Sve o nadzemnim šarkama

Kakav će izgled biti u namještaju opremljen s ljuljačkim vratima, u velikoj mjeri ovisi o ispravnom odabiru i ugradnji njihovih čvora. Moderni namještaj petlji iznad glave tipa su prilično komplicirani mehanizam kojim možete podesiti visinu položaja vrata, kao i kut njegovog otvora.

Što se razlikuje od drugih?

Loop je učvršćenje s kojom se pridružuju vrata do dizajna namještaja kabineta. Osim općih opcija, petlja namještaja može biti doprinos. Prema njegovoj strukturnoj strukturi, obje vrste priključaka su slične, kao što se sastoje od posude koja se pričvršćena na plan za montažu, uređaj za zglob i drugu simetričnu učvršćivačku petlju.

Funkcionalne razlike ovih pričvršćivača namještaja su da za nadzemne dizajne ispod šalice, nije potrebno izbušiti gluhi rupu u vratima ormara, dok je potrebno učiniti potrebnim za opciju doprinosa.

Osim toga, postoje i druge razlike između doprinosa i nadzemnih petlji.

 • Ako se koristi doprinos, kada otvorite vrata kabineta da biste ušli u dubinu kućišta. Primjena prekrivenog pričvršćenja pri otvaranju, vrata pokrivaju dio ormarića.
 • Opcije iznad glave mogu se koristiti za platnene namještaja vrata s različitim debljinama. Pričvršćivači depozita zahtijevaju bušilicu gluha rupa, čija je dubina 11 mm, a ako je platno vrata tanka, tada je takva petlji nemoguća na tome.
 • Savijanje reakcije simetričnog dijela u uklanjanju deponentnog i nadzemnog tipa različito. Na doprinosu vezanosti, ovaj zavoj je minimalan, jer se otvaranje vrata pojavljuje zbog mehanizma šarke.

Patch petlje mogu osigurati otvor vrata u rasponu od 90 do 175 stupnjeva. osim, Namještaj za nadzemne strukture imaju nisku cijenu, što im omogućuje da budu najpopularniji u proizvodnji proizvoda za namještaj. Oni se koriste za ormare, krevetni stolovi, sanduke, kuhinjske glave i tako dalje.

Prema svom dizajnerskom uređaju, proizvod ima snažan proljeće pričvršćen na montažnu traku, dok je pričvrsna čaša gusta za krilo. Da bi se priložili takva zatvarači vrata, koriste se trake, čija je duljina od 15 mm.

Pogleda

Namještaj za nadzemne petlje imaju različite izgled i unutarnji uređaj.

Četiri zvjezdane petlje

 • Andresol – Koristi se za horizontalna otvarna vrata. Kao dio mehanizma postoji snažan proljeće. Često se takvi proizvodi proizvode s bližem.
 • Lomberian – Dizajn daje vrata mogućnost otvaranja 180 stupnjeva. Instalacija se pojavljuje na krajevima dijelova namještaja i najčešće se koristi za opremanje sklopivih tablica.
 • Inverzan – otvara 180 stupnjeva i sadrži 2 ploče u konstruktivnoj fiksiranju s pokretnim mehanizmom.
 • Kut – Dizajniran za popravak vrata fasada pod kutom od 45 stupnjeva, kao i postoje modeli izračunati na rasponu otvora od 30 do 175 stupnjeva. Instalacija se javlja bez rezanja.
 • Tajnica – Koristi se za otvaranje vrata u horizontalnoj ravnini. Sastoji se od 2 montažne ploče koje su povezane mehanizam šarke.
 • Galerija – Petlja za namještaj, koja se koristi za popravak vrata na krajnjim policama ormara ili za pričvršćivanje vlakana.
 • Pendovaya – Proizvod omogućuje prekid vrata od 180 stupnjeva i najčešće se koristi za vrstu namještaja.
Čitaj više  Ulazna vrata s ogledalom

Priključci za nadzemni namještaj mogu se podijeliti i na temelju odredišta. Ravne petlje koje se otvaraju na 90 ili 110 stupnjeva:

 • vanjski – Ova vrsta učvršćenja omogućuje da se vrata potpuno preklapaju fasadni komad ormarića ili kreveta;
 • polu-roll – vrsta petlje, u kojoj se vrata zatvaraju pola kraja završne ploče dizajna kućišta;
 • Polog – Koristi se za montažu vrata, koji su zatvoreni, ostavljajući duboko u dizajn ormarića ili za montirane ormare, gdje se vrata otvaraju u obliku vizitora;
 • ravno – Ova vrsta se koristi za montažu ovnova, koji se nalaze na fasadi namještaja.

Odvojeno, postoji vrsta vrtuljki, koja se u ljudima zvala “krokodil”. Ova vrsta zatvarača koristi se za otvaranje vrata u obliku harmonika. Često se karusel petlje koriste u kombinaciji s inverznim. Sve četiri zvjezdane namještaj pričvršćivanja nadzemnog tipa objavljeni su u standardnim veličinama. Uređaji mogu biti bliže, to jest, opremljen s uređajem s kojim se pojavljuje sporo i glatko zatvaranje vrata namještaja.

Bliže je ugrađen u rame na petlju ili se nalazi na šalici.

Osim onih navedenih, postoje vrste klavira i kartica varijante koje se koriste za pričvršćivanje krila na kućište namještaja, dok je prilagodba takvih petlja ne osigurava njihov dizajn. Primjer za to je proizvodi PN5-40, MON1-110, Pn5-60. Proces konsolidacije u takvim proizvodima je vrlo jednostavan, najčešće se koriste u proizvodnji knjiga ili sklopivih površina u obliku malog stola.

Postoji više rijetki tip petlje za petlje, koje se nazivaju Pyatakčkova. Oni su fiksirani na području fasada namještaja. Najčešće se takve mini privitci mogu vidjeti u antičkim ili ekskluzivnim modelima ormarića ili komoda.

Materijali

Odgovarajuća poduzeća izrađene su od petlje nadzemne vrste. Za to, od čeličnog lima izdržljivog čelika uz pomoć preša s posebnom obliku mlaznice. Često je površina petlji namještaja u tvorničkim uvjetima prekrivena slojem nikla, koji štiti metal od korozije i daje mu prepoznatljiv izgled. Proizvodi s galvanskom niklom premazom se ne boje visoke vlažnosti, tako da su instalirani na kuhinjskim slušalicama i kupaonski namještaj.

Čitaj više  Dimenzije proturavnih vrata

Proljetni mehanizam uključen u dizajn sastav mnogih graničnih elemenata se izvodi iz posebno trajnih čeličnih markica. Gotovo proljeće je ugrađeno unutar petlje, pruža petlju s mogućnošću otvaranja / zatvaranja i potiče gustu stajanje vrata na kućište namještaja. Osim toga, petlja ima u svom sastavu 2 mehanizma šarke, uz njihovu pomoć mogućnost rotacijskog pričvršćivanja.

Montaža

Priključci namještaja Jednostavan za instalaciju s vlastitim rukama. U tu svrhu, morat ćete pripremiti određene alate:

 • linija i olovka;
 • odvijač ili odvijač;
 • električna bušilica i vježba na drvu;
 • Nesebičan.

Prije početka instalacije morate napraviti točnu oznaku. Da biste to učinili, s ruba kraja, gdje će se montirati petlja, 2 cm povlačenja, odozdo ispod vrata udubljenja mora biti najmanje 12 cm. U slučaju kada je potrebno staviti 3 petlje, izračunava se udaljenost za raspored prosječnog nosača, na temelju veličine vrata.

Sljedeći korak mora biti postavljen mjesto priključaka. Da biste to učinili, vrata su stavili na svoje mjesto, nanesite petlju i napravite oznaku bodova gdje se vijci moraju pričvrstiti kako bi pričvrstili šalicu. Ako je petlja desetina, tada treba pružiti gluhi rupa, a zatim je petlja postavljena s polaganjem šalice u rupu i bodove za bušenje rupa za sjedenje, gdje će vijci biti pričvršćeni.

Kada je prvi dio petlje fiksiran, vrata se moraju vratiti u kućište kućišta. Zatim je potrebno označiti za vijke već na ravnini zida ormar i pričvrstite odmazdu petlje. Važno je provjeriti i poravnati vrata tako da se nalazi točno prilikom zatvaranja, u odnosu na fasadnu stranu kućišta.

Nakon fiksne petlje, uz pomoć vijka za podešavanje čini visinu izgled oba vrata, u odnosu na drugu, postižući savršenu slučajnost.

Savjeti za odabir

Ljepota izgleda namještaja uvelike ovisi o tome kako ispravno radi vrata za ormar, krevetni stolovi ili prsa. Često se petlje stavljaju ispod mape namještaja, a to se mora učiniti i pažljivo. Osim točnosti pričvršćivanja, pravi izbor petlji igra važnu ulogu za izgled proizvoda namještaja. Ovisi o kvaliteti učvršćenja i vijek trajanja namještaja, tako da se izbor takvih dodataka treba posvetiti posebnoj pozornosti.

Čitaj više  Vrata "Sofija"

Stručnjaci preporučuju pažnju na odabir petlje namještaja o sljedećim značajnim nijansama.

 • Odrediti dimenzije i težinu vrata na kojima trebate pokupiti nosače. Ako su vrata teška, onda za instalaciju mogu biti potrebne 4-5 petlje, a za mala vrata, 2 pričvršćivači su dovoljni.
 • Dajte prednost poznatim brandovima i proizvođačima koji zarađuju dobar ugled na prodajnom tržištu sa svojim visokokvalitetnim proizvodima.
 • Pregledajte petlju prije kupnje – udubljenja, žetona, pukotina ili hrđa na njemu ne bi trebalo biti.
 • Svi pribor koji se prodaju u Rusiji su certificirani, ne ustručavajte se zatražiti od prodavatelja ovog dokumenta koji potvrđuje kvalitetu prodanih proizvoda.
 • Kupite petlje namještaja u profilu specijaliziranih prodajnih mjesta, koje samo trguju izvorni proizvod – rizik od kupnje lažnih ovdje je najmanji. Ako je to teško s izborom, kontaktirajte pomoć konzultanata, od vas će se tražiti da donesete pravu odluku i pomogli odabrati željeni proizvod.
 • Obratite pozornost na omjer cijene i kvalitete. Izvorni proizvod s visokim pokazateljima kvalitete ne može koštati vrlo jeftini.

Ispravan odabir petlje namještaja je ključ svog dugog vijeka trajanja. S takvim priključcima, namještaj će biti ugodan i udoban za korištenje. Danas je raspon zaljeva za namještaj je prilično opsežan i možete preuzeti gotovo sve privitke za bilo koji proizvod – ormarići, stolovi, krevetni stolovi, i tako dalje.

Instaliranje modernih petlji ne zahtijeva posebne vještine i vještine, tako da se instalacija uređaja može popraviti kod kuće sami.

O tome kako instalirati petlju namještaja bez glodanja, pogledajte sljedeći videozapis.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: