Stvaranje metalnih vrata vlastitim rukama

Izbor metalnih vrata na tržištu je prilično velik, i moguće je odabrati optimalni prijedlog za sebe. Ali često plaši visoke troškove tvorničkih proizvoda, a ne može sadržavati svoje programere za predodređivanje svih potreba kupca. Osim toga, proizvodnja dizajna jedinstvenog geometrijskog oblika ili uporaba noktičnih materijala može se pretvoriti u značajno povećanje troškova i vremena. Uz neovisnu proizvodnju možete biti nikada sigurni u kvalitetu i savršenstvo vrata koje stvarate.

Ako postoje prikladni materijali i alati i barem minimalne vještine cirkulacije, pripremite dobra metalna vrata može biti prilično brzo. Glavna stvar je strogo promatrati slijed tehnoloških operacija i zahtjeve za svaku od njih.

Osobine

Izrada okvira metalnih vrata počinje tek nakon mjerenja. Sa svih strana, sigurno ćete ostaviti jaz od 2 cm tako da je kutija jednostavna i slobodno u otvaranju. Od platna do kutije, također su potrebne praznine, a metalni list treba biti gol na rubovima okvira. Zavareni šav ne smije biti duži od 4 cm, U isto vrijeme, svaki mjerač treba imati najmanje pet šavova. Da biste napravili petlju, morate uzeti metalnu šipku promjera 2 cm, koji je zavaren na kutiju s jedne strane, na platno na drugoj. Obvezno stanje za uspjeh i dugu uslugu domaćih radnih vrata Pažljivo liječenje protiv korozije.

Izbor materijala za trim i njegove značajke razlikuje se vrlo široko, u stvari, ograničeni ste samo vlastite stilske preferencije.

Kako to učiniti: korak-po-korak proces

Montažu metalnih vrata vlastitim rukama zahtijevat će uporabu:

 • Čelični lim (debljina ne manje od 1,5 mm);
 • Metalni kutak;
 • Petlje (koliko trebaju, određuje čvrstoću zasebnu petlju i masu bloka);
 • Dvorac, ručke i druge spojnice;
 • Materijal za pokrivanje vanjske površine;

 • Montažna pjena;
 • Sidreni vijci i električne bušilice;
 • Oprema za zavarivanje;
 • Tablica zavarivanja;
 • Montažne koze;
 • Metalni osm.

Ali ovaj popis je samo približno i preliminarno, može se mijenjati i rafinirati ovisno o ulazu na ulazna vrata. Osigurana je visoka pouzdanost Samo debeli čelični list ili opcija “sendvič”, to jest, par listova odvojenih izolacijskim materijalom.

Željezna vrata nužno čine Preciznom veličinom. Standardni otvor u širini dosega 80-90 cm, u visini – 200 cm.

Da biste u potpunosti uklonili pogreške u dimenziji, morate doći do samog baze zidova, srušiti njihov dio ukrasnih premaza. Ili napraviti rez preko vertikalne platforma s čekićem i dlijetom. Trebate izmjeriti za svaku od četiri strane i iznutra, i izvana.

Ostavljajući odobrenje od 2 cm, Nije potrebno bojati – to će pomoći da popravimo iskrivljenu, I kada je potreba za stane će nestati, lako se zatvara montažnom pjenom. Strogo ispod veličine kutije izrežite kut, stavlja se na bilo koja pravokutna ravnina, idealno – na stolu za zavarivanje. Ako koristite kao kozji štand, ne zaboravite provjeriti njihovu geometriju. Samo pod uvjetom da se duljine dijagonala podudaraju jedni s drugima, možete zavariti uglove.

U većini slučajeva, dovoljno je stvoriti dizajn od probnoj probnoj. Uz nisku razinu vještina zavarivanja, vrijedi kupiti list od 0,2 cm, manje će biti rizik od spaljivanja.

Sljedeće u profilu uz pomoć brusilice napravljena je izrezivanje ispod brave. U okviru morate postići drvene letvice određene duljine, tada će pojednostaviti izgradnju dizajna. Na petlji i kutija je zavarena blok petlje od metalnih proizvoda, tako da preostali radovi za zavarivanje primjetno olakšavaju. Obratite pažnju na točnost mjerenja udaljenosti između šarki, Oni bi trebali biti isti na kutijama i na okvirima, inače instalacija vrata na ulazu u stan bit će previše kompliciran.

Napraviti klizna vrata ne mnogo teže od običnih. Ova odluka će uštedjeti mnogo dragocjenog prostora u malom stanovanju. Klasični sustav ovjesa (coupe) može se suspendirati, kaseta; Dio opcija opremljen je vrhunskim i donjim vodičima. To je posljednji tip koji vrijedi preporučiti onima koji rade samostalno jer je pouzdaniji od drugih. Ali morat će se pobrinuti Na ispravnom položaju i konsolidaciji dijelova.

Klauzule bi trebale biti najizraženije, montaža treba izvršiti što je moguće preciznije. Ispod su prag ili produbljivanje tako da se ograda može montirati.

Trebat će mnogo vremena potrošiti na čišćenje vodiča, inače pod djelovanjem malih seruma, brzo uhvati blato i ne uspije.

Suspendirani sustavi mogu se pričvrstiti na gornjim vratima vrata ili na samom stropu, ovisno o tome koliko su vrata i soba visoka. Platno u takvoj izvedbi je 1-1,5 cm od zida i stavite u ovaj prostor ne može se osloboditi objekt namještaja. Lažne ploče, maskiranje gornjih tračnica, mogu se instalirati i na mjestu gdje se vrata kreću i preko cijelog raspona od jednog zida do drugog. Više vremena, ali zanimljivije iz opcije dizajnerskog položaja – postavljanje “Bordeur” oko perimetra sobe. Ova odluka će morati odbiti, Ako je nemoguće smjestiti vodič visok.

Vrata kazeta mogu se obaviti ako je poseban dizajn (niša), u kojem se platno treba ukloniti, u početku se nalazi prilikom stvaranja zidova ili particija. Možete koristiti dodatni blok za gipsanu ploču, ali će apsorbirati 10-12 cm prostorije sobe. Kada je na prvom mjestu gusta stajanje kraj vrata pri zatvaranju i ojačanoj zvučnoj izolaciji, a soba je dovoljno velika, može se zanemariti. Nažalost, čak i najjednostavnije sheme kliznih vrata kasete stvorene same će biti prilično skupe u izvedbi.

Kaskadni tip se razlikuje od tradicionalne uporabe ne jedan, ali odjednom postoji nekoliko platnih plakata, za svaku od kojih je dodijeljena posebna željeznica. Ako trebate podijeliti sobu na dva dijela, uređaj bi trebao biti raspršen kao particija. Skupina prikupljena pored jednog zida moći će blokirati ulaz u sobu samo na širini prijenosne jedinice.

Prikupite proizvod prema shemi “Harmoshka” još je teže. Ne preporučuje se to učiniti sami bez profesionalnih instalacijskih vještina. Osim toga, “harmonika” gotovo ne sprječava širenje zvukova i brigu o toplini.

Da biste montirali klizna vrata radijusa, bit će potrebno izgraditi polukvularni zid od gipsa; želite li ga instalirati na vrata ili koristiti kao punopravnu particiju za cijelu visinu, riješite vas i samo vi. Ako želite, možete dodati takav dizajn kasete, unutar kojih će biti “skrivanje” platno. Najčešće se formira iz šupljih unutar zidova. Kao u slučaju “harmonika”, Ako ne postoji dovoljno iskustva i vještina, ne vrijedi raditi za rad.

Najlakši način da napravite klizne ovjesne vrata. Izračunati elemente priključaka kao što bi trebao. Bolje je postaviti pretjeranu rezervu snage, umjesto da se naiđe na iznenadno uništenje vašeg proizvoda. Platno će neizbježno biti veće od samog ulaza,. Duljina gornjeg vodiča definira se kao dvostruka širina od 1-2 tkanina.

Bival vrata počinju raditi, kao i obične – od mjerenja postojećeg otvora,. Trebalo bi biti šire od kutije, za 90-110 mm.

Ako trebate suzniti nepotrebno odlomak, koristite:

 • Klade;
 • Kit;
 • Žbuka.

Kupnjom leptir petlje, ne možete ih zaviti u zid. Kada visjete vrata ljuljačke, potrebno je uzeti u obzir razinu poda, horizontalna i okomita os strogo se uočavaju. Kada se pojave praznine, zapečaćene su montažnom pjenom. Ne zaboravite pažljivo ukloniti njezin višak, koji nužno pada na slobodnu površinu.

Prerušavanje utora se izrađuje pomoću PlatBorks; Rupe za ugradnju olovaka i brave su napravljene prije konačnog visenja. Kada je instalacija završena, odmah provjerite je li krila porasla točno jesu li se otvaraju ako su nesmetani ili ne. Trebali biste odabrati sigurnu bravu s cilindrom ili suvaldenom uređaju, dodatna zaštita od bušenja jamči oklopnu oblogu. Nikada ne postavljaju brave u krajevima vrata, Takvo mjesto učinit će dom gotovo bespomoćni od bilo kojeg napadača.

Za izolaciju vrata metala, preporučljivo je koristiti mineralnu vunu, koja slobodno preskače vodene pare i ne akumuliraju vlagu.

Instalacija vrata s prozorom gotovo se ne razlikuje od običnog rada. Potrebno otvaranje je lako rezati s brusicom. Srodna rebra se pripremaju, uključujući dijagonalu.

Ovaj otvor je ispunjen dekorativnom rešetkom, a kada će se platno naslikati, možete početi raditi sa staklom.

Tehnološko zavarivanje

Kuhati najviše metalnih vrata je jednostavna, ali to trebate učiniti u malim dijelovima. Nemojte napraviti šavove dulje od 4 cm. Od početka jednog šava do početka drugog ne bi trebao biti točno 20 cm. Rad dolazi od centra do ruba metodom obnovljivih koraka i s različitih strana. Vrata kuhanja kod kuće, ne žurite, S vremena na vrijeme uzmite pauze tako da se proizvod ohladi.

Zatim se radni komad mora podići preko tablice zavarivanja, komadiće cijevi i profila stavljaju se ispod kutije. Petlje čine od čeličnih šipki promjera 2 cm. Nakon ulaska u kutiju, bolje su radili, lopta ležaja je instalirana unutar bilo koje petlje. Pažljivo gledati, Na osovinu gornje i donje petlje podudaraju se. Vrh petlje je pričvršćen na plahtu, a donji fragment bi trebao biti zavaren na kutiji.

Trake trebaju izrezati odmah nakon zavarenih petlji. Ulazna vrata su podešena do savršenstva, testiranje šavova i uzrokujući boju. Možete umetnuti bravu bez ikakvih problema: fragment je izrezan iz okvira s takvim izračunom, tako da je moguće uvesti zatvor bez problema, ali nije bilo praznika. Nakon instalacije brave, postoje rupe za zatvarače, ključeve, ručke. Ova oznaka pomoći će izbušiti prikladne rupe.

Kako završiti?

Triza vrata mogu naglasiti asketizam i strogost oblika ili napraviti osjećaj lakoće i milosti u prostoru. U oba slučaja moguće je primijeniti niz drva i furnira. Budući da je neovisna skupština vrata osmišljena za uštedu novca, tada se premazivanje odabire jeftinije, često se koristi topla presvlaka iz MDF-a, Koji nije inferiorniji na skuplje proizvode od luksuznih sorti drva.

Alternativa, može se uzeti u obzir:

 • Umjetna koža;
 • Plastične ploče;
 • Vinilistering.

Imajte na umu da je i ako je odabran materijal za završetak unutarnjeg dijela ulaznih vrata, trebala bi biti vrlo otporna na mehaničke i temperaturne efekte.

Opcije dekoracije

Nestandardne metalna vrata trebaju biti završena originalna.

Najčešće od njih:

 • Mladunci s drvenim dasacima;
 • Bogati mekim materijalima;
 • Umotan s filmom koji reproducira pogled na prirodno stablo;
 • Samo naslikan u poznatoj boji.

Vrlo moderan i atraktivan može tražiti zavarene detalje. Oni su u stanju drastično promijeniti izgled cijelog dizajna. U svakom slučaju, bez obzira na metodu dizajna, morat ćete započeti ukras od prajmera i slikanja.

Ukrasiti metalna vrata, obloge ili drugi drveni jastučić, pričvršćeni na vijak. U drugoj izvedbi, tkanina se zateže s dermatinom koji skriva sloj izolacijskog materijala.

Uspješni primjeri i opcije

Izgleda dobro za korištenje čeličnih platformi obojenih ispod boje glavnog dizajna. Primjena OSP-a, morat ćete staviti površinu ako želite staviti film. Brušivanje ništa neće dati ništa, bez obzira na to koliko je teško pokušati postići pozitivan rezultat!

Najlakši način da stavite nacrt premaz nije na samom vratima, ali prije nego što ga pričvrstite na njega.

Lijepo pogledaj ukrasne filmove oponašanje Kine. Nikada nemojte koristiti obojen MDF vani, razlikuje se prenisko. Mnogo boljih karakteristika potrošača u laminiranim pločama koje mogu biti s zanimljivim otiscima ili uzorcima. I ako postoji slobodan novac i želite dobiti trajnu oblogu, kupite hrast ili breza furnir, bukva, mahagonija.

O tome kako napraviti metalna vrata, pogledajte u sljedećem videozapisu.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: