Sve o jagode slijetanja u kolovozu

Unatoč činjenici da većina vrtlara radije biljka jagoda u proljeće, za neke regije, to je mnogo točnije za neke regije. Smatra se da to učini u jeseni vrijeme. Glavni argument naziva se mogućnost da je kultura ukorijenjena prije hlađenja, mirno prekomjerno i, kao rezultat toga, molim ranu žetvu.

Razdoblje od 15. kolovoza do 15. rujna označava rano jesensko slijetanje.

Koje sorte odabiru?

Za jagoda iskrcavanje na kraju mjeseca, preporučuje se da ne odaberete nikakve egzotične sorte, radno intenzivne u skrbi, ali uobičajeni vrt “Victoria”. Takva vrsta sa širokim listovima i velikim slatkom voćem ima dobar imunitet i ukupni otpor, te se stoga ne boji napada insekata, niti jedna temperatura skoči, niti nedovoljna skrb. Za slijetanje u kolovozu također je prikladno “Kraljica Elizabeth II”, “Doručak” domaćih uzgajivača i hibrid otporan na smrzavanje “Mara de bois”, izvedeni u Francuskoj. Bez loših manifestira sebe “Albion” – Voće nekoliko puta i voli vrtlare s bobicama s vrlo svijetlim okusom. Prednost se također daje ranim sortama “Kimberly” i “Iskušenje”.

Prvi je stekao popularnost zbog neobičnih plodova s ​​karamelom okusom, istom glatkom oblikom i sjajnom površinom. Voće su raznolikost “Iskušenje” Postoji nježna mošusna nijansa okusa, kao i sposobnost da se velikim bobicama u velikim količinama. Konačno, postavljanje kreveta stoji jagode “Med”. Ova sorta će se rano pretvarati i ukrasti voće.

Što trebate uzeti u obzir?

Za uspješno uzgoj kulture, čak i pri slijetanje, potrebno je uzeti u obzir mnoge čimbenike.

Vrijeme

Za prijenos kolovoz jagoda na otvoreno tlo treba biti u one dane kada sunce nije vidljivo na nebu, pa čak i bolje – sljedeći dan nakon tuširanja.

Tijekom kiše, usput, to ne vrijedi raditi – baš kao u slučaju topline.

Vrijeme

Ako se slijetanje provodi u redovitom oblačnom danu, onda Bolje je pokrenuti u području večere, a ako je sljedeći dan nakon kiše, onda bliže večeri.

Mjesto

Zemljište u kojem se nalaze grmovi, trebali bi dobiti dovoljno rasvjete većinu dana, kao i da se zaštititi od nacrta. Sjenčanost će negativno utjecati na stanje voća – oni će rasti sporije, gubeći i u dimenzijama, te u karakteristikama arome. Budući krevet treba obaviti glatke i visoke, ali u načelu se ne primjenjuje mala štetna šteta.

Ako postoji izbor, onda ga slijedi u jugozapadnom dijelu stranice. Budući da u stanju jagoda negativno utječe na najabe tekućine, ne morate ga posaditi u nizine, kao i na mjestima koja su preplavljena tijekom topljenja snijega.

Potrebno je razjasniti činjenicu da visoka lokacija podzemnih voda doprinosi razvoju gljivičnih bolesti u kulturi.

Priprema tla

Najbolje bobice se osjeća kao, razvoj na svjetlu i hranjivom tlu bez tekućine. To će biti optimalno organizirati krevet na tali od juha ili ilovača. Ako karakteristike odabranog područja ne zadovoljavaju zahtjeve kulture, možete pokušati normalizirati sastav zemlje. Svaki četvorni metar teške glinenog tla obogaćen je s 2,5 kante za pješčane kante velike frakcije. Pijesko tlo se može donijeti u najbolje stanje pritiskom na 2,5 kante humus.

Osim toga, bilo koji girling prije sadnje jagoda zahtijeva uvođenje gnojiva. Iznimka od ovog pravila je samo crno tlo. Svaki četvorni metar planiranog područja trebao bi dobiti mješavinu kante ovlaživanja, žlicu kalijevog sulfata i par supeptičkih kutija superfosfata. Obrada se događa kako slijedi: Prvo, hranjiva mješavina je ravnomjerno raspoređena na gradilištu, a nakon što se cijeli vrt pije na dubini od 40 centimetara. Unaprijed provesti postupak – nekoliko tjedana prije slijetanja jagode.

Kultura zahtijeva slabost tlo s pH razini, ne izvan granice 5.5-6. Za deoksidaciju tla, morat ćete provesti postupak dodavanja vapna, količinom orijentiranom na vrstu tla.

U pravilu, teška tla zahtijeva 600 grama vapna za svaki četvorni metar i svjetlo – 200 grama. Važno je obraditi mjesto gotovo pola godine prije slijetanja, inače će korijeni biljaka biti uzrokovane nepopravljivom štetom.

Uspješno rastuće jagode podliježe pravilima o rotaciji usjeva. Biljke se mogu smjestiti u krevetima gdje luk s češnjakom, mrkvom, zelenilom ili rotkvicama. Prikladni kao prekursori i mjesta, na primjer: senf ili heljda. Jagoda ne može zauzeti mjesta koja su ranije pripadala kupus i krastavcima, tikvice, rajčicama ili bundevima, to jest, kultura, potpuno “razorna” tlo od korisnih tvari. Loši susjedi za bobice nazivaju se maline s šibljenjem, jer imaju sličan štetočina.

Trebate dodati Nedavno, sve veća količina vrtlara ide u crni agrofiber, koji je idealan za raste jagode. Materijal se stavlja na vrh moždanog udara, riže i izblijedjele tlo, nakon čega je fiksiran žičanim elementima. To je prilično prikladno koristiti sorte s rezanim rupama u obliku kruga ili križa, iako su lako i samostalno. Sadnice slijetanja provodi se izravno u ove rupe.

Odabir sadnog materijala

Za slijetanje u kolovozu, najprikladnije jagode. Sadnji materijal odrezan je od jakih grmlja, od kojih dob ne prelazi dvije godine i koji su već dokazali svoj prinos. Djeci su bili jaki, majke biljke su pred-u proljeće, uobičajeno je obrezati sve cvijeće. Osim toga, preporuča se dati preferencije rozetama koji raste u blizini grčkog grma, a time i razvijenijih korijena. Odabrani odredišni materijal je odmah izvučen iz majčinog grma ili zaronite u lonce.

Dobijte sadnice su dopuštene u specijaliziranom vrtiću. Odabir sadnica, važno je osigurati da uzorci nemaju oštećenja i lišća i korijena. Pločice moraju imati sočan zeleni živopisni i zdravi sjaj. Važno je da duljina korijena ne prelazi 5-7 centimetara, a debljina roga je najmanje 7 milimetara. Ako se sjeme prodan u posuti, onda bi korijeni trebali proći kroz zidove i biti vidljivi s golim okom. U slučaju šalice korijena, u pravilu, izlučujemo sve volumen.

Kako posaditi?

Negdje tjedan dana prije slijetanja jagode, kreveti se mogu ponovno smijeniti, možemo isprati i rastopiti s raketom. Po volji, u isto vrijeme, organiziranje se vrši u broju jedne i pol kante po kvadratnom metru. Na desnom danu korijena svakog sadnica za 5 minuta uronite u otopinu pripremljenu od 5 litara vode, 1.5 st. Spone soli i 0,5 h. Spone bakrenog kaporosa. Previše potresnih procesa skraćuje obrađeni alat. Za svaku biljku, vlastita zakrpa kopa, koja je odmah izlila vodu. Prema pravilima, njegova dubina treba biti izravno povezana s Gabaritima korijenskog sustava – mora se sigurno postaviti. U prosjeku, ovaj pokazatelj je 15 centimetara.

Kultura biljaka može se započeti čak i prije svega vode u bunu. Biljka treba staviti na takav način da je točka rasta, poznata kao srce, nalazila se na razini tla. Ako razbijete sadnicu, neće moći cvjetati, a biti previsoko će patiti tijekom zimovanja. Korijeni grmlja su najprije ispravljeni u vodi, a nakon apsorpcije vlage, sirovi tlo je prekriven, što nježno leti rukama. Udaljenost između pojedinačnih kopija treba spasiti unutar 25-40 centimetara.

Između redaka, uobičajeno je ostaviti oko 50 centimetara, koji odmah ima smisla promilatu suho lišće ili slamku. Na svakom krevetu uobičajeno je organizirati oko 3-4 redaka.

Naknadna skrb

Briga za jagode morat će odmah nakon slijetanja. Na primjer, sadnice navikli na otvoreno tlo će zahtijevati poseban način organizirano zalijevanje. Voda koja se koristi za to trebala bi uvijek biti stabla i topla prirodno. Prvi tjedan za navodnjavanje biljke je potrebno svaki dan u malim količinama, usmjeravanje vlage iz zalijevanja može biti strogo pod korijenom i ne boli. Slijedeći 14 dana količina tekućine koja se koristi povećava, ali postupak se provodi već u nekoliko dana.

Na kraju navedenog razdoblja, navodnjavanje kulture provodi se nužno. Potrebno je spomenuti da je ovaj sustav opcionalan ako je August bio kišno – u ovom slučaju, to će biti dovoljno da ne poslušate tlo. Također odmah nakon slijetanja, sadnice mogu zahtijevati malu sjenčanje. Ako je tlo prethodno pripremljeno za pojavu bobica, nema smisla provoditi dodatno hranjenje. Inače će biljke morati oploditi tri tjedna nakon slijetanja uree, koristi se u količini od 30 grama na 10 litara vode.

Ispred zimovanja jagode očekuje obilno zalijevanje, a zatim – stvaranje skloništa. Za potonje, u načelu, isti materijali kao i za malčiranje: slama, prelijevanje lišće ili Husknik. Oni će biti uklonjeni samo u proljeće kada su instalirane temperature plus.

Koristan savjet

Da bi bobice rastu veliki i šećer, Kreveti su bolji od istoka do zapadnog. Ako je vrtna parcela organizirana na padini, mjesto “staništa” kulture treba biti smješteno preko. Plus će biti prethodno tretiran s teritorija s 3 žlice ammmonskih alkohola, razvedenih u kantici vode, – takvo rješenje će eliminirati gusjenice, puževe i slične štetočine. Na jednom krevetu mogu biti susjedni sadnice različitih sorti, ali to je točnije stvoriti “particiju” između njih iz Luke ili češnjaka. U svakom slučaju, glavna stvar je spriječiti konfuziju s brkovima.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: