Biti Begonija zimi kod kuće

  Begonija – biljka koja ima određene značajke života zimi. Ispravan skrb cvijeta u ovom trenutku omogućit će vam da ga uštedite u dobrom stanju. Razmotrite više, kako se pravilno brinuti za ovu biljku kod kuće.

  Značajke zimske skrbi

  Begonija je biljka koja stalno raste, praktički bez razdoblja apsolutnog odmora. Povoljni vanjski uvjeti su bitni za cvijet zimi “osjetio” dobro. Pokazatelj takvog blagostanja je svijetle boje njegovih listova. Ako se boja lišća mijenja, to ukazuje na to da je biljka bolesna.

  Transferi zimovanje Begonije je prilično dobro. Zimski cvijet bez negativnih posljedica samo ako je to točno briga za njega. Dakle, da bi Begonija dobro rastala, u sobi u kojoj se nalazi, potrebno je održavati određene mikroklimatske pokazatelje. Temperalni režim u zimskom vremenu za Begoniju je važno. U hladnoj sezoni godine, biljka ne zahtijeva visoke temperature. Stručnjaci preporučuju malo promjene temperaturnog režima. To će zadržati biljku u dobrom stanju.

  Slijedite u zimskoj godini godine slijedi pravilnost navodnjavanja. Begonija treba vlagu. Međutim, višak zalijevanja može uzrokovati biljku s gljivičnim bolestima.

  Drugi važan pokazatelj slijedi vlažnost. Zbog činjenice da uređaji za grijanje rade u sobi u sobi, ovaj mikroklimatski indikator se mijenja. Dakle, previše suhi zrak u stanu može dovesti do činjenice da će listovi Begonije izgubiti prirodnu turneju. Stručnjaci za njegu posade preporučuju premještanje ove ukrasne postrojenje dalje od uređaja za grijanje (na primjer, baterije). To će smanjiti rizik od razvoja mogućeg oštećenja lišća.

  Osnovna pravila

  Briga za sobu Begonija zimi je vrlo jednostavna. U isto vrijeme, stručnjaci preporučuju nakon svega toga da unaprijed pripreme zimi. Dakle, biljka se preporučuje transplantaciji (ako je potrebno) prije početka hladnoće. To će omogućiti da zaštiti korijenski sustav biljaka od oštećenja i neće spriječiti njegov daljnji rast.

  Pravilna njega za ovu biljku ovisi o njegovoj raznolikosti. Postoji dosta sorti ovog cvijeta. Na primjer, tubegonske sorte cijevi mogu se uzgajati i na vlastitom prozoru iu otvorenom tlu. Vrtne cijevne biljke preporučuju se iskopati od tla krajem studenog. U isto vrijeme, potrebno je odrezati ostatke izdanka. Preporuča se to učiniti na takav način da ostatak izrezanog bijega nije više od 1,5-2,5 cm.

  Nakon što su tubeball gomolji obrađeni na ovaj način, morate ukloniti ostatke podloge tla. Nakon toga, trebali bi biti stavljeni na skladištenje. ČUVAJTE POGREŠKE CUMERS preporučenih u zatvorenom prostoru s dobrom ventilacijom. Potrebno je tako da se ne pojavi truljenje. Vrijeme takvog temeljitog sušenja treba biti 2 tjedna. Nakon toga, sušene gomolje Begonije mogu se prenijeti na kutiju za daljnje skladištenje. U zatvorenom prostoru Gdje se nalaze, vlaga treba biti 75-80%, a temperatura – + 10-12 stupnjeva Celzija.

  Ako je to tuber biljka nije u otvorenom tlu, onda u ovom slučaju nije potrebno očistiti ga od lonca za zimu. U ovom trenutku vrlo je važno da je Begonija u ugodnim uvjetima za to. Zimi se preporučuje da ne napravi transplantaciju i umnožava cijev soba Begoniju. I ako je lonac s biljkom u previše hladnoj sobi, onda je bolje zagrijati. To će smanjiti moguće oštećenje korijenskog sustava.

  Zalijevanje

  Zimi, ova biljka ne zahtijeva čest zalijevanje. Nema potrebe za dopuštanjem i njegovom rezanjem. Nedovoljna injekcija vlage može uzrokovati oštećenje korijenskog sustava. Ako se tekućina akumulira u supstratu tla, tada u ovom slučaju mogu postojati patogeni mikroorganizmi. Ako uređaji za grijanje rade u sobi, tada u ovom slučaju cvijet je potreban češće zalijevanje. Odredite je li cvijet potreban u zalijevanju, moguće je, grlo s prstima.

  Stručnjaci preporučuju zalijevanje ove ukrasne biljke kada je supstrat tla suhi za 1-2 cm od površine.

  Način temperature

  Zimi, Room Begonija za njezin dobar rast ne treba visoku temperaturu. Stručnjaci preporučuju u hladnom razdoblju kako bi se smanjio ovaj pokazatelj. Dakle, za održavanje dobre vitalne aktivnosti temperature cvijeta preporuča se smanjiti na + 15-16 stupnjeva Celzija. Ako stvorite takav režim temperature u zimi, ne radi zbog aktivnog rada uređaja za grijanje, a zatim u ovom slučaju potrebno je pratiti pravilnost navodnjavanja. Vjeruje se da je na temperaturi od + 22-25 stupnjeva, potrebno je češće voditi biljku. Stručnjaci Napominje da je zimi čak i prilikom mijenjanja temperaturnog režima, Begonija može izgledati nešto drugačije nego u ljeto. Na primjer, biljni listovi postaju manje svijetle, stekla blijedo boju. Možda promjena u biljkama puca.

  Zbog promjena u trajanju dnevnog svjetla, izbojci se mogu izvući malo dugo.

  Vlažnost

  Budući da su zimi uključeni uređaji za grijanje, zrak u zatvorenom prostoru postaje previše suh. Kako bi se izbjeglo oštećenje cvijeta, preporučuje se održavanje određene vlažnosti u sobi – 70-80%. Nije vrijedno dopustiti previše smanjenja ovog pokazatelja, jer to može uzrokovati da lišće cvijeta manje svijetli.

  Ako se vlažnost smanji u sobi, tada je u ovom slučaju potrebno povećati. Pomoći ovim kućanskim aparatima – ovlaživači. Ako u kući ne postoji takav uređaj, stručnjaci preporučuju prskanje zraka u zatvorenom prostoru. To bi trebalo biti učinjeno tako da kapi vlage iz pulverizatora izravno na ovom cvijetu nisu pale. Bolje je provesti prskanje na malu udaljenost od biljke.

  Rasvjeta

  Zimi se smanjuje insolacija. To svakako utječe na dekorativne biljke. Ako su sunčeve zrake vrlo male, listovi počinju blijedjeti. Stručnjaci preporučuju u ovom slučaju, budite sigurni da razmislite o promjeni rasvjete. Za to savjetuju da pomaknu biljku bliže prozoru.

  Očistite Begoniju s prozorskog praga za zimu može biti u slučaju da cvjeta. Tijekom cvatnje, ova dekorativna biljka ne treba mnogo svjetla. I u ovom trenutku vrlo je važno da raspršene sunčeve zrake padaju na cvijet. Fit izravna sunčeva svjetlost može negativno utjecati na stanje lista od Begonija.

  Podkrrd

  Obogatiti tlo u kojem se Bemonini nalazi, zimi, mineralna gnojiva ne bi trebala. Pečat dekorativni cvijet se preporučuje samo u proljeće kada počinje rasti aktivnije.

  Podrezivanje

  Mnogi ljudi koji imaju Begonias u svom domu su zainteresirani da li ih je potrebno smanjiti zimi. Stručnjaci kažu da bi se ovaj postupak trebao biti suzdržan zimi. Oni primijećuju da ako lišće ove biljke ostane u dobrom stanju, onda to ne vrijedi smanjiti zimi.

  Mogući problemi i bolesti

  Zimi, Begonija je vrlo osjetljiva na razne bolesti. Rizik od takvih bolesti se značajno povećava ako je skrb cvijeta netočna. Jedan od prilično često pronađenih problema koji su registrirani zimi u Begoniju je snažna suhoća rubova lišća. U tom slučaju, oštećeni list se čak može uvrnuti u cijev. Oni dovode do činjenice da je Begoniju gotovo pometanje u loncu, u pravilu, smanjenje unutarnje vlažnosti i ne-kompleksa za temperaturu biljke. Stručnjaci u ovoj situaciji, kada Begoniju loše raste, preporučuju pomak biljke na drugo mjesto. Ako je dekorativni cvijet stajao na prozorskoj dasci, treba ga ukloniti u manje osvijetljenom mjestu.

  Pogrešno zalijevanje može uzrokovati štetu smrti od Begonija. Biljke u isto vrijeme umre zbog činjenice da je korijenski sustav značajno oštećen. Ako je u paleti s loncem, gdje se nalazi cvijet, akumulirana je voda, a zatim treba odmah ukloniti vlagu. U tom slučaju treba smanjiti mnoštvo zalijevanja.

  Promjena lisne turgore može biti uzrokovana činjenicom da je cvijet prilično blizu peći. Takav se problem nalazi često zimi, također zato što, osim kućanskih aparata, pete također rade. To, zauzvrat, doprinosi promjeni vlage i temperature u zatvorenom prostoru, što dovodi do činjenice da listovi Begonija počinju. S ovim cvijetom izgleda nizvodno.

  Stručnjaci preporučuju takvu situaciju hitno pomaknite ukrasnu biljku iz kuhinje u drugu sobu.

  Nakon pojave nepovoljnih uvjeta, Begoniju se može i razboljeti. Jedna od bolesti ovog dekorativnog cvijeta je trulež, razvija se na stabljikama ili korijenima. Pojava takve manifestacije o biljci u velikoj mjeri doprinosi stagnaciji vlage u supstratu tla. U takvoj situaciji stručnjaci preporučuju smanjenju mnoštva postrojenja za zalijevanje, kao i izmjeriti vlažnost u prostoriji gdje je.

  Jaka fikcija listova je još jedan problem s kojim ljubitelji Begonija zimi. “Make” cvijet tijekom cijele godine dlakavi zeleni lišće u nekim situacijama je vrlo teško. Stručnjaci napomenuti da ako su letci ovog dekorativnog cvijeta počeli padati snažno, tada se u ovom slučaju preporučuje da obratite pozornost na to gdje je. Vrlo često izgled ovog problema pridonosi vrhuncu vjetra lišća. To često dovodi do Begonije na prozoru. Ako su letci dekorativne postrojenja počeli biti vrlo nametnuti, preporuča se ukloniti ga od prozora, kao i uzeti ga iz bilo kojeg nacrta.

  Pojava žutih mrlja na lišću Begonija i promjene u svojoj turgori jedno je od mogućih bolesti koje se mogu detektirati iz ove biljke. Krastavac mozaik virusi mogu dovesti do pojave takvih štetnih simptoma. Izliječiti biljku koja je pogođena ovim mikrobama kod kuće vrlo teško. U tom slučaju, bolesni cvijet treba odmah premjestiti u karantenu, inače to može biti izvor raspodjele infekcije drugim biljkama.

  Begonija, kao i mnoge druge unutarnje biljke, mogu utjecati i plijesan. Karakterizira se ovim bolestima da se svijetle točke pojavljuju na lišćem cvijeta koji ima određeni RAID. Ako se takvi simptomi pojave, onda u ovom slučaju, ova dekorativna tvornica mora biti tretirana s fungicidnim sredstvima.

  Kako brinuti za Begoniju zimi kod kuće, pogledajte video.

  Ocijenite članak
  ( Još nema ocjena )
  Dodaj komentare

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: