6 najboljih ručnih mlinova za meso-pouzdani i izdržljivi

Top 5 najboljih ručnih mehaničkih brusilica za meso

Ručni mlin za meso je mehanički uređaj za izradu mljevenog mesa. Osim toga, može se koristiti za mljevenje drugih proizvoda, izradu sokova od Kolačića ili rezanaca. Ovo je neophodan i koristan predmet u kućanstvu, koji se prije mogao naći u gotovo svakoj obitelji.

U suvremenom svijetu mnogi prelaze na električne brusilice za meso, jer ih je puno lakše koristiti, potreban je minimalan fizički napor. A proces mljevenja proizvoda je mnogo brži. Međutim, ručne brusilice i dalje su popularne među kupcima. To je zato što imaju nekoliko prednosti u odnosu na svoje električne kolege:

 • Mehaničke brusilice uglavnom su znatno jeftinije.
 • Kompaktni su i ne zahtijevaju puno prostora za pohranu.
 • Rad uređaja ne ovisi o dostupnosti električne energije.
 • Ručne brusilice gotovo su tihe.
 • Ovaj je uređaj izdržljiv, tamo se praktički nema što slomiti, tako da može poslužiti više od jedne generacije u obitelji.

U osnovi, sve ručne brusilice za meso sastoje se od sljedećih dijelova:

 • Kućište s prijemnikom mesa.
 • Puž-radna osovina koja je spiralno uvijena i dizajnirana je za pomicanje proizvoda prema nožu.
 • Nož-usitnjava komade prije nego što ih prođe kroz rešetku.
 • Rešetka – je metalni disk s mnogo rupa.
 • Ručka-dizajnirana za pokretanje cijelog mehanizma.
 • Gornja i donja cipela s tlačnim vijkom – za pričvršćivanje učvršćenja na kuna stola.

Neki proizvođači nadopunjuju uređaje posebnim mlaznicama, na primjer, za izradu kolačića ili kobasica.

Predstavljamo ocjenu ručnih mlinova za meso 2022. Top 6 modela koje su odabrali naši stručnjaci za recenzije i ocjene korisnika.

Ocjena (2020) Cijene, oceani Zemlja
1. Gipfel od 11.000 oceana Njemačka
2. Meileyi mly-663 od 1700 Kina
3. Internet 643586 internet s izmjenjivim privitcima od 3500 Češka
4. Mallony 370092 od 900 Kina
5. Diva MCI rotor od 700 Hrvatska
6. Motor Sich MA-S 1 od 800 Ukrajina

Kontinuirano vrijeme rada i obrnuto

Kako se motor brusilice ne bi pregrijao, svi proizvođači postavljaju vrijeme rada uređaja. Ovaj se kriterij može razlikovati ovisno o načinu rada. Obično za meso to nije duže od 15 minuta, a za čvrstu hranu, poput zrna kave, vrijeme neprekidnog rada može biti manje od minute. I to je puno, jer je to sasvim dovoljno za kuhanje nekoliko kilograma mljevenog mesa ili mljevenje žitarica.

U budućnosti ćete se zahvaliti ako se odlučite za jedinicu s funkcijom naličja. Doista, zahvaljujući tome, ako preopteretite mlin za meso, a to će se prije ili kasnije dogoditi, uređaj će se sam nositi s nastalim problemom pomicanjem svrdla u suprotnom smjeru. U suprotnom, električna brusilica za meso prestat će raditi, a zaglavljeni dio mehanizma morat ćete sami rastaviti i očistiti.

IP-006 IP-lagan i atraktivan za gledanje

Jednostavna i jednostavna za upotrebu, brusilica za meso asa-006 asa odlikuje se malom težinom plastičnog kućišta i glavnih dijelova. Visokokvalitetna plastika za hranu ne emitira štetne tvari u dodiru s hranom i trajat će relativno dugo.

Iako je radni vijek takve brusilice za meso niži od metalnog – po osjetno višoj cijeni.

No, model ima povećanu veličinu prijemnika, a komplet uključuje mlaznicu za kuhanje kobasica i dvije rešetke. A takav mlin za meso može se prati u perilici posuđa.

Razlozi za kupnju modela:

 • lakoća i kompaktnost;
 • mogućnost pranja u perilici posuđa, a ne ručno;
 • dobra oprema koja vam omogućuje da ne kupujete dodatne mlaznice;
 • izvorni dizajn;
 • učvršćivanje na prikladnom mjestu na silikonskoj usisnoj čašici.

Nekoliko nedostataka:

 • manja čvrstoća plastike u usporedbi s metalom;
 • relativno visoka cijena.
Čitaj više  Kolika bi trebala biti snaga mlinca za meso za kućnu upotrebu

Glavni elementi mlinca za meso

Glavni dijelovi brusilice za meso su svrdlo i noževi. Produktivnost cijelog mehanizma ovisi o kvaliteti ovih elemenata. Puž gura meso od ulaza do noževa. Proizvođači često opskrbljuju svoju robu plastičnim i metalnim svrdlima. Namijenjeni su preradi meke hrane (povrće, tijesto), odnosno mesa.

Funkcionalnost brusilice za meso u procesu rada uvelike će ovisiti o kvaliteti noževa. Izrađuju se s dva ili četiri rezna kunaa za pripremu mljevenog mesa različite konzistencije. Naravno, nove brusilice za meso prodaju se s oštro naoštrenim noževima. Međutim, budite spremni s vremenom otići u posebnu radionicu kako biste ponovno naoštrili noževe, osim ako vaša brusilica nije opremljena posebnim oštricama za samooštrenje.

Rešetke su odgovorne za konzistenciju proizvoda na izlazu. Moraju biti izrađeni od metala. Većina mini mlinova za meso opremljena je s dvije rešetke za sjeckanje i sjeckanje s rupama različitih promjera. Zahvaljujući tome, lako možete kuhati i mljeveno meso i paštetu.

“Naoružan” znači ojačan

Glavna zabluda je sljedeća: za dječju hranu potrebna je samo jedna drobilica. Ne kladimo se da su Blender, kombajn ili čak jednostavna ribež glavni pomagači u pripremi “hrane bogova”, ali to nije sve. Cijeđenje soka, podgrijavanje, zamrzavanje i odmrzavanje, kuhanje i pečenje-to je ono što ćete raditi u kuhinji.

Koji uređaji sve to rade spretno i brzo? Svojevrsna hit parada ovisnosti najisplativijih majki (usput, i tata!) može se sastaviti proučavanjem mišljenja i mišljenja na roditeljskim forumima na Internetu. Ne samo da smo otkrili što točno roditelji koriste u kuhinjama, već i koje zahtjeve postavljaju na funkcionalnost uređaja: što je korisno i potrebno u ovoj tehnici, a što nije baš ili uopće nije potrebno za pripremu dječje hrane.

Mjesto: potopni Blender

Ovo je bezuvjetni lider u pripremi pirea od povrća, mesa, voća. Uređaj vam omogućuje da u većini slučajeva ne kuhate zasebnu hranu za dijete starije od godinu dana. Dovoljno je staviti mali dio iz “zajedničkog kotla” u zasebnu posudu i samljeti miješalicom. Izbor ručnog blendera, a ne stacionarnog “kolege” s čašom, objašnjava se iz dva glavna razloga: sposobnost kuhanja izravno u dječjem tanjuru i ne prljanja dodatnog posuđa te još uvijek dobar taktilni kontakt ruke i uređaja: osjetit ćete i vidjeti stupanj mljevenja i kvalitetu rada.

Osim toga, hrana za dijete uvijek se priprema svježa i u malim obrocima, a nepraktično je svaki put sakupljati, rastavljati, prati stacionarni Blender. Osim toga, na zidovima vrča i na nožu ostaje prilično značajan dio malog dijela.

Majčin izbor: prisutnost nekoliko brzina i turbo način rada( pulsni način rada); uključeno je nekoliko mlaznica (na primjer, šlag za šlag); tihi rad.

Nije bitno: rad na bateriji (bežični Blender).

Mjesto: centrifugalni sokovnik

Svatko tko brine o cjelovitoj prehrani svog djeteta ima “srebrnu medalju” roditeljske ocjene. Vitamini-to je ono što mame i tate pokušavaju izvući iz ovog uređaja.

Mamin izbor: široko grlo s mogućnošću utovara cijelog voća; lako se sastavlja i čisti; stabilna baza i prostor za pohranu kabela u kućištu; tihi rad.

Nije važno: zanimljivo je da su roditelji beba najmanje zahtjevni za kvalitetu (ili bolje rečeno, suhoću) ostataka voća nakon cijeđenja. To se objašnjava činjenicom da mokri torta je vrlo povoljno koristiti za ljubitelje povrća i voća : na primjer, prilično teško, tako isto sitno naribati sirovu mrkvu, dodati ga u voćni pire i ne zovi pri tome, smetnje od strane mališana, koji ne voli šargarepe.

Mjesto za internet: Parobrod

Mnogo je dobrih stvari rečeno i napisano o kuhanju na pari, ali često, kada je riječ o nama samima, dvostruki kotao ostaje bez posla. Kad kuhamo za dijete, svečano izvadimo ovaj uređaj iz dalekog kuta, počnemo ga koristiti i postupno se navikavamo na jela na pari. Meso, riba, povrće idealni su za hranjive, prehrambene, okusne osobine u dvostrukom kotlu.

Ovom metodom kuhanja ne koristi se ulje (ako je potrebno, može se dodati gotovom proizvodu), zadržava se više vitamina i elemenata u tragovima, proizvodi ostaju nježni, sočni i postaju samo idealna osnova za dječje formule.

Čitaj više  Ocjena TOP 7 najboljih odbijača pasa: princip rada, vrste, recenzije, cijena

Mamin izbor: mogućnost kuhanja smrznute hrane; dizajn koji vam omogućuje kuhanje više jela odjednom bez miješanja mirisa; zaštita od uključivanja bez vode; mogućnost dolijevanja vode tijekom postupka kuhanja; stabilna baza i prostor za pohranu kabela u kućištu.

Nije bitno: elektroničko upravljanje.

Mjesto: mikrovalna pećnica

Ne, ne, radije ne kuhaju hranu za bebe u mikrovalnoj pećnici — očito utječu predrasude nadahnute kontroverzama i glasinama o mikrovalnim pećnicama (u prethodnom broju “kućanskih aparata” detaljno smo se zaustavili na procesima koji se događaju tijekom kuhanja u mikrovalnoj pećnici i, najbolje što možemo, rastjerali smo lažne strahove). Ali naše majke, ispada, jako vole odmrzavati unaprijed pripremljenu i smrznutu dječju hranu u mikrovalnoj pećnici.

Ručno pripremljeni porcionirani poluproizvodi izvrsna su alternativa konzerviranoj hrani ako nema vremena ili mogućnosti kuhanja svježeg. Potrebno je samo odabrati pravi način odmrzavanja u vašoj mikrovalnoj pećnici i zapamtiti da takve dijelove trebate zamrznuti pomoću načina brzog zamrzavanja u zamrzivaču: tako će proizvodi zadržati maksimalna korisna svojstva.

Mamin izbor: prisutnost više načina odmrzavanja; način konvekcije; funkcija parne obrade hrane; način samočišćenja.

Nije bitno: prisutnost roštilja.

Mjesto: prerađivač hrane

Dobro odabrani procesor hrane može zamijeniti nekoliko uređaja, a ako se kupuje zbog potrebe kuhanja za bebu, tada morate uzeti u obzir sve potrebe dječjeg kuhara što je više moguće i ne pogriješiti s izborom funkcija. Osim toga, za majku u kuhinji posebno je važno da se sve mlaznice uređaja uklone unutra, a sam kombajn se lako sastavlja i zauzima malo prostora — Moderni ergonomski modeli udovoljavaju tim zahtjevima.

Izbor moje majke: spremanje mlaznica u kućište; jednostavan i intuitivan rad; prisutnost miješalice ili dobre brusilice s malim spremnikom za pripremu pire krumpira, sokovnika za centrifugu, brusilice za meso (čak i ako nije vijak, već za pripremu “mljevenog mesa od paštete” – djeci je to samo u zubima); najtiši rad kako se dijete ne bi probudilo ili uplašilo; stabilna baza; žica koja se uvlači u.

Nije važno: prisutnost sokovnika za citruse, miješalica za tijesto, vrlo velikih zdjela i maksimalnog broja mlaznica i noževa.

Mjesto: spori štednjaci, štednjaci pod pritiskom, spori štednjaci

Iznenadili smo se, ali mame prilično aktivno koriste sve vrste uređaja za kuhanje i pečenje. Objašnjenje je jednostavno: kuhanje u tim “čarobnim loncima” ne treba pratiti, hrana u njima uvijek je ukusna i bogata s maksimalno očuvanim korisnim tvarima. U tim su uređajima žitarice i jela od žitarica, povrća neobično zdravi, a meso izlazi toliko nježno da ga nakon godinu dana možete dati bebi, gotovo bez dodatnog mljevenja. Također je sjajno što se takva zdrava jela mogu pripremiti za cijelu obitelj, uvodeći je u zdravu prehranu.

Usput, kada smo u našem časopisu proveli uredničko testiranje takvih uređaja, čak su i najskeptičniji “odrasli drugovi” s vremena na vrijeme pribjegavali dodatku. Važno je da neki od ovih modela mogu zagrijati, peći i kuhati na pari, odnosno zamijeniti puno drugih uređaja.

Mamin izbor: neljepljiva posuda koja se lako čisti, mogućnost pečenja, funkcija kuhanja na pari, pametan sigurnosni sustav-na primjer, zaštita od” praznog hoda ” uključivanja ili zagrijavanja uređaja bez posude za hranu.

Nije važno: veliki volumen, način “klonulosti” – dugo kuhanje na niskim temperaturama.

Mjesto: kuhinjska elektronička Vaga

Mnoge majke koje su navikle mjeriti sastojke “okom” za pripremu svakodnevnih jela, prilikom kuhanja malih dječjih porcija radije koriste elektroničku kuhinjsku vagu. To je posebno prikladno ako postoji strogi recept za pripremu mini jela ili je za dijete odabrana dijetalna hrana.

Mamin izbor: točnost do 1 grama, odvojiva lako prati radna površina ili zdjela, powered by baterije, indikator punjenja baterije.

Čitaj više  Top 15 najboljih drobilica za otpad od hrane: ocjena 2021-2022 i koji električni odabrati za kuhinju

Nije važno: veliko maksimalno opterećenje.

Mjesto: Stroj za mljevenje mesa

Zapravo, nije pravi izbor za pripremu dječje hrane. Činjenica je da je savršeno ispiranje svih metalnih dijelova prilično teška stvar, a nezgodno je i neisplativo pokupiti ostatke ionako malog dijela s roštilja i očistiti ga s vijka. Uređaj treba koristiti samo za pripremu mljevenog mesa, koje će tada proći ozbiljnu toplinsku obradu, a ne preporučuje se koristiti ga kao univerzalni sjeckalica, jer bez obzira na to kako peremo rešetke i noževe, oni nam ne jamče potpunu higijenu: hrđaju, oksidiraju. A u svježem povrću i voću čelični dijelovi (osim ako nije nehrđajući čelik) uništavaju vitamine.

Majčin izbor: prisutnost plastičnih vijaka i rešetki za preradu voća, bobičastog voća, povrća; obrnuta funkcija; stabilna baza; mjesto za pohranu kabela u kućištu uređaja.

Nije bitno: maksimalna snaga.

Dodatne komponente

Moderna električna brusilica za meso sposobna je ne samo za preradu mesa, već i za obavljanje mnogih dodatnih funkcija. Da bi to učinili, proizvođači su razvili razne mlaznice, od kojih je najpopularnija vjerojatno mlaznica za izradu domaćih kobasica.

Uz pomoć mlaznice za rezanje povrća lako možete dobiti uredne tanjure ili čips od povrća. Ova mlaznica bit će posebno tražena tijekom jesenske berbe.

Neki proizvođači standardno uključuju mlaznicu za cijeđenje soka. Međutim, takve brusilice neće moći u potpunosti zamijeniti sokovnik. Stoga, ako planirate preraditi puno povrća i voća, onda je bolje kupiti poseban uređaj.

Širenjem električnih mlinova za meso priprema kebbea postaje sve popularnija. To je mesnato jelo koje podsjeća na pljeskavice s nadjevom iznutra. Uz pomoć posebne mlaznice sa sličnim nazivom, priprema ovog jela neće uzrokovati poteškoće čak ni za domaćicu početnicu.

mala električna brusilica

Također, zajedno s mlinom za meso ili uz njega, možete kupiti mlaznice za tijesto, kolačiće, domaće rezance i kalupe za kotlete.

Međutim, većina mini mlinova za meso prodaje se u osnovnoj konfiguraciji, koja ne uključuje dodatne mlaznice. Stoga, ako želite proširiti arsenal svoje jedinice, tada ćete morati kupiti potrebne mlaznice. Ali zahvaljujući tome, vaša kuhinja neće biti pretrpana neiskorištenim komponentama.

Tijelo brusilice

Glavna prednost mini mlinova za meso je njihova veličina. Zbog toga se u velikoj mjeri štedi prostor u kuhinji. A budući da je mlin za meso, iako vrlo popularan, ali još uvijek nije stvar koja se koristi svaki dan, Ovo je svojstvo vrlo relevantno.

Dodatne prednosti imat će primjerci čije se tijelo preklapa. Zahvaljujući ovom svojstvu, veličina uređaja će se smanjiti i neće zauzeti puno prostora na polici. Također, još nekoliko bodova za praktičnost može se staviti na one modele koji imaju posebna mjesta za mlaznice i odjeljak za kabel.

Naravno, najbolje je ako su svi elementi uređaja izrađeni od nehrđajućeg čelika. Međutim, trošak takve jedinice bit će mnogo veći u usporedbi s plastičnim kolegama. Stoga možete odabrati mlin za meso s plastičnim tijelom, ali Noževi i rešetke moraju biti izrađeni od metala.

Tijekom rada mlinca za meso važno je da je moguće spremnik za gotovo mljeveno meso staviti što bliže tijelu. S mini mlinovima za meso mogu se pojaviti određene poteškoće: zbog male veličine nemoguće je koristiti duboko posuđe.

Vrlo odgovorno vrijedi pristupiti karakteristikama vrata mlinca za meso. Upravo je ovaj odjeljak najopasniji u procesu rada, ako ne koristite potiskivač. Postoji velika vjerojatnost ozljede prstiju ako vrat nije dovoljno visok. Stoga bi njegova veličina trebala odgovarati duljini vaših prstiju.

Na vratu većine modernih modela ugrađena je ladica u koju je vrlo prikladno staviti kuhanu hranu. Ladica može biti izrađena od plastike ili metala. Oba su materijala prilično praktična, međutim, na nemetalnim ladicama s vremenom se mogu pojaviti ogrebotine, što će smanjiti estetsku privlačnost uređaja.

mini mlin za meso
Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: