Mangala Proizvodnja armature

Ako se odlučite ići na Kebabs, onda se trebate pobrinuti za mangale. Takvi se dizajni mogu kupiti u specijaliziranim prodavaonicama, ali najjednostavnija i proračunska opcija će biti domaći brand. Danas ćemo govoriti o tome kako napraviti ovaj proizvod od armature vlastitim rukama.

Projekti

Postoje mnoge mogućnosti za stvaranje ovog dizajna za kuhanje kebabsa. Svih karakteristika takve toplije konstantne vrijednosti samo je visina bočnih dijelova. U pravilu je u rasponu od 13-15 centimetara.

Ako napravite stranu manje, onda su ugljena koji su postavljeni blizu, početi spaliti meso, a ako ih podignete gore, to će biti potrebno previše ugljena za dovoljnu vatru.

Svi ostali dimenzionalni parametri mogu se odabrati neovisno o nekoliko čimbenika. Širina će ovisiti o duljini korištenog šampona. Duljina strukture određena je brojem ražnjivaca. Visina nogu može biti gotovo sve. U pravilu, najkraći nosači se slavi u kompaktnim prijenosnim mangalima (25-30 centimetara).

Projekti i crteži također odražavaju debljinu upotrijebljenog metala. Ako planirate kuhati dizajn, preferencija je vrijedna plaćanja osnove promjera 10-15 milimetara. Ako je to montažni proizvod, onda će se uklopiti više suptilnih kopija. Sve veličine su bolje odmah razmisliti o crtežu, kako se ne bi miješali prilikom izrade dizajna. Također možete shematski prikazati svaku zasebnu stavku na papiru.

Ventil je prilično jak i materijal otporan na habanje, tako da se dizajni napravljeni od njega neće srušiti i deformirati. Također se smatra vatrom otpornim na vatru, tako da će moći izdržati čak i najvišu temperaturu i učinke vatre. U tom slučaju pojačanje ima relativno malu vrijednost.

Mangalija se može izraditi od starih nepotrebnih ostataka.

Što trebaš?

Kako bi se izgradila domaće lemljenje, bit će potrebni sljedeći materijali i alati.

 • Metalni priključci debeli u 12, kao i 10 milimetara (za stvaranje nogu);
 • oprema za zavarivanje;

Kako to učiniti?

Za početak s puno radno vrijeme na materijalu. Da biste to učinili, možete koristiti uobičajenu liniju. Prema projektu, sve dimenzijske vrijednosti pojedinih mantalnih elemenata prenose se na metalno. U gotovom obliku, proizvod mora imati oblik u obliku konusa, dok vrh gleda dolje.

Dva prstena iz okova trebaju se obaviti unaprijed.

Jedan će pričvrstiti bočne dijelove odozgo, a drugi – ispod. Daljnje pojačanja izrezana u odvojene segmente. Za kompaktni mobilni mangal dovoljno je za detalje u 25-30 centimetara.

U isto vrijeme, oni moraju biti isti u dužini.

Kada se pripremaju svi dijelovi, možete početi zavarivati. Svi metalni segmenti nježno zavarivanja na dva prstena. Kao rezultat toga, dizajn u obliku skraćenog konusa. Bočni dijelovi moraju biti ravnomjerno raspoređeni. Nakon što je metalna osnova spremna, možete početi izrađivati ​​noge.

Podržava se moraju držati brazier u vertikalnom položaju, dok se donji dio proizvoda mora ukloniti za 8-10 centimetara iz tla. Podržava treba priložiti užem dijelu takve domaće mangale. Širok dio služi kao mjesto za opskrbu gorivom.

  Za pouzdanu fiksaciju bit će samo tri dijela. Preporučuju se dodatno ojačati željezne police, koje se također izrađuju od armature. Pod dnom dizajna morat ćete položiti metalnu listu. Što se tiče debljine materijala lima, to će biti potpuno 2 milimetra za montažne strukture, ali je još uvijek bolje uzeti tablicu od tri milijuna metala za dno.

  Tako da se metalni list može čvrsto držati, može se pričvrstiti na Brazier s nekoliko vijaka, ali ako je potrebno, takav proizvod će biti teško rastavljati.

  O proizvodnji mangaal iz okova vidi u videu.

  Ocijenite članak
  ( Još nema ocjena )
  Dodaj komentare

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: