Kako formirati Schiflera Krona?

  Formiranje krune je vrlo važna točka u procesu rastuće schiftorre. To omogućuje biljku da daju više estetski izgled, čarapa za uzgoj i održavanje zdravlja sela. Osim podrezivanja, potrebno je povremeno štipati grančice i poštivati ​​pravila naknadne skrbi za ovu južnu biljku.

  Svrha

  Mnogi novak cvijetni cvijet često zanemaruju biljku obrezivanje i uzaludno. Ovaj postupak ne samo da omogućuje čahuru željeni oblik, već ga također uklanja od bolesti. Sheffler, unatoč njegovoj nepretencicioznosti, posebno u potrebi za pravovremeno uklanjanje nepotrebnih izdanka.

  Slifforra za podrezivanje može biti dvije vrste:

  1. Izravno formiranje krune – za veći pomp i gustoću biljke;
  2. Uklanjanje slabih, žutih, osušenih, bolnih grana.

  Da bi se postrojenja počela podcrtati, morate odrezati vrh. Onda ispadne bujne drveće debelom krunom. Ako želite formirati kolač, morate odrezati samu cijev preko ipak neostvarenog bubrega. U ovom slučaju, biljka će početi baciti grančice preko prtljažnika.

  Osim toga, potrebno je redovito uhvatiti grm kako bi se namjestila duljina bočnih procesa.

  Važno je odabrati pravo vrijeme za takve operacije. U razdoblju odmora, zimi, biljka ne mora dotaknuti. To ne samo da neće dati potreban rezultat, ali možda negativan utjecaj na zdravlje stabla. Najbolje čekati proljeće (ožujak-travanj) kada će se biljka probuditi i svi procesi će biti obnovljeni.

  Podrezivanje – to nije samo krivnja u ljubavi u vašem poslovnom cvijetu. To je nužan rad koji treba redovito biti redovito. Izvodi sljedeće funkcije:

  1. Omogućuje vam da se biljku date potreban oblik ovisno o želji vlasnika;
  2. promiče rast mladih grančica;
  3. omogućuje dobivanje materijala za uzgoj bez štete za samu kaputu;
  4. pridonosi uklanjanju oštećenih ili pacijenata izdanka nakon zimskog razdoblja hibernacije.

  Važno je ne pretjerivati ​​i ne izrezati dodatno, inače, umjesto solidne koristi, operacija može uzrokovati štetu postrojenju. Svi krug izbojci obično se odrežuju trećinu. To je dovoljno da se dobije oblik i postigao željeni rezultat.

  Osim toga, obrezivanje biljaka, posebice, slperi, zahtijeva poštivanje određenih pravila kako bi proces bio najmanje bolan i donio maksimalnu korist. Ova pravila uključuju nekoliko čimbenika.

  1. Sukladnost s vremenom rada. Provodi se u rano proljeće prije početka vegetativnog razdoblja.
  2. Prvo obrezivanje se provodi nakon odrastanja biljke i više ili manje formirane, ojačane, naviknut će se na uvjete. Po prvi put na grani, odsječeni su 3-4 intersteksa.
  3. Ni u kojem slučaju ne može se koristiti škare – samo kvalitetna tajna i oštro oštri.
  4. Sekcije moraju biti tretirane s antiseptičkim (aktivni ugljik dobro prianjaju dobro), ako su grane debele – bit će potrebno namirisati mjesto za rezanje.
  5. Biljka za odrasle može se odrezati ispod korijena (ako je potrebno) – neće umrijeti, naprotiv, dat će mlade izbojke i da će rasti obnoviti.
  6. Da bi izazvao rast bočnih izbojaka za formiranje okruglog krune, morate odrezati biljke iz biljke za 6-7 interkosala.
  7. Tako da je grananje uniforme, morate stisnuti vrhove grančica.
  8. Nakon zime potrebno je izvršiti sanitarnu podrezivanje.

  Kada je bolje obrezivanje?

  Kao i svaka druga manipulacije s biljkama, obrezivanje treba potrošiti u proljeće. Najčešće je to ožujak – travanj, vrijeme kada se biljka probudi od zimske kuke, a svi životni procesi se nastavljaju u njemu.

  Izrezati grmlje u drugo doba godine. U jesen se pripremaju za hibernaciju i ne mogu se oporaviti (ili ne oporave u potpunosti) nakon postupka. Zimi, kada se biljke nastaju u razdoblju odmora, općenito ih ne morate dirati. Oni se odmaraju i dobivaju snagu prije nove sezone.

  Optimalno vrijeme za bilo kakve operacije – proljeće.

  Odmoran, s marginom svježe čvrstoće i soka, biljke se osjećaju sjajno i nose sve postupke s energijom.

  Potrebni uređaji

  Za visokokvalitetnu podrezivanje, Schiflores mora biti siguran, oštri sekateur, vrtna žetva i aktivirani ugljik ili drugi antiseptik. Koristite škare tijekom obrezivanja ne mogu – mogu primijeniti dodatnu štetu. Mnogo je sigurnije i prikladnije iskoristiti profesionalni instrument posebno dizajniran za te svrhe.

  Ne činite bez antiseptičkog – trebat će obraditi dijelove odjeljaka. To će pomoći smanjiti vrijeme ozdravljenja i izbjeći infekciju ili štetočine u. Za guste grančice, za istu svrhu, vrt var – viskoz, slično plastiniku ili razmazu, tvar koja se lovi u prstene i oštećenja na debla, postrojenja.

  Kako formirati cvijet?

  Sheflfler je nezahtjevna biljka, koja je prilično lako dati željeni oblik. Na primjer, da se formira visoka crkva s zaobljenom krunom, potrebno je izazvati rast lateralnih izdanka, koji zatim izrezati u obliku lopte. Da biste to učinili, potrebno je smanjiti malo krune sela, odrezati 6 ili 7 intercosala.

  Možete sletjeti u jedan lonac odjednom nekoliko biljaka – njihovi isprepleteni debla u kombinaciji s bujnom zelenom krunom stvorit će vrlo lijep sastav.

  Da biste dobili pahuljasti razgranati grm, potrebno je izazvati rast bočnih izbojka na niskoj visini. Da biste to učinili, možete odrezati cijev preko nerazumljivog bubrega. Ova tehnika dovodi do činjenice da biljka počinje proizvoditi grane kroz deblo.

  Zanimljivo i neuobičajeno izgleda kada nekoliko izdanka ide iz same korijena, isto u visini i debljini. To se može postići rezanjem odrasle biljke pod korijenom iu budućnosti strogo kontroliranje tijeka njegovog rasta, zapinjanje ili rezanje nepotrebnih izdanka.

  Naknadna skrb kod kuće

  Unatoč činjenici da je Sheffler stigla do nas iz tropskih širinama, to je prilično nezahtjevan u skrbi. Čak i početnik, neiskusni cvijet cvijet može ga rasti. Ali određena pravila su još uvijek tu, i moraju slijediti da bi dobili snažnu zdravu biljku.Kako bi se osiguralo potrebne uvjete bebe, morate razumjeti, s Schifleaom o kojoj će se vršiti vrsta i raznolikost. Svaki od njih predstavlja svoje zahtjeve, ima više ili manje hirolikosti, oni koji prenose izravnu sunčevu svjetlost i one koje je kontraindiciran.

  Da ne bi uništili biljku, morate jasno razumjeti kakav je vrsta ovog tropskog stanovnika pao u kuću.

  Međutim, postoje zahtjevi koji su isti za bilo koje sorte.

  Tlo

  Ona može biti kupljena i kuhana neovisno. U prvom slučaju, morat ćete dodati pijesak. Ako je tlo proizvedeno kod kuće, bit će potrebno zalihe travnjaka, lisnate, biljne snage i riječni pijesak. Svaka sljedeća komponenta uzima se u manjem volumenu od prethodnog (na primjer, 4: 3: 2: 1).

  Pijesak – da kada dodate u kupnju tla, da je u proizvodnji kućne smjese – potrebno je uvući u pećnicu ili mikrovalnu pećnicu, i onda ga stajati mjesec dana u hladnoći i tami. Potrebno je tako da su mogući štetočine koji žive u riječnom pijesku umrli pod utjecajem visoke temperature, a korisni mikroorganizmi potrebni za normalni rast su se uspjeli oporaviti u njoj.

  Osim toga, uzduž dna, lonac treba otvoriti sloj gline kako bi se osigurala dobra drenaža tla. Također je vrlo važno osigurati da je površina tla zapečaćena.

  Na temperaturni režim

  Iako je Sheffler stigao u naše širine iz tropa, ali to ne voli pretjerano visoke temperature. Optimalni način će biti sljedeći način: ljeti +22 stupnjeva tijekom dana, +16 noću, a zimi – od +14 do +16 stupnjeva Celzija.

  Na vlagu

  Ovdje je vlažnost Sheffler voli, ali, naravno, u razumnim granicama. Stvoriti udobne uvjete za to nije tako teško. Dovoljno je ne staviti biljku u blizini klima uređaja i uređaja za grijanje, redovito (najmanje dva puta dnevno) raspršiti grm i povremeno obrisati lišće.

  Na rasvjetu

  Ovdje je već važan pogled i stupanj biljke. Na primjer, postoje sorti s uzorkom na lišću. Ako se takva biljka postavi pod protokom izravne sunčeve svjetlosti, tada će crtež pomesti, a biljka će izgubiti atraktivnost. Neke sorte, općenito, mogu dobiti opekline od sunca – smeđe mrlje na lišću.

  Stoga, za izravnu sunčevu svjetlost, Schiflero ne pokazuje. Ne stavlja se na prozor, pogotovo ako prozor dolazi na jug. Ali također ne voli sjenu, a da bi se postigla biljka u dubini sobe neće raditi. Najbolje je staviti ga u blizini prozora (na primjer, na primjer), tako da dobije dovoljnu količinu svjetla, ali ne pod pravom sunčevom svjetlu, iz koje treba biti blizu.

  Zalijevanje

  Water Schiffler svakih 2-4 dana u toploj sezoni, a jednom svakih 10-12 dana – u hladnoći.

  Ova biljka voli vlagu, ali ne vrijedi napomenuti s zalijevanjem. Da biste razumjeli da li je vrijeme za vodu Sefflera, morate dotaknuti gornji sloj zemlje u pot – to bi trebao biti samo malo mokar.

  Ako je biljka već velika, najbolje je staviti u posebnu paletu ispunjenu kamenčićima i ulijevati vodu. Sama biljka će zauzeti željeni volumen.

  Podrediti

  Ovdje su pravila pomalo. Dovoljno je zapamtiti da tekuće gnojiva čine svakih 10 dana, zaustavljajući se samo zimi, u razdoblju od prosinca do veljače. U proljeće i do jeseni, biljka se raspršuje s posebnim bioregulatorima svaki mjesec (na primjer, “cirkon”, “Epin” i drugi).

  To su sva teška pravila za rast i brigu za stica. Ova tropska ljepota iznenađujuće je nepretenciozna, pa čak i početnici mogu zadovoljiti svoje zahtjeve. I zahvaljuje se sjajnom zelenilu, gustoj kruni i snažnom zdravlju.

  Ocijenite članak
  ( Još nema ocjena )
  Dodaj komentare

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: