Vrste bugova na javi i načini rješavanja s njima

Na jagodama često napadaju razne vrste štetočina. O tome kako se nositi s njima, detaljno opisanim u ovom članku.

Koje jagode jedu?

Plavuša jagoda

Ovaj kukca je glavni štetočina jagoda, koji izgleda kao mali leptir. Stavlja jaja na dnu lišća biljaka. Ličinke, koje se izleže od njih, naknadno usisavaju hranjive tvari iz biljke, što uzrokuje štetu. Glavni znakovi lezije je uvijanje lišća i njihove žute, osim toga, mogu se pojaviti različite gljivične bolesti.

Brončana mokhnaya

To su male crni kukci s bijelim mjestima. Najpovoljnije mjesto za njih je tlo bogato humusom. Znakovi izglede ove obavijesti o štetočinama nije teško – to su oštećene cvatove i lišće.

Strip-list weevil

Još jedan opasan mali štetočina koja ima svijetlu zelenu boju. Njegove ličinke aktivno jedu pupoljke i više odraslih pojedinaca – mladi lišće. Zimi se skrivaju u tlu.

Primijetite izgled ovog štetočina nije težak. Simptomi su oštećeni korijenski sustav, izvezena lišća rubova i niska aktivnost u smislu plodonosa.

Medveda

Još jedna mjerila koja ima crvenu ili smeđu boju. U veličini, ovaj insekt može doseći 6 centimetara. Aktivno postavlja jaja u Zemljanom šupljinu, a ličinke, koje su izleljene odatle, početi jesti biljku i njegove korijene. Na kraju je swept.

Najmanji štetočina na ovom popisu s kojim se, međutim, mora boriti, inače biljka može umrijeti. Glavni znakovi izglede tly su deformacija lišća i njezine žuljeve, ljepljive mase na njima, kao i prestanku razvoja pupoljaka.

Momak

Još jedan štetočina koja voli crvene bobice. Najčešće se pojavljuje u tlu s visokim razinama vlage.

Ovi paraziti pojavljuju se uglavnom noću. Ovo svjedoči ujedinjenim bobicama i rupama u lišće.

Shireyanka

Ovo je malo crno pivo s crvenkastim mjestima na leđima. Oni se mogu činiti apsolutno bezopasnim, ali mogu uzrokovati ozbiljnu štetu vašim slijetanjem. Ove štetočine jedu pulpu od jagoda, dajući preferencije preplavljenim bobicama i peludom cvijeća.

Cobed

Ovaj štetočina se skriva na dnu lista, prilično je teško primijetiti. To su mali zeleni kukci koji se kreću velikom brzinom. Hrane se sokovima biljke, zbog onoga što potonji smanjuje imunitet. Na njihovom izgledu na biljci, svjetlosne točke na lišću svjedoče o lišće, eliminaciji i prisutnosti finog klipa.

Metode borbe

Najčešće, pokušavajući se boriti protiv štetočina, DACKETI KORISTITE NALJEČKI lijekovi. Takve spadaju, na primjer, infuzija češnjaka, otopina pepela ili krumpira, kao i rješenja na bazi suhog senfa ili crvene paprike. Za borbu protiv štetočina, smjese s sadržajem joda, ammmonski alkohol i vodikov peroksid također su prikladni.

Ove metode su najviše ekološki prihvatljiviji i ne štete ili voće niti korisne insekti.

Neki osobito pacijent dacms preporučuju mehaničke metode za borbu protiv zlonamjernih kukaca. Oni podrazumijevaju čišćenje štetočina grmovima od jagoda. Međutim, ova metoda je prikladna samo ako insekti još nisu uspio proširiti, inače će svi napori biti beskorisni.

Najučinkovitije je korištenje kemijskih lijekova koji su prikazani u velikom broju na tržištu. Dobro su se nosili s štetočinama, međutim, ako se koriste u nepravilnoj uporabi, voće i čovjek mogu štetiti, zbog čega je potrebno pridržavati se sigurnosnih propisa, a prilikom prskanja, svakako koristite respirator. Minus je da ova vrsta sredstava negativno utječe ne samo na parazite, već i na korisne kukce. Osim toga, mnoge kemikalije se ne mogu koristiti tijekom cvatnje i plodove jagode, inače će bobice biti neprikladne za jelo.

Prevencija

Kako bi se izbjeglo pojavljivanje zlonamjernih insekata, preporuča se u skladu s brojnim preventivnim mjerama.

U početku se preporučuje redovito dobiti osloboditi od korova na kojima štetnici mogu živjeti.

Sadnja jagoda potrebna na mjestima koja su otvorena, može biti ventilirana i dobro osvijetljena od strane sunca. Biljni grmovi preblizu jedni drugima također ne vrijedi.

Za prevenciju, potrebno je povremeno provoditi preradu bilja kako bi se spriječilo pojavu parazita.

Jagode bobice moraju biti sastavljene odjednom kako se ne bi dali im u PERASRAY. I da bi se omogućilo kontaktiranje bobica s tlom također se ne preporučuje.

Nakon žetve, potrebno je spaliti ostatke starih listova, jer mogu ostati ličinke ili razne vrste infekcija.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: