Sve o ciklusu

Što je ciklus, što se može izvesti takav alat, žele naučiti mnogo novak majstora. Glavni opseg primjene ovog alata je površinski tretman drva i parketa, otpreme, ali pogodan je za dovoljno tankog rada. O tome kako odabrati ručno strugače, kako ga primijeniti i učiniti ga sami, vrijedno je razgovarati u više detalja.

Što je?

Ciklus – ručni alat, koji je minijaturni strugač s ručkom i reznom oštricom, prilikom rada na planiranoj okomitoj površini.

Minijaturni alat udobno pada u dlan. Ovisno o širini i obliku oštrice, ravne ili rasutne površine objekata mogu biti podvrgnute. Najbolji ciklusi poznati su kao alat koji se koristi prilikom postavljanja parketa. Njihova prepoznatljiva značajka je ukloniti minimalni sloj od površine drva – čips ima debljinu ne više od 0,04-0,08 mm.

Uz pomoć ciklusa, možete obaviti i drugi posao: Priprema skijanja, snowboards, surfboards, stvoriti modele brodova. Istaknuti Stolarija i parket Ciklusi koji se razlikuju u aplikacijama. Osim toga, postoje Lokalne opcije – bez ručke. Moderna verzija ciklusa je mehanizirani alat s kojim se stari premaz uklanja iz parketa.

Kada koristite takav strugač, radovi nastavlja mnogo brže i učinkovitije.

Glavni materijal za proizvodnju cicular stolarija alata – ugljični čelik. Standardna debljina noža doseže 1,5 mm, kut njegovog izoštravanja je 45 stupnjeva, kao rublje. Za parket sorte, čelične razrede 7KHF, 9KHF, U7GF, U8 i drugi koriste se, za ručke koriste fenolne komprimirane mase ili prirodne drvne čvrste stijene (hrast, bukva, zryle, javor, javor, javor, javor). Oštri nož u ovom slučaju provodi se pod kutom od 25-30 stupnjeva.

Stakleni ciklusi Prijavite se za čišćenje akvarijskih površina, prozorskih površina. Zapravo, u ovom slučaju, oni su klasični strugači, mehanički čišćenje onečišćenja.

Oštrica za alat može biti:

 • pravokutan;
 • trokutasti;
 • trapezoidni;
 • “Swan vrat”;
 • jaja.

Kada se radi s ciklusom drva, ona je izrađena isključivo u istom smjeru u kojem se pregledava materijal vlakana. To izbjegava stvaranje burrsa i drugih nedostataka na površini.

Svrha alata

Glavna svrha ručnog strugača ciklusa je ubadanje površine materijala. Metodom rada, malo je slično brusnom papiru, ali obavlja zadatke s većim intenzitetom. Prilikom postavljanja minijaturnih detalja, ovaj alat vam omogućuje da postignete najgušći prilagodbu. Pogodno je raditi na ograničenoj površini, ukloniti tanke slojeve drva u kutovima – gdje poseban automobil ne dobiva.

Donedavno, pitanje, zašto ciklus treba, postavili smo pretežno stolar ili vlasnike parketa. Danas je korištenje ovog alata mnogo širi. Na primjer, predavane opcije bez olovke se još uvijek koriste u malom stolarskom radu.

Shvaćeni ciklusi Široko se koristi za brodogradilište pri stvaranju raznih elemenata složenog oblika. Takvi uređaji se čak prodaju samo u specijaliziranim prodavaonicama, usmjereni su na isključivo mukotrpno djelo s materijalom.

Ciklus za parket, iako se smatra da alat nije učinkovit, ali ponekad se ispostavi da je jedini izlaz u obnovu starih parketa u uvjetima koji ne dopuštaju uporabu obrade stroja.

Ciklus stolarije Potreba za obradom drva. Također se može koristiti za uklanjanje ljepila na mjestima materijalnih spojeva. Neophodno je kada prerađuje drvo ima složenu strukturu višesmjerni vlakna. Za razliku od brusnih alata, ciklove ne dovodi do stvaranja fine prašine, začepljenja materijala. U svom modernom izvršenju, ovaj je alat apsolutno neophodan čak i s velikim količinama rada.

Ciklus s ručnim alatima u potražnji i na skijanju. To je ovdje da je njihova sposobnost smanjenja najljepših slojeva materijala bez duboke štete na njegovoj strukturi postaje posebno važno. Uz pomoć cikloying, lako se vratiti u život stakloplastike skijanja, dodavanje njihovih brzinskih karakteristika i glatkoće klizanja.

Uz pomoć ciklusa, lako možete uzeti u obzir stari parafin i maziva, ne riskirajući oštećenje same skijaške strukture.

Kako odabrati?

Prilikom odabira ciklusa, vrijedi razmotriti da je glavni kriterij u ovome Svrha alata. Na primjer, parketni i stolarski modeli, čak i kut za oštrenje bit će različiti. Ne oslanjajte se na promotivne obećanja. Električni ciklus Najvjerojatnije će biti konvencionalni ravninski rearski stroj koji nema ništa zajedničko s klasičnim struganjem. Najviše interes za majstora koji je upoznat s poslovanjem stolarije, predstavlja sljedeće opcije za ručno struganje.

 • Pravokutan. Oni su stolarija, za glatke površine. Standardne dimenzije dosežu 50 × 100 mm.

 • Oblikovani ili “s vratom”. Primijeniti pri obradi okrugli ili zakrivljenih dijelova, za navodu drveta, stvaranje profila.

 • Oslikan. Prijavite se za stvaranje originalnih dekorativnih uzoraka na žbuku. Takvi ciklusi imaju trokutasto ili oblik srca vrha, prikladan za rad. Uz njihovu pomoć, također možete ostrugati sloj boje s vertikalnih i horizontalnih površina.

 • Parket.Na zakrivljenoj ručici, s zaobljenim prednjim rubom i obveznim grafikonom. Takvi su alati priključeni na posebne dvije ruke, pomažući brže i sigurnije obradu velikih površina na ravnoj površini.

Ne bi trebalo vjerovati da je ciklus jeftin. Doista, jeftine mogućnosti slikanje iz plastike s zamjenjivim oštricama koštat će 1000 rubalja ili manje. Dobar dvoručni model iz poznatog branda košta 7 puta skuplji. Mogućnosti lik bez ručke mogu se kupiti skupovima od 1.500 rubalja, cijeni od metala oko 3000.

Ne preporučuje se odabir jeftinih ciklusa u kineskim online trgovinama. Rizici za stjecanje niske kvalitete robe ovdje teži za 100%.

Kako to učiniti sami?

Domaći ciklus Uklanja površinske slojeve drva nema gore od njegovog industrijskog analognog. Naravno, u doba električne alate, njihovi ručni analozi se odlaze u pozadinu. Ali ako pažljivo istražite pitanje, možete razumjeti: Ciklus i dalje zadržava svoju važnost prilikom postavljanja skupa parketa i drugih radova koji zahtijevaju skrb i pažnju na detalje.

Da bi se sami učinili, dovoljno je slijediti jednostavnu poduku korak po korak.

 • Pripremite materijale. Minimalna postavka od starog noža ili platno pila, paleta, zaštitni impregnacija i brusni papir za brušenje. Odabrani komad drva za ručku mora biti širi od metalnog dijela i dovoljno je dovoljno da udobno leži na dlanu.
 • Od metalnog rezanja trokutastog ili trapezoidnog oblika. Prednji rub je izoštren pod kutom od 45-50 stupnjeva s rezom za 100-110 stupnjeva, formiran je graf – Burr. Bolje je koristiti dijamantne alate.
 • Od drvene prazne, ručka alata s širokom bazom je izvučena i izrezana. Bit će vezan za rezni element. Površina je polirana s ručnim ili električnim alatom. Završite liječenje obavljaju brusni papir 100.
 • Schunzirkul treba Izmjerite debljinu buduće oštrice. Napravite rez na donjem ravnom licu alata. Njegova dubina ne bi trebala biti više od 1/2 visine oštrice
 • Umetnite u rezultirajuću cincan rupu. Ako je potrebno, dodatno konsolidirati rezni dio.
 • Pokriti ručku Dekorativni sastav.

  Nakon ovih uputa, svaki home čarobnjak će biti u mogućnosti stvoriti jednostavan CISSER vlastitim rukama od najpristupačnijih materijala. osim, Pojednostavljeni strugač Drvo se može napraviti od trokutastog metala prazno s zavarenom ručkom i drvenom vrhom mlaznice. Alat za oštrenje okidača radi na svim stranama s jednom smjernom nagibom. Kutovi su izravnavanje. Nadalje, baza je zavarena, na njega je vezan drveni držač – a ciklus je spreman za rad.

  U sljedećem videozapisu možete se vizualno upoznati s uputama proizvodnje ciklusa.

  Ocijenite članak
  ( Još nema ocjena )
  Dodaj komentare

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: