Kako rastaviti unutarnja vrata vrata vrata?

Danas je gotovo sva vrata skrožena opremljena s takvom stvari kao ručka vrata. I ne govorimo o konvencionalnoj ručkoj, na primjer, krugu, za koju možete jednostavno uzeti, ali o mehanizmu koji vam omogućuje da otvorite i zatvorite vrata i, ako je potrebno, držite ga u zatvorenom položaju, unatoč tome prateći napori da ga otvorite. Takav mehanizam je, na primjer, zasun s držačem. Kao što koristite, vrata se troše, a svaka olovka se samo prekida.

Danas ćemo razgovarati o tome kako rastaviti i demontirati.

Značajke raznih dizajna

Za početak, mi ćemo reći o dizajnu ruku ručke i njihove značajke.

 • Prva kategorija smatramo – Stacionarni modeli. To su najčešća rješenja za unutarnja vrata. Slični pribor se praktički ne primjenjuje sada. Je li to na vratima ugrađenim u vrijeme Sovjetskog Saveza, koji su od tada nisu nadograđeni. Da, iu stambenim prostorima obično se ne koristi. Izvana izgleda kao nosač. Postoje dvije vrste takvog modela. Razlika između njih je da mogu biti jednostrani ili kroz.

Ako govorimo o potonjim, 2 ručke su fiksirane na duge vijke, koje se stavljaju na različite strane platna vrata – jedan protiv drugog.

Takva se ručka vrlo lako uklanja – vijci koji održavaju ovaj dizajn jednostavno odvrnuti. Takav pribor može u doslovnom smislu da nazove brkove, jer ima minimalnu cijenu. Da, i to je besmisleno, jer ne razumije.

 • Sljedeća opcija – Dizajn tlaka. Takva odluka o strukturi bit će neznatno komplicirana. Ručka je proizvod poluge: radni elementi zbog osi vezanog s mehanizmom za zaključavanje. Neke opcije za ovu vrstu dodatno su završene s bravom, koja zaustavlja prekid dijela.

Slična ručka može se demontirati pomoću odvijača koji ima uski ubod. Usput, takva ručka može imati dvorac s metalnom jezgrom.

 • Drugi dizajn koji treba spomenuti je – Model zakretanja. Ima mnogo razlika iz gore navedenih opcija koje su u obliku i dizajnerskim značajkama. Opći princip rada je isti kao i drugi modeli.
 • Sljedeća varijanta objekata koji se razmatraju za unutarnja vrata – Olovkom s utičnicom. Takve ručke imaju okrugli oblik i ovisno o izvršenju, mogu razumjeti različite algoritme. Razlikuju se u načinu rješavanja dekorativnog elementa. Sferni oblik je vrlo prikladan u radu. Takvi se modeli nazivaju i kanali.

   Općenito, kako se uvjeriti da postoji veliki broj ručkih ručka za unutarnja vrata. Svaki pogled ima svoje prednosti i nedostatke, u isto vrijeme, algoritam njihovog rastavljanja bit će otprilike isti.

   Potrebni alati

   Da biste rastavili ručku vrata, morat ćete imati određeni alat pri ruci. Bez obzira na tog tipa, može imati skrivene elemente i dijelove koji se ne mogu izvući koristeći konvencionalne uređaje.

   Iz tog razloga, sljedeći popis alata treba držati pri ruci:

   • čekić;
   • odvijač;
   • Bušilica i bušilica s krunom;
   • olovka;
   • šilo;
   • Galnik.

   Kako rastavljati i ukloniti?

   Demontirajte ručku vrata je vrlo jednostavna u prisutnosti spomenutih alata, kao i malog znanja o teorijskom planu na strukturi ovog mehanizma.

   Da biste to učinili, morate izvršiti sljedeće radnje.

   • Povucite i dobro popravite vrata tako da je u fiksnom položaju.
   • Sada je potrebno postaviti dekorativnu vrstu prirubnice i malo povući ga. Pod njemu se odvijaju pričvršćivači.
   • Na spomenutoj prirubnici tlačnog dijela nalazi se poseban PIN, koji je lock i opruge. Trebalo bi se pritisnuti pomoću odvijača. U okretnim opcijama, obično se nalazi u kućištu. Da biste stigli tamo, trebali biste umetnuti ključ ili SEO. Ako to nije moguće isprobati, tada bi se prirubnica trebala okretati dok se trenutak ne može kontaktirati PIN.

   • Sada biste trebali kliknuti na PIN i istodobno odgoditi dizajn ručke.
   • Sada odvrnite vijke za zatvaranje.
   • Odvojite unutarnji dio elementa iz vanjskog, izvucite ručku i prirubnicu dekorativnog tipa.
   • Ako postoji potreba za uklanjanjem zasuna zamijeniti ili popraviti, trebate odvrnuti vijke koji obavljaju njegovu fiksaciju sa strane bloka vrata na boku, nakon čega je moguće ukloniti šipku, a zatim sam mehanizam.

   Kada instalirate spojnice na drugi položaj, bolje je ne rastavljati na dijelove. Lako se pričvršćuje na dizajn vrata, ali obrnutim redoslijedom.

   Sada ćemo razgovarati izravno o rastavljanju svake kategorije ručke.

   • Počnimo s nepokretnim, koji nemaju glavu pod pritiskom, a također nije opremljena bravom mortaškim tipom. Da bi odvrnula takvu ručku, bit će potrebna križna ili ravan odvijač. Alternativno, možete koristiti odvijač. Demontaža treba početi s slabljenjem vijaka koji popravljaju mehanizam.

   Ako postoje ukrasni elementi, moraju ih najprije ukloniti. Kao što su vijci više puta, trebali biste zadržati rezervne dijelove s pozadinske strane weba. Ako se to ne učini, dizajn može jednostavno ispasti iz platna i deformirati.

   Treba napomenuti da je brda može biti pojedinačna ili bilateralna, dizajn može razumjeti drugačije, što znači da je potrebno da se brine unaprijed. Kada se svi vijci odvrnite, potrebno je pomoću odvijača ravnog vrha pažljivo ukloniti ručku s platna vrata. Drugi mehanizam ili isti dizajn instaliran je na mjestu na starom ručkom, ali s novim rezervnim dijelovima.

   • Ako je vodstvo Govor na rastavljanju okrugle ručice s utičnicom, Potrebno je razjasniti da ispod riječi “utičnica” obično razumije mehanizam koji vam omogućuje zaključavanje zaključavanja pomoću malog ključa na jednoj strani, koja se ne koristi na drugoj strani. Na drugoj strani postoji posebna janjetina. U takvoj situaciji, rastavljanje mehanizma provodit će se prema sljedećem algoritmu:
    1. Prvo oslabiti vijke koji drže oblogu koja izvodi dekorativnu funkciju, s obje strane;
    2. Vijci koji povezuju mehanizam na obje strane su odvrnuti;
    3. Dizajn ručke je izvučen i njegov preostali dio se čisti;
    4. Mehanizam za zaključavanje je sastavljen.

   Ako ručka zahtijeva popravak ili trebate zamijeniti bilo koji dio, onda biste trebali potpuno rastaviti pojedinačne stavke i odrediti uzrok greške. Potrebno je precizno pažljivo pratiti sigurnost svih malih elemenata dizajna, inače, s njihovim gubitkom, neće biti moguće prikupiti mehanizam.

   • Sada Razgovarajmo o rastavljanju okruglog gumba. Za rastavljanje ovog elementa s vratima vrata, obično se izvode sljedeći koraci.
    1. Izrežite vijke za pričvršćivanje na jednoj strani vrata.
    2. Mehanizam se rastavlja kroz posebne rupe.
    3. Rastavljanje dodatne razine vrste odgovora. Da biste demontirali ovu stavku, samo ga povucite u svoju stranu.

   Instruovable okrugli ručka je fiksna korištenjem najjednostavnijih vijaka za zatvarače. Ovaj mehanizam je izrađen s izračunom, koji se neće izvesti bilo koji rad vrste popravka, a kupit će se novi rezervni dio, koji će se održati mjesto stare ručke.

    • Opcije tlaka. Obično umjesto rotacijskih rješenja točno se koriste. To je zbog činjenice da su izdržljivi i vrlo jednostavni za korištenje i popravak. Rastavljanje se izvodi na sljedeći način:
     1. Prvo odvrnite vijke koji drže dekorativnu površinu nadzemne vrste, koji izvodi funkciju ljepila;
     2. Nakon toga, računi se uzimaju oprezni, smješteni na obje strane;
     3. Pričvrsni vijci su izvučeni i strukturni elementi okruglog oblika, koji se nalaze s obje strane plesaju vrata, su izvučeni;
     4. Ostaje samo otvarati odmaralište i samog dvorca, nakon čega ih izvlači iz pribora žljebove.

    Kako popraviti?

    Često se popravak ručka vrata provodi u sljedećim situacijama:

    • Ručka je spojena i teška skretanja;
    • Ručka nakon pritiska ne idu na uobičajeni položaj;
    • Pada na ručku, a baza nije oštećena;
    • Guranje jezika se ne pomiče.

    U pravilu, uzrok ovih grešaka je trošenje, kao i brisanje dijelova zbog trajne uporabe. Zbog toga je potrebno povremeno živjeti u podmazivanju brave brave i mehanizma, čisti sve od prljavštine. Prilikom podmazivanja proizvoda se pomiče tako da tekućina ravnomjerno padne na sve elemente i dijelove. Ako je ručka otpuštena, tada se pričvršćivači trebaju ispraviti i povući.

    Ponekad je potrebno popraviti pribor za ulaz ili unutarnje željezne vrata. Ako govorimo o unutarnjim vratima, onda se popravak ili zamjena mehanizma obično provodi kada je ručka izgubljena.

    To se događa ako se koriste priključci za niske kvalitete, zbog čega se zadržavajući prsten može slomiti ili ispasti.

    Za obavljanje popravka, slijedite ove korake.

    • Plesajte bazu s vrata vrata.
    • Pogledajte stanje prstena za zaključavanje. Ako je prsten pomaknut, podesite njegovo mjesto. Ako je slomio ili prasak, treba ga zamijeniti.

    Također, popravak ručke se provodi ako se nakon otvaranja pribor ne postane u normalnom položaju. Uzrok problema je premještanje ili lom spirale.

    Da biste zamijenili spiralu, morate izvršiti sljedeće radnje:

    • demontirati uređaj;
    • povucite oštećeni rezervni dio i promijenite ga;
    • Sada ih treba fiksirati pomoću mehanizma za zaključavanje;
    • Dizajn je montiran na vrata.

       Ako se proljeće rasprsnu, onda se može napraviti neovisno o malom komadu čelične žice. Radni komad mora biti podijeljen na vatru na svijetlo crveno, a zatim izostavi u vodu. Nakon toga se može primijeniti.

       Kako popraviti ručku vrata vlastitim rukama, pogledajte u sljedećem videozapisu.

       Ocijenite članak
       ( Još nema ocjena )
       Dodaj komentare

       ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: