Dječje deke

Sanjati o djetetu što je više moguće, važno je osigurati da mala djeca osjećaju osjećaj maksimalne topline, mekoće i udobnosti. Dobra kvalitetna beba deka – jedan od potrebnih stavki za stvaranje najboljih uvjeta za punopravno dijete odmora. Glavna stvar je ispravno i ukusno odabrati bebu deka za kupnju u korist i radosti djetetu i njegovim roditeljima što je više moguće.

Primarni zahtjevi

Prije svega, važno je da je dječji deka bio hipoalergenski. Njegov sastav ne smije biti štetne tvari koje mogu uzrokovati alergijsku reakciju u djetetu. To posebno vrijedi u uvjetima nepovoljne ekologije i stanje povišenog stresa, koje su djeca sve više izložena u uvjetima modernosti. Ako su korišteni materijali visoke kvalitete, bez sadržaja onih komponenti koji mogu uzrokovati iritaciju kože i sluznice u djece, postat će glavna prednost stjecanja takvog pokrivača.

Osim toga, materijali dječjih pokrivača trebaju dobro proći zrak. Kao što znate, mala djeca vole sakriti se s glavama, a ako se to dogodi, dijete treba osigurati slobodan pristup zraka kako bi se izbjegao učinak staklenika i nedostatak kisika. Često je dijete povećalo znojenje kad spava. Ako je pokrivač higroskopan, osigurava uklanjanje viška vlage, a njegova razina ispod pokrivača ne postaje viša.

Prilikom pranja ne bi trebalo izgubiti obrazac i njegova svojstva, korisna za dječje tijelo.

Kada dijete spava, može vrlo često spustiti deku na pod. Stoga je potrebno da bude dovoljno velike veličine i nije pao na najmanji pokret djeteta tijekom sna.

Pogleda

Najbolje je dobiti dva dječja deke odjednom: jedna zima, gusta i volumetrijska, i još jedan – ljeto, lako, dizajniran za toplo vrijeme:

 • Pokrivač Mnogo lakše staviti u kolica. Ako u isto vrijeme zadržava dovoljnu količinu topline, takav model je dobro pogodan za ulične šetnje u proljeće, na primjer, tanak jacquard deka od obrubljene vune bilo koje životinje.
 • Dekiset-transformator Savršeno za novorođenče, jer se u odmorenom obliku može koristiti kao obični pokrivač standardnog oblika, a za šetnju se brzo pretvara u omotnicu. Proizvođači se nude širok izbor transformatora za djecu prvih mjeseci života, proizvedene od prirodnih i visokokvalitetnih sintetskih materijala.

Trebalo bi također imati na umu da je bolje pokupiti kvadratni pokrivač za novorođenčad, koji ima male veličine, jer na taj način omotajte dijete je najpogodnije.

 • Vreća je idealna opcija za dijete prve godine života. Malo dijete uvijek može odbaciti pokrivač, a vijak torba drži ga dobro unutar i u isto vrijeme ne sjaji pokrete. Da bi mama organizirala hranjenje noću, nema potrebe za svlačenjem djeteta: može se samo uzeti na rukama u torbi. Beba se nikada ne zbunjuje u takvom deku, a on će uvijek biti topao, a osjećaj topline i udobnosti, koji se javlja tijekom vrećice u torbi će pružiti zdrav i snažan san.
 • Pokrivač, kvadrat, To je vrlo praktična opcija, jer takav bod sprječava deformaciju punila, podupire ga u najboljem obliku i ne dopušta da bude opremljen ispiranjem, sušenjem ili kemijskom obradom. Kada se dijete okrene u snu, pojavljuje se manje rizika kako bi se punilo zapušio s kvržicama, jer se često događa sa sintetskim materijalima koji nisu vrlo dobre kvalitete.

Dimenzije

Za malu djecu, standardne dimenzije pokrivača obično čine 112×112 cm. Kako dijete raste i razvoj djeteta, već je moguće kupiti jedan deka istih veličina kao i za odraslu osobu: 140×112, 172×205, 200x220cm. To su osnovni parametri koji će se voditi kupnjom, ali postoji još nekoliko bodova za obranje pozornost.

Naravno, glavni čimbenik koji određuje ispravnu akviziciju pokrivača je da dijete stalno raste, a osim ovih veličina, roditelji moraju znati još neke suptilnosti koje će uvelike olakšati problem odabira dječjih deka.

U svakom slučaju, treba pamtiti da dječji deka ima ne-standardnu ​​veličinu, i stoga mu nije lako odabrati posteljinu. Postoji nekoliko opcija rješenja ovdje: možete sami šivati ​​posteljinu ili steći pokrivač odmah sa skupom posteljine.

Čitaj više  Jastuci tapiserija

Bilo koje dijete, pogotovo ako govorimo o djeci mlađe predškolske dobi, stalno se pretvara u san, a roditelji moraju biti spremni za činjenicu da će pokrivač često kliziti na podu. Jedno od rješenja za problem može biti stjecanje težeg modela, na primjer, pamuk ili niz proizvod, ali prirodni prirodni materijali zahtijevaju posebnu skrb i mogu uzrokovati alergije. U tom slučaju, bit će bolje kupiti pokrivač u prioritetu i još mnogo toga, brigu da nije preteško i “začepljen”.

Velika pokrivača za velike veličine ne uklapa se u kolica na uličnoj šetnji. To je osobito karakteristično za sinterijske proizvode, Hallcon i Hollofiber. Za ulične šetnje savršene opcije bit će tanke male karike ili prekrivače.

U kočiji savršeno se uklapaju na bicikl pokrivač: kada je presavijena, njegove veličine su vrlo male.

Detaljniji opis veličina dječjih deka, ovisno o dobi djeteta, izgleda ovako:

 • 80×80 cm – standardni kvadratni pokrivač za novorođenče, koji je optimalan kako bi zamotao dijete. Često se kupuje posebno o ispuštanju iz bolnice, dobro se uklapa u krevetić. Kupuje se kada je stjecanje kolijevke nije osigurano, jer ne odgovara kvadratnom deku;
 • 60×90 cm – pokrivač takvih veličina pogodan je za dijete do godinu dana, sa stanjem tako da se ne muči u krevetiću. Ako se beba previše kreće u snu, bolje je kupiti više opcije. Zbog činjenice da djeca brzo rastu, takav pokrivač će biti potrebno kratko vrijeme, ali kasnije se može koristiti za pokrivanje nogu djeteta kada hoda u hladnom vremenu;
 • 90×120 cm – Veličina se može nazvati univerzalnom. Koristi se za djecu već 3 godine i mlađe dobi. Takav pokrivač može lako preći na obje strane, ali treba imati na umu da se neće uklopiti u kolica;
 • 100×140 cm – Takav pokrivač će trajati do osnovne škole, ali se ne može smjestiti u standardni krevet, tako da se to treba oslanjati na to da će dijete imati punopravno spavanje;
 • 140×200 cm – Takve se dimenzije već koriste pri kupnji pokrivača za odrasle, prikladne za adolescente.

Materijali

Danas se sljedeći modeli koriste za djecu:

 • Duvet je bio prazan Razlikuje posebnu mekoću i trajnost. Na primjer, mekani lastanski pahuljica može se koristiti u svakom trenutku godine. Zimi, savršeno zadržava toplinu, a ljeti je nemoguće pregrijati jer pruža intenzivnu cirkulaciju zraka. Međutim, pahuljica može uzrokovati alergiju s djeteta i postati reprodukcija prašine grinja. Za smještaj u klimatskim uvjetima s visokim razinama vlage, pokrivač će odabrati vlagu i loše podleći.

Ako, ipak, dječji roditelji imaju veliku želju za kupnju toplog pokrivača za njega, preporuča se razmotriti prošivene opcije, jer je ubod im daje očuvanje obrasca.

 • Bambus deka Ima očitu prednost u odnosu na Poukhov, naime: hipoalergeničnost. Bambus – ekološki prihvatljiv materijal, ne apsorbira vlagu i neugodne mirise. Većina svega ova opcija je dobra za ljeto: zadržava potrebnu količinu topline u hladnu ljetnu noć i istovremeno jednostavna i ugodna za korištenje. Glavno pravilo održavanja: nikada ne izlažite pokrivač za kemijsko čišćenje bambusa, a potrebno ga je operati s 30 stupnjeva vode. Ako se koristi strojno pranje, način rada mora biti najviše mekan, bez pritiska. Osuši se polaganjem na površinu.
 • Pokrivač od ginytendera Dugo poslužite i možete ga kupiti za malu cijenu. Glavne prednosti takvih mogućnosti – malo teže i imaju hipoalergenicu, bez potrebe za bilo kakvom pažnjom, za razliku od proizvoda od prirodnih materijala. Međutim, sintetička deka imaju značajne nedostatke: loša apsorpcija vlage i slaba cirkulacija zraka. Dakle, oni su bolji da ne stječu u slučaju života u uvjetima mokre klime s velikom količinom oborina.

 • Pamuk Odlikuje se svim prednostima koje imaju proizvode iz prirodnih materijala: to savršeno zadržava toplinu, ne apsorbira vlagu i vrlo je jeftin. Ali u isto vrijeme, to je vrlo ozbiljno i lako apsorbira mirise, što značajno smanjuje svoju popularnost od kupaca. Vikendica se može kupiti ako je zima suha i smrzavanja – onda će pokazati sve svoje najbolje osobine i neće isporučiti vlasnike dodatnih problema.
Čitaj više  Kako šivati ​​list na elastičnom traku u krevetu?

 • Prekriven sastoji se od poliestera, tako da ga kupujete, treba odmah shvatiti da je to sintetski materijal. Ali ako je runo visoke kvalitete, to je vrlo blage, toplo i ne uzrokuje alergijske reakcije. Ovo je jedan od rijetkih materijala na temelju sintetičkih, koji se mogu nazvati “prozračnim”. Međutim, takav pokrivač mora biti predmet posebne obrade, inače se može pojaviti pod određenim uvjetima. Runo je snažno elektrificirano, na njemu se brzo pojavljuju valjci.

Takve nedostatke mogu se minimizirati samo pod uvjetom prirodnih aditiva u materijalu.

 • bilo tko pokrivač uvijek pozdravlja dijete. Ako nema alergijske reakcije, ova stjecanja će biti vrlo korisna i osigurat će potrebnu razinu topline čak iu najvećoj hladnoći. Jedna od najpopularnijih opcija za ovaj dan je deva deljaka: takva vuna ima minimalan stupanj trošenja i savršeno tolerira pranje. Postoje i praznine vune na određeni način. Ako pokrivač ima akumulaciju, onda mu je vunena punila pakirana u trajnom slučaju. Tkanine za poklopac izrađene su od teksture pamuka ili borbije.
 • Bicikl ili prirodni pamuk Ima lakoću i mekoću, upijajući kvalitete koje nemaju proizvode od pamuka i vune: prvi, kao što znate, vrlo su teške težine, a drugi može uzrokovati iritaciju kože u djetetu. Pamučni proizvodi su vrlo praktični, trošak njihovog niskog. Ne zahtijevaju mnogo brige, to je savršeno prikladno strojno pranje na temperaturi od 40 stupnjeva. Bilo koji pamučni pokrivač je izvanredan u tome da brojne podloške ne utječu na oblik i sadržaj punila.

 • Terry proizvodi Također je poznato mnogo od djetinjstva, poput pokrivača vune. Razlikuju se u onim prirodnim materijalima primjenjuju se u njihovoj proizvodnji. Terry deke su posteljina, bambus, pamuk. Imaju izvrsnu toplinsku vodljivost, a ne “začepljuju”, s ugodnim učinkom masaže.
 • Sinteton – Lijep materijal za pokrivač u slučaju da trebate pokupiti “proračun” i nepretencioznu opciju. Takvi proizvodi služe za dugo vremena, jeftini, ne uzrokuju alergije, vrlo svjetlo po težini. Međutim, treba napomenuti iz nedostataka koje ne koriste zrak i nisu prikladni za djecu koja vole sakriti.
 • Jedan od najboljih sintetičkih materijala za proizvodnju spavaćih soba je Hollofiber. Deka s holofiberom unutra uvijek izgleda kao veliki plućni oblak. Takvi proizvodi su dovoljno topli i zadržavaju obrazac nakon brojnih stirika u pisaćem stroju. Trošak takvih pokrivača je vrlo demokratski, što osigurava njihovu potražnju.

 • Od skuplje opcije koje su predstavili prirodni materijali, zaslužuju pozornost Pokrivači jacquard, U proizvodnji se koristi koza, kamila ili ovčje vune. Takvi proizvodi, osim individualnih sorti kamile, vrlo meka, dobro apsorbiraju vlagu, ispod njih dijete nikada neće biti začepljen. Jedinstvena značajka Jacquard proizvoda je da su vunena vlakna isprepletena na poseban način, što osigurava stvaranje izvornih crteža. Ti se crteži primjenjuju na obje strane pokrivača, a dijete će biti drago da se proizvod može okrenuti na jedan, a zatim s druge strane – kao da pokrivač nije jedan, i dva.
 • Svileni pokrivač Također je vrlo skupo u usporedbi s ražnjićima od bambusa ili holofaybera. Naravno, takve opcije su obično vrlo lijepe, svijetle i razlikuju se visokom kvalitetom punila u obliku čahura tute svile. Takav punilac, sa svojom prirodom, je nepovoljno okruženje kako bi u njemu u njemu. Značajka svilenih proizvoda je da u ljetnim mjesecima ispod njih dijete neće biti vruće, a zimi će mu uvijek pružiti toplinu.

 • Izvrsne akvizicije za ljeto će biti Pletene i plišane deke, koji se lako može staviti u kočiju ili uzeti s vama na cesti. Knitwear će oduševiti dijete toplinom i udobnost i pliš – svjetlinu, sjaj i neopisiv osjećaj mekoće.

Boje i otisci

Na tržištu su prikazane sljedeće nijanse pokrivača:

 • Bijela deka uvijek će biti prikladan dar za novorođenče ili dijete. Prilikom odabira nježno bijeli proizvod, uvijek je važno razmotriti koji je materijal napravljen za odabir opcije koja prenosi pranje i brigu na najbolji mogući način.

Možete odabrati bijelu omotnicu ili kvadratni pokrivač koji će biti najbolji izbor za dijete prve godine života.

 • Posuda za zrak Uz punilo u obliku hollofibera neće biti samo koristan i ekološki prihvatljiv objekt za spavanje, ali će ukrasiti svaku djecu.Takva će boja uvijek smiriti živčani sustav djeteta, osim toga, tako je ugodno za oči i neutralno da se pokrivač ove boje može steći i za dječake i djevojčice.
 • Obojene pokrivače s crtežom Možete birati između Jacquard modela. Raznolikost crteža s obje strane takvog proizvoda može postati dodatni poticaj za njegovo stjecanje, unatoč visokoj cijeni – osobito, modeli od meke vune planinskih koza. Za školske dječake među proljetnim-ljetnim opcijama, možete odabrati kariciju s uzorkom u stanici – bolje od meke vune, u odsustvu alergijskih reakcija.
Čitaj više  Alvitik deke

Dekor

Različiti izbori dječjih deka osigurava završnu obradu od ekološki prihvatljivih tekstilnih materijala:

 • Za mladu djecu često se koriste dekoracija šifona. Takav dekor pruža dodatnu privlačnost dječjeg pozornosti na svijetle boje.
 • Možete odabrati i vedar pljesnuti Prekriven Pomponima, što također može biti različitih boja i veličina. Dijete će biti sretno igrati s Pomponima, potiskujući ih u ruke, čime se razvija mali motor. Važno je samo osigurati da beba ne izreže nakit s prekomjernom pozornost na njih.

Što je bolje izabrati u krevetiću?

Prije kupnje pokrivača, morate pažljivo ispitati, pa čak i dodirnuti nekoliko puta kako biste naknadno ne požalili zbog izbora. To se događa da topli i zračni pokrivač ipak ima oštar miris nerazumljive kemikalije. To se događa pri primjeni niskokvalitetnih punila ili loše fiksne boje. Poklopac koji je odabran za dijete uvijek treba biti mekan na dodir. Ako tijekom ruke na proizvodu postoje neugodni senzacijom podizanja, treba odmah odbiti odmah.

Za djecu od 3,4 godine veličine proizvoda – 90×120 cm.

Takav pokrivač je vrlo pogodan za sve strane, pokrivajući dijete tako da ga ne ispusti na pod tijekom nevoljnih pokreta u snu. Za djecu od 5 godina i stariji će stati pokrivač 140×200 cm, u slučaju da dijete već spava u odvojenom krevetu.

Prilikom odabira, treba uzeti u obzir i temperaturu zraka obično se održava u dječjoj spavaćoj sobi u jednom ili drugom trenutku. Ako je soba kul, možete kupiti dolje ili vuneni proizvod. Smještaj u klimatskim uvjetima s visokom vlažnošću razlog je stjecanja pluća, ali toplih i “prozračnih” Jacquard modela. Ako je zrak suh i vlaga niska, deke iz sintetičkih materijala su prikladni, u ovom slučaju, to je nemoguće bolje.

Ako dijete ima trajnu alergijsku reakciju ili iritaciju kože, morat ćete napustiti kupnju proizvoda od prirodnih materijala. Alternativa može biti pokrivača iz sintetske ploče ili holofaybera, rangiran prvi među najvišim i ekološki prihvatljivim sintetičkim proizvodima. Tvrtka proizvođača također treba obratiti pozornost na. Bolje kupiti proizvode iz dokazanih tvrtki. Oni će koštati više, ali bolje je ne stjecati robu od onih koji imaju sumnjivu reputaciju, pogotovo ako govorimo o zdravlju djece.

Kada kupujete dječju pokrivač, trebali biste se upoznati s takvim konceptom kao prijenos topline. Deke su topali, lagani i raznovrsni prikladni za bilo koje doba godine.

Ako je pokrivač topao i dizajniran za uporabu u hladnoj zimi, njegova gustoća punila trebala bi biti najmanje 420 g / m2. U univerzalnim proizvodima, razina gustoće je dopuštena od 300 do 350 gr / m2, a plaideti i prekrivači za ljeto mogu biti gustoća od 200-220 g / m.

Carterov dječji deka pregled pogledajte sljedeći video.

Pravila za njegu

Svaka dječja pokrivača mora biti zrakoplov jednom tjedno, ako je moguće, visi na balkonu ili loggiji. Ako govorimo o sintetičkom proizvodu, na primjer, od Hollkona, a zatim jednom mjesečno treba oprati.

Poštanski pokrivači moraju biti isprani samo ručnom metodom, maksimalna temperatura vode tijekom pranja ne smije biti više od 30 stupnjeva.

Što se tiče skupih svilenih proizvoda, bolje je ne provoditi ozbiljne manipulacije s njima na vlastitu (osim za potresanje i ventilaciju), ali kontaktirati dobru uslugu kemijskog čišćenja, gdje se stavljaju u red s profesionalnim sredstvima.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: