Dvostruki umivaonici: značajke, vrste i savjeti po izboru

Sanitarno tržište se stalno ažurira s različitim novim proizvodima. U nekim slučajevima, prilikom zamjene bilo kojeg uređaja, morate obratiti pozornost na komponente, jer se stari neće odgovarati. Trenutno, dvostruki umivaonici su posebno popularni, oni se još uvijek mogu vidjeti u kuhinjama. To je zato što su hostese procjenjuju prvenstveno udobnost i učinkovitost – nakon svega, dok se voda regrutira, drugi je za ispiranje. Međutim, za takvo pranje od dva dijela bit će potreban poseban sifon. Kako odabrati ga da odabere i što treba obratiti pozornost – razgovarati s našim člankom.

Što je to i što je potrebno?

U slučajevima kada se u kuhinjoj sudoperu osiguravaju 2 rupe šljive, potrebno je instalirati sifon za dvostruko umivaonik. Razlikuje se u tome što ima 2 adaptera s rešetkima, i, štoviše, dodatna cijev koja povezuju šljive. Sifhon sam je cijev koji ima savijanje bilo kaput. Ova cijev je pričvršćena na dnu kupaonice ili ljuske. Također može biti nekoliko cijevi koje idu na kamp – ovo je razgranati sifon. Multi-stupanj sifon je pričvršćen na kamen na različite visine.

Uloga sifona je vrlo važna. Obavlja vrlo ozbiljne funkcije. Na primjer, zbog tog dijela, prolaz mirisa otpadnih voda je blokiran, dok voda ide u kanalizaciju. Kao i sifon pomaže u sprječavanju začepljenja cijevi.

Sve to postaje moguće zbog postojećeg kaputa ili savijanja cijevi u kojima dio prolazne vode ostaje. Pokazava se neka vrsta zatvarača, zahvaljujući kojem mirisi kanalizacije ne prodiru u sobu. Također, sifon u dvostrukom sudoperu može odgoditi strane predmete koji se lako uklanjaju bez da im omogućuju ulazak u cijev.

Materijal za proizvodnju

Danas je izbor sifona za kupaonicu i sudoper nije težak. Možete pronaći sve vrste sorti na tržištu, dok proizvođač koristi različite materijale. Ipak, to je u osnovi moguće zadovoljiti proizvode od mesinga, bronce, kao i bakrenih i polipropilenskih proizvoda.

Najčešće korisnici obratite pozornost na plastične sifoni. I to nije iznenađujuće, jer je cijena vrlo demokratska, a kvalitetan i servisni život je vrlo pristojan. Međutim, svaki od materijala ima svoje prednosti i mane, pa pri odabiru proizvoda u svakom pojedinačnom slučaju, morate se kretati vlastitim zahtjevima i postavki.

Na primjer, materijali od metala su traženi znatno manje od plastičnih analoga, a često se kupuju u slučajevima kada je potrebno izdržati određeni stil dizajna prostorije.

Dvostruki plastični sifoni imaju blagi težinu, ali u isto vrijeme su prilično izdržljivi i pouzdani, što je vrlo zgodno prilikom obavljanja instalacijskog rada. Proizvodi iz ovog materijala ne boje se utjecaja kemikalija, što znači da se lako čiste uz pomoć posebnih sredstava, bez straha za sigurnost. Osim toga, na zidovima takvih cijevi nisu odgođeni depoziti. U isto vrijeme, postoje nijanse uporabe, na primjer, plastične sipove se ne mogu očistiti kipućom vodom, jer nemaju otpornost na toplinske učinke, a taj proces može pokvariti materijal.

Proizvodi iz kromiranog mesinga u nekim slučajevima uživaju dobru potražnju. To je zbog njihovog estetski atraktivnog izgleda, cijevi mogu čak biti u očima. U kupaonici, ova vrsta sifona izgleda prilično profitabilna, izvana dobro kombiniraju s različitim metalnim elementima. Među minusima se može zabilježiti nedovoljnu snagu, tako da oštri predmeti mogu oštetiti proizvod.

I također za chrome mesing, potrebna je redovita briga, inače će izgubiti svoj izgled i izgledat će neuredno.

Glavna sorta

Što se tiče sorti, sifoni mogu biti podijeljeni u boca, valovito, s preljevom, s ruptući mlaza, tajnovitih, cijevi i stana. Razmotrite određenu vrstu detaljnije.

  • Boca sifon To je kruti proizvod koji je odvrnut dolje, koji pruža čišćenje. U ovom izmjenjivom elementu naselili su se veliki i teški predmeti, iz bilo kojeg razloga koji je pao u odvod. Hidrojecting stalno stvara unutar vode.

  • Valovitog sifona je fleksibilna cijev koja ima posebnu savijanju u kojoj se formira zatvarač vode. Ovaj dio je fiksiran, a ostatak cijevi može biti savijen ovisno o potrebi. Minus valovitog proizvoda u činjenici da imaju neravnu unutarnju površinu, što vam omogućuje da odgodite smeće i prljavštinu, a prema tome, zahtijeva periodično čišćenje.

  • Sifon s preljevom razlikuje se u tome što ima dodatni element u dizajnu. Uslužuje se cijev za transfuster, koja se kreće izravno od pranja do crijeva za odvod vode. Ovi proizvodi su složeniji, ali kada se koriste, voda je isključena na podu.

  • Između rupa za oslobađanje i prijem vode U sifoni s rupturom mlaza U nekoliko centimetara nalazi se lumen. To je potrebno kako bi zlonamjerni mikroorganizmi mogli dobiti iz kanalizacije u pranje. Najčešće se slični dizajni nalaze u javnim ugostiteljskim objektima.

  • Skriveni sifoni mogu imati bilo koji dizajn. Njihova je razlika u tome što nisu namijenjeni otvorenim prostorima. Prema tome, proizvodi moraju biti zatvoreni u zidovima ili posebnim kutijama.

  • Cijevne strukture se izrađuju u obliku slova s. Njihova je razlika u tome što su iznimno kompaktni. Može biti i na jednoj razini i dvije razine. Međutim, zbog dizajna, čišćenje u ovom slučaju je prilično problematično.

  • Ravne sifons neophodno u slučajevima kada postoji vrlo malo slobodan. Odlikuje se mjestom horizontalnih elemenata.

Karakteristike

Među prepoznatljivim karakteristikama dvostrukih sipona, ne samo njihove korisne funkcije koje smo primijetili gore može se razlikovati. Mora se reći da je to nezamjenjiva opcija u slučajevima kada je u kuhinji postavljena dvostruka pranja.

Nemoguće je ne obratiti pozornost na to proizvode od niza materijala može biti otvorena, a ta činjenica apsolutno ne šteti dizajnu sobe. Govorimo o bakrenim gutljajima ili mjedi. Pruža sposobnost da ne troši novac na specijalni namještaj koji skrivaju cijevi.

Montaža

Što se tiče instalacijskog rada, to je obično u slučaju dva razina sifoni, oni ne uzrokuju poteškoće, a vlasnik sobe može se instalirati samostalno. U trenutku kada trebate uzeti u obzir – broj priključaka na svaki od proizvoda. U slučaju kada postoji dvostruki sudoper u kuhinji, kao i ako je osiguran drugi odvod, sifon s dvije zdjele bit će savršena opcija. Prije svega, potrebno je usporediti veličinu proizvoda i mjesta zakazano za to. Ulaz kanalizacijske cijevi je pripravljen s brtvenim prstenom ili gumom.

Dakle, prije instaliranja dvostrukog sifona, morate popraviti mreže na svakoj od parcela, nakon čega su mlaznice tamo fiksirane s maticama. Ako se dizajn prelijeva, crijevo je spojeno na rupe za prelijevanje. Zatim, mlaznice su pričvršćene na kaput.

Sam se kažnjavan je na kombiniranoj cijevi s gumenim brtcima i posebnim vijcima. Dakle, da sve najnevjerojatnije stručnjaci preporučuju upotrebom silikonskog brtvila koji nema u svom sastavu. U finalu rada, izlaz se povezuje s kanalizacijom.

Da biste provjerili ispravnost izvršenog posla, morate uključiti vodu. Ako ide dobro, to znači da je sifon ispravno instaliran.

Pogledaj ispod.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: