Sve o montaži na terasi

Tered Board – popularan i praktičan materijal koji je u velikoj potražnji. Danas se završiti takve pokrivenosti može se naći vrlo često. Visokokvalitetna terasa odbora može biti instalirana ne samo stručnjaci, već i kod kuće majstora koji su odlučili staviti ga sami.

Osnovna pravila polaganja

Ako se odlučite za instaliranje terase, preporučljivo je upoznati se s osnovnim pravilima vezanim uz ta djela.

 • Površinu, gdje će biti označene ploče, mora biti savršeno glatka, ravna, izdržljiva i pouzdana. U drugim slučajevima, dizajn za dugo vremena neće trajati.
 • Ne zaostaje ne smijete montirati samo u tlu na mjestu. U vodi, ovi detalji ne bi trebali biti ostavljeni, jer će se brzo početi pogoršati i kolaps.
 • Visokokvalitetni podovi uvijek će imati Odvodnja ili odvodnja.
 • Podovi se mogu obaviti formiranjem pristranosti prema odvodu, ali ne manje od 1%. Točnije, 1 cm na brojilu semafora.
 • Pod podovi trebaju se održati Nesmetan anteni cirkulacija. Tako će lako i brzo ukloniti sve višak vlage. Zbog toga će biti moguće spriječiti stvaranje plijesni ili gljivice.
 • Vijci koji se planiraju koristiti za postavljanje ploče moraju imati Zaštitni premaz protiv korozije.
 • Nakon završetka svih instalacijskih radova vezanih uz styling terasaste ploče, premazi su potrebni najmanje 2 puta oprati s vodom pod visokim tlakom.

Alati i materijali

Postupak ugradnje terasanih ploča neće koštati bez uporabe posebnih alata i svih potrebnih materijala. Da biste prikupili slične komponente koje trebate unaprijed prije početka instalacijskog rada. Da biste ugradili osobne ploče kvalitativno i tiho, Učitelj mora biti alat za sklapanje:

 • Bušilica ili odvijač;
 • Razina izgradnje (laserski i mjehurići su najpraktičniji i prikladniji za uporabu);
 • Set različitih odvijača;
 • Rulet i olovka;
 • kutovi;
 • Posebna tablica za rad s drvom.

Od materijala, majstor će vam trebati sljedeće:

 • Odbor za terasadu je prikladna;
 • Podržavajući zaostaje (aluminijske instance su prikladni);
 • krajnja ploča;
 • dovoljan broj vijaka;
 • čepovi;
 • srednji i početni nosači (inače se te komponente nazivaju Kleimeri);
 • Početne kopče;
 • Podesive podrške.

Preporuča se sve potrebne komponente da se usredotočite na jedno mjesto, tako da je za vrijeme rada majstora bilo pri ruci. Tada ne morate provoditi dodatno vrijeme u potrazi za pravom temom, jer će već biti blizu. Cijeli alat koji će biti instaliran u instalaciji terase odbora mora nužno biti visokokvalitetan, servisiran.

Ako su takvi uređaji neispravni ili jednostavno slomljeni, bit će vrlo teško raditi s njima i dobiti dobre rezultate – to je nemoguće.

Kako pripremiti površinu?

Prije premještanja na slaganje terase, Važno je kompetentno pripremiti površinu koja će poslužiti kao osnova. Mora biti glatka, bez crijeva i pad. Postoje mnoge mogućnosti, za stavljanje terasade ploče, ali u većini slučajeva je odabrano konkretno rješenje za to. To bi trebalo biti ne samo suho, već i savršeno glatko i pouzdano, kuhano tehnologijom.

Ako se podovi na rasporedu izravno postavljaju na osnovu uzemljenja, tada se s ovim otopinom mora voditi brinuti o svojoj pouzdanosti i razini ravnosti. Tlo na kojem će se montirati ploče, mora biti dovoljno jaka.

Dakle, da se temelj razmatra u skladu s ovim jednostavnim zahtjevima, moguće je uputiti na preliminarno polaganje betonskih elemenata, ploča za popločavanje, blokova ili drugih sličnih komponenti koje se mogu položiti ispod ploče u nizu.

Prije montaže ploča, gornji sloj tla potpuno je uklonjen. Nakon toga morate formirati jastuk pijeska i šljunka.

Optimalno će biti osnova od betona. Samo tako da se ne dopuštaju ploče na vanjskom tlu.

Prije početka instalacije ploča, preporučljivo je osigurati da se voda ne akumulira na temelju. Kašnjenje se moraju popraviti duž odvoda. Možete ići i malo drugačije: ostaviti mali lumen između LAG-ova, zahvaljujući kojem će se fluid slobodno otpustiti.

Na temelju položenih zaostajanja, popravljajući ih kroz dowel. Između navedenih elemenata treba ostaviti male intervale ne smije prelaziti oznaku od 35-45 cm. Ako ploča ima parametar debljine 19-20 mm, tada razmak između LAG-ova može biti samo 40 cm. Ako složeni materijal ima impresivniju debljinu, onda je dopušteno ostaviti praznine od 60 cm. Ako je površina na kojoj je polaganje ploče zakazano, ne može se pohvaliti dovoljnom ravnotežom, onda ćemo preuzeti instalaciju podesivog zaostajanja. Kada su instalirani, trebate napraviti nagib na malom kutu. Zbog toga se višak vode može lako odvoditi.

Metode polaganja

Tered ploča, kao i svaki drugi materijal ovog tipa, mora biti položen u skladu s nizom pravila. Kako točno montirati takav premaz ovisi o tome što se uklapa. Na primjer, na beton i stablu, na različite načine je potrebna ploča na terasi. Razmotriti više, koje metode polaganja postoje i koje radnje pružaju.

Na beton

Ako je odlučeno položiti ploču na bazu, ispunjen od konkretnog rješenja, vrlo je važno uzeti u obzir da je majstor trebao voditi brigu o instalaciji hidroizolacije. Obaviti rad bez uporabe želuda. Sama se odbori počinju postavljati, krećući se s zidova, čineći uvlačenje na 0,8 cm.

 • Potrebno je staviti početnu terasu od DPK. “Schip” strana dijela treba biti usmjerena na zid. Zatim se fiksacija izvodi izravno pomoću dijelova za pričvršćivanje. Prilikom pričvršćivanja preporuča se staviti korak na 30-35 cm.
 • Ta strana terase, koja se pokazala bliže zidu, trebala bi biti ispravno vezana na betonsku osnovu s postoljem. Preporuča se koristiti pojedinosti praktičnog polimera. Češće odaberite plastični postolje.
 • Sljedeća komponenta podova treba pomaknuti spike u unutrašnjost sljedećeg odbora. Potrebno je izdržati udaljenost koja predstavlja 0,2 cm. Fiksna komponenta morat će biti fiksna pomoću posebnih noktiju.
 • Hoće li svi ostali terasasti ploča morati biti na isti način. Ako se priključivanje provodi duž duljine završnog poda dužinom manjoj od 400 cm, elementi će se morati prilagoditi jedni drugima što je moguće bliže. Prilagodba duljih ploča, potrebno je ostaviti mali jaz u 0,45 cm. Dijelovi zglobova različitih terasanih ploča ni u kojem slučaju trebaju se idealno podudarati. Najmanja udaljenost koja je dopuštena da ostavlja između zona za spajanje je 20-25 cm.
 • Regionalni dijelovi novog drvenog podova dopuštaju dodatno popraviti. Kako bi se osiguralo pouzdane i visokokvalitetne, aluminijske kutove su prikladni s parametrima 30×30 mm. Otvorena regija, gdje se nalazi “Spike”, trebali biste pričvrstiti vijak, čija se glava “skriva”. Rub je prekriven aluminijskim kutkom.

Ispravno polaganje terase na betonskoj bazi je vrlo teška, ali stvarno. Glavna stvar je djelovati u fazama, ne žuriti.

Važno je jasno slijediti tehnologiju polaganja takve materijale. Tada majstor može računati na stjecanje izvrsnih rezultata.

Na drvetu

Vrsta materijala koji se razmatra ne može se montirati ne samo na beton, već i drvene baze. Često se nalazi pod na verandi ili terasi oko bazena. Takav instalacijski rad također se može provoditi neovisno, bez izazivanja posade iskusnih majstora. Ako je već ubrana za daljnju instalaciju terase, a adhezijska s drveta je već ubrana ili čvrsta “gluh”, zatim za fiksiranje terasastih ploča Najbolje je koristiti visokokvalitetne vijke s galvaniziranim.

Ako osnova nije čvrsta verzija, onda Odbor se preporučuje da se prethodno liječi antiseptičkim rješenjima koja obavljaju zaštitnu funkciju. Nakon primjene antiseptičkih ploča, također je preporučljivo slikati u odgovarajućoj boji. To će učiniti materijal ne samo privlačnijim, već i izdržljivijim. Proces instaliranja terasanih ploča na drvenoj bazi provodi se s ostavljanjem standardnih intervala od 10-15 cm.

Tehnološka fiksacija razmatranih elemenata atraktivnih podova je potpuno ista kao u slučaju nastanka osnovice.

Na metalu

Tree i beton – to nisu sve opcije za baze koje možete instalirati terasaste ploče. Često je takav pod pričvršćen na metalni okvir. Da biste položili terasu na snažan zavareni okvir, trebat će vam sljedeće radnje.

 • Prvo, kompetentno polaganje zaostajanja. Za to se najbolje formira aluminijski detalji. Naravno, možete koristiti LAG-ove od DPK ili drva, ali kao rezultat toga, njihova instalacija može biti manje prikladna.
 • Moraju biti položeni aluminijski zaostaji, ostavljajući praznine na 30-50 cm. Sve ovisi o vrsti i parameru debljine terasane ploče. Ne smijemo zaboraviti da se LAG-ovi moraju položiti ne na metalnu bazu u obliku okvira, već na prethodno ispunjenim gumenim ili polimernim oblogama. Zbog tako jednostavnog prijema moguće je izbjeći nepotrebne čelične i aluminijske kontakte. Osim toga, zbog dodatnih obloga, ekspanzija metala učinkovito se kompenzira.
 • LAGS mora biti što je moguće više. Za takve svrhe, visokokvalitetni vijci su prikladni ili sidreni vijci. Prvi fiksni terminal, nakon čega je umetnuta početna terasa ploča. Morat će biti fiksiran s druge strane kroz glavne terminale. Nešto kroz vrstu fiksacije od kraja do kraja kada je prva ploča jednostavno pričvršćena vijcima. Sljedeći položiti i popraviti sljedeću ploču, i tako do kraja.
 • Ako je sama baza na površini od kojih je staložena ploča u terasama, ispostavilo se da je podignuta, au budućnosti se ne planira duboko zatvoriti podzemni prostor, Odbori se mogu instalirati i usko.
 • Ako jaz u donjem dijelu ne može osigurati odgovarajuću razinu ventilacije, Između podova, preporučljivo je izdržati praznine od 3-5 mm.
 • Nakon završetka polaganja svih terasastih ploča na metalnoj bazi, Ostat će ispravno zatvoriti rubove materijala koristeći posebne rubne letvice ili F-profil. Nakon toga, podovi od visokokvalitetnih terasanih ploča mogu se smatrati spremni za rad.

Značajke završetka fasada

Terasna ploča s zavidnom frekvencijom stječe se kako bi se lijepo izdale fasade. Materijal za suočavanje postavljen je na određene baze određenom shemom. Da biste pričvrstili ploče na fasadi, možete pozvati stručnjake, ali možete potrošiti s vlastitim rukama. Analizirat ćemo upute korak po korak, kako ispravno montirati dotičnu ploču na bazu fasada.

 • Ova vrsta dekopiranja također se naziva fasada. Početna traka je pričvršćena na sanduku, unaprijed sastavljen na pročelju, kroz vijke na ravnicima, koji se nalaze izvan. Nakon toga, zatvarač će morati biti instaliran na kraju daske. Trebalo bi to biti učinjeno tako da se druga savijena ravnina materijala počela odmoriti u ravnini policama sanduka.
 • Zatim je pričvršćen pričvršćivač noktiju izravno do kraja dijela fasade.
 • Još jedan nokat trebate voziti u sanduk.
 • Druga ploča mora biti instalirana na vrhu prvog, Pritisak na bazu – sanduk.
 • Top bar je pijan u pričvršćivač. Da biste to učinili, najbolje je iskoristiti cijan i mali Bru. Čizme trebaju biti što bliže parcelama gdje se nalaze regali okvira.

Za ovo načelo su instalirane sve prednje ploče. Shema je jednostavna i razumljiva. U većini slučajeva ova metoda instalacije se primjenjuje na ventilirane fasade. U intervalu, koji ostaje između obloga i zida, uvijek ostavite mali slobodan prostor. Iz nje, parovi sirovog zraka, koji prodiru u prostorije zgrade, uklanjaju se gore, a ne ostaju na drvenim materijalima za oblaganje.

Često ispod terase instalirane na fasadi, postavljeni su toplinski izolacijski materijali.

Uobičajene pogreške

Kada instalirate terasu, čarobnjak može dopustiti mnogo različitih pogrešaka. O njima bolje znati unaprijed pokušati se zaobiti. Razmotrite koje su pogreške najčešće prilikom instaliranja dokazanja na određene baze.

 • Najčešće, čarobnjak ne udovoljava potrebnim prazninama kada su položili terasaste ploče. Takvi intervali moraju biti ostavljeni između samih pješaka i između dasaka i zidova. Dopušteno sličnu pogrešku, postoji vrlo visok rizik da će se novi i lijepi spol uskoro početi deformirati, gubiš bivšu atraktivnost. Kada se vanjski nedostaci počnu manifestirati, uvijanje hardvera će im se dodati.

 • Također česta pogreška je pogrešan opremljen tijek za vodu. Često, novak majstori uopće zaboravljaju na njega. Kao rezultat takvih propusta, uskoro će se pojaviti terasastim pločama zbog viška tekućine na akumuliranom u LAG-ovima.

 • Pogreška je nedostatak pripreme baze na kojem se planira polaganje terasastih ploča. Ovi materijali se mogu staviti samo na kompetentno ubrane baze, ali ih jednostavno stavite na tlo i pričekajte dobre rezultate potpuno besmislene.

 • Ne bi trebalo zategnuti sve pričvršćuje previše čvrsto, polaganje poda s terasade. Ovo je jedna od uobičajenih pogrešaka koje se ne smije propustiti iz vida.

 • Između terasanih ploča treba osigurati. Ako pokupite pod, bez promatranja željenog pristaništa između pojedinosti, može se početi deformirati.

 • Mnogi majstori zaboravljaju da se drveni zaostaji koji su korišteni pod polaganjem budućih podova, moraju se liječiti antiseptičkim pripravcima. Ako je osnova dizajna postoje ligovi od metala, trebat će označiti s antikorozivnim rješenjima.

Ako zaboravite na takve postupke, materijali na dnu će se uskoro početi pogoršati i kolaps.

Korisni savjeti i preporuke

Prije početka samostalnog slaganja terasastih ploča, ima smisla upoznati se s raznim korisnima i preporukama vezanim za ta djela. Možda je to jednostavna uputca koja se neće naići na ozbiljne probleme i pronaći odgovore na one koji su nastali.

 • Neovisno montirati terasaste ploče nije tako lako kao što se čini. U tom slučaju, vrlo je važno pridržavati se prave tehnike, da djeluje kompetentno. Ako majstor sumnja u svoje vještine i boji se pokvariti ne najjeftiniji materijal, onda je od “domaće” bolje odbiti i pozvati stručnjake.
 • Učitelj bi trebao znati da su Kleimeri apsolutno izloženi u svim LAG-ovima. Ako ne slijedite ovo pravilo, kasnije se stavljen pod odbor će jednostavno početi savijati.
 • Preporuča se osigurati da su Kleimeri jasno ušli u utore terase. Zbog toga se osigurava pouzdanija i snažnija montaža, kao i obvezni razmak između pojedinačnih ploča.
 • Važno je osigurati da terasa ne ostane preplavljena s više od 4 dana. Ovaj zahtjev je posebno važno ako je materijal korišten za završetak područja oko bazena.

 • Tered ploča, kao i svaki drugi materijal za suočavanje, treba držati čist. Za čišćenje i oslobođenje odbora od onečišćenja, ne koristite metalne spužve, strugači slične glupim noževima, oštrice. Bolje je uzeti uobičajeni komad pamučnih tkanina ili mikrovlakana. Slična sredstva neće naškoditi odborima, oni neće ostaviti ogrebotine i čips na njima.
 • Ako su se na terasi pojavili određeni nedostaci, na primjer, tragovi od cigareta, zatim Od njih se možete riješiti brusnog papira.
 • Za pranje terasaste ploče, preporuča se koristiti samo uobičajenu čistu, protočnu vodu. Prikladni su samo abrazivni deterdženti, kao dio kojih nema agresivnih kiselina.
 • Ako trebate pokupiti savršeno prikladne ploče za suočavanje s teritorija oko bazena ili fasadne baze, Vrijedi preferencije za dert. Premazi su dobiveni praktičniji i otporniji na habanju.
 • Tered ploča je kompozitna ili napravljena isključivo od drveta. Oba materijala odabrana za buduće završne radove moraju biti visoke kvalitete. Preporuča se odabrati branded proizvoda koji nemaju nedostatke ili oštećenja. Slabo kvalitetne ploče traju dugo, i to će izgledati iskreno jeftino.

 • Odaberite terasane ploče s prikladnim parametrom veličine i debljine. Ako je potrebno, možete izrezati ili viđati nepotrebno pomoću specijalnih alata za drvo.
 • Ako ste pripremili osnovu za buduće instalaciju, onda se skup kašnjenja i dasaka može dovesti do mjesta. Ove komponente bi trebale lagati malo da prođu potreban proces aklimatizacije.
 • Ako je u terasu u nizu instalirana unutar grijane sobe, dopušteno je pokriti visokokvalitetnim parketom. Potrebno je primijeniti u nekoliko slojeva (najmanje 2).
 • Terenska ploča može se kombinirati s toplim podovima.
 • Pažljivo radite s drvenim materijalima. Pokušajte ne ispustiti i nemojte ogrebati novu terasu ploče. Ugradite ih strogo u skladu s uputama.

 • Tehnološki jaz, koji bi trebao biti predviđen u fazi instalacije LAG-a, trebala bi biti najmanje 2 cm. To je u ovom razmaku koji će se temeljiti na plovnim putovima ili granicama, tako da ne možete zaboraviti na takve komponente.
 • Ako odaberete terasastu plaketu gdje se mnogi ljudi kreću, preporučljivo je dati preferencije Primjeri visoke gustoće. Najčešće je upravo takve premaze na teritorijima oko arbora, terasa ili stambenih zgrada.
 • Ako se odlučite za uspostavu izolacije okrenute na bazi fasade, može Pričvrstite otopinom za ljepilo, kao i dowels s gljivama s metalnom šipkom.

U sljedećem videozapisu upoznat ćete se s pravilima instalacije terasastih ploča iz prirodnih materijala.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: