Aplikacija amonijaka za sadnice

Ako biljke postanu blijeda i žuta, ne cvatu ili ne voća – to znači da im nedostaje dušik. Da bi sadnice bude snažno i snažno, potrebno ga je hraniti amonijakom alkohola, koji zbog svojih svojstava je savršeno gnojivo. On također može uštedjeti biljke od nekih štetočina i bolesti, pa je primjena amonijaka iznimno korisna.

Svojstva

Uz pomoć Vasharyar, vrtlari mogu spriječiti zalijevanje tla i učiniti ga boljim. Zajedno s amonijakom u tlu, pada dušika, koji se u prirodnim uvjetima može dobiti iz prerade humusa. Jedina razlika je u tome što humus vrijedi 2-3 godine, a amonijak alkohol – gotovo odmah.

Nakon izrade gnojiva, može se primijetiti da stabljike biljaka postaju mesnato i izdržljivo, listovi se povećavaju i imaju bogatu zelenu nijansu. Sadnice postaju jaka, zdrava i otporna toleriraju sve bolesti. Također, lijek se može koristiti za borbu protiv raznih kukaca, kao što su:

 • mrkva letjeti;
 • Žica;
 • žižak;
 • uš.

Amonijak je u stanju paralizirati dah štetočina, od kojih umiru. Miris insekata je tanak, tako da su ravnodušni u prerađenim sadnicima dok se ne oslobodi miris amonijaka.

Za koje biljke i kada koristiti?

Hrana dušika je važan element biljne skrbi, sve kulture je potrebno. No, najčešće se ovo hranjenje koristi za sadnice sljedećih postrojenja:

 • rajčice;
 • luk;
 • kupus;
 • repa;
 • ribizla;
 • krumpir;
 • Krastavci.

Mnogi ne znaju kada je potrebno hraniti sadnice. Postoji nekoliko znakova da biljke nemaju dušik.

 1. Lišće iz zelene boje postaju blijedo zeleni ili se žuti. To se događa zbog kašnjenja u formiranju klorofila. Povrijeđen je i proces fotosinteze.
 2. Rast kulture usporava.

Kako razrijediti i koristiti?

Za svaku kulturu postoji vlastita shema mapiranja, tako da je potrebno razmotriti svaki od njih.

Rajčice

Rajčice iznimno aktivno konzumiraju dušik na početku rasta, tako da sadnice moraju uvesti dušikove gnojive. 14 dana nakon što se pojavilo izbojci, potrebno je prvi put nahraniti rajčice amonijakom. Za pripremu rješenja morate uzeti čajnu žličicu amonijaka i razrijedite ga u litri vode. Mješavina bi trebala prskati lišće i stabljike. Također je potrebna obrada leđa lišća.

Sadnju rajčica u zemlji, morate potrošiti još jednu obradu tog sredstva. 10 ml ammonskog alkohola treba razvesti u 10 litara tekućine. Otopina se izlije u jažice, od kojih svaki bi trebao biti 500 ml. Upotreba gnojiva u ovoj fazi omogućuje sadnice da se prilagode novim uvjetima i lako preživjeti stres. Feed se mora ponoviti nakon 10 dana.

Također je potrebno hraniti paprike i patlidžan.

Krastavci

Korištenje amonijaka za krastavce počinje kada bočni izbojci počinju rasti na krastavac. Otopina se pripravlja na sljedeći način: polovica čajnih žličica mora biti otopljena u jednom i pol litre vode. Važno je ne zbuniti omjer kako bi se dobiveno hranjenje korisno i nije naškodilo biljci.

Prvo, rješenje treba biti zasijano svaki tjedan, nakon – svaka 4 dana. Kada se broj primjena gnojiva poveća, potrebno je povećati otopinu i koncentraciju – jednu i pol čajne žličice u omjeru od 1,5 litara vode.

Kupus

Hranjenje kupusom zalijevanje na temelju ammonskog alkohola – savršena opcija za one koji trebaju rasti velike i jake žetve. Za gnojivo ove kulture potrebno je razmnožiti 10 ml amonijaka u kanti tekućine. U procesu slijetanja na svaku od bunara, potrebno je staviti 500 ml alata. Amonijak može ojačati sadnice kupusa i spasiti je od štetnih insekata.

Papar

Najčešće se liječenje sadnica papra obavlja nakon što se na njemu pojavi četvrti listovi. Prije toga se ne smije koristiti, jer biljka ne treba puno dušika. Postoje dvije faze obrade ove kulture.

 • Prvi put za hranjenje treba sljedeće rješenje: a amonijak žličica razvedena je u litri vode. Pepper bi trebao biti oblačno. Potrebno je osigurati da alat ne padne u zelene sadnice, kao što je lišće i izbojci. Ovaj hranilica se drži u sjednici.
 • Drugi put kada trebate pripremiti ovo rješenje: 3 žlice amonijaka alkohola na kanti tekućine (oko 10 litara). Također trebate zalijevati sadnice ispod korijena, ne padaju na lišće i stabljike. Ponašanje hranjenja potreba nakon sadnje kulture u tlu, podržava zdravlje biljaka.

Dakle, da papar sadnice nisu jeli insekte, trebate čajnu žličicu amonijaka da se razrijedite u litri vode i sprej biljke. To će pomoći u zaštiti kulture od vitla i drozofila, koji često napadaju krevete s blagim sadnicom.

Da biste dobili osloboditi od liffida, potrebno je jače rješenje, jer je ovaj kukac sposoban praktički na bilo kojoj biljci u bilo kojem stanju. Da bi se borba bila učinkovita, trebate 50 ml alkohola razrijediti u litri kipućoj vodi. 100-200 grama ekonomskog sapuna dodano je ovoj otopini, koji sadrži potrebne tvari kako bi se ubila Tru. Sadnice raspršene pomoću pulverizatora. Ako se nekoliko tjedana kasnije vraća, to bi opet trebalo napraviti kulturu.

Patlidžan

Ako ne postoji dušik koji se može sažeti s dušikom, postat će tanko i bolesno, nakon toga, kultura će donijeti malu žetvu, au nekim slučajevima biljke u svemu. Da biste izbjegli slične probleme, prije sadnje postrojenja u zemlju, morate ih obraditi amonijakom. Norme pripreme sredstava su sljedeće: čajna žličica ammonskih alkohola otapa se u litri vode. Sadnice zalijevanje pod korijenom.

Ovo hranjenje je potrebno u prvim fazama iskrcaja patlidžanata i nakon što su se preselili u uobičajeno tlo. Naknadno se smanjuje količina navodnjavanja, a nakon i može se zaustaviti da bi se gnojiva.

Luk i češnjak

Ove biljke su izuzetno osjetljive na hranjenje izvan korijena. Kulture za preradu su potrebne uz pomoć pulverizatora, a zatim će se otopina ravnomjerno posuti i raditi učinkovito. Za pripremu gnojiva trebate 3 žlice amonijaka za razrijeđivanje u 10 litara vode. Obrada slijedi lišće.

Obrada se provodi kao prevencija rasta, a također je preventivna mjera od suhoće, uvrćenosti i žutila lišća. Amonijak je alat koji može biti opasan za osobu, ali uvijek korisno za biljke, jer doprinosi njihovom povoljnom rastu.

Također, ovaj lijek eliminira vrtove iz raznih štetočina koje mogu značajno pretvoriti sadnice. Važno je zapamtiti dozu, jer svaka biljka treba pripremiti njegovo rješenje.

Sigurnosne mjere

Alkohol je u skupini sredstava koji mogu oštetiti zdravlje ljudi. On je u stanju ući u ljudsko tijelo kroz kožu i mukozne membrane. Stoga je potrebno koristiti za različite usjeve, važno je pridržavati se sigurnosnih mjera:

 • Priprema otopine, potrebno je koristiti respirator tako da je kontakt sa sredstvima minimalan;
 • U procesu prskanja potrebno je zaštititi vaše oči pomoću posebnih naočala;
 • Rad treba provesti u rukavicama;
 • Na kraju postupka raspršivanja, lice i ruke treba pažljivo isprati;
 • Odjeća u kojoj je osoba bila u procesu prerade treba ukloniti i poslati na pranje.

  Kada ne morate koristiti?

  Iskusni vrtlari ne preporučuju korištenje nevjerojatnog alkohola u sljedećim slučajevima:

  • Na suncu, kao u previše vruće vrijeme, rizik od trovanja parova amonijaka se povećava;
  • s povišenim arterijskim tlakom ili simptomima Vdc;
  • Ako postoje i drugi ljudi s lijekovima pored biljaka.

  Detaljnije informacije o tome kako koristiti Amonijak kao gnojivo za rajčice, pogledajte sljedeći video.

  Ocijenite članak
  ( Još nema ocjena )
  Dodaj komentare

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: