijala, oni su apsolutno sigurni za ljudsko zdravlje i sve žive stvari. Prirodno drvo ne izaziva pogoršanje alergijskih reakcija, te se stoga takve ploče mogu montirati čak iu spavaćoj sobi i dječjoj sobi.

 • Izdržljivost. Ako ispravno instalirate panele s čarobnjakom ili čak s vlastitim rukama, duljevit će duže vrijeme. Uostalom, svi znaju da je stablo jedan od najtrajnijih materijala, tako da će ti skupni paneli oduševiti vlasnika stanovanja ne jedan od deset godina.
 • Praktičnost. Ne morate potrošiti veliku količinu vremena za brigu za cilj – ponekad je dovoljno da obrišete surround panele kako bi uklonili prašinu od njih. Proizvođači preporučuju s vremena na vrijeme utrljajte dizajn s posebnim voskom za davanje remenama sjaje i povećati svoj otpor na vanjski utjecaj.
 • Otpornost na vlagu. Za razliku od ravnih panela, skupni opcije su značajno bolje za razliku od vlage – ne pogoršavaju i ne deformiraju iz vode. To je zbog činjenice da su u proizvodnji dizajnerskih detalja pokriveni posebnim laminiranjem filmom, a također se tretiraju s impregnacijom od odbijanja vode.

Takvi paneli mogu savršeno sakriti žice, cijevi ili ventilacijski sustav. Da biste to učinili, potrebno je pripremiti dizajn okvira, unutar kojih će biti ožičenje, a na vrhu ga zatvoriti s dekorativnim panelima.

Unatoč velikom broju prednosti, takve panele imaju nekoliko minusa. Na primjer, prije nego što odaberete takav materijal za doradu vašeg doma, trebate obratiti pozornost na činjenicu da je snažno podložan atmosferskim vibracijama: sve promjene temperature ili vlažnosti mogu utjecati na vanjske podatke cijelog dizajna. Osim ovog faktora, postoji još jedan nedostatak: njihova relativno visoka cijena. Međutim, ona se odnosi na veće ploče koje su u potpunosti izrađene od prirodnog drva.

Ali za one koji žele spasiti, postoji izvrsna alternativa. Vrijedno je odabrati hibridne strukture koje su izrađene od prirodnog drva i, na primjer, od MDF-a. Također možete zaustaviti svoj izbor na panelima koji su u potpunosti izrađeni od jeftinijih sirovina: bambus, šperploča, MDF ili iverice. Analozi drvenih ZD-panela su vrlo popularni, koji su izrađeni od prešanog bambusa. Izvana, praktično se ne razlikuju od stvarnog stabla, međutim, to je mnogo jeftinije.

Također treba pamtiti da ako trebate instalirati okvirne strukture, količina slobodnog prostora u sobi će se smanjiti. Ali ako koristite ljepilo za popravak panela, tada korisna područja neće nestati.

Savjeti za odabir

Prilikom odabira drvenih 3D dasaka, trebate se kretati nekoliko parametara:

 • Opći stil interijera. Važno je da se materijali uklapaju u boju i uspješno nadopunjuju dizajn sobe i nisu ga proturječili.
 • Kvalitetan materijal. Nemojte uštedjeti na daske – jer ako je njihova cijena prilično visoka, onda u omjeru s njihovim životom, ona ne postaje gubitak novca, već profitabilna ulaganja.
 • Svrha sobe. Za obične stambene ili uredske prostore, paneli su pogodne od bilo kojeg materijala. Međutim, ako trebate ukrasiti dekorativne daske sobe s visokom vlagom, potrebno je odabrati odgovarajuću vrstu materijala za to što odgovara uvjetima rada.

Opcije završne obrade

Ukrasni paneli s učinkom CD-a – Pravo pronalaženje dizajnera. Ako ispravno instalirate dizajn, možete stvoriti jedinstveni učinak.

U nastavku su nekoliko fotografija s različitim vrstama završnih obrada.

   Vertikalne linije vizualno povećavaju visinu zidova.

   Ipell log daje svježinu i originalnost u sobi.

   Neobični oblici savršeno preusmjeravaju klasični interijer. Takve trake postat će nezaboravna “vrhunac” u dizajnu sobe.

   Još nekoliko kreativnih ideja za dizajn zidova s ​​trodimenzionalnim daske.

   Prekrasne ideje za dizajn

   Sljedeći su konkretni primjeri dizajna različitih interijera pomoću drvenih 3D-panela različitih vrsta:

   U ovoj verziji zid postaje prava “istaknuta” soba. I to je unatoč boji materijala, jer je vrlo skromna. Klasični namještaj u kombinaciji s originalnim zidnim oblogom daje zapanjujući rezultat.

   U ovom slučaju, dizajn postaje oponašanje prekrasnog ukusa vlasnika sobe. Suzdržana, elegantna i nevjerojatno moderna verzija dizajna.

   Sličan zid ukras, nesumnjivo će privući mnogo pogleda. Zidovi su ukrašeni drvenim daske koje imaju različite veličine. Zbog toga se stvara vrlo neobičan vizualni učinak: veličina i oblik zidova su doslovno zamagljeni.

   Ovo je još jedna mogućnost elegantnog i lijepog dizajna soba. Plemenite boje prirodnog stabla u kombinaciji s neobičnom volumetrijskom teksturom pretvara dnevni boravak u klasičnom stilu u sobu s elementima sadašnjosti.

   Primjer uspješnog i spektakularna dizajna zida s daskama. Boja dasaci mogu biti najrazličitiji.

    Koje su specifikacije drvenih 3D panela, pogledajte sljedeći video.

    Ocijenite članak
    ( Još nema ocjena )
    Dodaj komentare

    ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: