Kako napraviti gnojivo od trave u bačvi i koristiti ga?

Svatko od nas zna da zemlja u različitim dijelovima naše zemlje ili čak jedno naselje može imati nejednaka nejednaka u smislu plodnosti. Da, i često moramo uzgajati biljke, koje će u svakom slučaju zahtijevati stalno hranjenje i gnojivo.

Kompozitni pripravci često moraju potrošiti previše vremena, a mineralne gnojive se ne mogu uvijek koristiti. Ali trebaju hranjenje biljke. Kako biti? Od položaja za biljke u vrtu pripremit će gnojivo od trave u bačvi. Usput, čak i najneobičniji korovi će biti prikladni za njega.

Osobine

Svi procesi koji se pojavljuju u travi, koji je odvojen od korijena, karakterizira oštrim ubrzanjem, ako se stavljaju u vodu. Samo bakterije pod normalnim uvjetima majstor nove teritorije za život izuzetno spora zbog činjenice da se hranjivim tvarima mogu apsorbirati samo u obliku otopina tipa vode.

Osim toga, voda se ispiru iz biljaka minerala i sokova da se mikroorganizmi mogu fermentirati i pretvoriti u prehranu za sebe. Stoga, u gnojivo tekućine vrste tvari, humusna skupina se formira ranije od mikroorganizama moći će se reciklirati zelenu masu od najmanje 25 posto.

Takav sastav s vodom, za razliku od hranjenja u tekućem obliku nije tako toksičan. Razlog je da ne postoje enzimi gastrointestinalnog tipa ili ptica. Iz tog razloga, glavna prednost takve materijale će biti kombinacija preopterećenja djelomično organske baze i humus tipa tvari, zbog čega gnojiva zasićuje tlo s hranjivim tvarima, što vam omogućuje privlačenje crva i ne primijeniti nikakvu štetu na biljke.

Mogu se koristiti bilo koja biljka?

Mnogi su zainteresirani za pitanje koje biljke mogu biti stavljene da biste dobili takvu infuziju. Recimo to bakterije jedu mrtve organske, zbog onoga što oni imaju nikakvu razliku u pasmini ili vrsti vegetacije uopće. Oni provode ekstrakcija enzima čiji je zadatak uništavanje polisaharida, koji se odnose na složene spojeve organske skupine, pretvarajući ih u različite vrste organske kiseline, kao i manje složenih ugljikohidrata.

Dio tvari koje su dobivene zbog fermentacije bit će hrana za bakterije hidrolize, zbog čega se 1. faza preopterećenja često naziva hidrolizom. Osim toga, bakterije formiraju organske kiseline su također savršeno osjećaju. Oni ističu plinove, među kojima bi trebala obratiti pozornost na amonijak. Postoje i drugi organizmi koji se organski pretvaraju u humusnu tvar. Ali za sve gore navedene bakterije, napajanje će biti vegetacija bilo koje vrste. Glavna stvar je da se sastoji od složenih ugljikohidrata.

I.e, Kakva korova ili trava, prije nego što postane obrok za mikroorganizme, trebaju biti fermentirani i transformirani u obične saharide.

Jedina iznimka je biljke koje su zadivljeni štetočinama ili bolestima. Bakterije ne mogu ih uvijek reciklirati, a to može učiniti takav kompost destruktivan.

Faze pripreme

Sada ćemo to shvatiti izravno kako napraviti vlastito gnojivo. Ukupno možete istaknuti 4 najvažnije faze stvaranja takvog gnojiva:

 • odabir spremnika;
 • Priprema zelene mase;
 • Učitavanje i izlijevanje;
 • Temperatura i kontrola sazrijevanja.

Recimo o svakoj fazi pročitajte više.

Odabir barela

Za početak izrade gnojiva, morat ćete prvo pokupiti spremnik. To je savršeno prikladno za plastične spremnike ili metal bilo kojeg oblika s potrebnim volumenom. Glavna stvar je da je materijal iz kojeg su napravljeni imuni na učinke organskih i anorganskih kiselina. Ni u kojem slučaju ne može se koristiti bačve, gdje je bilo prethodno pohranjeno ili bilo je neko vrijeme suština agresivnog ili opasnog tipa. Na primjer, gorivo i različiti proizvodi na bazi ulja. Oni su prijetnja mikroorganizmima, bez obzira koliko kapaciteta. Osim toga, ne smije se koristiti plovila od metala na kojima se boja opija ili hrđa oštrila.

Izravna priprema kapaciteta leži u njegovoj ugradnji na licu mjesta, koja je dobro osvijetljena solarnim zrakama. Uostalom, više ultraljubičasto će pasti ovdje, što će sadržaj bolje biti odverweed, koji će biti u njemu. Ako trebate brže pokrenuti, možete koristiti krpe, grizući ih svakim večernjim kapacitetom. Ovaj trik će smanjiti promjenu temperature cijevi, a bakterije će se osjećati ugodnije, jer su izuzetno osjetljive na promjenu temperaturnog režima na stranu.

Da biste povećali učinkovitost grijanja sunca, crnu boju možete obojiti vanjskom površinom cijevi, koja će povećati njegovo grijanje. U danu, bačva je bolja otvoriti, a navečer – pokriti s zagrijanim poklopcem s ventilacijskim rupama.

Potrebno je izvesti plinove koji negativno utječu na aktivnosti bakterija.

Priprema mase zelenila

Priprema mase zelenila obično leži u svom brušenju. To je najčešće u 2 slučaja:

 • Zbog veličina i ukočenosti, postavljanje vegetacije u bačvi povezana je s poteškoćama ili ne radi uopće;
 • Kroz malo ili potpuno trave koristit ćete se kao gnojivo gdje morate postaviti materijal oko biljke ili nakon što se doda u cca.

Za brušenje treba koristiti sljedeće tehnike:

 • izrezati sve oštrim nožem;
 • rastrgati;
 • izrezati sve s glavnim oštrim škaračima.

Optimalna veličina zdrobljenog zelenila ovisit će o tome što se ovo brušenje učini uopće. Staviti u cijev stabljika s velikom krutošću, treba ih napraviti manje od minimalnih dimenzija barela. Ako je mekana i djelomično ocijenjena ili kruta, ali potpuno preopterećena trava, potrebno je imati biljke oko bačva ili pod pumpanjem, bit će dovoljno veličine 50-100 milimetara.

Učitavanje i popunjavanje

Sjeckani materijal treba ispuniti kapacitetom za 70 posto, nakon čega je to ulijevanje s vodom. Broj ljudi ispunjavaju spremnik trave na rubove, tvrdeći da će se veća količina vegetacije uklopiti na ovaj način, a rezultirajući sastav će biti više koncentriran. Ovdje postoji određeno značenje, ali veća količina trave u spremniku ćete namakati, to je teže miješati, što znači da je teže dobiti visokokvalitetni koncentrat koji se može primijeniti kao gnojivo.

Zeleno izlijevanje je bolje proizvesti tekuću vodu. Razlog je klor, koji se nalazi u vodi iz slavine i ima negativan utjecaj na bakterije i procese koji se pojavljuju u spremniku.

No, mogućnost s vodom iz dizalice je također moguće ako je moguće podmiriti 48-72 sata na hladnom mjestu, koji je zaštićen od izravne izloženosti ultraljubičastom igraču.

Temperaturni režim i sazrijevanje

Recimo nekoliko riječi o prikladnoj temperaturi. Djelatnost bakterija, što znači, tempo preopterećenja materijala će ozbiljno ovisiti o temperaturi:

 • na 5 i ispod stupnjeva mikroorganizama idu na spavanje, a transformacijski proces zaustavlja;
 • Na temperaturnom rasponu od 5-15 stupnjeva, aktivnost bakterija će biti vrlo spora, zbog čega se značajno povećava vjerojatnost pojavljivanja i naknadnog razvoja patogenih procesa, zbog čega se organizirajuće sredstvo mijenja, ali definitivno ne u humusu;
 • Na temperaturi od 15-25 stupnjeva, mikroorganizmi se provode u načinu psihoid, zbog kojih će njihova izvedba biti veća, ali još uvijek niska, ali lako mogu provesti temperaturne razlike za 5 stupnjeva čak i unutar sat vremena;
 • Temperatura od 30-40 stupnjeva je najuženija za takve mikroorganizme, jer počinju raditi u mezofilnom načinu rada, kada se njihova izvedba povećava, ali dopuštena temperaturna razlika po satu doseže samo poluelektranu;
 • Na temperaturi od 45-55 stupnjeva, bakterije žive u termofilnom načinu rada, zbog čega će njihova aktivnost biti maksimalna, ali maksimalna dopuštena temperaturna razlika u roku od jednog sata je i polu generatori.

Nakon razumijevanja takvih ovisnosti možete odabrati optimalni način temperature. Na primjer, način psihilnog tipa ne zahtijeva ništa drugo osim oslobađanja bačva s deke, što joj neće dati priliku da tako brzo izgubi temperaturu. I mezofilni način može se obaviti samo u ljetnim mjesecima bez grijanja, ali će biti potrebno zagrijati cijev u večernjim satima ili se primjenjuje dodatno.

Također možete primijeniti ronjenje barela u ne vrlo snažan električni grijač, ali koji imaju veliku površinu koju možete ugrije. Termofilni način rada može se stvoriti pomoću:

 • trajno miješanje nekoliko puta dnevno;
 • prisilno grijanje;
 • Trajna kontrola temperature na različitim razinama.

Ako se ne poštuju neki od uvjeta, većina bakterija će umrijeti i vrlo brzo. Također će se provoditi i drugi procesi, osim vlažnosti, što znači primijeniti ovaj materijal kao što je gnojivo nemoguće.

Također kažemo nekoliko riječi o koncentraciji zrenja s kvascem ili gnojivom. Ovaj se proces može podijeliti u 3 faze:

 • svježe;
 • malo preopterećeno;
 • Potpuno preopterećen.

Svježe se smatra infuzijom, što nema jak miris. U ovoj fazi počinje organizacija fermentacija, tako da se sastav može nazvati beskorisnim. Materijal koji pripada kategoriji takve koji je djelomično preopterećen, ima prilično oštar neugodan miris. To znači da je recikliranje bakterija aktivno. Gotovo da nema humusa u takvom rješenju, ali se već može pohranjen u tlu, jer će se crpljenje nastaviti, a može privući crve u zemlji. Potpuno preopterećeni materijal daje mirisu močvara i ovdje postoje mnoge humuzne tvari. Može se koristiti, ali ne privlači crve, što znači da se struktura Zemlje ne može poboljšati, iako hrani tlo.

Primjena

Upotreba takvog rješenja može se provesti na nekoliko načina:

 • Zalijevanje Zemlje prije slijetanja sadnica i sjemenke;
 • zalijevanje biljaka tijekom vegetacije;
 • Prskanje lišća, ako ne i dovoljno prehrane;
 • biljke za hranjenje;
 • Zalijevanje zemljišta u jesen.

Upotreba tekućine provodi se izvlačenjem iz spremnika s razrjeđenjem vodom do željene koncentracije, ovisno o vrsti biljaka. Nakon toga, vodena otopina se ili izlije na tlo ili ispod biljke, ili jednostavno poprskaju lišće.

Kako kuhati Herb gnojivo u bačvi, pogledajte u sljedećem videozapisu.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: