Kako odabrati prozirni metalni lak?

Metal simbolizira snagu i trajnost, ali u isto vrijeme lako je izloženo izloženosti njegovom izgledu. Lako reagira s zrakom, vodom, vlagom i kemijskim rješenjima. Danas postoji mnogo različitih načina da se riješite oštećenja metalne površine, ali je bolje koristiti sredstva za prevenciju njihovog izgleda. Za to je dovoljno samo da pokrije površinu s posebnim lakom. Lak obuhvaća metal s prozirnim zaštitnim slojem i može mu dati laganu nijansu.

Vrsta naka

Da biste odabrali najprikladniji metalni lak, morate proučavati sastav i djelovanje svakog tipa. Razmotrite kratak opis nekih od njih.

Bitumen

Kako slijedi iz imena, sadrži bitumenske i polimerne smole. Nakon sušenja, sredstvo daje crnu nijansu premaz, slično nijansi. Oni mogu pokriti ne samo metalne, nego i drvene i kamene površine. Proizvod je otporan na toplinu, izdržljiv i siguran za ljudsko zdravlje. U ovom trenutku je vrlo popularan na tržištu, jer uz sve navedene prednosti, ona također ima nisku cijenu.

Lak od poliuretana

Uključuje polimere koji, kada se primjenjuju, stvaraju čvrsti prianjanje površinom. Ima anti-korozijsku imovinu, tako da se koristi za obradu metalnih proizvoda, a najčešće – za metalna posuđa. Ovaj lak može biti neprimjetan (bezbojan), sjajan i čak mat. Premaz može imati drugačiju nijansu, može se koristiti kao zaštitni sloj prije nanošenja boje za metal.

Akril laka

Ona tvori vrlo otporan film, dobro nosi konstantnu vlažnost i temperaturu kapi. Lak je dostupan u obliku aerosola i konvencionalne tekućine, koji se primjenjuje pomoću četke. U suvremenom svijetu, najčešće se koristi pri obradi površine dijelova automobila. Proizvod lako prenosi učinke kemikalija i može čak i produžiti vijek trajanja različitih metala.

Alkid lac

Za razliku od prethodnih vrsta, nakon sušenja, daje površinu metalnog sjajnog sjaja. Prodana sredstva u obliku spreja i u tekućem obliku.

Lak je vodootporan, otporan na toplinu i otporan na mehaničke utjecaje.

Dimnjak

Zbog posebnog toplinskog otpora, ova se vrsta primjenjuje samo za opeka i peći.

Korisni savjeti i mali trikovi

U pravilu, površina metala prije nanošenja laka je mljevenje. To se radi posebnim aparatom, a zatim brusnim papirom, jer nakon što je hardver mljevenje na površini ostaje ogrebotine, a brusni papir pomaže da ih izglade. Nakon što površina postane sjajan-mat, možemo pretpostaviti da je brušenje završeno.

Lakiranje će biti bolji ako se primjenjuje s metodom aerosola. Koristeći ovu metodu možete izbjeći razvoda. Treba napomenuti da s višeslojnom aplikacijom morate čekati potpuno sušenje prethodnog sloja.

Uz dugotrajnu pohranu, laka se može držati ili razgraditi u komponente. Ako će u potonjem slučaju pomoći uobičajenim potresanju posude ili miješanja pripravka, tada prva situacija može uzrokovati poteškoće na početku rada. Međutim, moguće je nositi se s ovim problemom – ako je sprej, moguće ga je zagrijati u vodenoj kupelji, neprestano povećati temperaturu. Nakon nekoliko minuta, otopina će postati homogena i tekućina.

Zaključak

Prije nego što konačno odlučite o izboru laka, mora se imati na umu da takva sredstva mogu zaštititi površinu prije slikanja i mogu izvršiti i jednostavno dekorativnu funkciju. Svaka od opisanih vrsta otporna je na temperaturu i vlažnost, a neke čak iu različitim stupnjevima zaštićene su od mehaničkog oštećenja. Odaberite da slijedi iz vrste metalnih i praćenja operativnih uvjeta.

O tome kako se javlja lakiranje poliranog diska, pogledajte u sljedećem videozapisu.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: