Ugradnja vrata vratara

Prije ili kasnije, trenutak dolazi kada odlučite ažurirati svoj smještaj s popravkom. Pazite ne samo o namještaju i pozadinu, već i o zamjeni vrata s snimljivim sobama. Važno je zapamtiti da su vrata važan element unutrašnjosti, i to bi trebao izgledati savršen, jer će se postupak instalacije morati pristupiti osobito odgovornim.

Osobine

Standardni blok vrata sastoji se od dva elementa:

 • Kutije koje se sastoje od gornjeg, fiktivnog i petljanja (kutije za blokove s pragom upotpunjeni su drugim donjim kotačem);
 • Vrata.

Loopset nosi glavno opterećenje vrata.

Prag često nije instaliran, ali ponekad je potrebno izbjegavati nacrte.

Najčešće su leaf vrata obješena s dvije petlje. Komplet može uključivati ​​ručku vrata s zasun. Ako platforma ne ulaze u tvornički skup vrata bloka, kupuju se zasebno.

U tvorničkim strukturama, stacionarna platforma obično se kombinira s kutijom. Prilikom prikupljanja kutije odvojeno kupljenih materijala, PlatBand je bolji za kupnju teleskopskog, t. Do. Vrlo je jednostavno instalirati. Kada je ulazna vrata šira od vrata, mana je ispunjena lošim. S nevoljkošću za kupnju dovoljno zidnih elemenata odvojeni su padinama. Preširoko otvorenje može se smanjiti postavljanjem drvenog stagala. U takvim slučajevima, on je pričvršćen, kao i preliminarni štand, na zid s sidre i looped stalak – do bruceg samoizvlada.

Blok vrata se sastoji od raznih detalja, a važno je da njegov skup znaju sve parametre komponenti. Njihova veličina prvenstveno ovisi o visini i širini zida u kojem će biti izgrađen blok vrata. U zidu od opeke, debljina od 70 mm uklopit će se u kutiju širinom od 108 mm. Ako je zid debljine 100 mm, veličina kutije će biti 120 mm. To je veličina tipičnih gotovih blokova u našoj zemlji. Ako imate kutiju s tima, važno je napraviti mjerenja unaprijed.

Mjerenja – ključni trenutak u procesu instalacije. Važno je pažljivo izračunati visinu regala i gornju dasku. Veličina gotovog okvira trebala bi biti manja od veličine vrata za 20-30 mm.

Dakle, jaz između bloka i zida će biti 10-15 mm. Ponekad je otvor mnogo veći nego što je potrebno, u ovom slučaju, dodatni razmak je blizu cigle ili je ušiveno s suhozidom. Ako je jaz nije prevelik, otvori su ispunjeni montažnom pjenom sa svih strana, odložite i zatvorene platformama.

Vrata mogu imati različite konfiguracije:

 • Kutija vrata je u potpunosti sastavljena, s ugrađenim petljama i gladnim vratima. Ovo je vrlo zgodna opcija. Sve je spremno za instalaciju, ostaje samo za montiranje bloka u otvor.
 • Blizzard i kutija. Na skladištu sve detalje spremne za okupljanje. Svi predmeti se međusobno kombiniraju, ali ne i prikupljene. Potrošač će morati samostalno okupiti i ugraditi.
 • Samo list vrata. Sve potrebne rezane drvo koje trebate kupiti zasebno. U ovom slučaju, imate prednost. Možete podesiti okvir ispod veličine otvora prilikom sastavljanja.

Kutije vrata mogu biti izrađene od sljedećih materijala:

 • Od Bruusa. Takve strukture su vrlo izdržljive, ali zahtijevaju posebnu obradu, t. Do. Izvana nije privlačna. Tretiraju se impregnacijama, tugom, toniranim lakom. Na izlazu se dobivaju vrlo izdržljivi i otporni blokovi otporni na habanje.
 • Iz DVP-a. U biti, ovo je komprimirani papir. Ovaj materijal je prikladan za dizajn s najučinkovitijim vratima. Blokovi vrata od DVP-a su kratkovječni i brzo ne uspijevaju.
 • Iz MDF-a. Kutije vrata su atraktivne što je više moguće i dovoljno jake. Pojam njihove usluge, uglavnom ovisi o gornjem premaz. To je obično furnir, laminat ili PVC.

Postoje 2 vrste oblika blokova vrata:

 • Puna kutija. Sastoji se od dva bočna profila, perts i praga.
 • U obliku litera. Ova kutija nema prag.

Za zamjenu starih vrata blok novom, morate korak po korak slijedeći sljedeće korake:

 • Demontiranje kutije starih vrata.
 • Prikupite glavnu podršku.
 • Opremite krpu i kutiju s potrebnim fitnesom.
 • Kompetentno instalirajte okvir u otvor.
 • Udarite list vrata.
 • Instalirajte biljke.

Kada se demontira stara kutija, platfords se uklanjaju. Način na koji će njihovo uklanjanje ovisiti o tome koja je metoda vezana. Ako su zasađeni na tekućim noktima ili ljepilom, dovoljno je samo da ih izlije na alat i povucite u stranu. Isto vrijedi i za teleskopske platfords, oni su lako demontirali. Ako su platforma prikovane s noktima, morat ćete nanijeti noktiju, a možda i sjekiru. Prilikom uklanjanja preliminarne i petlje trake, to neće biti suvišno za prljanje u sredini, olakšat će im ekstrakciju iz otvaranja. Onda morate provjeriti zid za snagu i ako je potrebno, onda ga ojačati.

Za to, radite na betoniranju. Ako je sam vrata oslabljen, instalirajte čelične kutove “u obim”. Možete ojačati otvor čeličnog profila ili se primjenjivati ​​u isto vrijeme u kutu i profil za zajamčenu snagu.

Zahvaljujući jačanju starog zida, život okvira vrata će se značajno povećati.

Metode montaže

Unatoč činjenici da su metode izgradnje dosta mnogo, najčešći među njima su samo 2, i oni ih jednostavno izvode vlastitim rukama. Profili su pričvršćeni na DRG na prijatelja pod kutom od 45 i 90 stupnjeva. Mjerenja su značajno različita.

45 stupnjeva

Svi se rade na podu. Postavite profile i obavite mjerenja i izračune.

Imat ćemo 3 detalja:

 • 2 vertikalne profile;
 • stalak za petljanje i brtvljenje;
 • džemper.

Da biste izračunali visinu vertikalnih profila, morate preklopiti visinu vrata, debljinu mahuna, 2 jaza 3 mm na svakoj strani i debljina praga, ako je predviđena. Duljina praga i skakača je slična istom načinu – širina vrata, doda se debljina vertikalnih profila i 2 mm jaza, se mjere i presavijeni. Nakon izračuna trebate označiti i izrezati drvo.

Zatim je potrebno zabilježiti dio profila profila koji će biti izbrisan. Zabilježeni dio treba smanjiti, dodatno izrezati na dubinu izbočine. Slap barovi su ga stavili oko vrata, označavajući praznine ulaganjem komada kartona. Namjeravamo mjesto pričvršćivanja budućih petlji, povlačeći se odozdo i na vrhu 20 cm. Primjenjujemo šarke na naljepnice i zastrašili vijke na odgovarajući Bruster, ističući mjesto za uzorku materijala i točku naknadnog vijaka. Na etiketu, odabiremo materijal dlijeta do dubine koja odgovara debljini šarke. Vijak petlje u produbljivanje. Nanesite gornji i drugi vertikalni profili, uz održavanje praznina i provjerite perpendikultet elemenata u odnosu jedan prema drugima. Zatim se spojite s vijcima. Zavijte ih pod kutom od 45 stupnjeva na površinu i okomito na cut cut. Vijčane rupe trebaju biti probušene unaprijed.

90 stupnjeva

U ovoj izvedbi, gornji bar koji ćemo biti bačeni na vrh. T. E. Mora se staviti na vrh. Duljina bočnih profila izračunava se na sljedeći način: Mjerimo visinu vrata i dodajte 2 jaza 3 mm u slučaju praga. Ako prag nije instaliran, dodajte 1 cm za donju prazninu tako da se vrata ne dodiruju pod i nisu ogrepljeni premaz. Sva montaža se izvodi na sličan način s prethodnom, osim što vijci trebaju zavrtjeti na ploču okomito na površinu.

Pogledali smo kako će se prikupljati okvir vrata, Ali prije ugradnje novog, potrebno je demontirati stari blok. Prethodno uklanjanje platforma. Prilikom uklanjanja preliminarne i petlje trake, to neće biti suvišno da ih izreže usred visine, olakšat će im ekstrakciju iz otvaranja. Onda morate provjeriti zid za snagu i ako je potrebno, onda ga ojačati.

Za to, radite na betoniranju. Ako je sam vrata oslabljen, instalirajte čelične kutove “u obim”.

Otvor se može ojačati čeličnim profilom ili primijeniti kutove i profil u isto vrijeme za veću čvrstoću.

Instaliranje vrata vrata unutarnjih vrata – nije lako, ali s kompetentnim pristupom i detaljnim proučavanjem nijansa i značajki prisiljava gotovo svaki. Uz pomoć izazova prilikom instaliranja vrata u zidu standardne debljine 70 mm da biste smanjili otvor vrata između zida i kutije, postavljena je montažna traka. Instaliran je tada platward će ploča s različitim elementom. Ova metoda je prikladna u slučaju kada je vrata glatka visina, ali malo više od potrebne širine.

Na montažnoj pjeni

Jedinica vrata s fiksnim vratima i umetnutim podupiračima koji pohranjuju jaz između vrata i kutija se postavljaju u pripravnom otvoru. Dizajn se temeljito provjerava plumb i razina za vertikalnu lokaciju i fiksirana za klinove u otvoru zida. Potrebno je vrlo pažljivo uskladiti kako bi se izbjeglo daljnja vrata u kutiji. Tada je klirens uredno ispunjen montažnom pjenom.

Nemojte žuriti za primjenu pjene, u malim dijelovima.

Prvo s tankim slojem, zatim dodatni dok otvor nije napunjen. Glavna stvar nije pretjerivanje. Kutija će se držati isključivo na pjeni. Nakon njegovog sušenja, višak je rezan i instalirani su platfords.

Kako KP?

Za montažu vrata na metalne suspenzije, potrebni su metalni zatvarači, koriste se pri spajanju dizajna za suhozidom. Trebate najmanje 4 komada. Vrata s instaliranim dodatkom visi na kutiji, podupirači ili komadiće kartona instalirani su u tehničke praznine. Tada su suspenzije pričvršćene izvan okvira. Dodatno umetnite blok u otvor i popravite ga uz pomoć klinova. Konstrukcija pravilno poravnajte pomoću razine. Dalje moramo napomenuti gdje ćemo montirati suspenzije. Na navedenim mjestima odabiremo materijal ispod ploče. Oporaviti dizajn i popraviti ploču na zid. Dekti s vijčanim suspenzijama se ne smiju, praznine ispunjavaju montažnu pjenu.

Kada se pričvršćuje kroz rupu na sidra rupa ispod njih, svjesno je izbušena na mjestima lateralnih profila. Prvo, mjesta mjesta za sidra 2 na svakoj strani. Izbušite 14 mm napravite rupu za utikač. Zatim napravite rupu za sidro pomoću vježbe 10 mm. Ugradite okvir u otvor, poravnajte i popravite s klinovima. Zatim burite beton s posebnim smeđim i instaliranjem sidra. Kutija instalirana sidre je vrlo jaka. Ako su zamijenjeni vijcima, čepovi će biti manji. Na kraju su instalirane platfords. Ova metoda je idealna za instaliranje posebno teških vrata.

Često za veću pouzdanost, okvir vrata je fiksiran na sidra ili samo-tapkanje vijaci skriveni pod škrvicama.

Između vijaka, morate izbušiti drugu rupu u šarku. To je kroz to da će sidro biti pričvršćen. Sa strane naprijed, fiksiranje se provodi ispod dvorca. Dakle, ispada 3 točke pričvršćenja. Uklanjači su instalirani ispod vrata i praznine između kutije i zida su montirani. Kada se pjena osuši, njegov višak se uklanja i naziva.

Što učiniti ako vrata udaraju u kutiju?

Ponekad neovisna instalacija bloka nije savršena, vrata mogu držati profil i zatvoriti s poteškoćama. Važno je shvatiti zašto se to dogodi – kutija je progutala ili sam vrata i kako su te situacije eliminirane.

Ako je okvir doveo, morate provjeriti petlje i pobrinite se da problem nije u njima. Najvjerojatnije, montažna pjena je zahvatila kada temperatura padne i kutija je lagano deformirana.

Da biste to popravili, morate riješiti okvir kroz duge vijke i sakriti rupe s utikačima u boji. Također možete koristiti sidre.

Ako je vodio vrata s drveta, onda morate ukloniti zaključavanje i sublip kraj. Da biste to učinili, moramo nositi brusni papir na stolu ili bar za glatku površinu. Tijekom brušenja potrebno je provjeriti vrata za dodir. Ako je problem eliminiran, stavljamo zaključavanje na mjesto, a emitirani kraj je toniran i lakiran.

Pogledali smo najčešće primjere i opcije za instaliranje kutija za vrata, kao i metode vezanja. To će pomoći kompetentno pripremiti i instalirati blok vrata vlastitim rukama. Uz kvalitativni rad izvršen, vrata se neće pojaviti tijekom rada.

Pročitajte više o tome kako ispravno instalirati vrata skrožere, možete naučiti iz ovog videozapisa.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: