Nego hraniti kupus za rast?

Kupus zahtijeva posebno temeljitu skrb pri rastu. Biljka brzo apsorbira hranjive tvari, tako da se tlo mora redovito obogatiti. Posebno je važno hraniti kupus usred ljeta, kada su košarka jači i rastu. Trebaju dovoljno minerala, organskih i dušika. Može se kupiti neka sredstva, drugi su jednostavni za kod kuće.

Azotička gnojiva

U razdoblju aktivnog rasta, biljka treba stalno ažurirati hranjive tvari u tlu. Dušik se može odfiltrirati za rast kupusa, poboljšati stanje i prehrambenu vrijednost. Takve gnojiva doprinose kultiviranju, kao iu brazdama za slijetanje. Također možete dodati mamac dušika 10 dana nakon iskrcanja i pred vegetativnim navodnjavanjem.

Najbolja Prikorma.

 • Amonijev nitrat. Izgledaju poput bijelih kristala s nečistoćama. Amonijak Selith ima pristupačne troškove i sadrži oko 34% dušika, koji je dostupan biljkama. Gnojiva ima maksimalnu koncentraciju između analoga. Ako planirate poboljšati rast, onda je važno ne prelaziti dopuštenu dozu. Prekoračenje dušika dovest će do akumulacije nitrata u kokanu i stabljiku. Tada se te tvari pretvaraju u nitrite. Potonji su vrlo otrovni i mogu dovesti do ozbiljnog trovanja.

 • Amonijev sulfat. Vizualno je samo bijeli kristali. Kao dio – oko 21% dušika i puno sumpora. Stopa primjene je više ovdje od prethodne komponente za 1,5 puta. To je zbog činjenice da u solohinalizira soli manje dušika. U isto vrijeme, amonijev sulfat čini tlo kiselijim. Nije previše dobro, tako da je važno uvijek pratiti ravnotežu.

 • Urea. Ova tvar također izgleda kao bijeli kristali. U osnovi amonijev sol kolikanske kiseline. Doziranje se mora uzeti odgovorno. Od oko 46% dušika. Brzina amonijevog nitrata mora biti podijeljena najmanje 1,5.

Kupus je vrlo zahtjevan za sadržaj dušika u tlu. Za formiranje pristojne berbe, oko 40 g tvari za svakih 10 kg. Kupus mamke preuzimaju cijelo vrijeme vegetacije. Na prosječnim sortama maksimalna potreba za hranom pada u posljednjih nekoliko mjeseci ljeta.

Organizacija

Tako da možete obraditi sadnice i kupus već nakon iskrcaja u otvorenom tlu. Organska gnojiva nose velike prednosti za lišće, pod njihovim utjecajem, Kochan se formira brže i gušće. Gnojiva će pomoći ako je kupus zaustavljen u rastu. Organizač sadrži mnogo hranjivih tvari koje je postrojenje tako potrebno.

Najučinkovitije opcije.

 • Stajnjak. Najpopularnija opcija za hranjenje u otvorenom tlu. Korovik je dostupan i potpuno siguran, tako i koristi se svugdje. Ovo organsko gnojivo sadrži sumpor, kalij, fosfor, kalcij, dušik, bor, magnezij i željezo. Tvari su u obliku u kojem ih kupus može asimilirati što je brže moguće. U jesen u krevetima možete dodati humus, koji će se u potpunosti ukoriti zimu. U ljetnoj sezoni primjenjuje se poluprovoriz korovyan. Kupus također koristi rješenje na temelju gnoja. Tijekom kuhanja potrebno je pomiješati vodu s vodom u omjeru 1:10, pažljivo se miješati i inzistirati 7 dana. Takvo gnojivo je dovedeno 3 puta. Prvo tijekom umake u srpnju, nakon 3 tjedna. Ako se uzgaja kasni kupus, treći put pada na kraju kolovoza.

 • Pileća legla za sadnice. Dušik ovdje nekoliko puta više nego u gnoj. Kao rezultat upotrebe kupusa, ona sazrijeva brže i daje više žetve. Pileća legla poboljšava otpornost na biljku na gljive i bakterije. Također je sprečavanje formiranja bijele ploče na tlu. U isto vrijeme, organski nije toksičan, obogaćuje tlo i ima dug učinak. Koristeći pileće leglo, možete pružiti uravnoteženu snagu za kupus. U odjeljku se koristi, koristi se tekući koncentrat. Velike bačve primjenjuju se za proizvodnju. Štelje i voda su spojeni u jednakim omjerima, miješaju se i drže ispod poklopca tri dana. Završeni koncentrat možete pohraniti cijelu sezonu pomoću potrebe. Za upotrebu 1 l kompozicije se uzgaja 10 litara vode. Nekoliko puta tijekom vegetativnog razdoblja potrebno je napraviti gnojivo od legla ispod grmlja i između kreveta.

 • Oguliti krumpir. Kao dio gnojiva – elemenata u tragovima, pa čak i soli. Dobro rješenje za hranjenje kupusa bilo koje vrste. Za kuhanje, 2 kg kore sipati kantu kipuće vode, temeljito se miješa i inzistira 3 dana. Za to vrijeme trebate miješati smjesu nekoliko puta. Sastav se ne može ubrizgati prije uporabe. Sam mir će biti u tlu, pregrijavanje i obogaćivanje. Kupus se može liječiti takvom smjesom pri slijetanje i nastaviti ponoviti postupak mjesečno. Možete početi koristiti odmah nakon slijetanja u otvorenom tlu. Također smjesa dobro utječe na sjemenke, ako ga prvo stavite u rupu.

 • Kora od banane. Je izvor kalija i drugih korisnih elemenata u tragovima. Ponekad malo zdrobljene banane i zajedno su u bunaru tijekom slijetanja. To omogućuje kupus brzo prilagoditi novim uvjetima, preživjeti stres uz minimalni gubitak. Za pripremu mješavine trebat će vam skins s 10 banana i kantu za vodu. Drobljeni kore mora jednostavno ispuniti, zatvoriti i inzistirati 5 dana na tamnom i toplom mjestu. Prije uporabe temeljito naprezati tinkturu. Kada zalijevanje, koristi se po stopi od 1 litre na biljci. Sipa bi trebala biti pod korijenom tako da šminka nije pogodila lišće. Dovoljno je hraniti kupus na ovaj način 3-4 puta za razdoblje aktivnog rasta.

 • Ljuska od jajeta. Lijek vam omogućuje da obogate kalij tla. Također, ljuska je narodni lijek za prevenciju puževa i polar. Potrebno je primijeniti školjke sa sirovim jajima, a ne s kuhanim. Priprema treba obaviti unaprijed, prije nadolazeće sezone. Jasne upute za žetvu gnojiva. Optimalan broj školjaka treba pažljivo osušiti, slomiti u prah. Da biste to učinili, prikladno je staviti ljusku u paket ili tkaninu, a zatim samo hodati po njima s kotrljanjem. Prah se izlije u rupe pri slijetanje, doslovno 1 h. L. Kako bi se zaštitili od štetočina, ljuska nije slomljena u prah, već na stanje malih fragmenata. To bi trebalo posuti svaki kohan. Tako su štetnici jednostavno neće moći puzati u kupus na oštrim fragmentima.

Za uzgoj kupusa nije potrebno steći samo tradicionalne kompleksne gnojive. Možete koristiti i prilično pristupačne organske, kao dio od kojih su i mnoge korisne tvari. Preporučuje se izmjenjivanje različitih metoda hranjenja. Organske gnojive ulaze se u vlažno tlo.

Kao rezultat toga, možete dobiti dobru i kvalitetnu žetvu koja se zadržava dugo vremena.

Narodni lijekovi

Nakon iskrcaja, kupus bi trebao biti redovito oploditi da bolje raste. Prilikom odabira pravih tvari, proizvod će rasti ukusniji i korisniji. Neke tvari doprinose činjenici da je kupus pohranjen mnogo dulje nakon žetve. Važno je uskladiti sa svim dozama da ne nanosite postrojenje.

Soda bikarbona

Tvar koristi Kokanamu, koji su se već formirali. Soda omogućuje da kupus postane jači, a ne ispucati u procesu rasta i skladištenja. Dovoljno u kantici s vodom za razrijeđivanje 20 g tvari. Tada trebate sipati korijenski kupus tako da tekućina ne dodiruje zeleni dio.

Ovo je vrlo popularna metoda obrade biljke u otvorenom tlu.

Kvasac

Kupus treba povećanu prehranu tijekom rasta i formiranja cvatova, Kochanov. Kvasac vam omogućuje obogaćivanje tla mikroelementima i mineralima. Važno je primijeniti svježi sastojak, ali to će biti suho ili živ – nije važno. Pijenje s kvascem provodi se u vrijeme kada se tlo dobro zagrijava. Dovoljno je izvršiti postupak 2 puta za ljetnu sezonu.

2 dana nakon kvasca, trebali biste napraviti gnojivo s kalijem. Za to, čak je i uobičajeni pepeo prikladan, koji je slaganje između bunara. Kvasac može biti zamijenjen živom pivom ako je potrebno.

Recept za kuhanje s tradicionalnim sastojcima:

 • Spojite 10 l toplu vodu s 2 st. L. šećer i 10 g suhi kvasac;
 • Ostaviti za spajanje 2 sata;
 • Dobiveni pripravak se razrijedi s čistom vodom u omjer 1: 5;
 • korijen.

Ostaci otopine mogu se koristiti za cvjetne krevete, bobice ili voćke.

Kada se koristi svježi kvasac još je lakši. Slijedi 500 g proizvoda da se otopi u 5 litara tople vode. Smjesa se ponovno razvede u omjeru 1:10. Žive pivo samo pod korijenom, bez razrjeđivanja.

Međutim, to je prilično skup način koji se rijetko koristi.

Borna kiselina

Obrada Ova komponenta je napravljena na izvanređen način. Da biste to učinili, primjenjuje prskalicu ili prskalicu. U ekstremnom slučaju možete uzeti metlu i tako nositi kupus. Kuhanje rješenja neće potrajati mnogo vremena.

U šalici topline vode, trebate razrijediti 1 st. L. Borna kiselina. Za prskanje kompozicije morate razrijediti. Pripremljena kompozicija treba izlijevati u kantu s vodom i miješati. Takvo prskanje će obogatiti kupus bor. Kao rezultat toga, usjev je pohranjen duže, hrskav, a listovi su nježni.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: