Sve o police kamina

Regulacija kamina je dodatna komponenta mnogih žarišta. Za njezin ukras, razne stavke i pribor koriste. Naizgled takve strukture gotovo se ne razlikuju od običnih polica fiksiranih na zidovima.

Pogleda

Postoji nekoliko sorti police za kamin, razlike su zaključene u proizvodnom materijalu i način smještaja. Osim dekorativne funkcije, takve strukture sprječavaju onečišćenje onečišćenja zida čađe, spriječite sedimentaciju pepela na pod pokraj ognjišta.

Police kamina ne daju širenju topline, smanjujući vjerojatnost požara zbog toga.

Na policama nisu samo ukrasne stvari, već i opremu koja je potrebna za održavanje plamena u fokusu.

Mnogi vlasnici stambenih nekretnina donose odluku o kupnji električnog kamina s ladicama i police, koji postaje unutarnji ukras.

Home žarišta opremljena s policama pod TV-om i ogromnim nišama.

Opcije izvorno gledaju portal s policama s knjigama na stranama.

Najčešće se dodavanje polica nalazi na vrhu fokusa neposredno iznad peći. Kao elemente dekora, stvarnog i umjetnog cvijeća, okviri za fotografije, svijećnjaci. Dekoracije za dekorativnu policu odabrane su u skladu sa stilom u kojem je soba uređena.

Žarišta s police postavljenim na dnu, više funkcionalnije. Obično se takve strukture koriste za spremanje korisnih stavki. Na donjoj polici možete dodati vanjsko ogrjevno drvo, skup opreme s kojom se jedinica za grijanje provodi uz pomoć jedinice za grijanje.

Na policama, sadržane na strani, u većini slučajeva postoje knjige koje daju srčanu masivnost i ugled. Vrlo spektakularan, kamini s Collens, žbuke uzoraka, štukatura.

Postoje dvije opcije za pričvršćivanje kupljene police: instalacija izravno na dizajn kamina i lokaciju na nosačima. Metoda integracije u cjelokupni dizajn je optimalan za proizvode od teških materijala zbog njihove masenosti. Oni stvaraju veće opterećenje na građevinskoj podršci, nemoguće je koristiti nokte ili vijke za zatvarače.

Čitaj više  Kako obrezati Ficus?

Ako je ognjište opremljeno kamenom policom, onda je potrebno kupiti prije izgradnje konstrukcije. Drvene police se kombiniraju s osnovom kamina zbog posebnih nosača i popravljanja mehanizama. Budući da je u takvom materijalu moguće lako voziti nokat ili vijke, ne možete se brinuti da će se tabletop slomiti. Podržava su obično uključene drvene noževe.

Oni su napravljeni ne samo od drva, već i od metala, a funkcija podrške je često bočni stupci.

Materijali

Prema materijalu proizvodnje, postoje 3 glavne vrste kamina police:

 • drveni;

 • gips;

 • Kamen.

Dizajn stabala su najviše u potražnji. Ovo je ekološki prihvatljiv materijal, proizvodi na temelju toga. Drvena polica može biti izrađena od jeftinih sorti drva i elita. Pravilno odabrano i tretirano drvo služi dugo vremena, zadržavajući prekrasan izgled.

Jeftine opcije uključuju police od kamina iz žbuke. Među prednostima ovog materijala, ekološka prijateljstvo, trajnost i mala masa. Uz pomoć gipsa možete tražiti imitaciju granita, drva, mramora. Za berba i industrijske smjerove, žbuke su umjetno stare.

Najskuplje su police kamena. Proizvodi koji se temelje na mramoru i granitu lijepo izgledaju, oni su izdržljivi, masivni, karakterizirani povećanim otporom požara. Iza njih samo briga.

Police kamina ne samo od prirodnih, već i iz umjetnog kamena. Ovo je pristupačniji materijal, karakteriziran različitim bojama i teksturama. Proizvodi od umjetnog kamena su predivno integrirani u klasični dizajner smjer, high-tech stilova, zemlje.

Police za home žarišta također čine gipsanu ploču, beton i plastiku. Prilikom odabira materijala je vođena individualnim željama i stilom u kojem je rezistentna unutrašnjost sobe s kaminom. Ako postoji takva prilika, možete se posavjetovati s dizajnerom.

Dekoracija ideja

Zahvaljujući polici, slika domaće pozornosti može biti više nezaboravna. Uz ovaj dio, naglašene su konfiguraciju i druge značajke jediničnog zagrijavanja prostorije. Ako trebate diverzificirati dizajn portala, pričvršćivanje police bit će najbolje rješenje. Može se staviti na to umjetnička tkanina, veliki sat ili ogledalo. Volumetrijski dekor će se usredotočiti na.

Čitaj više  Elektronička radna površina: Značajke i izbor

Lijepo organizirati zonu kamina, morate slijediti određena pravila. Sukladnost s nizom recepata stvorit će ekskluzivni kućni dekor s policom.

Možete koristiti neke preporuke.

 • Koristite za velike objekte za transformaciju. To može biti plazma TV ili velika slika uokvirena okvirom ukrašena elegantnim rezbarijama. U dekorativnim svrhama, možete koristiti staro ogledalo s neobičnom konfiguracijom.

 • Za ukrasne police, kompaktne stavke, na primjer, figurice. Posebno predstavlja dizajn, izrađen od jednog materijala: keramike, stakla, metala.

 • Ako se police nalaze na desnoj strani i lijevo od ognjišta, Preporučuje se da ih ukrasite u jednom stilistu i sličnim objektima. Takav pristup će postići harmoniju.

 • Ukrasite fokus tako da svaka stvar pobjeđuje u kombinaciji s kaminom, tako s unutrašnjosti sobe. Na primjer, u klasičnom smjeru preporuča se koristiti koncizne i bogate predmete – okvire s fotografijama, svijećnjacima.

 • Objavljeno po polici za vatru Original View može se koristiti pribor koji su napravili vlastite ruke. Ručno rađene stilske stvari su ekskluzivni ukras. Za njihovu proizvodnju, koristite karton, papir, kuglice, perle, drvo, metal.

 • Ako se police nalaze i sa strane i središte fokusa ili iznad peći, Nemojte ih prenijeti s suvišnim objektima. Sličan dekor će stvoriti učinak preopterećenja. Bolje je staviti jedan skupni dodatak u središte glavne police. Takvi objekti mogu poslužiti kao ogledalo ili sat. Na desnoj i lijevoj strani u ovom slučaju mjesto 2 identičan mali pribor, kao što su svijećnjaci.

 • Za transformaciju police, smještene pored kamina, cvijeće se također može primijeniti. Prednost treba dati termo-ljubavnim biljkama, inače brzo blijede od topline doseže od ognjišta. Možete ukrasiti policu živih boja i suho cvijeće, neobične vijence. Glavna stvar je imati ukrase izvan zone suglasnosti plamena.

 • Na policama smještenim u blizini domaćeg ognjišta, često su raspoređeni suveniri doneseni od putovanja u druge gradove i zemlje. Suvenirni proizvodi mogu se kombinirati s fotografijama u okvirima, statuuteate. Neki se koriste za ukrašavanje panela i malih igračaka.
Čitaj više  Ficus Veliki: Značajke i njegu

 • Izvorni portali s police ukrašeni žicom. Ona stvara latece obojene u različitim bojama. Ovaj je dizajn dobro u kombinaciji s slikama u okvirima postavljenim na polici na vrhu ognjišta.

 • Kada se koristi kao ogledala za dekoraciju, mogu se postaviti uz sklonište i na zidovima. Ovo je veliko spavaće spavaće sobe.

Pojava područja kamina ovisi o vrsti pribora odabranoj za uređenje police i od materijala iz kojeg je napravljen.

Primjeri u unutrašnjosti

 • Moguće je učiniti situaciju u dnevnoj sobi ugodna na štetu fokusa opremljenog fasadama i bočnim policama.

 • Lako je gleda na policu od kamina od žbuke.

 • Polica za kamin od drveta – klasično rješenje.

 • Kutni kamin s policom na kojoj se nalazi vaza s cvijećem, ukrasite unutrašnjost dnevnog boravka.

 • Područje kamina, ukrašeno kamenom i nadopunjeno neobičnim policom, daje spavaću sobu izvornog pogleda.

Dekor police kamina mora biti skladno. Prilikom odabira dodatne opreme, svakako razmotrite značajke stila u kojem se nalazi unutrašnjost sobe, gdje se fokus nalazi.

Glavni razred o izradi police od kamina u video ispod.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: