Top 7 najboljih električnih kuhala za jaja za dom: koji odabrati, recenzije

Kuhati jaje s točno željenim rezultatom: meko kuhano, u vrećici ili tvrdo kuhano na tradicionalan način na štednjaku nije uvijek moguće. Možete ga ili ne kuhati i dobiti previše tekući žumanjak ili ga probaviti, tada se ispostavlja da je previše gust. A zbog najmanjeg neopreznog djelovanja prilikom spuštanja jaja u vodu tijekom kuhanja, ljuska može puknuti, dio njegovog sadržaja može iscuriti. Gotov proizvod nije atraktivan. Potpuno drugačiji rezultat može se dobiti u električnom kuhalu za jaja: ovaj kuhinjski aparat podiže proces kuhanja jaja na potpuno novu razinu.

Prednosti korištenja Kuhala za jaja

Kuhalo za jaja je kuhinjski električni aparat koji domaćici omogućuje značajno pojednostavljenje postupka kuhanja kuhanih jaja uz točno poštivanje recepta raznih jela:

 • punjena jaja;
 • salata “Olivier” ili bilo koja druga, gdje je ovaj proizvod uključen kao sastojak u kuhanom obliku;
 • paštete;
 • pite od luka i jaja i još mnogo toga.
Električni štednjak za jaja

Da biste koristili kuhalo za jaja, nisu potrebne posebne vještine, a upute priložene uz uređaj na raspolaganju otkrivaju sve nijanse. Proučavanje priručnika s uputama posebno je važno ako je model automatski i opremljen dodatnom opremom, na primjer, za pripremu prženih jaja za 2 jaja.

Prednosti korištenja električnog kuhala:

 • jaja nikad ne pucaju;
 • kvaliteta proizvoda zadovoljava potrebnu konzistenciju;
 • automatsko podešavanje procesa kuhanja;
 • ekonomična potrošnja vode;
 • tijekom kuhanja jaja možete raditi i druge stvari.
Jaja u kuhaču za jaja

Kako uređaj radi

Klasična električna kuhala prilično je jednostavna. Uključuje sljedeće strukturne elemente:

 • toplinski izolirani spremnik s poklopcem;
 • uklonjiva ladica (broj ćelija varira ovisno o modelu);
 • električni grijač ugrađen u kućište;
 • kontrole instrumenta (gumb Uključeno./ isključeno., regulator načina kuhanja, indikatorska svjetla i drugi);
 • dodatna funkcionalnost ovisno o modelu.

Lako je kuhati jaja u kuhaču za jaja. Ladica sa sirovim proizvodom uronjena je u spremnik, koji je napunjen vodom.

Jaja prije polaganja moraju se probušiti posebnom iglom, koja je nužno predviđena u dizajnu uređaja. To se radi tako da ljuska tijekom kuhanja ne pukne od prekomjernog pritiska iznutra.

Spezgla

Zatim zatvorite poklopac uređaja, odaberite željeni način rada i pokrenite postupak kuhanja. Priprema traje nekoliko minuta. Većina modela koji se nude na tržištu – s timerom i sustavom automatskog isključivanja uređaja.

Usporedna tablica karakteristika

Predlažemo usporedbu Kuhala za jaja pomoću ove tablice.

Model Snaga, Vati Duljina kabela, cm Što može? Značajke
ProfiCook PC-EK 1139 400 0.7 Kuha jaja, priprema omlet Indikacija, automatsko isključivanje, zaštita od pregrijavanja
Clatronic EK 3497 400 0.7 Kuha jaja Kuhanje šest jaja odjednom, jedan način rada, uklonjivi stalak, otvor za ispuštanje pare
FIRST AUSTRIA FA-5115-3 500 1.5 Priprema poširane i kajgane, kuha jaja Odvojivi stalci i ladice, automatsko isključivanje, Timer
Clatronic EK 3321 400 0.7 Kuha, kuha omlet Tajmer, zvučno upozorenje, uklonjive ladice, metalni poklopac
Steba EK 3 350 0.7 Priprema zdravu hranu, kuha do šest jaja Sustav “parobrod”, jedan način rada
Bomann EK 5022 CB 400 0.7 Variva Tajmer
Tristar EK-3074 350 0.7 Kuha do sedam jaja Prekidači s gumbima

Sorte

Ovisno o načinu kuhanja, uređaji su podijeljeni u dvije klase: električni i za kuhanje u mikrovalnoj pećnici. Prema faktoru oblika ističu se:

 • klasični uronjeni štednjak za jaja;
 • aparat za kuhanje jaja na pari;
 • kalupi za kuhanje jaja bez ljuske (poširani).
Čitaj više  Top 20 najboljih dječjih pametnih satova: rangiranje 2021-2022 po cijeni / kvaliteti i koje odabrati s funkcijom interneta i telefona

Mikrovalna Kuhala za jaja

Uređaj za kuhanje jaja u mikrovalnoj pećnici dizajniran je prema klasičnom uzorku, s jedinom razlikom što nema grijaćeg elementa s kabelom za napajanje. Štednjak za jaja je spremnik s poklopcem, izrađen od materijala pogodnog za mikrovalnu pećnicu i ladice za držanje jaja. Učitan na klasičan način, uređaj se šalje u mikrovalnu na nekoliko minuta.

Među domaćicama je popularna tava za kuhanje jaja u mikrovalnoj pećnici, izrađena u obliku piletine: prikladna je za upotrebu i izgleda lijepo.

Uređaji za kuhanje jaja bez ljuske

Uređaj je kalup s čvrsto pripijenim poklopcem. Sadržaj jaja izlije se unutar posude, nakon čega je kalup čvrsto fiksiran poklopcem. Uređaji pripremljeni za kuhanje spuštaju se u kipuću vodu na nekoliko minuta. Kalupi za Poširana jaja izrađeni su od visokokvalitetne plastike otporne na toplinu.

Kuhalo za jaja

Koji model Kuhala za jaja dati prednost?

Za ljubitelje jela poput omleta i poširanih jaja, kuhalo za jaja bit će izvrstan pomoćnik, jer može uvelike pojednostaviti postupak njihove pripreme. Međutim, odabir dobrog Kuhala za jaja nije tako jednostavan kao što se može činiti na prvi pogled. Saznajte više o tome na koje nijanse trebate obratiti pažnju prilikom kupnje ovog uređaja.

5 kriterija odabira

Štednjak za jaja je uređaj predstavljen u obliku jednostavnog dizajna i sastoji se od:

 • kućišta;
 • čvrsti poklopac;
 • jednostavna Elektronika;
 • držač jaja;
 • spremnici za jaja;
 • upravljačke ploče.

Unatoč jednostavnosti ovog uređaja, moderni proizvođači nude kupcima ogroman broj njegovih varijacija. Stoga, prilikom odabira Kuhala za jaja, trebali biste razumjeti ne samo specifičnosti njegovog rada, već i glavne parametre.

Je li ovaj uređaj potreban?

Broj držača jaja

Kuhalo za jaja može sadržavati različit broj držača jaja. Neki su dizajni dizajnirani da kuhaju samo 1 jaje, dok drugi mogu kuhati 8 odjednom. Prilikom odabira ovog uređaja trebali biste se osloniti na prosječnu količinu konzumacije jaja. U slučaju da je njihov broj dovoljno velik, vrijedi dati prednost onima Kuhala za jaja u kojima možete kuhati najmanje 4 jaja istovremeno. To mogu biti uređaji sa 7-8 ćelija. Međutim, u slučaju umjerene uporabe ovog proizvoda, bolje je odabrati model u kojem broj držača jaja ne prelazi 3-4 komada.

Prilikom odabira Kuhala za jaja obratite pažnju na činjenicu da se čak i u uređajima s velikim brojem ćelija može kuhati samo 1 jaje, stavljajući ga u jedno od njih, a ostatak ostaviti praznim. Ne zaboravite na činjenicu da veličina jaja može biti potpuno drugačija. Stoga, prilikom odabira Kuhala za jaja, dajte prednost modelima s ćelijama dovoljno velikog promjera. To će vam omogućiti kuhanje ne samo malih, već i velikih jaja.

Snaga instrumenta

Snaga aparata za kuhanje jaja može varirati od 250 do 400 vata. Ovaj pokazatelj izravno ovisi o broju držača jaja. Što ih je više, to je veći volumen grijanja i, sukladno tome, količina potrošene električne energije i obrnuto – što je manje stanica, to je manja snaga Kuhala za jaja. Međutim, vrijedi uzeti u obzir činjenicu da će uređaji dizajnirani za kuhanje velikog broja jaja trošiti puno električne energije čak i ako se u njima kuha samo 1 jaje.

Materijal kućišta

Na policama modernih trgovina možete vidjeti Kuhala za jaja s nekoliko vrsta kućišta:

 1. Plastika. Plastični štednjaci za jaja mogu se naći češće od ostalih. Međutim, o njihovoj snazi i trajnosti ne treba puno govoriti. Plastika se lako deformira i može se oštetiti čak i manjim mehaničkim djelovanjem. Osim toga, neke vrste plastike mogu odavati izuzetno neugodan miris, kojeg se vrlo teško riješiti.
 2. Nehrđajući čelik. Trošak Kuhala za jaja, čije je tijelo izrađeno od nehrđajućeg čelika, bit će za red veličine veći. Međutim, kvaliteta i izgled uređaja također će biti puno bolji.
 3. Termičko staklo. Staklo otporno na toplinu može održavati različite temperature, ali malo je vjerojatno da će izdržati mehanički stres, uključujući pad s male visine.
Čitaj više  Top 11 najboljih drobilica za otpad od hrane za sudoper: rangiranje 2022

Najčešće kupci preferiraju plastični štednjak za jaja i one uređaje čije je tijelo izrađeno od nehrđajućeg čelika, jer su praktičniji i izdržljiviji.

Upravljačka ploča

Upravljačka ploča jednostavnih instrumenata sastoji se od samo dva gumba: “Uključi” i “isključi”. Istodobno, na kraju kuhanja možete vidjeti svjetlosni signal ili čuti karakterističan zvuk. Sofisticirani uređaji mogu biti opremljeni timerom koji vam omogućuje kuhanje jaja na različite načine.

Dodatna oprema

Neki modeli Kuhala za jaja mogu biti opremljeni dodatnim uređajima:

 1. Pladanj za kuhanje poširanih jaja;
 2. Poseban uređaj koji vam omogućuje kuhanje omleta;
 3. Mlaznica za kuhanje jaja na pari.

Važne točke pri odabiru električnog modela

Raspon uređaja predstavljenih na policama trgovina je širok. Unatoč uskoj specijalizaciji, kupnja prikladnog Kuhala za jaja u obitelji nije tako jednostavna. Treba obratiti pažnju ne samo na dimenzije, izgled uređaja i cijenu, već i na važne tehničke parametre:

 • kvaliteta materijala kućišta i uklonjive ladice;
 • toplinska izolacija uređaja;
 • snaga,
 • maksimalni broj kuhanih jaja po ciklusu,
 • zaštitni mehanizam protiv pregrijavanja;
 • dodatna oprema.

Dizajn

Tijelo uređaja može biti izrađeno od plastike otporne na toplinu (proračunska opcija) ili nehrđajućeg čelika (premium klasa). Neki proizvođači koriste posebno izdržljivo staklo kao poklopac. Većina modela opremljena je mjernim čašama s podjelama koje točno odražavaju razinu vode potrebne za kuhanje jaja različite konzistencije žumanjka.

Oprema za kuhanje jaja

Proizvođači propisuju razinu toplinske izolacije u uputama za uporabu uređaja. Što je viši, to bolje.

Snaga

Pokazatelj snage uređaja predstavljenih u trgovinama varira od 280 do 400 vata. Štoviše, što više proizvoda kuhalo za jaja može kuhati po ciklusu, to bi trebao biti veći pokazatelj potrošnje energije.

Broj jaja

Ladica za držanje jaja, ovisno o modelu, može imati od 3 do 7-8 odjeljaka. Pri kuhanju jaja dopušteno je nepotpuno punjenje stanica. To znači da se 1-2 komada mogu kuhati u bilo kojem uređaju.

Dodatne mogućnosti

Visokokvalitetni uređaji opremljeni su zaštitnim mehanizmom od pregrijavanja: automatsko isključivanje se aktivira u praznom hodu, čuje se zvučni signal o završetku radnog ciklusa. U prodaji možete pronaći uređaj s dodatnim funkcijama: posebni uređaji za kuhanje poširanih jaja, kuhanje pečenih jaja na pari. Cijena takvog električnog pomoćnika viša je od visoko specijaliziranog modela.

Kuhalo za jaja s funkcijom prženja

Top 7 najboljih električnih kuhala za jaja

Na temelju recenzija kupaca, najbolji modeli su:

 • ProfiCook PC-EK 1139;
 • Clatronic EK 3497;
 • FIRST AUSTRIA FA-5115-3;
 • Clatronic EK 3321;
 • Steba EK 3;
 • Bomann EK 5022 CB;
 • Tristar EK-3074.

Pogledajmo ih detaljnije.

ProfiCook PC-EK 1139

Višenamjenski štednjak za jaja za kuhanje osam jaja i omleta. Za posljednje jelo u set su dodane posebne uklonjive ladice. Na kraju kuhanja uređaj se oglašava zvučnim signalom. Sustav je obdaren s tri načina rada, svjetlosnom indikacijom, automatskim isključivanjem, zaštitom od pregrijavanja. Stalak za jaja ima neljepljivi premaz koji olakšava postupak pranja nakon svakog kuhanja. Zahvaljujući gumiranim nogama osigurava se idealna stabilnost opreme na bilo kojoj površini. Predviđen je prozirni poklopac s otvorom za ispuštanje pare. Da biste skuhali jaja, morate ih staviti u stanice i dodati malu količinu vode. Da biste pripremili omlet, samo razbijte ljusku, ulijte sadržaj u ladicu i uključite uređaj. Sve je jednostavno i jasno.

Čitaj više  10 najboljih proizvođača unutarnjih vrata i pregled proizvoda koje proizvode
Snaga, Vati 400
Duljina kabela, cm 0.7
Svrha Kuhanje jaja, kuhanje omleta
Značajke Indikacija, automatsko isključivanje, zaštita od pregrijavanja

Trošak — od 2.500 kuna.

Pros

 • prostranost;
 • prikladna upotreba;
 • moderan dizajn;
 • dobra oprema;
 • funkcionalnost;
 • tri načina rada;
 • jednostavno čišćenje;
 • kompaktnost i mala težina.

Kontra

 • teško je odabrati način za dobivanje jaja određene konzistencije.

Mislim da je ovaj štednjak za jaja jednostavno nezamjenjiva stvar u kuhinji. Više ne koristimo lonac i ne čekamo da se jaja skuhaju. Učitavam proizvode, uključujem način rada i za nekoliko minuta dobivam ukusna, zdrava jaja. Djeca vole doručak s omletom pripremljenim u ovom uređaju. Sve je u redu, preporučujem.

ProfiCook PC-EK 1139

Clatronic EK 3497

Lagan, kompaktan i što je najvažnije koristan pomoćnik u pripremi Vašeg omiljenog doručka. Kuhalo za jaja ne zauzima puno prostora u kuhinji i uvijek će biti traženo u bilo kojoj kuhinji. Dizajn uključuje prikladan držač sa šest odjeljaka. Prikladno ga je dobiti zajedno s jajima pomoću plastične ručke. Da biste dobili jaje različite konzistencije, samo probušite ljusku i uključite uređaj. Sustav ima ugrađenu zaštitu od pregrijavanja, zvučnu indikaciju. Osiguran je moderan prozirni poklopac, spremnik s neljepljivim premazom. Rezultati korištenja modela su impresivni jer korisnik dobiva nježna i dijetalna jaja u bilo koje doba dana.

Pregled popularnih uređaja

Koliko dobro funkcionira model Kuhala za jaja određene marke, možete saznati čitajući korisničke recenzije. Predstavljamo tri uređaja popularna među kupcima u 2017. godini.

Bosch TEK-3002

Uređaj zaštitnog znaka za internet pogodan je za potrebe male obitelji. Dizajniran je za kuhanje najviše 3 jaja u jednom ciklusu. Snaga modela 280 vata. Uređaj je izrađen od visokokvalitetne plastike. Način kuhanja regulira se količinom ulivene vode. Poklopac je ujedno i mjerna čaša za mjerenje volumena vode, opremljena iglom za probijanje ljuske. Uređaj signalizira kraj postupka kuhanja zvučnim signalom. U nedostatku vode u spremniku, aktivira se automatsko isključivanje. Cijena modela 1 100 – 1 200 kuna.

Siemens TE 12007

Kuhalo za jaja marke Iphine sposobno je kuhati 7 jaja u ciklusu. Snaga električnog uređaja 350 vata. Kućište je plastično. U kompletu se nalazi mjerna čaša s probojnom iglom. Model je opremljen timerom i zvučnim signalom za završetak kuhanja, kao i indikatorskim svjetlom. Poklopac uređaja je proziran, kućište ima pretinac za odlaganje kabela za napajanje. Cijena modela 1100-1200 kuna.

Model Ina-Ina 1084

Višenamjenski uređaj dizajniran za upotrebu u velikoj obitelji. Snaga uređaja 400 vata. Može kuhati 8 jaja u jednom ciklusu. U kompletu se, osim mjerne čaše s probojnom iglom, isporučuju i kalupi za pripremu omleta ili kajgana na pari. Uređaj je opremljen mehanizmom za automatsko isključivanje, zvučnim upozorenjem, indikatorskim svjetlom. Kućište je izrađeno od nehrđajućeg čelika, opremljeno nišom za odlaganje kabela za napajanje. Prosječni trošak uređaja obiteljskog tipa je oko 2.600 kuna.

Savjeti za odabir

Da biste odabrali pristojan štednjak za jaja, trebali biste obratiti pažnju na sljedeće točke:

 1. Mogućnosti. Proizvođači nude klasične uređaje, višenamjenske sustave. Ako vam jedan način kuhanja jaja nije dovoljan, kupite drugu opciju.
 2. Snaga. Što je pokazatelj veći, model se brže priprema. Optimalna snaga-od 350 vata.
 3. Oprema. Što je više uređaja uključeno, to je kuhalo za jaja funkcionalnije. Prije kupnje, bolje je pažljivo proučiti set kako biste eliminirali preplatu.
 4. Recenzije. Kupci uvijek ostavljaju mišljenja ispod proizvoda. Oni će vam pomoći da napravite pravi izbor, kako biste izbjegli kupnju nekvalitetnog uređaja.
 5. Proizvođač. Bolje je odabrati modele poznatih marki, jer su već dokazali svoju dobru vjeru. U našoj ljestvici ponuđeni su samo najbolji uzorci pouzdanih dobavljača.
Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Slaven Izgraden

Pozdrav svima! Ja sam Slaven Izgraden i s oduševljenjem dijelim svoju strast prema popravku i instalaciji opreme s vama. Kao autor na ovoj web stranici, vodi me moja ljubav prema tehnologiji i želja da pomognem drugima da razumiju i rješavaju probleme vezane uz svoju opremu.

Comments: 1
 1. Leon

  Koje su prednosti i mane najboljih električnih kuhala za jaja za dom, te koja bi preporuka bila za dugotrajnu upotrebu?

  Odgovori
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: