Okvirna kuća od metalnih proizvoda: Prednosti i nedostaci struktura

Da se kućice od metalnih proizvoda dugo vremena došlo je do pristranog stava. Vjeruje se da montažne strukture iz profila ne mogu biti tople i izdržljive, nisu prikladne za život. Danas se situacija promijenila, što su prikrivene ove vrste uzrokovane sve većim interesom vlasnika zemalja.

Osobine

Metalne okvirne strukture, izvorno korištene za izgradnju skladišta i trgovinskih objekata, danas se koriste u zgradi privatne kuće. Osnova kostura od metalnih proizvoda čine pluća, ali jake strukture od pocinčanog čelika. Debljina profila izračunava se pojedinačno za svaki dio objekta i ovisi o iskusnim testovima. Čelični profili osiguravaju konstrukciju potrebnu čvrstoću, cink premaz izvodi zaštitu od korozije, osiguravajući trajnost dizajna. Kako bi se poboljšala pouzdanost, profili se nadopunjuju posebnim rebrima krutosti.

Profili mogu imati dio u obliku različitih latinskih slova (C, S i Z). Svaki od njih se primjenjuje na jednoj ili drugoj gradilištu. Na primjer, baza je postavljena pomoću C i U profila spojenih vijcima vijcima. Korak okvira određuje se širinom upotrijebljene izolacije i panelima za zid. U prosjeku je 60-100 cm. Profili imaju perforacije, zbog čega se problem ventilacije rješava, povećane su karakteristike toplinske izolacije objekta.

Prikupljaju se na načelu dječjeg dizajnera, samog procesa izgradnje ne podrazumijeva uporabu posebne opreme (osim stvaranja temelja). Imajući minimalne građevinske vještine, možete napraviti svoje ruke s malom količinom pomoćnika (2-3 osobe). Zbog beznačajne debljine zidova kućišta okvira (u prosjeku 25-30 cm), moguće je dobiti veliko korisno područje nego kada koristite standardne tehnologije (kuće iz bara, opeke, blokova).

Na prvi pogled izgleda da okvirni metalni proizvodi izgledaju neprivlačni i monotoni. Međutim, to je potpuno pogrešno, jer Zbog jednostavnosti izgradnje i sposobnosti da joj daju drugačiju konfiguraciju, moguće je stvoriti neobične objekte u svom obliku. Značajke strukture omogućuju korištenje najmodernijih vezanosti vanjskih zidova, koje se mogu mijenjati ako je potrebno. Na zahtjev fasade okvira metal-pilona može oponašati kamen i drvene površine, opeka.

Kuća izgleda moderno i moderno, ne podliježe moralnom zastarjelosti, jer u bilo koje vrijeme možete zamijeniti naslovnicu fasade.

Suočavanje se može provesti odmah nakon izgradnje objekta, budući da se bazi metalnog profila ne daje skupljanje. Prednost je velika brzina rada. Obično se kuća za malu obitelj može izgraditi za 2-4 mjeseca. U isto vrijeme, većinu vremena će ići na pripremu temelja i vježbe, sve dok bombardirani beton ne dobije potrebnu snagu. Među narudžbama postoji pogrešno mišljenje o nestabilnosti okvira kuća. Međutim, takav dizajn izdrži značajne vjetroestožne opterećenja i čak je u stanju preživjeti tijekom seizmičke aktivnosti (njezin otpor do 9 bodova na Richterovoj ljestvici).

Čitaj više  Ideje za planiranje zemlje 10 na 10 m

Još jedan “mit” o kućicama je povezan s njegovom sposobnošću da privuče električnu energiju. S ove točke gledišta, okvirni objekti su potpuno sigurni – svi metalni elementi imaju uzemljenje. Osim toga, vanjski i unutarnji čelični dijelovi tretiraju se dielektrikom. Iz nedostataka možete dodijeliti visoku toplinsku vodljivost materijala. Stoga, bez visokokvalitetne izolacije i zaštite metala od vode vlage.

Primjena izolacije eko-house ili mineralne vune, kao i instalacija toplih obloga, omogućuje vam da optimizirate toplinsku učinkovitost okvira, sprječava stvaranje hladnih mostova. Kuće okvira na bazi metalnih proizvoda ne mogu se pohvaliti trajnosti. Život servisa je 30-50 godina. Iako je pošteno da je popravak takvih struktura dovoljno jednostavan, ne zahtijeva velika ulaganja.

Sam metalni profil karakterizira otpornost na požar. Međutim, materijal iznutra i izvana je obrubljen mnoštvom sintetičke izolacije, izolacije pare, završnih materijala. Može značajno smanjiti okvir za zaštitu od požara. Trošak izgradnje kostura je znatno niža od cijena za izgradnju cigle, drveni i čak blok analog.

To je zbog manjeg volumena potrebnog materijala, mogućnost korištenja laganog temelja, odsutnosti uključenosti posebne opreme i profesionalnih graditelja. Kuća okvira može se izvršiti prema pojedinom ili tipičnom projektu. Naravno, prva opcija će biti skuplja, ali će stvoriti ekskluzivni smještaj koji zadovoljava sve zahtjeve svog vlasnika.

Tipični projekt se gradi kanadska tehnologija koristeći tankozirani metalni-pilon okvir i toplinski izolacijskih panela.

Odaberite dizajn

Kuće na bazi metala mogu imati nekoliko sorti.

Na temelju valjanja

Takva kuća karakterizira prisutnost metalnih stupova, koji ublažava cijeli dizajn. Tehnologija izgradnje je slična monolitnom dizajnu okvira. Međutim, metalni stupci koji se koriste za profilnu tehnologiju lakše su i jeftinije od armiranobetonskih tla. Slično tome, većina nebodera i trgovačkih centara izgrađena je. U zgradi privatne kuće, takva tehnologija može biti nerazumno dugotrajna i skupa.

U pravilu, pribjegava se tome ako trebate stvoriti “željeznu” dizajnersku kuću neobičnih veličina. Koristeći ovu tehnologiju, možete održavati kupol ili višekatni objekt. Često oko takve kuće nalaze se ukrasni arhitektonski elementi pogrešnog oblika. U većini slučajeva, to su prikriveni elementi okvirne cijevi. Kuća na zavarenom okviru iz proizvoda od valjanja metala karakterizira najveća težina među analozima okvira iste veličine, ali ima najveći servisni život, koji dolazi do 50-60 godina.

Čitaj više  Uklonite film iz polikarbonata i kako to učiniti?

Iz laganog profila

Osnova takve trupove kuće – tankih zidova metalnih konstrukcija, vizualno slično s profilima za suhozidom. Naravno, elementi okvira imaju mnogo veću marginu sigurnosti. Od prednosti takvih zgrada, njihova manja težina može se uočiti, što vam omogućuje da uštedite na pripremi baze, optimizirajte procjenu konstrukcije. Iako se smanjena masa dizajna pretvara i smanjuje vijek trajanja kuće.

Modularni i mobilni

Tehnologija razvijena za izgradnju privremenih ili sezonskih objekata (ljetni lomikov, kuhinje). Primjenjivo je u izgradnji seoske kuće za život u toploj sezoni. Izgradnja izgradnje temeljila se na modulima čiji se okvir kombinira i sastoji se od metala i drva. Mobilne zgrade podrazumijevaju ugradnju krutog metalnog okvira kao okvira. Tijekom izgradnje privremenog objekta i dvoetažne zemlje, potrebno je stvoriti plan projekta.

Crtež treba odražavati sve dizajnerske značajke konstrukcije, potrebno je izračunavanje kapaciteta potpore profila

Zgrada

Izgradnja kućišta okvira počinje proučavanjem obilježja tla na gradilištu i stvaranju 3D projekta buduće zgrade. Trodimenzionalna slika omogućuje vam izračunavanje potrebnog nosivog kapaciteta glavnih strukturnih elemenata, rasporedite ih u skladu s prostornoj geometriji. Nakon toga, narudžba se šalje u tvornicu, gdje su profili s potrebnim tehničkim karakteristikama, oblicima i dimenzijama proizvedeni u okviru određenog projekta. Pribor za kućicu okvira može se montirati u tvornici ili stvoriti vlastite ruke na gradilištu.

Prva opcija će biti nešto skuplje, ali onda ne više od 4-6 dana će ići na skupštinu. Kada će samo-skupština biti u mogućnosti uštedjeti malo, ali trajanje sklopa proteže se na 7-10 dana. Nakon pripreme i koordinacije projekta možete nastaviti s organizacijom Zaklade. Bilo koji od njegovih vrsta je prikladan, optimalan je mogućnost temelja za remen ili koristiti kao bazu fino zamagljene ploče kao baze. Nakon što je zaklada postigao marginu sigurnosti, nastavite sastavljanje trupa od metala kod kuće. Sljedeća faza – krovište, ugradnja prozora i vrata i brtvila.

Kroviranje također treba definirati u fazi projektiranja. Može biti ravna, pojedinačna, odskočiti (najpopularnije opcije) ili karakterizira složena konfiguracija. Prilikom organiziranja krova, oni prvi pripremaju Rafter sustav, nakon čega počinju stvarati sanduk. Zatim, polaganje para-i hidroizolacijski slojevi, krovni pokrivač (škriljevca, ondulin, metalna pločica).

Čitaj više  Sve o kući plinske kotle

Prije izolacije, trebate otvoriti vitlov film duž cijele površine vanjske konture kuće. Stavlja se na to da je toplinski izolacijski materijal, nakon čega dolazi ugradnja obrubljenog sloja. Obično su svi zidni praznini ispunjeni pjenom ili aeriranim betonom. Možda prskanje poliuretana. Kada koristite sendvič paneli, izvorno imajući grijač, ne možete brinuti o dodatnoj toplinskoj izolaciji vanjskih zidova.

U pravilu, kućice okvira iz metalnih proizvoda podliježu izolaciji iznutra. Za ovaj zid, zidovi su popločeni slojem toplinskog izolatora, koji je prekriven parurozolacijskom membranom. Nadalje, ploče od gipsane ploče su fiksirane na sanduku, žbuka i materijal za oblaganje stavljaju se na njih. Hrskavice se široko koriste kao vanjski okrenuti, koji ne trebaju dodatnu toplinsku izolaciju, spremnu za primjenu boje ili žbuke.

Možete vidjeti kuću sa sporednom sjedalom, klapnom, staviti silikatnu ciglu.

Savjeti

Za kostursku kuću, bilo koja vrsta temelja pogodna je za kućicu okvira. Međutim, to ne znači da možete birati bez pribjegavanja prethodnom proučavanju tla. Odabir vrste temelja, uvijek treba biti usredotočen na značajke i karakteristike tla. Potrebno je provesti svoje istraživanje u različito doba godine. Najčešći sadržaji za ovu vrstu objekta je temelj bez vrpce, koji je čvrst okvir. Čak i kada ga instalirate na pokretne tla, opterećenje iz metalnog okvira bit će ujednačen preko cijele površine baze.

Temelj marka uključuje prisutnost greda međusobno povezanih. Ima manji kapacitet za nošenje, pogodan za glinene tlo. Ako se izgradnja planira na brzom mjestu, možete preporučiti vrstu temelja. Posljednje 2 opcije zahtijevaju atrakcija posebnih tehnika za začepljenje ili zajebavanje pilota. Najekonomičnije i manje dugotrajno je provedba temeljne temelje u obliku tanjura. Takva baza je optimalna za pomicanje tla.

Ako je kuća planirana za korištenje ugrađenih kuhinja i namještaja, njegovo mjesto treba definirati čak iu fazi planiranja kako bi se dobila povećana čvrstoća metalnog okvira na mjestima njihove instalacije. Mišljenja onih koji su samostalno podigli okvirnu kuću omogućuju nam da zaključimo Skupština sama građevina ne uzrokuje velike poteškoće.

Važno je slijediti projekt, svi strukturni elementi su numerirani, što olakšava i ubrzava. Prilikom polaganja isparenja, to bi trebalo biti učinjeno s preklapanjem 10 cm, potonućim zglobovima i oštećenim zglobovima zglobova.

Nadalje, vidite pregled gotovog metalnog okvira kuće.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: