Rastuće jagode i jagode

Unatoč činjenici da kultivacija removantnih kultura ima svoju poteškoću, prilika za primanje usjeva nekoliko puta opravdati sve poteškoće. Ipak, obvezna je pozornost na sadnju jagoda i jagode, kao i brižna naknadna skrb.

Sadnja sazedana

Slijetanje uklanjanja kulture u otvorenom tlu ne smatra se izazovom.

Mjerenje vremena

Možete izvršiti postupak kao pad i proljeće. Prva opcija omogućuje vam prikupljanje žetve već u prvoj sezoni vegetacije i stoga se smatra optimalnim. U drugom slučaju, sadnja kultura u ožujku ili travnju, čekaju Zemlju. U svakom slučaju, važno je da temperatura zraka je najmanje +15 stupnjeva, i idealno od +15 do +25.

Na jugu, slijetanje je najpogodnije na spoju u kolovozu i rujnu, a na sjeveru iu srednjoj lani – u proljeće vrijeme.

Zahtjevi za tlo

Zemljište na koje će biti uređene bobice kulture, trebaju imati razinu pH od 6,0 ​​do 6,5. Važno je da je tlo postojalo visokokvalitetan sustav odvodnje, sama tla može biti bilo koja, s izuzetkom gline i treseta. Idealno za biljke su ilovače i pješčane zemlje. Tijekom spašavanja web-lokacije i čišćenja od korov bilja, obično se stvaraju gnojiva. Kuhanje vrta prihvaćen negdje u pola godine prije kulture slijetanja u otvorenom terenu, ali mjesec dana prije postupka, preporuča se ponovno obogatiti.

Alternativno, za jagode može biti kombinacija od 20 grama kalijevog sulfata, 40 grama dvostrukog superfosfata, kante za kompost i 5 kilograma pepela – Ova količina je dovoljna za svaki četvorni metar. Za jagode, organske komplekse iz chernozem kantice, parovi solo prah naočala, kompost kante i parova biohumus lithra kante. Usput, treba spomenuti da web-lokacija treba biti dobro pokrivena i biti glatka, bez brda i jama. Izuzetno nepoželjno rasti jagode i jagode u nizinama.

Tehnologija

Za izmjenjive jagode, linearna shema sadnje je najprikladnija, a grm mora biti smješten 45-75 centimetara jedan od drugog. Potrebno je posaditi kulturu tako da je jaz između redova dosegnuo 1 metar dovoljan za postavljanje brkova. Osim toga, shema brda je također prikladna, u kojoj su grmovi posađeni u redoslijedu kontrole u skladu s intervalom od 30 centimetra jedan od drugog. Od tla u ovom slučaju, brdo se formira visina od 20 centimetara i širinu od 60 centimetara.

Pjevanje jagoda treba biti u ne-sunčanom danu ili navečer. Dimenzije bunara trebaju omogućiti razgradnju cijelog korijenskog sustava. U sredini jama, nastaje holmik, na vrhu u kojem se stavljaju sadnice, nakon čega je zemlja ispunjena prazninom. Za jagode i jagode, važno je da u svojim susjedima s njima ne pohađaju – smatraju se najdašom prethodnicima.

Optimalna opcija će rasti bobice na krevetima, gdje su mrkve, zelene, rotkvica, češnjaka i mahunarki porasli ranije.

Za izmjenjive jagode, shema grmove je najprikladnija, sprječavajući uspon iskrcavanja i izgled gljivica. To zahtijeva sukladnost s rastom od 30 centimetara između dva reda na vrpci, kao i prostor od oko 70 centimetara između samih vrpca.

Kao dio jednog reda, jagode su posađene na udaljenosti od 40-50 centimetara jedni od drugih, a širina vrta doseže 90-110 centimetara. Gomila za biljku formiraju se sa stranama od 25 centimetara. Sadnice u njima nalaze se na takav način da vrh bubrega ostaje iznad površine, a korijeni su opljačkali okomito. Usput, sadnice jagode čine brže da se korijen, preporuča ih spasiti od svih nerazvijenih ploča, donjih listova i nepotrebnih klice, ostavljajući samo pune instance.

Spomenuti bi također trebalo biti oko nekoliko nestandardnih metoda za uzgoj popravak usjeva. Na primjer, dostupan je vertikalna metoda za biljke, u kojima se sadnice nalaze u različitim spremnicima, uključujući polovice cijevi koje tvore nekoliko razina. Uzgoj bobica “u torbama” zahtijeva prvo ispuniti plastičnu vrećicu zemlje, a zatim već stavite sadnice. Slične strukture s rupama također će biti u mogućnosti suspendirati okomito, što će značajno uštedjeti prostor.

Korištenje materijala promatrača omogućuje izbjegavanje sušenja tla i sprječava pojavu bilja korova. Osim toga, pod poljoprivrednim, kiša se aktivno umnožavaju, obavljaju funkcije tla, što pojednostavljuje slijetanje.

Budući da plodovi nisu izravno kontaktirani s tlom, izbjegava razvoj mnogih bolesti.

Briga

Uzgoj izmjenjivih sorti jagoda i jagoda zahtijeva jasno nakon pravila i vrijeme agrotehnologije. Zalijevanje jagoda grmlje treba biti redoviti, osobito u fazi razvoja voća i najuričnijih dana. Važno je spriječiti sušenje tla i osigurati da ostane navlažena na dubinu od nekoliko centimetara: od 2,5 do 3 u uobičajenom vremenu i oko 5 – kada formira plodove.

Postupak bi trebao koristiti ispruženu tekućinu, koja je prirodno topla na suncu. Ako je tlo suho, veličina plodova će se smanjiti, a onda će se početi okretati. Prisutnost sloja za malčiranje sačuvat će zemlju što je više moguće. Svojom odsustvom, površina će se morati redovito osloboditi kako bi osigurao kisik pristup korijenima kulture. Trebalo bi biti plitko i pažljivo da ne ošteti korijenski sustav bobica.

Pažljivo za kulturu bit će potrebno, a pravodobno uklanja dodatne listove i brkove. Morate redovito eliminirati povećanje izbojci, ostavljajući samo najmoćnije, kao i obrezivanje crvenkastih listova za pomlađivanje plantaža. Opsječavanje starog grmlja provodi se do uzgoja novih listova.

Nemoguće je povećati bilo koju biljku bez pravovremenog hranjenja. Odvojiva gnojivo od jagode zahtijeva četiri puta dnevno, a tijekom plodonosaka se provodi dvaput. Prvi put se hranjive tvari uvlače u tlo kada se snijeg otopi, a drugi put grmovi već počinju cvjetati. Dvostruko hranjenje se provodi tijekom razdoblja zrenja voća, a konačni – u jesenskim mjesecima, kada će se dovršiti žetvu.

Prvi hranilica, proveden u proljeće, mora nužno sadržavati dušik olakšavajući zelene mase.

U tu svrhu, obično se koristi nitromomofosk, od kojih je 0,5 litara izliveno ispod svakog grma. U načelu, gnoj se osjeća nešto više od tjedan dana. U ovom slučaju, prva 1 dio kauboja dopunjen je 5 dijelova vode, a nakon navedenog razdoblja, pola litre samoizrađenog lijeka je uzgajana u kanti tekućine. Kada zalijevanje, svaki bobičastog grma treba primiti litru hranjivih tvari. Kultura reagira vrlo dobro na takve biljne gnojive kao trodnevnu infuziju koprive. Tekućina bogata vitaminima i mineralima bit će potrebno razrijediti u omjeru od 1 do 10 za hranjenje korijena ili naprezanja i razrijediti u omjeru 1:20 za prskanje na ploči.

Blooming Berry kultura nužno zahtijeva mineralne elemente, tako da u ovoj fazi treba biti ispunjen socioetarno ili pepeo. Prva tvar u količini od 1 žličice razvedena je za 10 litara vode i aktivira se za navodnjavanje nakon pojave prve bojenje. Svaka instanca dobiva 0,5 litara gnojiva. Slično tome, uporaba pepela, čija je čaša povezana s litrom kuhane tekućine. Da biste napravili okus voća koje možete pokušati u isto vrijeme kako biste uklonili krevete s infuzijom pilećeg legla.

Prvo plodonošenje jagoda prati intenzivno dvostruko hranjenje. Najbolje je mješavina kauboja s pepelom i superfosfatom. Isprva se gnojivo razvede vodom u omjeru od 1 do 8, a nakon 40 grama superfosfata i 120 grama pepela se nadopunjuju. Jedna litra dobivene smjese dovoljna je za obradu jedne vreve. Osim toga, za obnovu oslabljene tvornice pozvana je da koristi kompost, koji se nalazi u blizini grmlja, formirajući 7-centimetarski sloj. Listovi slijetanja ostavljaju se za prskanje cinka ili borne kiseline sulfatne otopine.

U jesen, izmjenjiva jagoda zahtijeva isključivo mineralno hranjenje, koji se održavaju dva tjedna nakon završne faze žetve. Za to se koristi 300 grama pepela, koje inzistiraju u kantici vode tijekom cijelog dana, ili mješavinu 40 grama superfosfata, 30 grama potaš sulfata i 10 litara tekućine.

U načelu su prikladni i gotovi kompleksi, ali ni u kojem slučaju ne sadrži dušik.

Prikupili su sve plodove, možete osloboditi grmlje iz “korištenih” cvijeća, brkova i pacijenata s lišćem. Zemljište na krevetima je prilično kidanje i pomiješano sa starim malčom, a na vrhu se formira sloj novog materijala. Nakon prvih zamrzivača, kreveti su zategnuti pokrovnim materijalom bijele s gustoćom od oko 60 grama po kvadratnom metru – poljoprivrednom ili spunbondi, i zaspaju sa sijenom, sirom ili palim lišćem.

Komponente održavanja jagode za popravak izgledaju isto tako. Zalijevanje treba biti redovito, a tijekom plodonovstva su svedeni da ne pokvare okus bobica. Prije pojave voća, pravi dung živ, obogaćen pepelom, smatra se najboljim gnojivom za kulturu. Na pozornici cvatnje točno je koristiti smjesu 2 grama bora, 2 grama mangana, 2 grama cinka i 10 litara vode koja je uključena za prskanje lišća. Girling malčiranje se provodi pomoću slame ili preopterećene piljevine.

U jesen odmah na kraju sezone prinosa, jagode su oslobođene listova, brkova i utičnica. I zapisi, i pucanje je važno odrediti vrlo razloga, tako da se štetočina ne nalaze u preostalim dijelovima. Kultura se obrađuje insekticidi i izolira se. Za srednja i sjeverna područja, na primjer, moskovska regija, kao zimska izolacija, gnoj ili pali lišće su prikladni, od kojih se formira barem 5-centimetarski sloj.

Često, u tu svrhu koristit će se debeli sloj običnog snijega, povećati dimenzije koje su položene grane stabala između kreveta.

U Sibiru – regiji, temperatura u kojoj se spuštaju do -45 stupnjeva, morat ćete koristiti sir.

Prijenos

Većina vrtlara teže stajalištu da je bolje ne presaditi popravak bobica kultura na novo mjesto, s izuzetkom hitnih situacija. Činjenica je da Čak i uz pravilnu skrb, kultura ne izdržava više od 3-4 godine “usluge”. Ipak, ako se takva potreba i dalje nastaje, tada se postupak treba provesti na početku jeseni, najmanje tri tjedna prije dolaska mraza. Ako se kretanje grmlja provodi u proljeće, onda morate imati vremena do pojavljivanja cvijeća, inače će sve sile ići upravo na cvatu, a ne na novom mjestu.

Reprodukcija

Reproducirati promjenjivu jagodu će biti na nekoliko načina, uključujući i bez upotrebe brkova. Metoda sjemena je daleko od najpopularnijih, jer uzrokuje značajno poteškoće od vrtova i zahtijeva značajan vremenski interval. Rad s žitaricama počinje na kraju zime ili rano proljeće. Spremnik je ispunjen zemljom, koja nakon hidratantnog i mrvice materijala sjetve. Na vrhu sjemenki odmah je postavio malu količinu suhog tla, a cijela kutija se povlači u hranu za hranu. Klica se nastavlja tri tjedna, a temperatura u improviziranom stakleniku ne smije pasti ispod + 20 stupnjeva.

Čim se kultura pojavi izbojci, film se može ukloniti, a sama posuda se prerasporedi u hladno mjesto s visokokvalitetnom rasvjetom. Primjena sadnica se provodi nakon pojave 4-5 listova. Vrijedno je spomenuti da je sjeme materijal prilično realan da bi se samostalno dobilo zrelo voće. Za to, na kraju ljeta, najbolje bobice se bruše u miješalici s velikim volumenom vode, a zatim se dobivena tvar ispuni kroz sito. Preostale žitarice se isperu, zatim osuše i obrade s pripravom koja stimulira rast.

Podjela grma pogodna je za grljerice, “preklapanje” za oznaku od 2-3 godine, ili zaboravne sorte. Također pomaže u situaciji s nedovoljnim brojem sadnica, kao i, ako je potrebno, hitno pomaknuti dio kulture na nove krevete. Mobilnost ima veliku i zdravu kopiju, koja ima vidljive trake s točkama rasta. Nakon urednog kopanja, odvojen je nožem.

Konačno, većina vrtlara određuje popravak. Ova metoda je vrlo jednostavna i omogućuje vam da dobijete žetvu za sljedeću godinu. Postupak je popraćen uključivanjem mladih grmova najjačih izbijanja prvog reda, koji su postavljeni na vrt. Izgled korijena u najvećim utičnicama svjedoči o potrebi za njihovom dojmom bez odvajanja od majčinog grma i eliminirati dodatni smiješku. Negdje u kasnom ljetnom ili ranoj jesen, utičnice su nepovezane i odmah prenose zajedno s malom prostorom zemlje za stalni stanište.

Reprodukcija jagoda uklanjanja provodi se istim metodama. Unatoč činjenici da se metoda sjetve također smatra teškim, omogućuje vam da dobijete “čiste” sorte bez bolesti.

Kako uzgajati sadnice?

Nakon pojave od 4-5 listova, sadnice su zasijane na zasebnoj šalici 150-200 mililitara. Dok se sadnice nastavljaju razvijati, potrebne su u umjerenoj količini vode za vodu tako da tlo ostane navlaženo, ali korijeni nisu počeli trunuti. U ovoj fazi kulture, možete jednom hraniti mineralni kompleks. Otprilike tjedan dana prije slijetanja u otvorenom tlu, sadnice počinju pripremati, izvlačeći neko vrijeme na ulici.

Bolesti i štetočine

Najčešće, izmjenjiva jagoda pati od raznih vrsta trulež: Crveni korijen, usporavajući razvoj kulture, kao i sivu, nepopravljivu imunitet štete. Infekcija mikozom postupno uništava korijenski sustav grma, a bijela i smeđa spotičnost utječu na stanje lisnatih ploča. Ako je ljeto pečena, onda gljiva često funkcionira, uzrokujući opće blijeđenje biljke. Osim toga, izmjenjiva jagoda je podvrgnuta napadama insekata – web krpelja, gusjenica, sluznicama i drugima, a njezini zreli plodovi privlače ptice, pa čak i miševe.

Borba za štetočine, u pravilu, provodi se reguliranjem procesa skrbi, kao i korištenje narodnih recepata. Na primjer, smjesa vode i biljnog ulja doći će do spašavanja ili malu količinu borne kiseline, koja redovito navodnjava kulturu. Web Tick aktivno se pomnože u uvjetima smanjene vlažnosti, tako da će se moći nositi s njim redovito navodnjavanje. Karboksilna kiselina doprinosi miševima, od kojih je 25 grama uzgajalo u 10 litara vode i izlivena u rupe glodavaca.

Uzrok pojave sivih rotilja često postaje nepravilna skrb: pretpostavka zadebljanja, ostavljajući na krevetima oštećenih plodova, kontaktiranjem gomolja s tlom.

Ako kultura slabo cvjeta, a bobice se formiraju premale, onda je možda razlog da iscrpi grm – U ovom slučaju, on će samo premjestiti ažuriranu kopiju na novo stanište. Ako su grmovi sleti do prethodne jeseni uopće ne cvrežu, onda je vjerojatno da je ovaj postupak proveden prekasno, i ništa neće ništa učiniti. “Aktivne” biljke također mogu prestati oblikovati bourone zbog nedovoljne implementacije navodnjavanja i gnojiva. Razlog nedostatka bobica u normalnom cvatnje je nedostatak oprašivanja. To se obično događa s produljenim sedimentima ili pretjeranim uključivanjem insekticida. Riješeno oblaganje pčela Anis i korijandera ulja, primijenjena na otvorene bourone.

Crno cvijeće zbog mraza, ako se, kada se smanjuje temperatura slijetanja, nije bilo pravovremeno zatvoreno slamom ili agrovolokom. Konačno, suhoća i pjenjenje pupoljaka svjedoči o aktivnostima jagode. Kada se otkrije ovaj štetočina, zemlja u blizini oštećene kopije je pijan i obrađuje se insekticidom, na primjer, “Fufanon”.

U načelu, kako bi se spriječilo pojavu većine bolesti i štetočina, to će biti dovoljno da se pridržava pravila za brigu o kulturi, kao iu proljeće za obavljanje obrade joda. Lijek, razrijeđen s vodom, može se usmjeriti pod korijen ili sprej u lišće.

U prvom slučaju, 15 kapi joda povezano je na 10 litara tekućine, au drugom – koncentracija aktivne tvari je smanjena na 7 kapi. Provodi se za provođenje tri puta od trenutka buđenja jagode, izdržati jaz jednak 10 dana.

Što se tiče izmjenjivih jagoda, pati od sličnih bolesti i štetočina, ali popis se može nadopuniti plijesni i fitoofluorozom.

Za liječenje grmlja, preporučuje se kupnji pripremljenih pripravaka kemijskog i biološkog djelovanja, kao i utjeloviti narodne recepte. Kako bi se spriječilo bolesti grmlja, može se poprskati s tamnocrvenom tekućinom i infuzijom češnjaka i spriječiti širenje glavnih štetočina i puževa grožđa – da pospite krevete s duhanskim prašinom i pepelom, spojeni u jednakim proporcijama.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: