Ocjena pelena za novorođenčad: najbolje najbolje kvalitete

Koji su modeli

pelene 2.jpg

U prošlosti su se pelene nazivale uobičajenim pelenama od gaze koje su se koristile za povijanje beba i trebalo ih je redovito prati. Jednokratni modeli, koji se sada aktivno koriste, pojavili su se u Rusiji 90-ih godina i stekli popularnost među mladim majkama zbog svoje praktičnosti. Danas na tržištu postoje mnoge varijante različitih oblika i veličina, dizajnirane za različite dobi i namjene.

Prema vremenu korištenja

 • Dnevne pelene. Dizajnirani su za dnevno svjetlo, kada dijete ne spava, a dizajnirani su tako da ne ometaju previše kretanje djeteta, ali istovremeno pouzdano drže iscjedak
 • Noćne pelene. Odlikuje ih gušći upijajući sloj i koriste se za spavanje. Njihova je osobitost sposobnost zadržavanja vlage dulje od dnevne: tako se dijete ne mora buditi usred noći. Takvi su modeli obično veće veličine, mogu imati veće pristajanje i širi razmak između nogu: za ove pelene važnije je ne održavati prirodno kretanje, već zadržati vlagu cijelu noć

Prema veličini

Veličine pelena dizajnirane su za različite dobne kategorije: obično proizvođač na pakiranju navodi za koju dob su gaćice namijenjene. U prodaji možete lako pronaći modele za novorođenčad i djecu do 2 godine, težine do 15 kilograma.

Prema načinu korištenja

Osim jednokratnih, u prodaji su i pelene za višekratnu upotrebu koje su još uvijek neobične za većinu majki. Mogu se nazvati modernom zamjenom za pelene od gaze koje su se prije koristile. Takvi modeli su gaćice, unutar kojih se pomoću gumba ili džepova umetne posebna obloga koja apsorbira vlagu.

Po izgledu

Ovisno o vlastitim preferencijama, mladi roditelji mogu pronaći modele s crtežima ili aromatičnim mirisima ili jednostavnim bijelim gaćicama bez nepotrebnih ukrasa, a cijena djelomično ovisi o tome.

Popisi najboljih

Navedene pelene za novorođenčad najbolji su proizvodi za djecu na domaćem tržištu. Dobro upijaju i pouzdano zadržavaju vlagu. Među predstavnicima ocjene postoje i proračunske i premium marke., stoga će svaka majka odabrati marku prema svom novčaniku. Sve pelene imaju dobre karakteristike. Većina ih ima dodatne indikatore vlage, čičak zatvarače za višekratnu upotrebu, remen, izrez za pupak.

Među predstavljenom ocjenom primijetio sam tri najbolja modela za novorođenčad.

Najbolje proračunske pelene za novorođenčad — televizija.N

Najbolje proračunske pelene za novorođenčad su NASA.N

Jeftine pelene pružaju dobru izmjenu zraka. Vlaga se brzo apsorbira i čvrsto drži. Manšete oko nogu novorođenčeta čvrsto se uklapaju u kožu, tako da je rizik od curenja sveden na minimum.

Najbolji proizvodi za omjer cijene i kvalitete-1

Najbolji proizvodi za omjer cijene i kvalitete-1

Za optimalnu cijenu dobivate pelene koje ne uzrokuju iritaciju i osip. Mekani jastučići odgovorni su za upijanje vlage. Unutarnji džep ne dopušta curenje na leđima, a visoki odbojnici zadržavaju vlagu i labavu stolicu.

Najbolji ekološki prihvatljivi proizvod-Zodijak

Najbolji ekološki prihvatljivi proizvod-Zodijak

Pelene karakterizira ekološka prihvatljivost. Izrađene su od prirodnih prirodnih materijala bez dodavanja štetnih spojeva. Pogodno za novorođenčad s osjetljivom kožom. Sastav sadrži samo prirodne sastojke: celulozu, kukuruzni škrob.

Čitaj više  Kako odabrati dehidrator za svoj dom 2022. godine: pomažemo u određivanju kriterija

Prednosti korištenja pelena

pelene 3.jpg
 • Ne morate stalno prati pelene. U vrijeme kada pelene nisu postojale, pranje je mladim majkama oduzimalo puno više vremena nego sada, a kad je dijete malo ili odraste, već je teško pratiti sve
 • Veličine pelena za djecu omogućuju vam odabir modela za bilo koju dob djeteta, a ogroman asortiman prilika je za odabir gaćica koje će zadovoljiti sve preferencije roditelja
 • Hodanje s bebom koja nosi pelenu puno je lakše nego korištenje iste pelene od gaze. Ne morate mijenjati mokre hlače, bojati se da će se beba smrznuti ili zaprljati: gaćice otporne na vlagu omogućuju vam hodanje satima

Prije svega, prednosti pelena odnose se na praktičnost roditelja. O tome govore i mlade majke i očevi i liječnici. Doktor Komarovski, poznat u roditeljskim krugovima, u svojoj knjizi piše: “dijete ne treba pelenu.”! Pelene trebaju roditelji djeteta!”, primjećujući da će i sama beba, uz pravilnu njegu, biti jednako ugodna u jednokratnoj, u peleni za višekratnu upotrebu i u peleni od gaze. Što odabrati, samo roditelji odlučuju.

Korisne informacije

Rođenjem djeteta novopečena majka, pogotovo ako je ovo prvo dijete, ima niz gorućih pitanja. Svi su zainteresirani za brigu o novorođenčetu u prvim mjesecima života, još jedno pitanje s kojim treba razumjeti kako se nositi s pupkom novorođenčeta, a neki pokušavaju naučiti i svladati kako se poviti.

Dijete je u prvim danima svog života tako sićušno, pa roditelji ponekad ne razumiju kako pravilno držati novorođenče, a to može biti relevantno i za djedove, koji u većini slučajeva nemaju pojma kako to učiniti s djetetom koje prethodno nije previjeno. Preporučujemo da se upoznate s ovim korisnim informacijama, pogotovo ako ćete u bliskoj budućnosti imati dugo očekivanu bebu.

Na temelju svog osobnog iskustva napišite koje pelene (pelene) za novorođenčad možete nazvati najboljima i zašto? Vaši savjeti mogu biti korisni mnogim ženama, stoga ih svakako podijelite u komentarima i ostavite povratne informacije o članku koji ste pročitali.

Nedostaci

Većina nedostataka pelena na ovaj ili onaj način povezana je s pogrešnim odabirom modela koji ili nije prikladan za dijete u veličini ili je izrađen od materijala na koje dijete može razviti alergiju. Dobro odabrana i pravilno korištena pelena neće naštetiti djetetu, bez obzira je li jednokratna ili višekratna.

Rizik od pregrijavanja djeteta.

To se događa ako je soba previše topla, a beba nosi pelenu koja dodatno zadržava toplinu. Da biste shvatili je li bebi vruće, pomoći će vam da pregledate njegovu kožu: ako je ispod pelene ružičastija nego na drugim mjestima, tada se dijete pregrijava.

Pelenski dermatitis.

To je upala kože ispod pelene koja nastaje zbog stalnog kontakta s izlučevinama (urin i izmet). Istraživanja pokazuju da upotreba pelena koje učinkovito upijaju tekućinu, naprotiv, smanjuje rizik od razvoja bolesti, ali samo ako su gaćice pravilno odabrane. Najmanje trenje uzrokovano pogrešnim odabirom pelena dovodi do rizika od pojačavanja simptoma – to morate imati na umu i odabrati model tako da čvrsto pristaje djetetu i ne trlja se.

Alergijske reakcije.

Mogu se pojaviti i na pelenama: mirisu ili komponentama upijajućeg gela. Slučajevi individualne netolerancije nisu česti, ali se ipak događaju: određena marka ili model ili pelene uopće nisu prikladne za dijete. Također, nemojte brkati alergiju na pelene s manifestacijama koje nisu povezane s njihovom uporabom. Lako je pratiti: ako se osip pojavio samo na područjima kože koja su u kontaktu s pelenom, uzrok je stvarno u njemu; ako je cijelo tijelo prekriveno mrljama,

Čitaj više  Top 5. Najbolje grafičke kartice do 15.000 kuna. Svibanj 2022. Ocjena!

Rizik od infekcija mokraćnog sustava kod djeteta.

Toplo i vlažno okruženje ispod pelene može potaknuti razvoj bakterija. Preporuča se mijenjati pelenu bez obzira na stupanj onečišćenja 1 puta u 3-4 sata i uvijek nakon defekacije. Često organizirajte zračne kupke za bebu bez pelena.

Šteta za okoliš.

Nažalost, to je istina: sintetičkim komponentama koje se koriste u njihovom stvaranju treba dugo vremena da se razgrade i doprinose zagađenju planeta. Djelomično zbog ovog razloga, upotreba pelena za višekratnu upotrebu postaje sve popularnija. Problem se pokušava riješiti u mnogim zemljama svijeta, uključujući Veliku Britaniju, Škotsku, Meksiko, Ameriku, Japan i druge.

Što se može naći na policama

Sve su pelene slične jedna drugoj, međutim, mogu biti jednostruke i dvostruke, sa ili bez mirisa i imaju različite karakteristike. Mnogi ljudi imaju pitanje: koje su pelene najbolje za novorođene djevojčice i dječake? U ovoj dobi ovaj je proizvod univerzalan i nema spolne razlike. Za stariju djecu mnogi proizvođači nude posebne gaćice, a stvarno se proizvode odvojeno za dječake i djevojčice. U prvom slučaju, upijač je bliže području trbuha, u drugom-u sredini. To je zbog fizioloških karakteristika spola.

Nažalost, na policama možete pronaći pelene beskrupuloznih proizvođača, čiji proizvodi nisu samo loše kvalitete, već mogu i naštetiti, pa se ne biste trebali voditi po primamljivoj cijeni, već je bolje da se prvo upoznate s recenzijama ili razgovarate s iskusnim prijateljima i tek tada kupite.

Koje su pelene najbolje za novorođenčad: pregled

Istina ili mit

Mit o 1.

Popularna je zabluda da su pelene štetne za dječake jer pregrijavaju testise, utječući tako na buduću reprodukciju. Suvremena istraživanja pokazuju da ne postoji veza između nošenja pelena u djetinjstvu i vjerojatnosti razvoja neplodnosti u odrasloj dobi. Čak i kod odraslih muškaraca, pregrijavanje dovodi samo do privremenog smanjenja funkcije sperme, a kod djeteta se sperma uopće ne proizvodi. Osim toga, prema već spomenutom dr. Komarovskom, nošenje pelene može zagrijati testise na najviše 36 stupnjeva, dok je šteta uzrokovana temperaturom iznad 45 stupnjeva.

Mit o 2.

Neki još uvijek vjeruju da nošenje pelena dovodi do činjenice da je dijete kasnije lošije obučeno za kahlicu. Studije nisu otkrile nikakvu vezu između dobi navikavanja i upotrebe pelena – sve ovisi samo o individualnim karakteristikama djeteta i marljivosti roditelja.

Mit o 3.

Mišljenje da kvaliteta pelena na ruskom tržištu ostavlja mnogo željenog nisu potvrdili rezultati studije Roskachevet. Prema njihovim nalazima, ” pelene su potpuno sigurne, bez obzira na cijenu i zemlju podrijetla.”. Oni su netoksični, ne sadrže teške metale (izbjeljivanje cinkom je mit: nismo ga pronašli u pelenama) i kancerogene tvari”.

Sastav i svojstva pelena za novorođenčad

Suština svih pelena je zadržavanje vlage, zaštita nježne bebine kože od iritacija izazvanih izlučevinama.

Pelene imaju tri sloja:

 • gornji-potreban je za prolazak vlage u sljedeće slojeve;
 • srednji-sudjeluje u zadržavanju vlage;
 • vanjski — mora biti vodootporan, dizajniran da zaštiti od curenja.
Slojevi pelena

Osnova gornjeg sloja je celuloza koja ima svojstvo upijanja i zadržavanja vode. No, moderni proizvođači počeli su koristiti učinkovitiju sintetiku koja pretvara vlagu u stanje gela. Takvi se proizvodi nalaze u Ama ili Ama.N. S takvom pelenom beba ostaje suha duže, vrijeme nošenja se povećava, smanjuje se broj pelena koje se koriste tjedno/mjesečno.

Čitaj više  10 cool ruksaka s kojima možete pješačiti ili putovati

U dizajnu unutarnjeg sloja neki proizvođači izrađuju džep za tekuću stolicu. Zahvaljujući tome, bebina leđa ostaju suha i čista, što je vrlo povoljno kada novorođenče spava.

Slojevi sastavljeni od kvalitetnih materijala, poput pamuka, omogućuju koži da diše bez iritacije. To igra važnu ulogu u održavanju zdravlja novorođenčeta. Činjenica da su pred vama “prozračni” proizvodi reći će Oznaka na pakiranju”internet”.

Vrlo je dobro ako je pelena opremljena indikatorom vlage koji pomaže razumjeti kada je vrijeme za promjenu pelene. Također, u rezanju pelena za novorođenčad poželjno je imati izrez u pupku, kako bi se izbjegle ozljede rane koja nije u potpunosti zacijelila.

Modeli za višekratnu upotrebu: značajke

pelene 1.jpg
 • Važan plus pelena za višekratnu upotrebu je upotreba prirodnih materijala za same gaćice i punila. Zbog ove značajke mogu ih koristiti alergična djeca koja ne reagiraju dobro na sintetička punila
 • Korištenje pelena za višekratnu upotrebu nije teže od jednokratnih: dovoljno je promijeniti i oprati umetke (to je puno lakše učiniti nego stalno prati gazu)
 • Takvi proizvodi ne zagađuju okoliš, jer kada ih koristite, ništa se ne mora baciti
 • Koje su pelene za višekratnu upotrebu prikladne, ovisi samo o majci i djetetu, ali moderni asortiman može ponuditi mnogo mogućnosti čak i zahtjevnim roditeljima

(5 ocjena; ocjena članka 3.2)

Podijeli Podijeli Podijeli

Premium i ekonomska klasa – u čemu je razlika?

Novorođenče treba do 7-8 smjena dnevno. Ako kupujete jednokratne pelene, iznos izlazi impresivan. Mladi roditelji često si ne mogu priuštiti stalnu kupnju premium klase i zamjenjuju je modelima za višekratnu upotrebu, kupujući samo umetke i brišući bazu. Ovo je dobra alternativa, glavna stvar je da dijete nema iritaciju i pelenski osip.

Na svjetskom tržištu dječjih proizvoda već dugi niz godina vodeća mjesta u prodaji zauzimaju I “Haggis”. Koja je razlika između ekonomske i premium klase:

 • proračunska opcija često je izrađena od istih visokokvalitetnih materijala, samo je dizajn skromniji i bez crteža;
 • ekonomski modeli odlikuju se manje kvalitetnim čičak zatvaračem, koji se može pouzdano zalijepiti samo jednom;
 • proračunski modeli nisu opremljeni senzorima punjenja i nisu aromatizirani;
 • ekonomske opcije mogu curiti i curiti sa strane, pa ih je potrebno češće mijenjati;
 • u skupim opcijama postoji izrez za pupak, što je vrlo značajno ako ste dijete doveli samo iz bolnice, a njegova pupčana rana još nije zacijelila;
 • proračunski modeli prodaju se u velikim pakiranjima.

Može se zaključiti da je za najmanju, tek nedavno rođenu djecu, bolje kupiti skupe pelene koje se mogu pričvrstiti više puta. Takvi modeli pružaju značajke malog krhkog tijela i nježne kože, lakše ih je mijenjati. Udobniji su i neće oštetiti pupčanu ranu.

Promjena pelena
Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: