Nijanse jagode rano proljeće

Jagode – ovo je prilično cvjetačka kultura. Da biste dobili dobru žetvu ukusnih bobica, vlasnici stranice moraju puno raditi. Većina posla pada na proljeće. Od samog početka sezone vrtlari moraju ukloniti parcelu, izrezati grmlje, kao i nahraniti svoje krevete.

Kada početi raditi?

Jagoda “budi se” rano. Stoga, rano proljeće nastaviti brinuti se za krevete. Vrijeme rada ovisi o karakteristikama regije. U predgrađu iza jagode počinju se brinuti o drugoj polovici ožujka. U toploj regiji zemlje, prvi proljetni postupci održavaju se i ranije. No, u Sibiru se obično odgađa za travanj.

Da bi se ranije početi vraćati krevete nakon zime, vrtlar može ubrzati proces taljenja snijega. Za to je parcela vrijedna prskanja pepela, ugljena ili duhanske prašine.

Čišćenje i obrezivanje

Donijeti zaplet u red nakon zime u jednom danu neće biti u mogućnosti. Proces se mora pokrenuti s čišćenjem, kao i obrezivanje starih grmlja.

 • Ukloniti sklonište. Ako je zaplet s vrtnom jagodom izolirana zimi, onda odmah nakon konvergencije skloništa snijega treba ukloniti. To je učinjeno tako da grmovi ne zabranjuju. Ako su bili prekriveni izolacijom valjka, mora se točno srušiti i ukloniti s mjesta. Neki vrtlari radije ojačati tlo sušeno drvo piljevine. Također se moraju riješiti proljeća. Zatim morate naškoditi ostacima vegetacije i prošlogodišnjeg lišća. Ako je stranica čista, korijenski sustav grmlja će se početi dobro zagrijati. Zahvaljujući tome, biljke će rasti bolje i voće.

 • Podrezivanje. Oživjeti parcelu, grmovi od jagoda trebaju uredno obrezati akutne sekateurce. Rez je sve stare i oštećeno lišće. Zatim se zemljište mora očistiti od prošlogodišnjeg cjevaća, kao i od nepotrebnih brkova. Nemojte se bojati ukloniti ove dijelove biljke. Pravovremeno podrezivanje će dovesti do činjenice da će jagoda biti bolji plod, a bobice će postati veće i ukusnije. Uostalom, oni će dobiti više hranjivih tvari. Rezati lišće treba obaviti točno u podnožju grma. Inače će korijeni privući štetočine.

 • Uklanjanje svih otpada. Obrezani listovi, brkovi i cvijeće moraju biti sastavljeni i spaljeni ili izvan mjesta. To je učinjeno kako bi se točno riješili svih štetočina koje bi mogle na njima.

 • Platno. Nakon što je dovršio uklanjanje ostataka biljaka i smeće, tlo na krevetima treba pažljivo raspršiti. Ovaj postupak omogućuje poboljšanje stanja tla.

U ovoj fazi je dovršena priprema stranice.

Prijenos

Osim čišćenja, grmovi se drže u proljeće. U pravilu, presađivanje Sve biljke, plodonošenje 3-4 godine. Za to vrijeme iscrpljuju tlo. Zbog toga, njihove bobice postaju male i ne tako ukusne kao i prije.

Proces transplantacije je sljedeći.

 1. Prvo morate odabrati te kopije koje trebaju transplantaciju.
 2. Moraju biti pažljivo namočeni, pokušavajući ne ozlijediti korijen. Zatim se biljka mora izvaditi iz zemlje, a zatim očistiti.
 3. Veliki grm mora biti podijeljen u dva dijela. Svaka pojedinačna sadnica trebala bi biti dovoljno jaka.
 4. Zatim, korijeni moraju biti umočeni u slabo rješenje mangana.
 5. Na web-lokaciji čine potreban broj prikladnih veličina. Dno svakog od njih mora se otpustiti pabljima. U tlu morate napraviti gnojivo dušikom. To će ubrzati rast jagoda.
 6. Uz dno jame trebaju sipati malu količinu topline vode. Kada se apsorbira u tlo, potrebno je staviti sadnicu u rupu.
 7. Držeći biljku, jama mora biti ispunjena zemljom.

Biljke brzo transplantiraju na taj način.

Nijanse zalijevanja

Rani proljetni kreveti i dalje zasićeni vodom. Ali vrlo brzo ispari. Stoga se stranica mora pažljivo pratiti. Čim se tlo isuši, jagode će morati redovito voditi. To je zbog činjenice da je korijenski sustav ovih biljaka površine. Ako ne vodite jagode na vrijeme, brzo će se rasprsnuti, a proces formiranja zabrane će usporiti.

Voda jagoda potrebna u korijenu. Učinite to najbolje u rano ujutro ili nakon zalaska sunca. Voda koja se koristi za zalijevanje treba biti topla. Upotrebljavat će se pravu tekućinu.

Izvrsno za takav cilj odijela kišnice.

U isto vrijeme, važno je osigurati da web-lokacija nije prekuhana. Višak vlage može dovesti do činjenice da će se RINEL pojaviti na krevetima. Ako je proljeće kišovito i cool, od nagroženja, vrijedi odbiti. Nakon što se preporučuje potpuni vlaži dio grmlja. Za to možete koristiti drvnu piljevinu, borove iglice ili svježu slamu.

Podkrrd

Ograđena je velika uloga i pravovremeno hranjenje biljaka. Oploditi krevete odmah nakon što je snijeg vrlo koristan. Uostalom, to je rano proljeće rastu aktivnije. Počnite raditi nakon instalacije toplog vremena. U ovom trenutku preporučuje se korištenje organskih dušičnih gnojiva.

Sljedeći narodni lijekovi će doći za hranjenje.

 • Divizma. Stavite tlo s korisnim tvarima i vratite krevete nakon zime, koristeći infuziju krave. Za pripremu u jednoj kantici za vodu, morate plutati 250-300 grama gnoja. Zatim se proizvod mora dobro miješati i poslati na tamno mjesto za nekoliko dana. Dobiveni sastav može se koristiti za oplodnje i mlade i odrasle grmlje. Napravljen je u urednim glatkim udubljenjima koji se nalaze između redaka.
 • Humus. Ovaj proizvod ne mora unaprijed razmnožiti u vodi. Obično se jednostavno raspršuje ispod grmlja. Ne samo da ispunjava tlo korisnim tvarima, već i igra ulogu malča.
 • Kuryak. Ovo gnojivo je izvrstan izvor dušika. Stoga je to profitabilno za njih hraniti jagode, koje se šimi ili obnoviti nakon zime. Koristite ga u čistom obliku se ne preporučuje. Tipično, proizvod se uzgaja u toploj vodi u omjeru od 1 do 20. Ovo rješenje je inzistirano nekoliko dana, a zatim se koristi za zalijevanje jagode grmlje.
 • Biljna infuzija. Ovaj proizvod omogućuje vam brzo reniamijske biljke. Za njegovu pripremu možete koristiti bilo trave biljke koje rastu na ovoj stranici ili blizu njega. Treće kante moraju popuniti zelenila. Uz spremnik morate dodati vodu. U ovom obliku, infuzija mora biti ostavljena preko noći. Ujutro se mora razdijeliti vodom u omjeru 1 do 3. Rezultirajući proizvod se odmah koristi za zalijevanje zelenih grmlja.
 • Drveni pepeo. Ako grmovi jagoda izgleda loše, mogu se testirati kako bi hranili drveni pepeo. Čaša proizvoda mora se pumpati kantom stalne vode. Kapacitet sadržaja mora se miješati i koristiti za zalijevanje grmlja.
 • Kvasac. Aktivirajte rast jagoda može koristiti konvencionalni kvasac. Sadrže veliku količinu korisnih tvari. Stoga su oni idealni za hranjenje kreveta rano u proljeće. Koristite proizvod samo u toplom vremenu. Priprema infuziju 200 g sirovog kvasaca i pola litre tople vode. To je samo 25-30 minuta. Odmah nakon toga su obilno zalijevanje biljaka.

Jagoda savršeno reagira na vrhunske bačve. Za takvu obradu stranice vrijedi koristiti manje koncentrirane proizvode. Infuzije se obično uzgajaju u proporcijama 1 do 1. Obrada zemljišta je potrebno na oblačnim danima. U proljetnim biljkama se također mogu pokupiti kupljenim složenim gnojivima. Proizvodi koji se koriste za hranjenje grmlja mogu se naći u većini trgovina za vrtlare.

Od koliko dobro vrtlar hrani jagode po prvi put u godini, u velikoj mjeri ovisi o prinosu biljaka. Stoga ne biste trebali propustiti priliku da se osjećate dobro.

Obrada od bolesti i štetočina

Jagoda je vrlo često bolesna i pati od napada raznih štetočina. Da biste zaštitili svoje krevete, potrebno je provoditi preventivnu obradu web-lokacije u proljeće. Ovaj postupak se sastoji od sljedećih koraka.

 1. Odmah nakon žetve povrća smeća i pravovremeno otpuštanje tla, zemlja mora biti tretirana s bakrenim vitriolom ili provalnikom tekućinom. Ovaj postupak štiti radnju od niza gljivičnih bolesti.
 2. Nakon nekog vremena, grmovi moraju raspršiti insekticide. To se radi kako bi se zaštitila parcela od zajedničkih štetočina. Jagoda se preporuča za prskanje “karbofosoma” ili sličnih lijekova.

Ako nije bilo štetočina na mjestu prošle sezone, a grmovi nisu povrijedili, možete učiniti s jednostavnim folklornim metodama. Postoji nekoliko proizvoda koji mogu posuti krevet ranog proljeća.

 • Amonijak. Ovaj proizvod pomaže u borbi protiv svih glavnih štetočina jagoda. Osim toga, smatra se izvrsnim dušičnim gnojivom. Za zalijevanje biljaka, koristi se otopina koja se sastoji od 40 ml amonijaka i 10 litara vode.
 • Senf. Da se priprema infuzije koristi se senf u prahu. Sto grama proizvoda izlije s 10 litara topline vode. Proizvod je inzistiran na dva dana. Nakon toga se infuzija razvedena u proporcijama 1 do 1. Koristite ga za zalijevanje može biti odmah.
 • Češnjak. U borbi protiv šape-krpelji, vrt će pomoći u infuziji češnjaka. Za pripremu 300 grama češnjaka češnjaka trebaju brusiti i dodati u kantu za vodu. Proizvod je inzistiran tijekom dana, a zatim se koristi za prskanje lišća i tla u blizini grmlja. Ovaj alat ima visoku učinkovitost.

Uništiti ličinke zajedničkih štetočina, grmovi od jagode mogu se izliti i obična topla voda. Zalijevao je i grm i tlo oko njega.

Ova se metoda može koristiti za obradu samo grmlje “spavanja”.

Značajke skrbi za različite grmlje

Briga za Victoria ili obične vrtne jagode, morate uzeti u obzir njezine godine.

Star

Stari grmovi trebaju pažljivije inspekcije. Ako na javi na jagode postoje smeđi izdanci ili suhi listovi, oni moraju podrezati. Grmlje koje su pogodili plijesan ili bilo koje druge bolesti, preporuča se ukloniti s mjesta. Reveuscitation takve biljke više neće donijeti rezultat.

Velike grmlje odmah nakon snijega može biti zasijano. To je vrijedno toga ako vrtlar voli okus bobica, a jagoda raste na jednom mjestu više od dvije godine.

Mlad

Grmlje koje su posađene na mjestu nedavno trebaju dobro hranjenje. Mlade biljke se također preporučuju za odrezivanje brkova. U ovom slučaju, na njima će se pojaviti više novih izdanaka.

Uobičajene pogreške

Na jagode izgledaju dobro i uvijek su ostale zdrave, morate izbjeći najčešće pogreške koje često priznaju vrtlare.

 • Nerazumno grmlje podrezivanje. Ako ne uklonite sve lišće i brkove na vrijeme, koji se okrenuo, osuši ili deformiran, oni će uzeti veliku količinu hranjivih tvari. To će usporiti proces razvoja biljaka.
 • Bez malča. Ako ne malcha jagoda, jagode će trebati više nepravilnosti. Osim toga, nedostatak malča dovodi do niskih povećanja bobica.
 • Pogrešno zalijevanje. Kako ne šteti popravnom ili običnom jagode, to mora biti ispravno. Voda se najbolje koristi topla i riješena. Ne preporučuje se za vođenje biljaka tijekom dana.
 • Neblagovremena uklanjanje skloništa. Ako je vrijeme u regiji nepredvidljivo, postoji mogućnost smrzavanja, a zatim s uklanjanjem skloništa koja stoji.
 • Neispravan odabir lokacija kreveta. Sadnja jagoda koje stoje na dobro prozračenim i osvijetljenim. Inače će biljka često povrijediti.
 • Previše korištenog gnojiva. Nemojte previše hraniti u tlo. Neće koristiti biljke.

Ako se pravilno brinete za jagode u rano proljeće, onda će se u grmlju pojaviti ukusna i slatka bobica.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: