Suptilnost brtvljenje šavova suhozida

Izrada popravak u zatvorenom prostoru, važno je odabrati prikladan jeftin materijal i koristiti ga ispravno. Dorada zida majstora često koristi gipsanu ploču. Za razliku od drugih materijala, njegova instalacija neće potrajati mnogo vremena, dok on može imati bilo koji oblik.

Ljudi koji nikada nisu bili angažirani u popravku će zadovoljiti činjenicu da je instalacija gipsana ploča nije tako komplicirana, kao što se čini na prvi pogled: možete se nositi s njom, čak ni iskustvo. Razumijemo zamršenost šavova suhozida.

Osobine

Prilikom izvođenja instalacijskih radova na instalaciji šavova od gipsa bit će u svakom slučaju. Njihova širina ovisi o mnogim čimbenicima. Čak je potrebno uzeti u obzir kako se sušinski listovi mijenjaju pod utjecajem temperaturnog režima. Tako da šavovi nisu vidljivi, moraju biti utisnuti pomoću kit.

Ako radite nepravilno, na šavovima se pojavljuje mala pukotina između gipsane ploče. Ako ova faza nedostaje, površina će biti neujednačena, a listovi će i dalje biti uništene. Oni će biti izloženi visokoj vlažnosti i testiranoj vremenskoj provjeri. Nakon što su ploče od gipsa pokrivena bojama ili drugim materijalima, spotovi se mogu pojaviti u blizini šavova ili tuširati pozadinu.

Što blisko?

Da biste zatvorili rupe između listova suhozida, morate odabrati visokokvalitetne kit i alate koji će ga primijeniti. Prvo morate odabrati lopaticu. Pokupite onu s kojom najlakše raditi. Izbor ovisi o majstoru.

Za rad s kitom, uskom i širokom lopaticom (glavna stvar je da je njegova oštrica vrlo fleksibilna). Možete to provjeriti istodobno savijanjem oštrice i ručke. Ne bi smjeli biti zatvoreni ili ispucati.

Osim spatule u radu može biti potrebno:

  • četka za slikanje;
  • šmirgl papir;
  • Sander;
  • Bušili s posebnom mlaznicom “mikser” za pripravu smjese.

Važnu ulogu igra izbor kit. To ovisi o tome što će biti daljnji ukras zidova. Postoji dosta vrsta ovog materijala na modernom građevinskom tržištu, među kojima možete kupiti jeftine i skupe sirovine, istaknute po imenovanju i kvaliteti.

Ako su zidovi jednostavno obojeni, morate koristiti jednostavan razmak za šavove. To će biti dovoljno da se osigura da su zidovi visoke kvalitete i eksterno atraktivne. Ako su zidovi pripremljeni pod tresićnim tapetama, svaka smjesa za početak ili cilj će odgovarati. Uopće nije potrebno biti skupo.

Možete uzeti jednostavnu gipsa od visokokvalitetnog proizvođača. Glavna komponenta takve žbuke je gips koji omogućuje zidovima da dišu.

Jedini nedostatak gipsanog kita je činjenica da brzo grasps. Zbog toga morate brzo raditi, imati vremena za primjenu novog sloja.

Za rad s šavovima, papirnate vrpce, raspeli ili ojačani rešetke mogu biti potrebni, s kojima je lakše plakati za poprečne, kao i uzdužne šavove. Papirna traka s žlijebom u sredini olakšava unutarnje kutove šavova.

Tako da mjehurići nisu formirani pod slojem papira, morate kupiti posebnu traku s mikropersporacijom. Sterpian traka se češće koristi za uzdužne spojeve.

Dobro je rastegnut, ali se u snazi ​​ne može usporediti s viski. Iako ima prednost: lako je lijepiti. Ako je čarobnjak pogriješio, lako je poštedjeti, ne odlazi na površinu vidljivih tragova.

Za rad, morate kupiti visokokvalitetni temelj, koji će ojačati površinu i neće dopustiti vlagu u priključci između zglobova.

Procesna tehnologija

Proces brtvljenja šavova za gipsa može se podijeliti u nekoliko koraka, s kojima se čak i novak majstor može nositi. Neiskusni popravak je važno ne zaboraviti na potrebu da se pridržavate pravila. To je posebno važna točka, jer čak i manje prekršaje mogu dovesti do lošeg rezultata. Ne žuri, važno je učiniti sve u fazama.

Priprema materijala

Nijedan proces ne može biti dovršen bez pažljive pripreme. To se odnosi na i pečat šavova. U početku, morate znati što bi trebale biti zglobovi između suhozida. Odobrenje se može ostaviti malom (približno 1 – 2 mm). To je dovoljno da se osigura da se površina u budućnosti ne deformira tijekom skupljanja strukture. Uz takvu priliku, samo će šav ispucati, a sami listovi će ostati cijeli broj. Na kraju Glaxa mora učiniti više, širi udaljenost između listova do 2 mm.

Zatim morate očistiti površinu suhozida od prašine, izrezati sve nepravilnosti s posebnim nožem. Vodena površina može biti spužva ili ubrus za čišćenje. Vrijeme za malo. Zatim trebat će provjeriti vijke. Potrebno je to učiniti da se rad s kitom ne zamagljuje kada lopatica skoči na vijak za samostakanje. Da biste to učinili, morate provesti ruku na pričvršćivanje mjesta. Trebalo bi doći do izbočenih kapica s odvijačem ili odvijačem.

Tada trebate primijeniti sloj jačanja premaz. Ako je to koncentrat, potrebno ga je uzgajati vodom u skladu s omjerima navedenim na paketu. Spremni temelj samo pomiješajte, nakon toga se može odmah razmazati šavove. Nanesite ga na udaljenosti od najviše 15 cm od spoja.

Obrađeno područje je jasno vidljivo na gipsani, tako da je proces savršeno kontroliran.

Brtvene šavove

Pripremite sve površine, kao i kupnju potrebnih materijala i alata, možete početi penjati na utore. Prije toga, ovaj proces je bio vrlo naporan, bilo je potrebno primijeniti rješenje, povući vrpcu srp u njoj. S razvojem tehnologija i pojavom novih građevinskih materijala, situacija se promijenila na bolje. Sada serpenta ima samoljepljivi sloj: to je već dovoljno da značajno pojednostavljuje rad.

Rub vrpce je lako pokupiti i doseći. U ovoj fazi nemoguće je požuriti tako da ne pokvarimo svu rad. Morate polako odvrnuti sloj vrpca, pritiskom na zglobove gipsane ploče ili put između lista i poda. Po završetku, dovoljno je odrezati vrpcu s posebnim nožem.

Na kraju rada s vrpcom, morate napraviti kit pomoću bušilice s posebnom mlaznicom. Dosljednost rješenja mora nalikovati debelom kiselom vrhnjem. Zatim, uz pomoć lopatice, ispunite cijeli prostor šavova između listova GLC-a. Premještanje lopatice preko zgloba, morate razmazati šav, dok pritiskate otopinu u nju. Sve se to ponavlja dok se ne napuni sve šavove. Da biste izjednačili ravninu zglobova s ​​kitom lica, primjenjuje se trakom od 150 mm za svaku stranu.

Da biste ojačali kutove koje trebate koristiti srpnu mrežu, širinu od kojih je 100 mm. To će izbjeći pukotine u najtežim područjima. Tako da rad s kutovima nije imao puno vremena, a rezultat je bio savršen, potrebno je obaviti rad uz pomoć kutne lopatice. Odrezivanje komada mreže željene duljine, potrebno ga je preklopiti na pola i pričvrstiti na kut, a zatim nanesite otopinu na obje strane i rastegnite ga s lopaticom. Na taj način, unutarnji kutovi na stropu također blizu. Za brtvljenje vanjske uporabe metalnih kutova, fiksirani vijcima.

Kada je površina potpuno suha, mora se poravnati pomoću brusnog papira ili poseban stroj za brušenje. Ako se nakon brušenja nepravilnosti vide, potrebno je temeljitije površinski tretman, uključujući poravnanje. Ovaj se postupak ponavlja sve dok sva problematična područja ne skrivaju. Tada je suhozik tla pomoću posebnog sastava dubokog prodiranja.

Nakon sušenja prajmera, baza gipsana ploča može biti gotova kako bi bila prekrivena pozadinom ili slikanjem.

Savjeti

Nakon što je studirao sve faze šavova šavova, možete ih napraviti vlastitim rukama. Nemojte se oslanjati isključivo na svoju snagu i učiniti sve. Zatvaranje šavova, morate slušati savjete stručnjaka. Bez obzira na to koliko je proveden svi radovi, mogu se pojaviti problemi zbog velikog opterećenja na zidu ili rezanje vremena. Ne vrijedi brinuti zbog toga.

Međutim, da se to ne dogodi, to se mora pamtiti Kada temperatura padne, bilo koji materijal se može deformirati. U slučaju gipsane ploče, to dovodi do pukotina. Stoga je potrebno popuniti šavove kao pažljivo. Zglobovi lica moraju imati chamfer: bolje će ojačati dizajn gipsane ploče.

Primaranje se mora provesti upotrebom akrilne smjese (nužno za unutarnji rad), budući da fasadni premaz ima mnogo štetnih tvari. Njegov sloj sadrži antifungalne komponente. Oni spašavaju zidove iz izgleda gljive ili kalupa u sobi. Koristite preporučeni sastav s većim prodornim sposobnostima. Ovaj alat za sušenje oblikuje kristalnu rešetku na površini, zbog čega se naknadni sloj materijala nanosi na suhozidu će biti dobro smanjen s bazom.

Izabrati iz materijala za posao, vrijedi razmotriti. To je iz njihove kvalitete koliko je dugo tretirani zid. Nemoguće je kupiti materijal s istekom. Osim toga, važno je da je struktura visoka kvaliteta i bez kvržica. Loš temelj neće dugo trajati, morat ćete ponovno raditi popravak.

Zglobovi bolji ručni papir perforirani vrpcom. Ona bi također trebala biti visoka kvaliteta. Jedva vidljivi na temelju mikro-nas sami – to je upravo ono što vrpca ne odustaje. Dobra vrpca sprječava pucanje.

Ne zaboravite na vrata ili nišu. Da bi ih zatvorili, potrebno je u početku izmjeriti, a zatim rezanje gipsane ploče. Tako da je materijal dovoljan za cijelu količinu posla, a otvor će biti uredan. Trebalo bi se konsolidirati uz pomoć vijaka i ispuniti zvučne izolične materijale. Nakon instalacije morate staviti perforirane kutove ispod žbuke i nametnuti grid-srp. Starty u ovom slučaju se primjenjuju u dva sloja (svaki nakon sušenja prethodnog).

Konačno, vrijedi podsjetiti da materijal za gipsanu ploču za kupaonicu treba biti otporna na vlagu. To će smanjiti moguću deformaciju.

Takva gipsana ploča će izdržati temperaturnu razliku, kao i prekomjernu vlažnost. Površina suhozida dodatno će se liječiti visokokvalitetnim prajmerima (zaštitit će materijal, trajat će mnogo dulje). Osim toga, važno je razmotriti: Nemoguće je kvalitativno zatvoriti šavova, ako je loškobojna ploča izvorno odabrana. Njegova kupnja treba provoditi u dokazanoj trgovini s dobrom ugledom.

O tome kako istaknuti šavovi suhozida, pogledajte sljedeće.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: