Top 9 najboljih dječjih repelenata protiv insekata [Ocjena i vodič za odabir]

Pitanje odabira repelenta za vaše dijete odgovorna je stvar. Komarci mogu gnjaviti bebu na isti način kao i vi, ali on ih se neće moći riješiti sam ili vam reći o novim ugrizima. Starija djeca već su samostalnija, ali još uvijek nisu zaštićena od štetnih učinaka kemijskih sredstava protiv komaraca. Stoga, sva odgovornost za odabir dječje zaštite u slučaju napada insekata pada na vas.

Morate znati da postoji mnogo vrsta pojedinačnih sredstava za zaštitu od komaraca. To uključuje sprejeve, narukvice, losione i druge proizvode. Mogu se grubo podijeliti u 2 skupine:

 • Kemijski repelenti protiv komaraca-koji sadrže DEET, pikardin itd. Obično takve kemikalije sadrže prirodne tvari poput aloe, drugih esencijalnih ulja i vitamina.
 • Svi prirodni repelenti protiv komaraca-na bazi esencijalnih ulja biljaka poput limuna, mente, citronele, cedra, geranija itd.d.

Što od toga odgovara djetetu?

Da biste odabrali sredstvo protiv komaraca za bebu, morate uzeti u obzir:

 • dob djeteta;
 • nedostatak / je li alergičan na bilo koju komponentu repelenta.

Također biste trebali shvatiti da ćete morati poduzeti dodatne mjere kako biste izravnali moguće negativne posljedice korištenja različitih repelenata.

Spasili smo vas od pretraživanja i mogućih pogrešaka u odabiru proizvoda i sastavili naš top najboljih repelenata za djecu različitih dobnih skupina.

Zaštita od insekata za djecu

Repelenti su sredstva koja odbijaju insekte. Sada se proizvodi mnogo različitih vrsta, ne mogu se sve koristiti za djecu. Bebe mlađe od 2 mjeseca potpuno su kontraindicirane. U ovoj dobi trebate zaštititi dijete uz pomoć barijera – onih koji ne dopuštaju insekte u tijelu. To je zatvorena lagana odjeća, mreže protiv komaraca na kolicima ili prozoru.

Na taj je način poželjno zaštititi dijete što je duže moguće. Uostalom, svi Repelenti se temelje na kemikalijama. Stoga se preporučuje da ih koristite samo u krajnjem slučaju. Odabrani alat trebao bi:

 • nemojte imati jak miris;
 • nemojte uzrokovati alergije;
 • dizajniran za malu djecu;
 • sadrže tvari koje omekšavaju kožu i ublažavaju iritaciju;
 • zaštitite najmanje 3 sata.

Opasnost od uboda komaraca

Komarci prilikom ugriza probijaju kožu, ubrizgavaju tvar koja odgađa zgrušavanje krvi. Lokalni komarci, za razliku od južnih sorti, ne šire opasne infekcije. Reakcija na mjestu probijanja kože ovisi o karakteristikama tijela i obično se izražava svrbežom, blagim oticanjem. Uz veliki broj ugriza, dijete može imati temperaturu, pojaviti se tjeskoba.

Najveća opasnost za bebe je alergija na slinu komaraca i mogućnost infekcije rane.

Alergijska reakcija kod bebe

Uz alergiju na komponente sline koju ubrizgava komarac, dijete može razviti jak edem, povećati temperaturu. Opasnije posljedice alergijskih manifestacija u djece mogu biti znakovi senzibilizacije tijela – glavobolja, mučnina, kršenje respiratornih funkcija do angioedema, oštar pad tlaka.

Sekundarna infekcija

Nakon ugriza na tijelu ostaje otvorena rana. Ako se ogrebe, zemlja i prljavština uđu na površinu rane, može doći do infekcije. Takve rane izgledaju upaljene, edematozne, uzrokuju tjeskobu za bebe.

mala beba

Oblik izdanja

Dostupni su različiti Repelenti za bebe. To su osobna zaštitna oprema, poput losiona, kreme ili narukvice. Za bebe je bolje koristiti repelente koji se nanose na kolica, krevetić ili odjeću. A u sobi su prikladniji tamjanski štapići ili fumigatori. Ako se stave dalje od djeteta, neće imati štetnih učinaka, ali će istjerati insekte iz sobe.

Važno! Proizvod koji se nanosi na kožu može se koristiti najviše 2-3 puta dnevno.

Krema

Takvi proizvodi brinu o nježnoj koži djeteta, lako se primjenjuju i kontroliraju doziranje. Mogu se koristiti samo one namijenjene djeci. Nanesite prema uputama.

Losion

Dobro se upija, njeguje kožu, uklanja svrbež i iritaciju. Obično ima prirodni sastav, ne uzrokuje alergije.

Čitaj više  Top 10 najboljih plinskih dvokružnih kotlova + koji je bolje odabrati

Sprej

Prikladno je prskati repelent u obliku aerosola na odjeću, mrežu protiv komaraca, kolica. Kada se koristi za malu djecu, ne smije se prskati izravno na njih, sprej može ući u dišne putove. Prvo morate prskati proizvod na ruku, a zatim ga pažljivo nanijeti na tijelo. Ne preporučuje se prskanje takvih proizvoda u zatvorenom prostoru.

Tekućina

Koristi se u elektrofumigatorima. Za djecu se proizvode tekućine s biljnim sastavom. Učinkoviti “Nekusaika”, “Piknik”. Sadrže ekstrakt kamilice, bez mirisa i sigurni su od rođenja. Preporučljivo je uključiti u odsutnosti djeteta.

Tamjanski štapići

U zatvorenom prostoru možete koristiti štapiće s mirisom klinčića, limuna, geranija, eukaliptusa, lavande. Odbijaju insekte. Ali preporučuje se njihovo paljenje samo u odsutnosti djece, 1-2 sata prije spavanja.

Narukvice

Za bebe se koriste narukvice natopljene esencijalnim uljima. Odbijaju insekte, djeluju 1-2 tjedna. Za malu djecu koja sve vuku u usta, bolje ih je staviti na nogu. Zbog činjenice da imaju jak miris, mogu izazvati alergije.

Indikacije za uporabu

Ovaj lijek se koristi kao sredstvo zaštite djeteta od komaraca, međutim, lijek ima dodatna svojstva. To mu omogućuje primjenu na širi raspon problema. Osim zaštite kože od komaraca, proizvod se koristi za:

 • zacjeljivanje rana, opekline, uklanjanje krvarenja;
 • neutralizacija toksičnog učinka u dodiru s otrovnim biljkama, otrovima s ugrizom zmije;
 • uklanjanje edema različitih etiologija;
 • zaštita kože od UV zračenja, sprječavanje fotostarenja, pigmentacije kože, opeklina od sunca;
 • prevencija suhoće, prehrana i hidratacija kože;
 • sprječavanje vaskularnih modrica, mrežica, normalizacija vaskularnog tonusa, kapilara epiderme;
 • poboljšanje metaboličkih procesa u stanicama kože, sprječavanje pukotina, suhoće, peckanja;
 • terapija akni (akne), osip na koži koji je izazvan promjenom klimatskih uvjeta;
 • uklanjanje neugodnog mirisa uzrokovanog bakterijskom neravnotežom, sprečavanje razvoja patogene flore;
 • zimi se proizvod preporučuje za sprečavanje ozeblina, suhe kože, pukotina.

Najučinkovitiji Repelenti

U prodaji možete pronaći mnogo repelenata. Ali djeca smiju primjenjivati samo ona s oznakom “djeca” ili navedenom dobi. To su Repelenti za Ace, Ace, Ace, ” Moje sunce “.

Na kemijskoj osnovi

Najučinkovitiji su proizvodi s kemijskom bazom. Ali mogu biti toksični, pa se ne preporučuju djeci mlađoj od godinu dana.

DEET se najčešće koristi u takvim sredstvima. To je učinkovita, ali otrovna tvar. Odbija ne samo komarce, već i muhe, mušice, konjske muhe, komarce, krpelje. Ne preporučuje se djeci mlađoj od 3 godine. Koncentracija ove tvari je važna. Obično se u dječjim proizvodima ne koristi više od 30%. U kombinaciji s dimetil ftalatom smanjuje se toksičnost DEET-a. Modernija i sigurnija supstanca-OCEAN3535. Ali može se koristiti samo za bebe starije od godinu dana i ne više od 2 puta dnevno.

Na prirodnoj osnovi

Proizvodi za zaštitu od insekata za bebe često su na biljnoj osnovi. Komarci i drugi štetnici ne podnose mirise klinčića, geranija, lavande, citronele, eukaliptusa. Uglavnom se koriste kao dio isječaka ili narukvica, ali postoje sprejevi i krema. Nisu tako učinkoviti kao kemikalije, ne štite dobro od krpelja. Neke bebe uzrokuju alergije.

Neučinkoviti

Studije znanstvenika utvrdile su da neki popularni lijekovi nisu učinkoviti protiv komaraca. To su ultrazvučni repelenti, narukvice s kemikalijama i neki narodni lijekovi.

Najbolji odbijači komaraca

Ovi su uređaji dizajnirani posebno za sprječavanje napada insekata koji sišu krv na ljude. U njih su umetnuti patrone i ploče iz kompleta, čiji kontakt s isparavanjima osigurava odbijanje komaraca, a ne samo njih. Proizvodi opisani u ovoj kategoriji izvrsno se nose s takvim zadacima.

Thermacell

U usporedbi s učinkovitim sredstvima protiv komaraca u obliku ploča i sprejeva, ovo je povoljnija opcija za redovitu primjenu. Repeller je dizajniran za upotrebu u sobama veličine do 20 kV. m. Po principu rada sličan je fumigatoru, ali potrebne su ploče ili patrone istog proizvođača. Sve je to odmah u osnovnom kompletu. Proizvod je bezopasan, može se koristiti u prisutnosti djece i alergičara u stanu. Repelent isparava u zrak tijekom cijele akcije, što je oko 4 sata. Uređaj je neovisan o električnoj energiji i ima izdržljivo kućište koje može izdržati mehanička naprezanja.

Prednosti

 • Sigurni materijali;
 • Piezo paljenje;
 • Na jednom punjenju traje do 12 sati;
 • Lagan;
 • Jednostavan za korištenje;
 • Također plaši konjske muhe i mušice.

Nedostaci

 • Nije jeftino.

Budući da uređaj nije vezan za utičnicu, možete ga odvesti u prirodu, kampiranje, vikendicu, ribolov, lov.

Tajfun LS 100

Jeftin ultrazvučni odbijač komaraca “Tajfun LS 100” zanimljiv je sa stajališta kombinacije cijene i kvalitete. Uz odgovarajuću cijenu, uređaj radi u dva načina-zvučnom i tihom na površini do 6 kV. m. Za borbu protiv parazita dostupno je nekoliko frekvencija, prebacivanje između kojih se vrši pritiskom na poseban gumb. Uređaj pokreću dvije baterije koje se po potrebi lako mijenjaju. Ova je opcija prikladna i za bezbrižnu rekreaciju na otvorenom i za kućnu upotrebu, ali nije dizajnirana za velike prostorije.

Repeller tajfun LS 100

Prednosti

 • Bezopasna ultrazvučna izloženost;
 • Komarci brzo lete izvan granica zone utjecaja;
 • Insekti gube orijentaciju u zraku i više nisu vrlo aktivni;
 • Upotrebljivost;
 • Praktično za ribolov i planinarenje;
 • Postoji remen;
 • Jednostavnost upravljanja.
Čitaj više  Ocjena TOP 7 najboljih proizvođača sira za dom: koju odabrati, vrste, recenzije, cijena

Nedostaci

 • Samo odbija komarce, ali ne uništava;
 • Nije isplativo stalno ga držati uključenim.

Kako pravilno koristiti

Gotovo svi repelenti su kemikalije. Treba ih koristiti samo u krajnjem slučaju, kada dijete nije moguće zaštititi od ugriza na druge načine. Kada koristite takva sredstva, morate slijediti nekoliko pravila koja će vam pomoći izbjeći trovanje ili alergijsku reakciju:

 • koristite proizvod strogo prema uputama, bez prekoračenja doze;
 • ako je moguće, nanesite repelente na odjeću, nadstrešnicu kolica, pokrivač;
 • koristite takva sredstva samo tijekom šetnje, kod kuće koristite barijerne metode ili fumigatore;
 • ne možete ih nanositi na dlanove i prste, jer ih beba može lizati;
 • iz tog razloga preporučuje se Nošenje narukvica na djetetovim nogama;
 • nije preporučljivo nanositi proizvode na lice, posebno u blizini očiju, usta i ušiju, kada se dijete znoji, kemikalije u znoju mogu iscuriti;
 • takvi se proizvodi ne primjenjuju na područja kože na kojima postoje ogrebotine, rane ili upale;
 • ako se pojave bilo kakve alergijske reakcije, odmah isperite proizvod i više ga ne koristite, prozračite sobu;
 • nakon povratka iz šetnje obavezno isperite repelent s kože i operite tretiranu odjeću.

Važno! Repelenti za djecu mogu se kupiti samo u posebnim trgovinama ili ljekarnama. Treba navesti da je lijek dječji.

Prepreke

Prirodne prepreke komarcima mogu spriječiti vašeg mališana od neugodnih ugriza. Prije izlaska odaberite odgovarajuću odjeću, pokušajte nositi lagane hlače, čarape i majice s dugim rukavima. Što je manje izložene kože, manja je vjerojatnost da će se ugristi. Za bebe, dok hodaju vani, trebali biste instalirati mrežu protiv komaraca koja će zaštititi bebu od insekata. Istodobno, pristup zraku, pogled ne pati ni na koji način, beba će savršeno vidjeti sve što se događa okolo.

Narodni lijekovi

Postoje i učinkoviti narodni lijekovi koji štite bebu od uboda insekata. Najčešće se koriste esencijalna ulja lavande, klinčića, eukaliptusa, kamilice, geranija, bosiljka. Ne mogu se nanositi na kožu u čistom obliku, bolje ih je koristiti u aromatičnoj lampi ili kapati na pamučnu vunu i stavljati pored bebe. Ako nema alergije, možete je dodati dječjoj kremi.

Postoji još nekoliko narodnih recepata:

 • zagrijte tinkturu valerijane preko svijeće tako da ispari;
 • rasporedite biljku metvice ili bazge po sobi;
 • vanilin prah pomiješan s biljnim uljem ili kremom za bebe;
 • Izrežite limun, zabodite nekoliko pupoljaka klinčića u pulpu.

Repelenti za djecu pomoći će izbjeći ugrize insekata koji sišu krv. Oni će djetetu pružiti zdrav san i ugodan odmor. A roditelji će biti mirni da beba neće imati iritaciju na koži. Samo trebate odabrati pravi alat.

Bilje i biljke s izraženim mirisom

Neki narodni recepti također imaju potreban prirodni prirodni učinak. Miris bilja i biljaka može odbiti insekte, neki od tih sredstava mogu se koristiti čak i za novorođenčad, što se druge mogućnosti ne mogu pohvaliti. Za vrlo malu djecu esencijalna ulja (maslina, lavanda, citronela) i vanilija dobro djeluju. Da biste zaštitili sebe i obitelj u stanu, možete staviti:

 • bosiljak;
 • pšenična trava;
 • lavanda;
 • anis;
 • timijan.

Ocjena

Nominacija Naslov Cijene, kuna
Najbolje sredstvo protiv insekata do godinu dana Sprej za komarce i insekte protiv insekata 339 do 416
Najbolje sredstvo protiv insekata iz godine Sprej protiv komaraca, 120 ml 122 do 339
Sprej DEET akva za najmanje 2 u 1 120 do 360
Aerosol 2 u 1 od komaraca i mušica za djecu od 1 godine 175 do 300
Najbolje sredstvo protiv insekata od 2 godine Sprej moje sunce protiv komaraca 120 do 200
Najbolje sredstvo protiv insekata za alergičare Aerosolna hipoalergena Zaštita 233 do 490
Najbolje sigurno sredstvo protiv insekata Ulje za odbijanje komaraca 735 do 1060
Najbolje sredstvo protiv insekata prema recenzijama Krema OFF! Komarci protiv komaraca 104 do 169
Aerosol protiv krpelja i komaraca za djecu 251 do 1040

Najbolje do godinu dana

Sprej za komarce i insekte protiv insekata

Prednosti
 • Učinkovito
 • Ugodan miris
 • Prirodno
Nedostaci
 • Pojedinačni učinak, možda neće djelovati

Najbolje od godine

Sprej protiv komaraca, 120 ml

Prednosti
 • Učinkovito
 • Prirodni sastav
 • Dobra veličina
Nedostaci
 • Brzo se troši

Sprej DEET akva za najmanje 2 u 1

Prednosti
 • Sadrži umirujuću Aloe Veru
 • Cijena
 • Djeluje
 • Dobar miris
 • Prikladno je ponijeti sa sobom
Nedostaci
 • Mali volumen

Aerosol 2 u 1 od komaraca i mušica za djecu od 1 godine

Prednosti
 • Kvaliteta
 • Cijena
 • Djeluje
Nedostaci
 • Miris nije baš ugodan
Čitaj više  Ocjena 15 najboljih i sigurnih dječjih autosjedalica 2022

Najbolje od 2 godine

Sprej moje sunce protiv komaraca

Prednosti
 • Kvaliteta
 • Cijena
 • Djeluje
Nedostaci
 • Mali volumen

Najbolje za alergičare

Aerosolna hipoalergena Zaštita

Prednosti
 • Moguće je od 1 godine
 • Učinkovit
 • Nenametljiv miris
 • Veliki volumen
Nedostaci
 • Ne

Najbolje sigurno

Ulje za odbijanje komaraca

Prednosti
 • Učinkovito
 • Ugodan miris
 • Siguran sastav
Nedostaci
 • Potrebno je često ažurirati
 • Veliki protok

Najbolje prema recenzijama

Krema OFF! Komarci protiv komaraca

Prednosti
 • Pomaže
 • Ugodan miris
 • Cijena
Nedostaci
 • Veliki protok
 • Kratko vrijeme djelovanja

Aerosol protiv krpelja i komaraca za djecu

Prednosti
 • Učinkovit
 • Prikladno za prskanje
 • Ugodan miris
Nedostaci
 • Odmah nakon prskanja jak oštar miris
 • Može se nanositi samo na odjeću, nije prikladno za nanošenje na kožu

Prva pomoć djetetu s ugrizom

Uz bilo koji način života, komarci mogu u potpunosti izbjeći ugrize bebe rijetko. Roditelji bi trebali znati kako pomoći bebi kako bi izbjegli neugodne posljedice. Za zacjeljivanje rana i sprečavanje upale koriste se kreme i gelovi, tablete se koriste kada se pojave alergije.

Krema

Fitoekstrakti sadrže Boro plus kreme. To su učinkoviti i sigurni proizvodi za kožu dojenčadi. Imaju antibakterijsko djelovanje, ublažavaju svrbež, potiču regeneraciju tkiva. Potrebno je razmazati mjesta uboda komaraca dok rana potpuno ne zacijeli. Bepanten krema je dokazano sredstvo za uklanjanje bilo kakvih problema s kožom. Koristi se od rođenja, ima najmanje kontraindikacija. Krema La Cree sadrži samo prirodne sastojke, brzo ublažava oticanje i svrbež.

Krema Bepanten

Mast

Liječenje upaljenih ugriza kod djece može se obaviti upotrebom masti Baneocin. To je antibakterijski lijek širokog spektra koji se preporučuje za uporabu od najranije dobi. Prije liječenja rana, koža se ispere vodom.

Antipruritic i dekongestivna mast hidrokortizon na bazi glukokortikosteroida koristi se za teške alergije i strogo prema uputama liječnika.

Gel

Ako su komarci ugrizli dijete mlađe od godinu dana, Fenistil gel je izvrstan lijek. Ublažava oticanje i uklanja svrbež, siguran je za kožu beba. Dijete od godine dana može koristiti gel komarac, koji ima protuupalni i antibakterijski učinak.

Tablete

Većina lijekova za djecu mlađu od godinu dana dostupna je u obliku otopina i suspenzija, jer dijete ne može progutati tabletu. Prilikom propisivanja tablete morat ćete od nje napraviti prah i otopiti ga u vodi. Liječnik može propisati antipiretike kada temperatura poraste od uboda komaraca i antihistaminike.

puno tableta

Antihistaminici

Lijekovi za alergije ublažavaju svrbež, uklanjaju opću tjeskobu djeteta uzrokovanu ubodima insekata i senzibilizacijom tijela. Koriste se prema dodijeljenoj shemi. Najbolji lijekovi-Lorantadin sirupi, Tavegil, gelovi za uklanjanje svrbeža Fenistil, Soventol.

Narodne metode

Budući da ste u zemlji, možete se snaći s jednostavnim narodnim metodama liječenja uboda komaraca pomoću improviziranih sredstava. Neće naštetiti djetetu, ublažit će iscrpljujući svrbež.

Niz

Izvarak niza priprema se prema sljedećem receptu:

 • 15 grama suhe trave na 0.5 litara vode;
 • držite u vodenoj kupelji 15 minuta;
 • inzistirati pola sata.
Izvarak niza

Dekocija podmazuje rane, pomiješa se s dječjom kremom ili vazelinom. S teškim oštećenjem djetetovog tijela, okupajte se u otopini niza.

Zvijezda

Popularni poznati balzam koristi se za odbijanje komaraca i podmazivanje rana. Smanjuje oticanje i svrbež.

Zelenka

Otopina briljantno zelene boje sprječava infekciju, suši rane. Primjenjuje se na bebe strogo na mjestu ugriza.

Biljni dekocije

Dekocije bilja koriste se za podmazivanje područja kože oštećenih komarcima, kupki, losiona i kupanja djece s velikim lezijama. Napravite izvarak od 20-25 grama sakupljanja bilja po litri vode. Koristite niz, valerijanu, kamilicu, kadulju, gospinu travu. Dekocije smiruju živčani sustav, štite kožu od mikroba, liječe rane.

Biljni dekocije

Pasta za zube od metvice i mentola

U slučaju jakog svrbeža, jednostavna pasta za zube koja sadrži mentol i mentu pomaže u hlađenju i ublažavanju boli.

Jabučni ocat

Za bebe se ocat (9 %) razrijedi u omjeru 1 do 3. Drugi način je kuhanje tjestenine. Napravite gusto tijesto od jabučnog octa i brašna, nanesite na rane.

Med

Med podmazuje rane, ublažava upalu i oticanje. Na ulici se takav alat koristi pažljivo, jer med privlači miris insekata.

Tinktura nevena

Ljekarnička tinktura nevena-pristupačan lijek za liječenje uboda komaraca bez štete za dijete.

Tinktura nevena

Borni alkohol

Borni alkohol niske koncentracije koristi se za podmazivanje ugriza kod djece mlađe od godinu dana.

Sokovi od rajčice, luka, limuna

Mala pamučna vuna navlaži se sokom limuna, rajčice ili luka i nanosi na kožu nekoliko sekundi. Ovi sokovi su gorući i agresivni (možete ih malo razrijediti vodom), ne možete ostaviti bebu na suncu kako ne biste izgorjeli.

Kriška rajčice ili krumpira

U terenskim uvjetima i u zemlji na ugriz možete pričvrstiti izrezani krumpir ili rajčicu. Prethodno se temeljito operu kako ne bi unijeli prljavštinu.

Kiselo vrhnje, kefir ili jogurt

Kiseline u jogurtu, kiselom vrhnju i kefiru savršeno ublažavaju svrbež, smiruju iritaciju, omekšavaju kožu.

Kiselo vrhnje, kefir ili jogurt
Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodaj komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: