Kakva riječ izgleda kao rajčica i kako ga se riješiti?

Tll često napada grmlja od rajčice, a to se odnosi na odrasle biljke i sadnice. S ovim parazitom morate se boriti, inače postoji opasnost od boravka bez žetve. Kako se riješiti štetočina s mehaničkim, kemijskim i narodnim lijekovima, čitanje u ovom članku.

Opis vrsta

Rajčice često utječu na takav zlonamjerni kukac kao riječ. Ovaj parazit ima nekoliko sorti. To uključuje bijele (ili root) bilješke. Ovo je mali insekt, koji je vrlo teško primijetiti, ako ga ne traži namjerno. Razlog za to je mjesto prebivališta parazita: živi u gornjim slojevima tla. Osim toga, dimenzije ovog rilla gotovo mikroskopske, a boja može varirati od bijelog do crvenkastog. Ovaj parazit napada korijenski dio rajčica, koji se znatno odražava na cijeloj biljci: grm će se slomiti i blijedi, budući da nema kisika, vode i korisnih tvari. Ovaj kukca je također zamrznut u tlu, gdje leži jaja koja se aktiviraju za sljedeću sezonu, uspješno su preživjeli zimu.

Bakhchye tlla je još jedan parazit koji aktivno jede grmlja od rajčice. Ovo je mala crna midge, čija veličina ne prelazi 2 milimetra. U isto vrijeme, crna boja ima samo pojedince s krilima, ostatak se razlikuju u zelenkastoj boji. Ovi štetočine su aktivirane uglavnom u lipnju, ako govorimo o biljkama koje se uzgajaju u stakleničkim uvjetima. U otvorenom tlu mogu se potpisati u srpnju ili kolovozu.

Napomene o krumpiru – to je još jedna sorta koja je aktivno upečatljivi rajčica grmlja. Izgleda kao insekt drugačije. Dakle, bepolless pojedinaca obično imaju crvenu boju, a ostatak je svijetlo zeleno. Utjecati na rajčice, ovaj parazit može biti na otvorenom, iu zatvorenom tlu.

Još jedan razbor tly, koji se može naći na rajčicama nešto manje, je duhan. Obično napada grmlja od rajčice samo ako beach stabla ne rastu ne daleko od njih – to je na njihovim bubrezima koji su na Kroneu i parazitu.

Ljeti je ovaj štetočina vrlo aktivan i počinje proždati rajčice. Do kraja sezone, parazit se vraća u drveće breskve kako bi preživio zimu.

Mehaničke načine borbe

Mehanička metoda borbe preporučuje se samo ako se mali paraziti još nisu uspjeli širiti. Inače je bolje iskoristiti kemikalije ili narodne lijekove kako ne bi otežava situaciju. Ako se i dalje odlučite koristiti mehaničke metode borbe, možete koristiti crijevo, naime mlaz vode iz nje, koji se koristi za pranje svakog grma. Bit će potrebno provesti ovaj postupak nekoliko puta da je neuspjeh ostao s rajčicama. Međutim, vrijedi razmotriti da s visokom vjerojatnošću štetočina skriva u slojevima tla, i stoga će najvjerojatnije trebati dodatnu obradu s posebnim i jačim sredstvima.

Također možete slomiti parazite penjajući ih između plahta od rajčice. Učinkovitost Ova metoda se također ne razlikuje, pogotovo ako govorimo o lansiranim slučajevima. Preporuča se koristiti samo u slučajevima kada nema toliko parazita na grmlju. Na primjer, nakon prethodno provedene obrade. Također možete koristiti korisne insekte koji se aktivno hranjevaju na alat – ova metoda borbe koja se nazivaju biološkim. Među takvim asistentima insekata mogu se pripisati Božjoj kravi, zlatno oči i pješčana. Ne štete kulturnim biljkama, ali pomažu da se riješe štetočina na parceli.

Postoji radikalnije metode borbe – ozračivanje i naknadno spaljivanje grma od rajčice. Međutim, ona se koristi na ovaj način samo u slučajevima kada je grm snažno zapanjen i neće ga moći spasiti.

Što može podnijeti grmlje?

Ako je tll počeo s vašim grmlja od rajčice, onda se mogu poprskati posebnim kemikalijama. Oni se odlikuju visokom učinkovitošću i učinkovitošću: TL će nestati nakon prve ili druge obrade – samo prskanje grmova do agenta. Međutim, kemikalije ne vole sve tokove, što je posljedica visoke toksičnosti takvih lijekova. Oni ne mogu samo pomoći da se riješite parazita, ali i zastrašivanje od biljaka korisnih kukaca, na primjer, anketara. Štoviše, kada se nepravilno koristi, postoji opasnost od štetnih ili domaćih kućnih ljubimaca. Zbog toga se takve metode borbe koriste uglavnom samo u naprednim slučajevima, kada su preostala sredstva nemoćna.

Među najpopularnijim i učinkovitijim aktivnim lijekovima uključuju “biotline”, “Sparka”, “CARBOFOS”, “AKTAR”, “Phynja”, “Porez” i Klor Lime. Prije primjene tih sredstava, preporučujemo da se upoznate s uputama za njihovo korištenje, koji se nalazi na paketu. U isto vrijeme, napominjemo da zanemarivanje doze sredstava, povećavajući ga, nije vrijedno toga – to ne može biti najbolji način da utječe na stanje slijetanja.

Koristeći kemikalije, preporučujemo da također strogo slijedite sigurnosne upute i koristite zaštitnu opremu, posebno masku i rukavice kako biste izbjegli otrovne toksične lijekove na sluznici ili u respiratornom traktu. Također treba napomenuti da Sva gore navedena industrijska sredstva dopuštena su samo za korištenje tijekom razdoblja rasta izbojka. Dalje, kada se prve rane rajčice počinju formirati, nemoguće ih je koristiti. U suprotnom, otrovne tvari će se početi akumulirati u plodovima, što naknadno ne može biti najbolji način da utječe na ljudsko zdravlje.

Pregled narodnih lijekova

Narodne lijekove se odlikuju njihovom ne-toksičnosti i učinkovitosti u smislu pripreme, mogu se koristiti iu to vrijeme kada se biljka već pojavila voće. Možete ih pripremiti kod kuće, koristeći odvijač, kao što je senf, sapun, pepeo ili češnjak. Međutim, vrijedi to razmotriti Takve formulacije su manje učinkovite od kemikalija, te se stoga preporučuje da se primjenjuje samo ako neuspjeh još nije imao vremena za otapanje.

Amonijak

Rješenje na temelju amMistry može se smatrati najjednostavnijom u planu. Samo trebate razrijediti 2 žlice ovog proizvoda u 10 litara vode, nakon čega se prerađuje. Ako želite, dopušteno je dodati malo sapuna u rješenje – to će pomoći mediju da dobije lišće. Prerada tog sredstva se preporučuje da se provodi s frekvencijom od 3 dana, bez straha od slučajnog uđe u samo postrojenje.

Imajte na umu da se tijekom razdoblja takvih tretmana preporučuje da se zaustavi oploditi tlo s dušikovim gnojivima, kao u alkoholu već sadrži veliku količinu dušika.

Sapun

Rješenje na temelju ekonomskog sapuna je prilično jednostavno. Da biste to učinili, trebat će vam 20 grama dugotrajne imovine, čašu pepela i kantice za vodu. Sve to mora biti pažljivo pomiješano. Nakon toga, sastav se može koristiti za tretmane navodnjavanjem s frekvencijom dnevno.

Češnjak

Infuzija češnjaka je još jedan alat koji može uništiti tru ako je napadnula vaše rajčice. Priprema se vrlo jednostavno. Trebat će vam čaša sjeckanog češnjaka i 10 litara vode. Sve to mora biti pomiješano i odlazak na dan inzistirati. Nakon toga, rješenje treba kuhati pola sata. Pored njega dodaje se sapun. Nakon toga, potrebno je sipati biljke s infuzijom, potrebno je to učiniti s frekvencijom od 3 dana.

Soda

Hrana Soda – također izvrstan pomoćnik u borbi protiv alata. Rješenje na njemu je pripravljeno kako slijedi: 10 litara kuhane vode se kombiniraju sa 75 grama ove tvari, nakon čega se sve temeljito miješa. Ako želite, možete dodati malo gospodarskog sapuna. Zatim morate potrošiti prskanje, potrebno je to učiniti u suhom vremenu, bliže večeri, s učestalošću od 2-3 dana.

Rusa

Rješenje iz čistog je pripravljena kako slijedi: 1/10 kante su ispunjene lišću i stabljikama glavne komponente, nakon čega se sve izlije s vodom do ruba. Zatim bi tinktura trebala stajati oko dana, nakon čega se pažljivo ispuni i koristi za prskanje.

Obrada treba provoditi s intervalom od 7-10 dana – dok nevolje ne napusti krevet.

Duga ljuska

Ovo je još jedna infuzija koja će pomoći u borbi protiv štetnog alata. Priprema se od 0,2 kilograma luka, naočala pepela i 10 litara tople vode. Sve to trebalo bi stajati u 24 sata. Nakon toga, rješenje će se trgovati, dodan je ekonomski sapun kako bi se osigurao sredstva na lišće, a zatim trošio prskanjem s intervalom od 7-10 dana.

Duhan

Infuzija duhana se pripravlja iz sljedećih sastojaka: 0,2 kilograma duhana, 30 grama sapuna za kućanstvo i 5 litara kuhane vode. Sve to treba pomiješati i ostaviti umjesto 2 sata. Nakon tog vremena možete potrošiti prskanje grmlja, potrebno je to učiniti s intervalom od 5 dana.

Neven

Tinktura baršuna također nije poteškoća u izradi pripreme. Da biste ga stvorili, trebat će vam pola kantice lišća i bardette. Sve to treba teći u roku od 2 dana, nakon čega se u otopinu doda 40 grama kućanskih sapuna i 10 litara vode. Nakon toga možete obraditi. Potrebno je to učiniti ujutro ili navečer s periodikom od 5 dana.

Citrusna korica

Još jedan učinkovit lijek koji će vam pomoći da se nosite s zlonamjernim kukcima. Za njegovu pripremu trebat će vam 0,1 kilograma sušenih citrusa i litra tople vode. Sve to treba miješati i otići za tinkturu tri dana. Nakon isteka potrebnog vremena, rješenje će se upisati i raspršiti s bolesnicima biljaka. Ako riječ nije otišla, postupak se mora ponoviti 5 dana kasnije.

Testovi za obradu

Prije svega, mora se reći da je tijekom cvatnje i plodonosac, strogo je zabranjeno izvesti prskanje na otrovne tvari. Sam tretman mora se provesti ili ujutro, ili u večernjim satima, inače postoji rizik da će vaš od rajčice biti izgorio da u budućnosti neće biti najbolji način za razmišljanje o njegovom stanju. U isto vrijeme, preporučljivo je obraditi u suhom vremenu, inače, ako pada kiša, lijek će se jednostavno isprati, zbog čega odgovarajući učinak neće vidjeti, a obrada će se morati ponoviti.

U stakleniku, gdje se paraziti pojavljuju nešto češće, zbog uvjeta za njih, sva ista sredstva mogu se koristiti za preradu kao vrt na otvorenom tlu. Postrojenja za preradu, obratite pozornost ne samo na vrh lista.

Pažljivo prođite kroz cijelu biljku, koja utječu na obje strane ploče i poželjno tlo – često zlonamjerni kukci se skrivaju.

Mjere prevencije

Preventivne mjere pomažu u izbjegavanju pojave parazita, a to nije važno gdje rajčica raste: u stakleničkim uvjetima ili otvorenom tlu. Tako, Prije svega, morate redovito ispitati biljke za prisutnost parazita. To će u vremenu pomoći primijetiti štetočina i spriječiti povećanje populacije. Povremeno procesa slijetanja za prevenciju. To možete učiniti čak i ako se paraziti ne promatraju. Za obradu preporučuje se korištenje narodnih lijekova.

Uklonite korov, jer su glavni nositelji zlonamjernih kukaca. U blizini s krevetima možete sletjeti biljke koje plaše. Obično takve biljke imaju snažan miris – mogu se pripisati češnjaku i luku. Privucite korisne kukce na krevetima, posebno, ladybugs. Ne štete kulturnim biljkama, ali vrlo rado uklanjaju truju koristeći ga kao hranu. Ako uzgajate biljke u stakleničkim uvjetima, redovito provjetravajte sobu: u uvjetima visoke temperature i iste vlažnosti, ne samo paraziti su aktivno umnoženi, već i gljivi.

U obavezno, uklonite stari lišće s mjesta gorivom. U njemu je da paraziti i njihove ličinke mogu biti sporova štetnih gljivica. Nakon što su preživjeli zimu, nužno se aktiviraju bliže toplo vrijeme, čime se stvaraju problemi.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: