Top 15 najboljih aparata za kavu s kapsulama: rang 2022

Sergej Semikolenov

kažem vam kako je isplativo kupiti u internetskim trgovinama

Želja za započinjanjem dana šalicom kave odavno je dio kulturnog koda. Mnogi ne mogu zamisliti svoje jutro bez ovog rituala. Kad instant kava više ne zadovoljava potrebe, a ne želite svakodnevno preplaćivati svježe skuhanu kavu u kafiću, postavlja se pitanje odabira dobrog aparata za kavu za dom.

Najbolja i najjeftinija opcija je aparat za kavu tipa kapsule. Da bismo razumjeli sve suptilnosti i odredili najbolje uređaje u internetskim trgovinama, pripremili smo ocjenu najboljih aparata za kavu s kapsulama 2022. godine.

Najbolji jeftini Aparati za kavu s kapsulama 2022

Bosch TAS 1204 Tassimo

Izvrstan poklon za ljubitelja kave

Aparat za kavu s kapsulama 1204

Pros: najjeftiniji aparat za kavu s kapsulama Dostupan u trgovinama. Često se prodaje u kompletu s deset pakiranja kapsula koje će trajati nekoliko mjeseci kuhanja kave. Cijena od 1200 kuna čini 1201/1202/1204.

Uređaj može pripremiti cappuccino, espresso i različite vrste čaja. Volumen spremnika od 0,7 litara dovoljan je za pripremu tri šalice kave bez dodavanja tekućine. Na dnu aparata za kavu nalazi se uklonjiva ladica za kapanje koja se lako čisti. Ako je potrebno instalirati visoku čašu, pladanj se može ukloniti, oslobađajući dodatni prostor.

Aparat za kavu s kapsulama izrađen je od plastike i prodaje se u 3 boje: ružičasta, Crna, bijela. Poseban indikator dekalcifikacije pokazat će kada je potrebno provesti sljedeće čišćenje grijaćeg elementa. Snaga od 1300 vata dovoljna je za pripremu šalice kave za 2 minute.

Protiv: ne možete kuhati 2 šalice kave odjednom, samo jednu po jednu.

De’Longhi Nespresso Essenza Mini EN 85

Najkompaktniji proračunski aparat za kavu za kuhinju

Aparat za kavu s kapsulama Aina ' s 85

Pros: širina aparata za kavu s kapsulom 85 je samo 11 cm, kompaktno će se uklopiti u bilo koji interijer, čak i najmanju kuhinju u malom stanu. Minijaturna veličina naglašena je u nazivu aparata za kavu-internet, dok, prema komponentama i karakteristikama, ponavlja 99% verziju essenze u punoj veličini.

Tlak od 19 bara otkriva sve suptilnosti i okuse kapsula kave u prahu. Zahvaljujući snazi od 1150 vata, aparat za kavu zagrijava se u roku od 25 sekundi nakon uključivanja, što čini pripremu kave vrlo brzom. Upravljanje modelom izuzetno je jednostavno i organizirano je s dva gumba za svaku vrstu pića-espresso i lungo. Volumen vode može se samostalno podesiti držanjem gumba za pokretanje.

Prikladan uklonjivi spremnik sadrži 6 potrošenih kapsula. Aparat za kavu minimizirao je vezu s originalnim Iphineom, osim 17 različitih okusa kave, možete odabrati alternativne proračunske kolege. Aina ‘ Aina 85 dobra kompaktna opcija za proračunski aparat za kavu s kapsulama za kupnju u mrežnim trgovinama za kućnu dostavu.

Protiv: nema podešavanja posude za visoke čaše.

Krups KP1A3B10 Dolce Gusto Piccolo XS

Priprema više od 20 različitih pića

Aparat za kavu s kapsulama MN1 Mn3 Mn10 mn

Pros: na prvom mjestu liste najboljih proračuna kapsula kave je Krups Piccolo XS KP1A01/KP1A05/KP1A08/KP1A3B10. Moderan futuristički dizajn, Cijena i intuitivne kontrole zasluženo su pohvaljeni od strane korisnika.

Kućište izrađeno od plastike u tri moguće nijanse organski se kombinira s bilo kojim kuhinjskim interijerom. Zahvaljujući visokom tlaku od 15 bara, aparat za kavu kod kuće priprema kavu profesionalne kvalitete s gustom kremastom pjenom, a širok raspon kapsula asa omogućit će vam da odaberete između više od 20 pića, od jakog espressa do formata asa americano asa.

Snaga od 1600 vata omogućuje vam uživanje u piću u samo minutu — Ina1 Ina3 Ina10 dobra opcija za one koji nisu spremni dugo čekati. Uklonjiva ladica za kapanje čini postupak njege aparata za kavu s kapsulama jednostavnim i diskretnim.

Protiv: kabel za napajanje dugačak je jedan metar, možda će vam trebati produžni kabel za spajanje.

Najbolji jeftini Aparati za kavu s kapanjem do 2.500 kuna

Aparati za kavu s kapanjem smatraju se najproračunskom opcijom aparata za kavu. I zato se mnogi kvalitetni modeli odlikuju izuzetno atraktivnom cijenom. O pet najboljih takvih uređaja, čiji trošak ne prelazi dvije i pol tisuće kuna, opisat ćemo u nastavku.

Tefal CM261838

Provjereni aparat za kavu poznate marke.

aparat za kavu s Kapljicom261838

Aparat za kavu s Kapljicom261838

Za početak, obratimo pažnju na model IPHINE261838 (2 250 kuna.) od najpoznatije tvrtke,. Unatoč prilično skromnim troškovima, aparat za kavu prilično je moćan (1000 vata). Na temelju opisa uređaja možemo zaključiti da je ukupna zapremina vrča dovoljna za petnaest porcija espressa ili americana. Osim toga, vrč se može koristiti u mikrovalnoj pećnici. Pouzdan sustav protiv kapanja omogućuje vam da prekinete postupak pripreme kave u bilo kojem trenutku prikladnom za vas i uklonite tikvicu.

Od prednosti se također može primijetiti moderan, minimalistički dizajn-model će izgledati dobro u gotovo svakom interijeru.

Glavne značajke

 • Vrsta kave koja se koristi: mljevena
 • Snaga: 1000 Vata
 • Volumen: 1.25 l
 • Vrsta kontrole: mehanička
 • Materijal kućišta: plastika
 • Težina: 1.5 kg

Video pregled

Prednosti:

 • Prilično moćan model – do 1000 vata.
 • Veliki volumen vrča-dovoljno za petnaest obroka.
 • Pouzdan sustav kapanja i zaustavljanja.
 • Koncizan, svestran dizajn.
 • Postoji sustav protiv kapanja.

Nedostaci:

 • Nedostaje značajka automatskog isključivanja.
 • Neugodno izlijevanje vode.
 • Osrednja kvaliteta materijala za vrč (tanko staklo).

Kitfort KT-738

Popularni aparat za kavu s kapanjem iz proračunskog segmenta.

aparat za kavu s kapaljkom za kavu-738

Aparat za kavu s kapaljkom za kavu-738

Četvrto mjesto u malom izboru proračunskih modela zauzima aparat za kavu s kapanjem Ipaina-738 (2.190 kuna.). Ovaj je model po volumenu mnogo inferiorniji od prethodnog-ovdje spremnik sadrži samo 700 mililitara tekućine. Međutim, odlikuje se prikladnom elektroničkom kontrolom, postoji i vrlo korisna funkcija odgođenog početka. Dodatnu udobnost u radu s aparatom za kavu pruža posebna grijana platforma – moći će održavati temperaturu vašeg gotovog pića čak i do četrdeset minuta.

Uključen je najlonski filtar za višekratnu upotrebu – što znači da nećete morati trošiti vrijeme na pronalaženje pravih filtera.

Glavne značajke

 • Vrsta kave koja se koristi: mljevena
 • Snaga: 700 Vata
 • Volumen: 0.7 l
 • Vrsta kontrole: elektronička
 • Materijal kućišta: plastika
 • Težina: 1.3 kg
Čitaj više  Ocjena TOP 17 igraćih miševa: pregled i karakteristike žičanih i bežičnih modela

Video pregled

Prednosti:

 • Intuitivno elektroničko upravljanje.
 • Predviđeno je odgođeno pokretanje.
 • Grijana platforma – održava temperaturu gotovog pića do četrdeset minuta.
 • Izdržljivi najlonski filter za višekratnu upotrebu.
 • Automatsko isključivanje nakon nekoliko minuta neaktivnosti.

Nedostaci:

 • Neuspjeli dizajn izljeva vrča-piće se može proliti.
 • Svijetlo, ne podesivo pozadinsko osvjetljenje.
 • Lako zaprljana sjajna površina.

Najbolji Aparati za kavu s kapsulama za espresso

Krups Dolce Gusto KP 1208 Mini Me

Aparat za kavu s funkcijom termopota

Aparat za kavu s kapsulama MN1 Mn3 Mn10 mn

Pros: mali aparati za kavu 1201 Ipaina bili su na pregledu mnogih stručnjaka, gdje su dobili izvrsne ocjene za moderan dizajn, dobru ergonomiju i kvalitetu pripremljene kave. Specijalizacija aparata je espresso i cappuccino, koji se po ukusu teško razlikuju od svježe kuhanog u Turku.

Spremnik vode, zapremine 0,8 litara, dovoljan je za 3 srednje šalice pića. Vrijedno je napomenuti da se količina tople vode u piću može samostalno prilagoditi, a također možete koristiti i asa 1201 asa kao termopot s malim spremnikom.

Za pripremu kave nije potrebno više od 60 sekundi, nakon čega se stroj automatski isključuje u roku od 5 minuta, štedeći energiju. Dizajn stroja omogućuje podešavanje načina posluživanja kave i omogućuje upotrebu šalice bilo koje veličine. Aparat za kavu u kapsuli Amain 1201 Amain je jedan od najpopularnijih među korisnicima za kupnju na platformi Jandeks.Tržište.

Protiv: nema testnih kapsula. Kućište i žica za napajanje različitih boja.

Nespresso C30 Essenza Mini

Najpopularniji model među ljubiteljima kave

Aparat za kavu s kapsulama asa 30 asa

Pros: moderni model aparata za kavu s kapsulama asa 30, koji je osvojio nekoliko međunarodnih nagrada za dizajn, kombinira minimalističku eleganciju, jednostavnost upotrebe i visoku kvalitetu pripremljene kave s kapsulama asa. Širina od 8 centimetara čini ga nevidljivim u kuhinji ili uredu.

Tijelo aparata za kavu izrađeno je od sjajne plastike. Spremnik za vodu sadrži 0,6 litara vode, što je dovoljno za pripremu dvije šalice kave. Troši Ama30 Ama 1310 vata, dajući 19 bara tlaka. Količina vode po obroku može se podesiti ručno.

Upotrebljivost uključuje funkciju automatskog isključivanja 9 minuta nakon posljednjeg pokretanja, kabel za napajanje uvučen u kućište modela, kao i spremnik za korištene kapsule od 6 komada. Ako razmišljate o tome koji aparat za kavu s kapsulama kupiti, tada će asa 30 asa biti dobra opcija za kupnju kuće.

Protiv: malo bučno

Najbolji Aparati za kavu s kapsulama prema recenzijama korisnika u 2022

Xiaomi Capsule Coffee Machine S1102

Pametni stroj s telefonskom aplikacijom

Aparat za kavu s kapsulama 1102

Pros: Aparati za kavu za kavu povezuju se s kućnom mrežom za kavu, a ujutro možete napraviti šalicu kave bez ustajanja iz kreveta. Glasnoća, Jačina i temperatura pića odabiru se putem aplikacije Iphine. Uklonjivi spremnik za vodu ima kapacitet od 580 mililitara.

U usporedbi s tradicionalnim aparatima za kavu s rogačem ili automatskim aparatima za kavu, on ima kompaktne dimenzije-širina je samo 10, a visina 26 centimetara. Ključne značajke: vlastita električna pumpa stvara tlak od 19 bara, tu je spremnik za otpad, osvijetljeno područje za posluživanje kave i dva načina kave-za espresso i Americano.

Zahvaljujući odvojenom sustavu opskrbe toplom vodom, aparat za kavu s kapsulama može se koristiti kao termopot za kuhanje čaja. Nakon nekoliko minuta neaktivnosti, uređaj se isključuje, a putem telefonske aplikacije možete pokrenuti automatsko čišćenje.

Uklonjivi stalak može se podesiti po visini ili potpuno ukloniti ako je potrebno postaviti šalicu maksimalne veličine. Dva pakiranja kapsula od 10 dolaze u kompletu s Iphineom kako biste uvidjeli prednosti jednog od najboljih aparata za kavu.

Protiv: upute na Engleskom i kineskom jeziku.

De’Longhi Nespresso ENV 155

Za ljubitelje velikih šalica kave

Aparat za kavu s kapsulama Aina ' Aina 155

Pros: za one koji više vole kavu velike količine, idealna kupnja bit će aparat za kavu s kapsulama Ina ‘ Ina 155. U asortimanu linije, u ponudi su pića velikog volumena (230 ml) i vrlo velikog volumena (414 ml). Crtica primijenjena na kapsule koju čita aparat za kavu omogućuje automatsko pokretanje optimalnog programa za količinu vode, temperaturu i vrijeme ekstrakcije.

Značajka Ina ‘ Ina 155 je upotreba patentiranog sustava Ina, koji vrti kapsulu u kutiji do 7000 okretaja u minuti za interakciju s vodom, okus i aroma pića su zasićeniji.

Veliki spremnik za vodu omogućuje vam kuhanje do pet šalica kave zaredom kod kuće. Stroj za kapsule teži pet kilograma, što ga čini vrlo stabilnim i izuzetno tihim u radu.

Protiv: nije otkriveno

Bosch TAS 1407 Tassimo

Proračunska opcija za početnike ljubitelje kave

Aparat za kavu s kapsulama 1407

Pros: popularan među korisnicima 2022. godine, aparat za kavu u kapsuli poznatog njemačkog brenda Tvina. Najkompaktniji predstavnik sustava. Savršena kupnja za dom, ured, mali studio ili spavaonicu.

Ljubitelji kave početnici moći će cijeniti okus kave s kapsulama, koja je ocijenjena boljom od oceana. Svaki t-disk s kavom u prahu opremljen je barkodovima prema kojima aparat za kavu postavlja optimalne i uravnotežene parametre za pripremu pića.

Podesivi stalak, koji je ujedno i ladica za kapanje, održat će uređaj čistim, a prilikom izrade Lattea kavu uliti u visoku čašu, kako to zahtijeva recept.

Dostupno je ručno podešavanje količine tople vode i jačine pića. Posebne kapsule omogućit će vam pripremu tople čokolade.

Protiv: mali spremnik vode. Sustav interneta nema kapsule za višekratnu upotrebu.

Krups Dolce Gusto KP 1708 Infinissima

Izrađuje osvježavajuća pića

Aparat za kavu s kapsulama 1708

Pros: aparat za kavu s kapsulama za dom 1701. Model je na tržištu aparata za kavu već 3 godine i dobio je mnogo pozitivnih povratnih informacija od stručnjaka i kupaca u internetskim trgovinama.

Snaga uređaja od 1500 vata, jedna od rekordnih u svojoj klasi, omogućuje vam pripremu kave u 30 sekundi. Pumpa osigurava tlak od 15 bara. Izrazita karakteristika modela je sposobnost pripreme bezalkoholnih pića. Za to će biti potrebne kapsule označene kao IP i hladna voda u spremniku u koji stane 1,2 litre.

Automatski sustav podsjetnika za čišćenje aparata za kavu i ugrađeni pretinac za potrošene kapsule olakšavaju upotrebu uređaja. Trošak od 1701. u internetskim trgovinama-optimalna cijena za početni aparat za kavu s kapsulama.

Protiv: visoka konstrukcija utječe na stabilnost.

Top 10: najbolji Aparati za kavu s kapanjem 2022

Najbolji Aparati za kavu s kapanjem prema vrijednosti za novac

Naslov Opis Cijena
1. Kitfort KT-705 Najbolji aparat za kavu s kapanjem 2022 130$
2. Philips HD7767 Pouzdan aparat za kavu s kapanjem provjerene marke 185$
3. Redmond SkyCoffee M1509S Tihi aparat za kavu s kapanjem s dobrom vrijednošću za novac 76$
4. Braun KF 3100 Relativno jeftin aparat za kavu s izvrsnom kvalitetom 56$
5. Mystery MCB-5130 Dobar aparat za kavu s kapanjem 105$

Najbolji jeftini Aparati za kavu s kapanjem do 2.500 kuna

Naslov Opis Cijena
1. Kitfort KT-719 Najbolji proračunski aparat za kavu s kapanjem u 2022 34$
2. Scarlett SC-CM33018 Najbolji aparat za kavu s kapanjem do 1.500 kuna 18$
3. Polaris PCM 0613A Kvalitetan i jeftin aparat za kavu 31$
4. Kitfort KT-738 Popularni aparat za kavu s kapanjem iz proračunskog segmenta 30$
5. Tefal CM261838 Provjereni aparat za kavu poznate marke 31$
Čitaj više  10 najboljih dječjih krema i krema za novorođenčad — prema stručnjacima i recenzijama Mama

Najbolji Aparati za kavu s kapućinom

Nespresso C123 CitizMilk

Pravi cappuccino s mliječnom pjenom

Aparat za kavu s kapsulama, 123

Pros: aparat za kavu s kapsulom Amaina123 Amain s Cappuccinatorom pogodan je za one koji više vole uživati u mliječnim šejkovima od kave kod kuće s nježnom pjenom od pravog mlijeka. Upravljanje gadgetom organizirano je sa samo 2 gumba: prvi je odgovoran za pripremu espressa, drugi-lungo.

Spremnik za deset istrošenih kapsula može se koristiti kao držač za male šalice espressa kako ne bi zaprljao aparat za kavu. Pjena i ostali uklonjivi elementi lako se čiste u perilici posuđa.

Uz aparat za kavu dolazi i 16 kapsula svakog pića iz linije za kavu. Korisnici na internetu primjećuju dug i stabilan rad, 123, a neki se primjerci aktivno koriste više od 5 godina. Zasebno napominjemo klasu a potrošnje energije uređaja.

Protiv: malo bučno

De’Longhi Nespresso Lattissima Touch Animation EN 560

Kapucinator s automatskim čišćenjem

Aparat za kavu s kapsulama Ina ' Ina 560

Pros: Kuhinjski Aparati Inami ‘ Ina 560 odnosi se na vrhunske modele aparata za kavu tipa kapsula. Ugrađeni kapucinator od 0,35 l ima funkciju automatskog čišćenja. Sustav upozorenja o potrebi uklanjanja kamenca i spremnik za otpad za 11 kapsula omogućuju vam praćenje čistoće gadgeta.

Ugrađena pumpa od 19 bara pruža izvrsnu ravnotežu tlaka i količine vode, ovisno o odabranoj vrsti pića, omogućujući vam uživanje u ukusnoj kavi kod kuće. Gustoća pjene u kapucinatoru može se podesiti polugom, od malog do bujnog šešira.

Uklonjivi spremnik za kapanje lako se čisti u perilici posuđa. Upute na ruskom jeziku omogućuju vam brzo razumijevanje uređaja i mogućnosti aparata za kavu s kapsulama. Koncizan dizajn, kontrole na dodir i mogućnost pripreme do 16 različitih pića svrstavaju ini ‘ Ina 560 u Top 15 najboljih aparata za kavu s Kapućinom na drugom mjestu.

Protiv: kratka žica, duljina manja od jednog metra. Mali spremnik za vodu. Bijela boja je lako zaprljana, bolje je odabrati model u crnoj verziji za kupnju.

De’Longhi Nespresso Lattissima Pro EN 750

Vrhunska izvedba u aluminijskom kućištu

Aparat za kavu s kapsulama Aina ' S 750

Pros: tijelo stroja za kapsule ini ‘ Ina 750 izrađeno je od brušenog aluminija i ima neonsko osvjetljenje spremnika za kapsule. Visoku kvalitetu izrade i komponenata jamči lider u proizvodnji kućnih aparata za kavu talijanske tvrtke ini ‘ Cacia.

Savršena kava dobiva se zahvaljujući pumpi s tlakom od 19 bara i sustavu Chinoisine, koji mućka i ulijeva mlijeko savršene gustoće i konzistencije u piće. Ugrađeni sustav za čišćenje aparata za kavu jamči jednostavno i pouzdano čišćenje svih komponenti.

Dodirna kontrola uređaja nalazi se na gornjoj ploči. Dostupan je izbor između 6 načina kuhanja kave i mogućnost spremanja pojedinačnih postavki. Dodatne informacije prikazane su na zaslonu. Automatsko isključivanje 9 minuta nakon posljednje uporabe smanjuje potrošnju energije.

Protiv: stvara buku tijekom rada. Originalne kapsule teško je pronaći u trgovinama najbližim kući, morate naručiti putem interneta.

Najbolji Aparati za kavu s kapsulama za omjer cijene i kvalitete

De’Longhi Nespresso Vertuo Next ENV120

Najjednostavniji

Aparat za kavu s kapsulama Aina ' Aina120

Pros: upravljanje strojem za kapsule organizirano je samo jednim gumbom – čak i dijete može pripremiti napitak od kave kod kuće. Atina120 kombinira visoku kvalitetu i ekološki prihvatljiv dizajn: kućište je 54% izrađeno od reciklirane plastike, a isključivanje uređaja radi uštede energije događa se dvije minute nakon pripreme kave.

Unatoč kompaktnoj veličini, aparat za kavu lako se nosi s pripremom pića do 414 mililitara. Kvaliteta kave, zahvaljujući tlaku pumpe od 19 bara, uvijek ostaje visoka.

Čitanjem crtičnog koda na kapsuli, Opini120 postavlja idealne parametre temperature vode i vremena rotacije kapsule. Ova tehnologija u potpunosti otkriva svestranost različitih vrsta kave.

Protiv: bučno

De’Longhi Nespresso Pixie EN 124

Strogi talijanski dizajn

Aparat za kavu s kapsulama Aina ' Aina 124

Pros: kompaktni talijanski aparat za kavu s kapsulama izrađen je u sažetom i strogom stilu. Dijelovi plastičnog kućišta obojeni su svijetlosivom i crnom bojom. Aparat za kavu skladno izgleda u kuhinji bilo kojeg dizajna.

Model Ina ‘ Ina 124 osvojio je nagradu Ina: najbolji dizajn proizvoda 2011. Kao i kod svih modela tvrtke ini ‘ Ina, crpka proizvodi snagu od 19 bara. Termo sustav zagrijava vodu za kavu za 25 sekundi, što je osobito istinito ujutro kada je svaka minuta cesta. Aparat za kavu kod kuće Automatski se isključuje 9 minuta nakon zadnje uporabe.

Prosječni model aparata za kavu s kapsulama pruža prikladno punjenje kapsula, mogućnost kontrole volumena porcije pića, a također ima ugrađenu funkciju podešavanja tvrdoće vode, što dodatno poboljšava okus kave. Cijena 124 u maloprodajnim trgovinama je manja od 8.000 kuna.

Protiv: nije identificirano

De’Longhi Nespresso ENV 150

Lorem ipsum dolor sit amet

Aparat za kavu s kapsulama Ina ' Ina 150

Pros: mlađa verzija aparata za kavu Inami ‘ s 155 ima slične značajke i specifikacije, ali je nekoliko tisuća jeftinija. Najbolja verzija uređaja koji priprema ukusnu kavu, zauzima malo prostora u kuhinji i kontrolira se pritiskom na jedan gumb.

Aparat za kavu Ina ‘ Ina 150 koristi prevelike kapsule koje vam omogućuju pripremu kave do 414 ml. Takva pića možete ponijeti sa sobom na put ili na posao u termo šalici, trošeći ne više od jedne minute na kuhanje kod kuće. Prosječna cijena kave bit će od 27 do 46 kuna, ovisno o vrsti pića.

Aina ‘ s 150-najbolji aparat za kavu tipa kapsula za one koji ne žele gubiti vrijeme na mljevenje zrna, čišćenje i pranje aparata nakon upotrebe ili brinuti da će Kava ispasti neukusna. Kapsule različitih okusa i jačine jamče uživanje u piću, a sustav Interneta učinit će pjenu kave nježnom i visokom.

Protiv: nije otkriveno

Najpopularniji modeli

Kategorija malih aparata za kavu ne uključuje mnogo uređaja, iako gotovo svaka marka ima kompaktne serije. Neki od njih, unatoč maloj veličini, spadaju u kategoriju “Premium”, s cijenom većom od 1-1, 5 tisuća dolara.

Philips HD8827/09

8827 / 09, foto

Ovaj jeftini mini aparat za kavu od žitarica za dom vrlo je tražen. Ne samo da ima malo tijelo, već je i jedan od najjeftinijih modela koji su prisutni na tržištu.

Kako radi aparat za kavu s kapsulama

Aparat za kavu s kapsulama vrlo je jednostavan za upotrebu, a čak i početnik ljubitelj kave može s njim pripremiti piće. Načela rada ne ovise o marki, cijeni i konfiguracijama, a opći algoritam za pripremu kave je sljedeći:

 • kapsula koja sadrži fiksnu količinu kave dovoljnu za pripremu napitka stavlja se u poseban spremnik;
 • nakon pokretanja, korisnik odabire jedan od nekoliko mogućih za pripremu pića. Jeftini proračunki modeli imaju jednu ili više mogućnoti kuhanja, uglavnom ekspresno. Skuplje jedinice omogućuju vam izradu cappuccina, Lattea ili drugih vrsta napitaka od kave;
 • nakon što je dobio program za kuhanje kave, aparat za kavu s kapsulama automatski određuje optimalnu količinu vode i uzima je iz spremnika s tekućinom;
 • voda za piće se zagrijava, dostižući temperature blizu 100.;
 • kapsula se otvara uređajem pod visokim tlakom usmjerava vruću vodu kroz sadržaj, piće se ulijeva u šalicu.
Čitaj više  Kako odabrati tavu za palačinke za indukcijsku ploču za kuhanje

Koji je aparat za kavu s kapsulama bolji? SPECIFIKACIJE:

Kapsule. to je kutija s labavom ili prešanom kavom u prahu težine od 6 do 10 grama. Izrađen je od ekološki prihvatljivog materijala i napunjen je inertnim plinom, što omogućuje očuvanje okusa pića. Aparat za kavu radi samo s određenom vrstom kapsula, tako da morate odlučiti o sustavu aparata za kavu u prvoj fazi kupnje;

Tlak pumpe. Većina uređaja određuje stupanj jačine pića. Mora biti najmanje 15 bara. Zasebno, vrijedno je spomenuti i sustav asa tvrtke asa, koji kuha izvrsnu kavu pod pritiskom manjim od četiri bara;

Snaga. Što je snažnija, brže se priprema kava. Vrijedno je razmotriti modele s razinom iznad 1000 vata;

Dimenzije i materijal kućišta. Dimenzije aparata za kavu s kapsulama omogućit će vam da procijenite mogućnost njegove ugradnje u kuhinju. Većina modela izrađena je od plastike, ali postoje i skuplji od metala;

Volumen spremnika za vodu. Parametar određuje količinu kave koju aparat za kavu s kapsulama može pripremiti odjednom. Ako će uređaj koristiti nekoliko ljudi, onda je bolje razmotriti modele s spremnikom od 0,7 litara;

Težina samog stroja. Varira od dva do četiri kilograma, ovisno o modelu i marki;

Cappuccinator. Priprema mliječnu pjenu za cappuccino, latte i macchiatto. Aparati za kavu s ugrađenim aparatom za kapućin su skuplji, ali mogu napraviti mnogo različitih toplih napitaka;

Njega uređaja. Prednost treba dati modelima s automatskom dekalcifikacijom i uklonjivom ladicom za kapanje.

Kako odabrati aparat za kavu od žitarica

Mnogo je čimbenika koji utječu na izbor tehnike kuhanja kave. U početku je potrebno odlučiti o vrstama pića koja će se pripremiti. Ako imate mlin za kavu, možete uzeti modele bez mlina. Ovaj će faktor uvelike utjecati na cijenu aparata za kavu.

Funkcionalnost

Prilikom odabira aparata za kavu vrlo je važno odrediti koja je funkcionalnost prikladna za dom. Neki uređaji odmah pripremaju nekoliko vrsta kave, s mlijekom ili bez njega, dok drugi imaju priliku napraviti samo espresso. Smatra se osnovom za sva pića, stoga, imajući vještine barista, možete bez opsežne funkcionalnosti. Najjednostavniji u ovom slučaju bit će aparat za kavu s rogačem. Zrna za takav uređaj odvojeno se melju i nabijaju u filter-rog kroz koji će proći topla voda.

Jačina pića pripremljenog u aparatu za kavu s rogačem ovisi o vrsti zrna, stupnju mljevenja, količini taloga i gustoći njegovog nabijanja. Prednost je u tome što možete pronaći savršen recept za piće koje će vas ujutro okrepiti. Mnogi aparati za kavu s rogačem uključuju parnu cijev za kapucinator s kojom možete pripremiti mnogo različitih vrsta kave. Prilikom odabira takvog modela potrebno je obratiti pažnju na prisutnost tempre-uređaja za formiranje tablete za kavu. Ne samo da će olakšati rad s uređajem, već će i pomoći da piće bude što ukusnije i aromatičnije.

Otuda i minus ove funkcionalnosti – morate naučiti pravilno nabijati kavu. A vrijeme kuhanja traje puno više nego u automatskim i kapsularnim uređajima. Najbolji aparat za kavu od zrna rogača za dom u 2022. godini može se smatrati samo modelom čiji je kornet izrađen od metala. Ovaj faktor uvelike utječe na kvalitetu pića. Kava se ne zagrijava dovoljno u plastičnoj posudi, zbog čega je napitak vodenast, a okus brzo nestaje. A kada koristite metalni kornet, ispada ne samo ukusno, već dobiva i klasičnu elastičnu pjenu.

Postoje poteškoće u njezi aparata za kavu s rogačem. Odmah nakon upotrebe mora se isprati kako se talog ne bi stagnirao. Na metalnim dijelovima može ostati plak, što loše utječe na kvalitetu pripreme pića i daje mu gorak okus. Ali ne zaboravite da su takvi modeli nekoliko puta jeftiniji od automatskih analoga, a postupak pripreme pića omogućuje vam da se osjećate kao pravi barista.

Kompaktna mašina za kavu od mahuna ima sličnu funkcionalnost, osim što se kava za nju proizvodi u gotovim tabletama. Mnogo je lakše koristiti, jer nema potrebe za mljevenjem i nabijanjem zrna prije svakog kuhanja. Doziranje kave odmah se izračunava za standardnu šalicu espressa ili americano. Nedostatak je što se za pripremu koriste određene vrste kave, a eksperimentiranje s jačinom pića neće uspjeti. Njegov trošak bit će mnogo veći od prethodnog modela. Slična se tehnika koristi i u strojevima s kapsulama. No, za razliku od mahuna, raznolikost pića je mnogo veća.

Automatski Aparati za kavu po funkcionalnosti se značajno razlikuju od rogača. Njihova glavna prednost je što je glavni zadatak korisnika kliknuti na gumb. Stroj samostalno melje kavu, od nje oblikuje tabletu i premješta je u posudu za talog. Ne samo da prave espresso ili americano, već i sami tuku mliječnu pjenu i stavljaju je u šalicu. Strojevi imaju nekoliko zasebnih spremnika — za mlijeko, vrhnje i vodu. Nekima se mogu dodati likeri, sirupi ili čokolada.

Za razliku od aparata za kavu s rogačem, u automatskom na jačinu pića ne utječe samo stupanj mljevenja. Da biste odabrali savršeno piće, morate obratiti pažnju na upravljanje. U većini strojeva tvrđava se podešava gumbom ili programiranjem putem mobilne aplikacije. Ona samostalno mjeri potrebnu količinu taloga kako bi kava ispala onako kako korisnik želi. Također regulira tlak opskrbe vodom – što je veći, to je piće jače.

Glavni nedostatak takvih strojeva je što zahtijevaju periodično održavanje i profesionalno čišćenje. Prilično je teško rastaviti i isprati strukturu, a ako to učini osoba bez iskustva, možete je onemogućiti. Visoka cijena takve opreme također plaši mnoge kupce.

Ostali parametri

Dizajn uređaja također uvelike utječe na izbor opreme. Tijelo je izrađeno od plastike, keramike, stakla, metala. Možete kupiti stolni kompaktni aparat za kavu, mobilan je, ako je potrebno, možete ga odložiti. Ako kuhinjska ploča dopušta, možete kupiti ugrađeni uređaj.

Bez obzira na skupi automatski aparat za kavu, kvaliteta pića ovisi o zrnu koje kupujete. Ne biste trebali kupiti ogromne jeftine pakete za svoj dom. Kava će biti gorka, a njezin okus i miris brzo će se pokvariti dugotrajnim skladištenjem.

Prednosti i nedostaci aparata za kavu s kapsulama

Ušteda-Aparati za kavu s kapsulama koštaju mnogo manje od uređaja za kapanje, automatskih ili mahuna;

Raspon okusa — možete odabrati različite okuse i vrste pića;

Jednostavnost — ne morate biti baristo da biste koristili aparat za kavu s kapsulama. Optimalni omjer sastojaka već je u kapsuli, a programirana razina tlaka i zagrijavanja vode učinit će kavu savršenom bez dodatnog napora;

Brzina rada-prosječno vrijeme kuhanja kave ne više od 1 minute. Uređaj će osloboditi puno vremena koje se može potrošiti na važnije stvari;

Povezivanje s proizvođačem — potrebno je kupiti samo one kapsule koje su prikladne za sustav odabranog aparata za kavu;

Ograničene funkcije-aparat za kavu s kapsulama ne podrazumijeva ručno upravljanje i mogućnost eksperimentiranja s temperaturom vode, tlakom ili stupnjem prženja kave.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: